putere de tractiune, Trage greu ...
![]() ![]() ![]() |
putere de tractiune, Trage greu ...
keats |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 2 July 11 ![]() |
|
||
--------------------
renault megan
renault megan 2
2006 1.4 16v
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Normal ca nu trage bine in panta ca e o masina destul de grea, si un motor destul de mic. Du-l in turatii mari. Cauta graficul de cuplu si tureaza-l pana la cuplul maxim fara frica ca e pe benzina si nu se intampla nimic. Intr-adevar si AC-ul iti mai mananca din putere.
Si 1.6 16v are probleme la urcat pante de ce nu si un 1.4? |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Acum, sa nu mi-o iei in nume de rau... da' panta aia... cam pe la ce turatii o abordezi ?!
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Daca urci panta destul de abrupta in viteza a-3-a normal ca nu urca...baga viteza intai si da-i blana sa vezi ce se duce
![]() |
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu prea are mare efect AC-ul cu panta. Daca la mine la diesel urca panta masina singura bagata in 1-a fara sa accelerez, doar cu ambreiajul ridicat, atunci urca si la benzina numai ca trebuie sa o accelerezi putin sa aiba cuplu.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
mariusscout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 413 Joined: 15 December 10 ![]() |
inclin sa cred ca e vorba de mers subturat. daca ar fi clima cum zici, sau altceva, ai simti si la drum drept, la demaraje, ,mai ales in vit 4 si 5. da-i turatie (si aici ma refer ~3500-4000 si mai sus, ca nu pateste nimic
|
--------------------
Renault
Koleos
2013 2.0 dci Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
|
|
aduasarchaeus |
![]()
|
![]() Web Developer Group: Members Posts: 103 Joined: 25 June 08 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Si daca deja te-ai jucat cu acceleratia, si ai vazut ca nu trage.... gandeste-te la ambreiaj.
|
--------------------
Renault
Megane II
2004/Hatchback/1,6 16V/Dynamique
|
|
mariusscout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 413 Joined: 15 December 10 ![]() |
daca ar fi ambreiajul, s-ar tura motorul in panta ca dracu`
|
--------------------
Renault
Koleos
2013 2.0 dci Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
|
|
keats |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 2 July 11 ![]() |
multumesc tuturor pt sfaturile datein ce priveste tractiunea.masina o am cam de 2 luni si nu stiu multe despre ea.inainte am avut o dacie.cu aia era simplu.asta mi-e mila sa o fortez.dar daca ziceti ca merge turata pana pe la 4000 ok eu nu o turam mai mult de 3000-3500 inainte schimb viteza.multumesc mult
|
--------------------
renault megan
renault megan 2
2006 1.4 16v
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Dupa prea-umila-mi parere, e treaba de cuplu (respectiv, turatie) si treapta de viteza (respectiv, sofeur...)...
No offense, man, dar declivitatile caii de rulare trebe abordate intr-un mod corespunzator fiecareia in parte. Da-ne mai multe detalii...Declivitatea rampei/rampelor la care faci referire, nivelul de incarcare al sanioarei, modul cum gestionezi suta de caisori avuta la dispozitie (turatie, viteza de deplasare, treapta de viteza) etc. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Merge turata pana la 6500 cand iti taie alimentarea...
Masina are cuplu maxim la 3750 rpm (cuplul la 1.4 este 127 Nm) si putere maxima (adica unde-si atinge ce-i 90 si ceva de cai) la 6000 rpm. Rezulta---> nu o menaja, ca o strici ![]() |
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
gamihai |
![]()
|
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
Depinde foarte mult si centrul de greutate. Eu am fost obligat sa dau bagajele jos din portbagaj si sa le pun in fata sa urc o panta de langa Egremini spre Vasiliki. Si chiar si asa abia am reusit in 6000 RPM a 1a si aproape mi s-au topit cauciucurile pe fata. Din cauza asta mi-a si explodat unul pe autostrada langa Sofia pe la 140km/h.
Ideea de baza e sa turezi puternic , sa ai aderenta si sa calculezi bine. La pante extreme e bine sa ai si rezervorul cat mai plin sa traga ok benzina. La a mea e diferenta intre 95 si 98. |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
adi_tanasescu |
![]()
|
cruise control cu butoane iluminate ! Group: Members Posts: 114 Joined: 21 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Pentru aceste cazuri pe unele modele de megane s-a inventat controlul tractiunii. Credeti-ma ca face minuni inclusiv pe zapada si gheata (verificat personal pe serpentinele de la cota 1400 din Sinaia ). Cu putin stres se poate schimba modului de ABS cu unul deABS cu ESP si se instaleaza controlul tractiunii cam pe orice versiune de motorizare .Mult succes.
|
--------------------
renault
megane sedan 2,0 16v
- B 52 ADI
2005
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu tot nu am priceput ... ce are de-a face ASR-ul cu porblema omului???? ca doar nu a zis ca nu a putut sa urce ...
