Planetara, Bataie la planetara
![]() ![]() ![]() |
Planetara, Bataie la planetara
kissul02 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 October 10 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
2009
|
|||
HHF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 4 May 04 ![]() |
poate ca nu trebuie neaparat schimbata. nu stiu cum sunt astea mai noi, dar te poti duce la un mecanic specializat in rectificari, macar o da jos, se uita. nu e mare lucru sa o demonteze. poate ti se rupe cand iesi intr-o depasire. ce faci atunci?
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
daca se rupe planetara nu patesti nimic....dar nici nu mai poti sa mergi cu masina pt ca nu mai trage(sau trage f greu , am patito eu la un subaru)
o planetara cand incepe sa bata trebuie schimbata daca vrei poti sa mai mergi cu ea asa dar o sa inceapa sa se auda si mai tare pana cand cedeaza |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
o sa-ti cedeze si n-o sa mai cupleze cutia de viteze si n-o sa poti misca masina. Daca ti se rupe in mers, o sa mergi cu ea pana se opreste masina din viteza care o mai are din inertie si atat. Altceva nu patesti, pentru ca nu se va rupe efectiv in doua, e o bucata de fier destul de solida, ci rulmentii/bilele din planetara se sparg, macina sau ce s-o intampla pe acolo, dar nu iti sare roata daca la un astfel de scenariu te gandeai.
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Totusi masina este destul de noua, cati km ai cu ea de ai deja probleme cu planetara?
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
poate a avut piciorul drep foarte greu cand pleca de pe loc cu rotile virate
![]() bilele nu se sparg pt ca sunt dure, in schimb coroana care le tine cedeaza si se invarte in gol axul planetarei pana la roata |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
merci de lamurire horfel
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
catalin_bucur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 17 February 16 ![]() |
Bună seara. Citind despre diferite probleme pe acest forum, apelez și eu la opiniile voastre poate v-ați confruntat cu ele. Sunt posesorul unui megane 2, 1.4, 16v, (hatchback) și mă confrunt cu următoarea problemă: numai cand virez stanga ( fie că ies din parcare sau fac sensul giratoriu) se aud niște bătăi ceva de genul (poc-poc-poc), nu foarte zgomotoase ! Am schimbat capul de planetară stânga, dar inutil, zgomotul nu a dispărut. Mecanicul spunea că poate zgomotul vine de la planetara din dreapta și se transmite prin cutie ! Dar nu cred pentru că se aude clar, fără niciun dubiu de pe partea stângă. Sau spunea că ar mai fi bieleta antiruliu ! sad.gif sad.gif Oricum eu incerc să mai consult încă un mecanic. Dacă mă puteți ajuta cu un sfat ?! Mulțumesc.
|
--------------------
Reanult
Megane 2
2004 / hatchback
|
|
CoL00SaL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 13 December 15 ![]() |
Recent am fost sa schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara si dand roata dreapta fata jos observ o scurgere de ulei...este un cauciuc in zona aia...
Acel cauciuc este crapat sau ma rog rupt si in zona aia se scurge ulei nitel nu mult...sa imi fac griji?Maine am drum la Baia Mare si am sa intru pentru o verificare, dar intreb aici daca e sa imi fac griji lasand masina peste noapte sa nu ma treesc cu neplacerii... P.S: Am uitat un lucru...acu' vre'o luna si ceva, s'a auzit un ticanit, gen poc, poc, poc, dupa care s'a oprit si facea asa numai cand plecam de pe loc...fie cu rotile virate fie drepte si asta doar pe dreapta fata. Sugestii??? P.S:2 Atase o poaz cu acel cauciuc despre care vorbeam... Attached thumbnail(s) vand_planetare_stanga_dreapta_pt_renault__OjeEWA.jpg ( Size: 139.03k ) Number of downloads: 1160 |
--------------------
Renault
Megane II Combi 1.6
2005
|
|
fatal1ty |
![]()
|
![]() Xenoane Group: Members Posts: 483 Joined: 27 October 08 From: Brasov[Kronstadt] ![]() |
Daca s-a spart burduful si a iesit unsoarea din interior asta inseamna ca capul de planetara trebuie schimbat cu unul nou+burduf nou+unsoare.Daca nu vrei complicatii cauta o planetara buna SH si o schimbi complet nu doar capul defect!
