laguna 1,9 dci nu mai trage
![]() ![]() ![]() |
laguna 1,9 dci nu mai trage
maruk84 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 29 December 10 From: ostroveni,dolj ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003
- dj 11 mru laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
|
|||
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Posibil EGR infundat; foloseste functia search.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
maruk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 29 December 10 From: ostroveni,dolj ![]() |
Am curatat si EGR dar nicio schimbare nu se tureaza peste 3000 rot/min si pana la turatia asta motorul merge intrerupt si se plafoneaza, la relanti merge normal, a si ramane martorul de la injectie aprins,daca ii scot furtunul deintra in debitmetru se tureaza putin mai bine.
P.S am incercat functia saearh dar nu am gasit o explicatie logica. |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
Francisc 2 |
![]()
|
![]() Stii si la ce te ajuta ca stii...:) Group: Members Posts: 321 Joined: 31 October 09 From: Austria ![]() |
completeaza semnatura cu motorizarea masinii si cauta in josul pagnii google search ,sigur gasesti ce cauti...
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1,9 dci Dinamique 88kw
- TM 00 III
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Interesant ca dupa simptomele expuse de tine pe test sa nu iti dea nicio eroare nici macar pe cea de injectie care iti apare si pe bord.
Incearca un CLIP la cineva care stie ce se face cu el. This post has been edited by cata_lag2.2: 3 Aug 2011, 14:27 |
--------------------
Renault
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
O fi un injector infundat daca nu apare nimic pe tester.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
maruk84 |
![]()
|
referitor la problema mea as fi curios in legatura cu supapa magnetica electro-pneumatic sau (convertor de presiune turbocompresor) acea supapa montata pe surubul de la suportul y din partea dreapta la motor cand il legan se aude un zanganit in interior , e normal sa faca asa
|
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
E normal, asa lucreaza ea.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
maruk84 |
![]()
|
stimati colegi spre fericirea mea azi am reusit sa rezolv problema cu masina,toata problema era din cauza valvei EGR care era ramasa in pozitia deschis,am inlocuit-o si acum totul este asa cum trebuie,va multumesc.
|
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
La o diagnoza bine facuta aparea deschiderea EGR si era relativ simplu sa iti dai seama. Oricum bine ca ai descoperit buba.
|
--------------------
Renault
2007
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Nu a dat prea multe detalii dar banuiesc ca era blocata valva propriuzisa, din cauza depunerilor. Pentru deschiderea ei, axul bobinei de actionare apasa pe axul valvei. Axul bobinei este independent de cel al valvei. Blocandu-se valva, bobina isi facea treaba in continuare, neavand nici un motiv sa dea erori.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
Pe CLIP poti citi deschiderea valvei si debitul de aer ce trece prin EGR. Spun asta pentru ca am patit-o. La mine EGR nu mai deschidea suficient; l-am curatat si nu l-am mai initializat. Dupa ce am facut si operatiunea asta functioneaza perfect.
Nu am stiut ca "Axul bobinei este independent de cel al valvei". Deduc de aici ca deschiderea valvei inseamna functionarea bobinei, iar debitul de gaze + alte simptome (fum, masina nu trage si nu urca in turatii) arata faptul ca exista depuneri prea mari pe valva. This post has been edited by cata_lag2.2: 6 Aug 2011, 12:01 |
--------------------
Renault
2007
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Da, axul bobinei este independent de cel al valvei propriuzise.Lucrul asta il poti vedea separand partea de actionare(bobina) si lasand valva in interiorul galeriei. In momentul asta poti verifica mobilitatea valvei prin apasarea axului. Avand arc, acesta ar trebui sa revina usor la pozitia initiala. Cursa este de cca 7...8mm. La separarea bobinei trebuie avut grija sa nu se strice prea tare cele 3 nituri tubulare.
Traductorul de pozitie este in interiorul bobinei si iti dai seama ca daca valva a ramas deschisa, axul actionarii se misca normal , indicatia este "normala'' dar totul este dat peste cap. O precizare: prin EGR nu circula aer ci gaze recirculate iar debitul lor nu vad cum ar putea fi masurat ca nu ai niciun traductor pe acolo, poate doar daca se face o conversie de la pozitia EGR. |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
La facelift, in cazul meu, valva se deschide prin rotire si exista un singur ax, insa EGR face acelasi lucru. Posibil ca si un singur ax sa dea independenta de lucru bobinei de valva.
Am preluat informatia de la mecanicul care mi-a facut diagnoza si mi-a spus de deschiderea respectiva. Ideea pe care am propus-o este ca de la test + simptome iti poti da seama daca EGR este defect sau doar trebuie curatat. Bafta! PS: Corect, nu aer ci gaze. |
--------------------
Renault
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 01:19 |