This post has been edited by cj98czh: 27 Jul 2011, 08:23 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
adi_tanasescu |
![]()
|
cruise control cu butoane iluminate ! Group: Members Posts: 114 Joined: 21 June 10 From: Bucuresti ![]() |
ASR este exact inversul ABS ului > dozeaza puterea motorului sau transmite maxim de putere pe roata cu aderenta maxima . Pe scurt : pui masina cu fata la urcus .bagi in viteza , accelerezi si motorul va avea cuplul maxim transmis catre roti (sau spre o roata cea care are aderenta) NU PATINEAZA DELOC deci poti utiliza turatii mari in trepte de viteza inferioare fara probleme (dispare ruperea aderentei la plecare ,asa zisul plecat cu scartait de roti) dupa parerea mea acest sistem este cel mai usor de upgradat pe masina pentru imbunatatirea problemei (in afara de schimbat motrul cu unul mai puternic sau cu o alta masina )
|
--------------------
renault
megane sedan 2,0 16v
- B 52 ADI
2005
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
cred ca nu m-ai inteles ... stiu ce face ASR-ul ... nu vad cu ce il ajuta in cazul lui .... el nu se plange ca nu ar avea aderenta ... ci ca motorul nu are putere .. si asta vine in opinia mea de la folosirea unei turatii necorespunzatoare si implicit a treptelor de viteza ...
ASR-ul este foarte bun pt. suprafete acoperite cu zapada, gheata, noroi, etc ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Mama, mama ce citesc pe aici ma minunez. Cum dracu sa topesti cauciucurile cand urci o panta?
![]() Ce rezervor plin ca sa traga benzina mai ok? ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Testos |
![]()
|
![]() Gold digger Group: Members Posts: 57 Joined: 9 June 11 From: Bacau ![]() |
QUOTE(gamihai @ 27 Jul 2011, 01:21) Depinde foarte mult si centrul de greutate. Eu am fost obligat sa dau bagajele jos din portbagaj si sa le pun in fata sa urc o panta de langa Egremini spre Vasiliki. Si chiar si asa abia am reusit in 6000 RPM a 1a si aproape mi s-au topit cauciucurile pe fata. Din cauza asta mi-a si explodat unul pe autostrada langa Sofia pe la 140km/h. Ideea de baza e sa turezi puternic , sa ai aderenta si sa calculezi bine. La pante extreme e bine sa ai si rezervorul cat mai plin sa traga ok benzina. La a mea e diferenta intre 95 si 98. Daca mai ai probleme cu urcatul pantelor abrupte, intoarce masina si incearca sa urci cu spatele. Te va ajuta inclusiv raportul cutiei de viteze cat si centrul de greutate care evident ca se modifica ![]() |
--------------------
Renault
Mégane 2.1 Sedan
- BC ** ***
2004 Privilège 1.5 dCi 74kW Secured by CB President Harry III ASC + President ML145
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Aiurea. Raportul nu te va ajuta, că ăla e intre treapta 1 și 2. Te va ajuta în schimb faptul că vei avea propulsie în loc de tracțiune. Însă teoretic, în condiții de aderență normale, atunci mașina ar trebui să urce orice pantă a oricărui drum public de pe lumea asta, chiar și incărcată în sarcină maximă, în treapta 1. Trebuie doar să știi să o faci.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
banderas18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 18 July 11 ![]() |
sal adi_tanasescu...as dori sa vb cu tine cu activarea esp cum se procedeaza...multumesc mult...iar cu urcarea in panta trebuie sa o turezi mai mult masina nu e nici o problema stai fara grija ca renault nu e dacia 1300...dar nici sa omori masina....oricum eu zic ca ai facut o alegere buna numai ca era mai bn daca alegeai un 1.6 16v sau un diesel.....ca motorizare.....bft
|
--------------------
RENAULT MEGANE SEDAN
-
- BZ-05-
07-08-2006
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Activarea esp e faza cea mai simpla, dar pana sa ajungi la activare trebuie sa schimbi calculatorul ABS, sa adaugi cablajul aferent, sa mai adaugi un senzor... chiar ca "cu putin stres"... putin mai mult... uite aici cam cat de mult: http://www.reno.ro/ESP-pe-Megane-t202285.html
Ti-l activez eu cand ajung la BZ daca tu faci restul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 23:19 |