Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme plansa de bord, Placa de bord deplasata - defect fabricatie

mfo21
post 16 Aug 2011, 19:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara stimati posesori deDSCF1723.JPG ( Size: 441.27k ) Number of downloads: 268
DSCF1723.JPG ( Size: 441.27k ) Number of downloads: 268
DSCF1723.JPG ( Size: 441.27k ) Number of downloads: 268
reno, imi cer scuze ca va deranjez dar vreau sa stiu cati dintre voi au ca si mine probleme cu plansa de bord la fel ca mine.
Sa nu va mai tin prea mult< eu am o problema destul de grava la bord. Se desprinde in partea dreapta a volanului la curbura inainte de grila centrala d aer. Acum este deplasata cam 8 mm. Incerc sa fac niste demersuri de grup pentru o remediere igenerala a acestei probleme de fabricatie. De unul singur nu am reusit mare lucru. Acum ca nu prea mai au clienti au inceput sa puna mai mult inters pe multumirea clientilor si minune am fost contactat de dumnealor dupa o reclamatie de acum 3 ani.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acetsui mail si astept un feed back de la dumneavoastra.

--------------------
renault sedan - b22mfo symbol 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mfo21
post 19 Aug 2011, 18:09
Post #2

Membru incepator

Va salut din nou stimati posesori de reno. Amsi eu o intrebare la dumneavoastra. Chiar nu are nimeni de pe acest forum problem la bord asa cum am eu? Eu personal am vazut cateva zeci de masini car au acest defect de fabricatie.

<span class='edit'>19 Aug 2011, 18:19:</span>
Va mai atasez cateva fotografii cu plansa de bord sa vedeti cum va arata cand deplasarea va fi mai pronuntata.

In cele din urma plansa scapa din montant si se sparge grila de aer. Cel putin asa am patit eu. In consecinta daca inca mai aveti masina in garantie va rog efectuati de urgenta o programare la cea mai apropiata unitate service reno. Dupa ce iese din garantie nu mai aveti sanse sa rezolvati problema.Si asa sansele sunt foarte mici de unul singur, plansa costa destul de mult deoarece este cu tot cu ornamentele de grila si costa undeva in jur de 450 euro acum doi ani.

Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc o seara placuta.

This post has been edited by mfo21: 19 Aug 2011, 18:26

Attached thumbnail(s)
DSCF1728.JPG ( Size: 456.32k ) Number of downloads: 198
DSCF1729.JPG ( Size: 448.03k ) Number of downloads: 201
DSCF1727.JPG ( Size: 446.89k ) Number of downloads: 81
DSCF1720.JPG ( Size: 451.11k ) Number of downloads: 82
DSCF1721.JPG ( Size: 460.44k ) Number of downloads: 70

--------------------
+
dumiDude
post 19 Aug 2011, 19:15
Post #3

Membru autentic

Cred ca se poate repara scotand plansa de bord si pozitionand-o cum trebuie desi asa ceva nu ar trebui sa se intample dar daca ne gandim pe ce drumuri mergem nu mi se mai pare de mirat ca se intampla mai ales la ce materiale foloseste producatorul. Un plastic de toata mizeria...

Plansa este prinsa in suruburi doua daca nu ma insel la aeratoarele de la parbriz si 2 in laterale apoi trebuiesc date jos si ornamentele din plastic de pe stalpii parbrizului. Asa de una singura nu are cum sa se deplaseze decat de la vibratii/trepidatii cu posibilitatea ca unele suruburi sa fie desprinse, slabe sau chiar de loc smile.gif

NU cred ca ai achizitionat-o asa....

This post has been edited by dumiDude: 19 Aug 2011, 19:17

--------------------
renault clio symbol 1.5 dci 2003
+
rs09
post 19 Aug 2011, 19:47
Post #4

Membru autentic

Pentru imperfectiunea aceea sigur renault nu o sa faca nici un recall,symbolul nu este o masina premium la care sa fie bordul perfect exista mai multe probleme cu zgomote deranjante si alte imperfectiuni pe care nu s-au deranjat sa le remedieze.O cauza majora pot fi drumurile din romania care le simtim toti.