This post has been edited by fatal1ty: 19 May 2016, 19:43 |
--------------------
Renault
Clio 2 Campus
2007
- N T T Merg... si imi place!!!
|
|
HHF |
![]()
|
Am cumpărat o planetara de pe dreapta acum vreo 5 ani cu vreo 500 lei. Era remanufacturata, reconditionata de o firma din Italia. Găsești la magazinele de piese auto. Cred ca au garanție
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
CoL00SaL |
![]()
|
Multumes pentru sfaturii
Deci, sa inteleg ca este dusa daca este spart acel cauciuc si necesita inlocuire. Am sa caut SH sau poate nou...si sper sa ma tina asta ceva vreme pana gasesc una. P.S: Sunt programat la service din pacate pe luni...pana atunci sper sa nu cedeze. This post has been edited by CoL00SaL: 19 May 2016, 21:16 |
--------------------
Renault
Megane II Combi 1.6
2005
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu daca as fi in locul tau m-as duce fara probleme la Baia Mare, eu am trecut de iarna cu burduful spart...repet EU, tu faci cum vrei. Am schimbat burduful de la planetara prin martie, am luat unul SKF parca, din termoplast, dar nu a fost buna, sarea de pe capul de planetara, l-am inlocuit cu unul de logan(30 lei), inca tine....
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
HHF |
![]()
|
Trebuie sa faci o constatare asupra planetarei la un mecanic care face și rectificări. Nu cunosc toate detaliile tale, dar mie mi-a rectificat-o acum vreo 20.000 km și încă nu are bătaie, și merg cu burduful ciupit de vreo 2 ani. Merg numai prin oraș, nu plec cu ea la drum lung. Oricum trebuie sa rezolv și eu problema.
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
Urzum |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 14 April 15 ![]() |
Salut,
Sa inteleg ca pot sa schimb burduful planetarei fara sa inlocuiesc planetara cu totul? Cel pe care il am la planetara din dreapta este crapat si parca nu as vrea sa schimb si planetara - care nu face deloc urat, functioneaza cum ar trebui. Daca da, ma poate ajuta cineva cu un cod de piesa, un indiciu de unde pot lua? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dCi
2005
- PH 50 AMX
|
|
alexandru_man |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 16 September 14 ![]() |
Daca nu schimbati burdufurile sparte ale planetarelor macar la un interval de timp cu ajutorul unei seringi injectati ulei in interior pentru ungere
|
--------------------
renault
laguna 1
1999 Da cu Dacia-n perete pana pica un Renault din ea
|
|
cristian.iliescu88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 5 October 14 From: Mioveni-Arges ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedane 2.2 1.6 16V+GPL
11/2007 Privilege
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(alexandru_man @ 20 Jun 2016, 20:55) Daca nu schimbati burdufurile sparte ale planetarelor macar la un interval de timp cu ajutorul unei seringi injectati ulei in interior pentru ungere Excelent sfat ... mai bine era daca nu spuneai nimic .. Am eu altul ... daca nu iti permiti sa intretii masina cum trebuie mai bine circuli cu bicicleta ... stii ca in burdul este vaselina si nu ulei, nu? This post has been edited by cj98czh: 21 Jun 2016, 12:51 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dethave |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 557 Joined: 11 April 09 ![]() |
Poți baga si mama uleiului si a vaselinei. Forța centrifuga o sa le spoiasca pe ambele prin tot interiorul pasajului roții de la primii metri parcurși. Mai bine dați comanda de burdufuri ( termoplast sau cauciuc ) si le schimbați cat sunt planetarele in toate mințile.
