Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Troncanit cand ploua

MirceaVio
post 13 Jun 2013, 08:56
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Salutare tuturor. Am o nedumerire foarte mare: nu stiu cum, de ce sau prin ce vraji, cand ploua afara imi troncane ceva la volan/caseta. In sensul ca daca fac rapid stanga /dreapta de volan face clonc clonc cam atunci cand trece de pozitia de mijloc. Sau mai troncane cand e volanul drept si dau peste vreo denivelare/groapa. Ce e mai interesant este ca daca e vreme buna (fara umezeala) nici urma de troncanitul repectiv(dar deloc! blink.gif ). Bataia o simt destul de bine in volan si imi pare ca vine de la coloana de directie.
A mai patit cineva ceva de genul?

--------------------
Renault Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique - 1998 / 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
allexynno
post 13 Jun 2013, 13:16
Post #2

Membru incepator

Salut. Poti verifica directia, incepand cu capul de bara, bieleta de directie, pentru fiecare roata in parte. Ridici masina pe cric si faci miscari pe orizontala cu roata, totodata observand daca exista vreun joc la elementele de mai sus. Legat de problema ta, tin sa precizez ca ieri am schimbat bieletele de directie, in momentul de fata directia masinii fiind ca noua. Volanul este fix, nu mai are joc, si in plus a disparut zgomotul infundat ce se auzea inainte. Am ramas uimit ce poate face o bieleta "prapadita".

--------------------
Renault Megane Break 1.6 16v 2002 Expression
+
MirceaVio
post 13 Jun 2013, 13:28
Post #3

Membru autentic

From: Oradea

Bine, bine... am inteles asta. Dar ce nu inteleg e faptul ca doar cand ploua troncane wacko.gif blink.gif Restul pieselor de la directie sunt in stare relativ buna, fiind sub 3000 de km. Ce legatura o fi avand ploaia (sau umezeala in general) cu troncanitul ala? Pentru ca, precizez inca o data, cand e uscat si vreme buna nu troncane nimic(dar deloc).

--------------------
Renault Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique - 1998 / 2007
+
weroGT
post 13 Jun 2013, 22:47
Post #4

Membru incepator

colegu .. e ciudat rau ce spui tu acolo ! la "dacia nova GT " batea ceva cand ploua .. si dateam drumu la stergatoare.. . un brat care vine la stergator si motor . dar ..
nu are legatura ce spui tu ..cu ploaia.. sa bata ceva pe ploaie..... , poate sa scartaie vreun amortizor .. pune mana si verifica tot ce ai ( salto sus pe cric si verifica ) ... nu trebuie sa fii inginer sa iti dai seama ca e ceva uzat ( rulment bucsa .. ) bafta !

--------------------
Renault megane 1999 break 1.6 16v - GR 02 UBK
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 09:27
Dacia