Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Reziliere RCA

cristio_79
post 10 Jul 2011, 22:47
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: CONSTANTA

Nu am gasit informatii in acest sens, de aceea deschid acest topic.
Intrebarea ar fi cum se poate rezilia o RCA ? Nu exista daune.
Cazul ar fi ca dupa ce s-a semnat polita si s-a platit suma de bani pentru un an, s-a venit cu un asa-zis act aditional prin care asiguratul este obligat de firma de asigurari sa plateasca o "corectie" la suma deja platita integral, la expirarea politei respective.
Nu s-a facut nici un fel de informare in acest sens in prealabil. S-a comunicat pretul, iar dupa ce s-a platit s-a venit cu acest act in care scrie ca, de fapt, suma platita nu reprezinta decat prima rata, iar acea "corectie" este rata a doua.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariusscout
post 10 Jul 2011, 22:57
Post #2

Membru autentic

uita-te atent daca scrie ceva de modificare pret in polita, daca, nu , vorbeste frumos cu cei de la societatea de asigurari( asa recomanda ANPC) daca nu va intelegeti, ..........http://www.anpc.ro/anpc/index.php?option=com_content&view=article&id=68&catid=27&Itemid=59 .( eu personal am rezolvat de cateva ori niste litigii, doar rostind acronimul "ANPC")
bafta

This post has been edited by mariusscout: 10 Jul 2011, 23:02

--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
+
cristio_79
post 10 Jul 2011, 23:12
Post #3

Membru autentic

Deci, cand s-a incheiat polita s-a comunicat un pret. Acelasi care figura si pe net. S-a platit polita respectiva si dupa achitare s-a venit cu aceasta hartie. Pe polita este trecut pretul comunicat initial + suma din actul respectiv. Deci o suma mai mare decat s-a comunicat. Pe chitanta care insotea polita este trecuta suma comunicata, fara acea "corectie".
Repet, nu s-a facut nici un fel de informare cu privire la acest act sau orice altceva. Pretul comunicat a fost exact cel care a fost gasit si pe net, plus ca s-a facut simulare si la fata locului.
Intrebarea este cum se poate rezilia aceasta polita RCA ?

11 Jul 2011, 14:12:
Revin cu cateva detalii dupa ce am umblat azi sa vedem ce se poate face.
Am sunat la CSA dimineata si am spus ce s-a intamplat. Mi-au spus ca daca actul respectiv s-a dat dupa efectuarea platii politei si nu s-a facut instiintare prealabila cu privire la existenta lui, este hotie pe fata si trebuie sa mergem la un director si sa solicitam rezilierea politei. Mi-au spus chiar sa scot un print de pe net cu simularea respectiva, care mi-a fost adusa la cunostinta si la sediul firmei. Daca actul respectiv se dadea inainte si se spunea clar ce si cum, nu mai puteam rezilia polita decat daca faceam un act de vanzare/cumparare a masinii.
Am mers la sediul firmei de asigurari unde am dat peste o doamna care mi-a explicat cum sta treaba. Pentru ca asigurarea s-a incheiat pe un an, acea suma de "corectie" care figura ca rata a doua de platit la expirare, ar fi un bonus pe care ei il ofera pentru faptul ca s-a platit pe un an.
Am intrebat-o clar de vreo doua ori daca sigur nu se solicita si plata sumei respective anul viitor la expirarea politei. Mi-a spus ca nu, pentru ca suma aceea reprezinta reducerea oferita de ei pentru achitarea politei pe un an. Vedem anul viitor ce se intampla.
Am patit si eu cu aceeasi firma o chestie asemanatoare cu o asigurare CASCO, cand dupa doi ani fara nici un fel de daune, imi bagau sub nas un act aditional, in timpul desfasurarii contractului, prin care eu eram de acord cu o crestere de aproximativ 50%, pe motiv ca "s-a scumpit intre timp asigurarea CASCO si doar nu o sa suporte firma". Am renuntat pe loc la contract.

This post has been edited by cristio_79: 11 Jul 2011, 13:12

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
Duyu
post 11 Jul 2011, 17:02
Post #4

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Daca este vorba tot de Asirom, eu am primit inca de cand am incheiat polita RCA acel act aditional, in care scrie foarte clar ca asiguratorul plateste acea a doua transa din suma totala. Practic tu platesti prima transa (cea din momentul incheierii politei) si atat. Este o chestie mai noua aparuta la Asirom. Citeste cu atentie actul aditional! wink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Tamango
post 11 Jul 2011, 18:56
Post #5

Biciclist

From: Bucuresti

Asta e valabil pentru persoane fizice ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
cristio_79
post 11 Jul 2011, 19:44
Post #6

Membru autentic

QUOTE(Duyu @ 11 Jul 2011, 18:02)
Daca este vorba tot de Asirom, eu am primit inca de cand am incheiat polita RCA acel act aditional, in care scrie foarte clar ca asiguratorul plateste acea a doua transa din suma totala. Practic tu platesti prima transa (cea din momentul incheierii politei) si atat. Este o chestie mai noua aparuta la Asirom. Citeste cu atentie actul aditional! wink.gif
*

Da, tot de Asirom este vorba. Eu nu am avut ocazia sa-l citesc de la inceput. Mi s-a spus doar ca dupa plata sumei, s-a dat un act aditional conform caruia mai trebuie platit ceva la expirarea politei.
Cum am spus, am fost la sediul firmei si ne-a lamurit cineva de acolo. Intre timp am citit si eu actul cu atentie si am vazut cum sta treaba.
Multumesc !

--------------------
Mai traiti? Bine...
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 07:42
Dacia