|
--------------------
renault
espace
the race,2002
- vl-19-ran Nu masina e vinovata...rombul de pe capota.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dethave @ 21 Jun 2016, 13:58) Forța centrifuga o sa le spoiasca pe ambele prin tot interiorul pasajului roții de la primii metri parcurși. Mai bine dați comanda de burdufuri ( termoplast sau cauciuc ) si le schimbați cat sunt planetarele in toate mințile. Vezi de ce i-am spus ca mai bine tacea ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dethave |
![]()
|
Pai,asta e... Fizica lucrează, fie ca vrem sau nu. După cum a zis Bachus " ie posibilități care se poate si posibilități care nu se poate" .
|
--------------------
renault
espace
the race,2002
|
|
HHF |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
dethave |
![]()
|
Păcat! pentru 1 ora de munca...nu mai pupa nimeni planetare precum ale echipării de fabrica,fie si cumparate de la reprezentanta.
|
--------------------
renault
espace
the race,2002
|
|
HHF |
![]()
|
Așa e. Planetara are vreo 400.000 km învârtiți ☺
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
TomachE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 20 August 15 From: Bucuresti ![]() |
Daca capul de planetara troncane(caraie) la viraj stanga/dreapta la plecarea de pe loc( mai in forta) se v.a strica si planetara ?! Daca da,de ce ?! Avand in vedere ca acel capat de planetara este piesa inlocuitoare ?! Intreb doar,nu dau cu parul ! Precizez ca doar in viraje se aude si doar cand este fortata in rest la drum lung si viteze este liniste !
This post has been edited by TomachE: 22 Jun 2016, 14:24 |
--------------------
Megane II
1.6/16v 82kW 112 cp Break
2005
- B 301 AAT
|
|
CoL00SaL |
![]()
|
Schimbat burduf nou + cap de planetara noua si ghici ce...dupa doua zile a inceput iar sa troacane la plecarea de pe loc.
![]() Sa nu o fi montata corect, sau e si aia noua defecta? |
--------------------
Renault
Megane II Combi 1.6
2005
|
|
jenka.e |
![]()
|
guşter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timişoara ![]() |
După vreo trei ani mi se întîmplă din nou:
Iau o curbă destul de dulce la dreapta, în oraş, agăţ o denivelare uşoară (asfalt tasat pe la o traversare de conductori de "cablu") şi imediat se aude o trosnituro cu un rîşcîit şi bătaie ca de "excentric" din partea dreaptă. Viteză cam 4,-50km/h (ca-n oraş...). Noroc că nu eram departe de casă. Ajunmg acasă, cric, dat jos roata dreaptă şi ce văd? - burduf unflat la colivia de la planetara din partea dreaptă (imediat după rulmentul intermediar). - bătaie şi excentricitate la mers chiar cu viteze sub 30 km/h. am dat jos roata, am demontat planetara pînă la colivie şi constat că_ - tripoda a ieşit din colivie, - două role (rulmenţi) şi "acele" pe care se rotesc rolele au ieşit de la locul lor, la una siguranţele sînt la locul lor dar fff uzate iar la cealaltă siguranţele sînt "şpan"... -axele tripodei sînt "jumulite rău de tot iar colivia are bavuri la "ieşire". Nu mă deranşează că a ieşit tripoda de la locul ei dar consider că nu e normal ca axul planetarei să se mişte aşa de mult încît să iasă de la locul său. Menţionez că fuzeta e OK, nu există deformaţii la bielete sau capete de bară, maşina nu "trage" în nici o parte. Pb mare e că fenomenul s-a mai repetat acum 3 ani (dar doar o rolă s-a stricat la tripodă). Am bănuit tampoanele de la motor (cel inferior de sub acumulator şi cel hidroelastic) sau bucşele de la cadrul motor dar ele par a fi OK. Alte propuneri, sfaturi? |
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
A fost lovit cumva"jugul"...berceaux-ul adica?
Ca cam din cauza asta se poate intampla asta! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
De cand am Megane-ul din semnatura am tras o concluzie clara:Sensibile mai sunt Megane-urile 2 ! Trebuie sa te comporti cu el,ca si cu un ou..
![]() Nu dezvolt,ca nu e nici locul,nici momentul,dar... This post has been edited by jas2: 23 Apr 2017, 06:57 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Au sensibilitate la servisare slaba.....
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:17 |