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
mfo21
post 19 Aug 2011, 20:00
Post #5

Membru incepator

Salut maestre,

Avetii dreptate cand am luat masina nu era asa, aceasta defectiune a aparut dupa un an si cateva luni. Plansa de bord la modelul meu are 6, 7 suruburi care o fixeaza in cateva puncte pe margine dar ea avnd forma arcuita si fiind facuta din plastic de prezervative ca nu pot sa ii spun altfel mai are nevoie de sustinere si pe mijloc in interior unde are doua cleme care o agata. Problema este la aceste doua cleme care nu prea tin si produc ca efect imediat fisurarea fetei la grila de aer centrala. Pe mine ma deranjat foarte tare modul in care a fost pusa problema de catre reprezentantii producatorului. Un service a trimis ca si constatare ca am tras eu de plansa, fara a desface macar plansa fapt confirmat de camerele video din atelier si al doilea service a desfacut de fata cu mine plansa ( serus ) si au tras concluzia ca este un defect de fabricatie. Binenteles ca a ramas in coada de peste.
Cu masina acesta circul mai mult in bucuresti, este foarte buna. De cinci ani de cand o am nu am avut probleme cu ea, tinuta de drum excelenta, consum in limitele date de fabricant, intretinerea ok daca stii unde sa te duci fara sa fii pacalit cu asazise piese de origine etc.

19 Aug 2011, 20:22:
Salut rso9,

Masina asta a costat 10000 euro in 2006 si nu este o suma la care poti sa spui frate ai dat trei lei, trei lei face. Nu poti numi o plansa de bord deplasata si sparta imperfectiune. Tu vezi cazul meu din alt unghi. Daca tu primeai masina ta cu parbrizul spart si iti spunea ca este o imperfectiune ce parere aveai? Sa stii ca este chiar o problema majora deoarce acest defect a aparut la foarte multe masini din perioada sep2006-si pana cand a fost schimbat modelul. Lucru care nu este de neglijat. Mai am inca o skoda care o conduce sotia mea cumparata in aceasi perioada si care costa 7oooE pot sa iti spun ca am fost chemat dupa doi ani la reprezentanta pentru a mi se schimba bobinele de inductie. In final este vorba doar de modul in care un producator doreste sa aiba o relatie cinstita cu clientii care pana la urma au avut incredere in el.

This post has been edited by mfo21: 19 Aug 2011, 20:22

--------------------
+
rs09
post 19 Aug 2011, 21:52
Post #6

Membru autentic

Intradevar daca s-a crapat bordul asta clar e o problema si trebuia schimbata de catre reprezentant dar la noi cauta tot timpul motive sa nu faca acest lucru.Cel mai bine ar fi sa incerci sa iei legatura cu cei de la renault din franta.In cea ce priveste skoda aceasta marca face parte dintr-un concern urias si au un standard de calitate mai buna al interioarelor.

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
claudiu.manda
post 19 Aug 2011, 22:03
Post #7

Think green!

From: Bucharest

Zici ca e plansa mea de bord... sad.gif Vezi aici.

This post has been edited by claudiu.manda: 19 Aug 2011, 22:04

--------------------
Renault Clio Symbol 2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp
10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011
50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013
+
mfo21
post 20 Aug 2011, 17:37
Post #8

Membru incepator

Salut mi se pareau mie cunoscute.

La tine cum se prezinta, am inteles ca ai aceasi problema

--------------------
+
mfo21
post 23 Aug 2011, 10:08
Post #9

Membru incepator

Buna ziua stimati domni,

Astazi am fost sa fac inca o constatare la plansa de bord si am avut ocazia sa vad cum sta treaba cu sistemul de prindere. Am facut si cateva poze pe care le voi posta cat de curand. Problema este la placa de prindere suport. Piciorusele de la plansa sunt super ok, facute bune. Partea suport are doua picioruse amarate care se misca si cel din stanga mai este si handicapat din nastere, are buza in sus si nu poate sustine clema de la plansa. O sa vad cum vor solutiona problema ei, daca nu reusesc nimic o sa o fac eu, acum dupa ce am vazut cum sta treaba garantez ca pot sa o fac ca noua. In legatura cu pieptenele de la grilele de aer problema este la fel, piciorusele pe care este prins pieptenele daca nu sunt unse se desprind de pe pieptene siacesta cade in canalul de aer. La mine ambele sisteme de ghidare stanga/ dreapta de la gura centrala sunt deja acolo si vor mai sta pana primesc un raspuns de la reno referitor la plansa, apoi dac este nefavorabil ma apuc eu de operatie si vedem cu arata pacientul pe urma.

o zi fara probleme va doresc.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 06:08
Dacia