Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nu trage cum trebuie, oare senzor presiune admisie ?

C0my
post 4 Jun 2011, 08:37
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o problema . Am Schimbat turbina + set injectori noi + filtru epurator + toate cosumabilele dar tot nu trage cum trebuie , eu m-am gandit se poate sa fie senzorul de presiune de pe admisie stricat ?? wacko.gif wacko.gif

--------------------
Renault Megane II 2003
1.9 dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Hack
post 4 Jun 2011, 09:34
Post #2

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

O diagnoza ai facut sa vezi ce erori ai?

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
C0my
post 4 Jun 2011, 10:20
Post #3

Membru incepator

am facut inainte sa ii schimb injectoarele ..mi-a zis ca nu mai este nimic !

--------------------
Renault Megane II 2003
1.9 dCI
+
xadoxadox
post 22 Jun 2011, 08:41
Post #4

Membru incepator

Salut!

Ai gasit cumva problema ca si la eu am ceva problema similara, nu am nici o eroare in calculator si totusi nu trage. Nu ai incercat sa verifici EGR-ul si sa il cureti? Eu am gasit la mine si capatul de la furtunul ca intra in turbo fisurat, si pierdea presiune pe acolo, incearca sa verifici furtunele. Tureaza motorul si baga mana pe langa furtune vezi daca simti ceva (eu am mers la 2 service-uri si nicicare nu au vazut furtunul acela fisurat, de aceea incearca sa te uiti tu cu atentie pe acolo). Bafta

--------------------
Renault Megane II Hatchback 2003, 1.5DCI 80CP
+
ionutkok
post 22 Jun 2011, 18:36
Post #5

Membru incepator

From: Iasi

Sal, la mine nu tragea sub 3000 ture, am curatit EGR , am verificat senzori etc ... Pana la urma s-a dovedit a fi tot de la EGR, dupa ce l-am inlocuit tragea cum trebuie ! Mentionez ca scotea si fum gros si negru, mai ales la plecare de pe loc cand abia se misca smile.gif . A costat 600 ron cu tot cumanopera

--------------------
Renault Megane 2 1.5 dci 101cp, Talisman 1.6 dci 160cp EDC (2006 / 2017)
+
C0my
post 23 Jun 2011, 07:53
Post #6

Membru incepator

abia ieri am descoperit si eu problema ...cred ca este aceeasi ca a voastra ..EGR meu functiona la parametri ( max : 0.20 ) din 3.50 - 4.00 cat este normal , deci cam nimic !
EGR defect !

--------------------
Renault Megane II 2003
1.9 dCI
+
xadoxadox
post 24 Jun 2011, 08:40
Post #7

Membru incepator

Salut!

Mersi pentru raspunsuri, ma gandeam si eu sa inlocuiesc EGR-ul, merg saptamana viitoare la service si postez si eu aici daca se rezolva problema.

C0my, la tine scotea fum cand nu mergea EGR-ul, ca la mine nu vad sa scoata fum. Ceea ce sesizez cand nu trage este un sunet infundat al motorului, si faptul ca se aude foarte slab (sau nu se aude deloc) suieratul turbinei dupa 2200 cand ar trebui sa deschida.

--------------------
+
aLecsunder
post 24 Jun 2011, 20:27
Post #8

Membru...

Din ce stiu eu turbina suiera la 1800rpm. Iar inainte de a schimba EGR , verifica furtunele.

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
slim6630
post 27 Jun 2011, 14:08
Post #9

Membru

From: Bucuresti

Aceeasi problema o am si eu wink.gif, EGR DEFECT sau Blocat ceva de genul , am gasit EGR-ul la 630 ron nou treaba e ca masina merge ok , ma deranjeaza beculetele aprinse pe bord ,atata tot ..

--------------------
Renault Megane II - B 24 FHM 2003/1.9 dci
+
xadoxadox
post 28 Jun 2011, 09:11
Post #10

Membru incepator

Salut!

Am fost la service, si "aLecsunder" avea dreptate, furtunele erau de fapt de vina. Furtunul gros ce intra in turbo era fisurat in doua locuri (o fisura mica si una mai mare, in partea din fata a masini, unde furtunul se curbeaza catre stanga.). Acum masina merge mai bine, nu mai suna infundat si consumul e mai mic. Un lucru ciudat e ca inainte cand masina inca mergea, cand tragea turbo se auzea un suierat puternic. Acum nu se mai aude aproape nici un suierat dar masina trage bine. Banuiesc ca fisura mai mica din furtun era de mai multa vreme si pe acolo auzeam aerul ca scapa cand tragea turbo, iar fisura mai mare a aparut recent, cand nu mai tragea deloc motorul.

Am intrebat si despre EGR la service, iar cel de acolo mi-a spus ca in cazul in care EGR-ul nu ar lucra mi-ar aparea lumina in bord, iar daca ar fi blocat pe pozitie inchis nu s-ar simti aproape nici o diferenta, iar daca ar fi blocat pe pozitie deschis ar scoate mult fum.

La reprezentanta in TM pretul EGR ce aveau pe stoc era 599RON, pe cand la ProMotor aveau la 620 si 820 RON.

This post has been edited by xadoxadox: 28 Jun 2011, 09:14

--------------------
+
nonic
post 28 Jun 2011, 09:27
Post #11

Together we can do more

From: Ploiesti

QUOTE(xadoxadox @ 28 Jun 2011, 09:11)

Am intrebat si despre EGR la service, iar cel de acolo mi-a spus ca in cazul in care EGR-ul nu ar lucra mi-ar aparea lumina in bord, iar daca ar fi blocat pe pozitie inchis nu s-ar simti aproape nici o diferenta, iar daca ar fi blocat pe pozitie deschis ar scoate mult fum.

*

Nu strica sa cureti EGR-ul si toata tubulatura de admisie, cand se aprinde lumina in bord este cam tarziu si scapi doar cu inlocuirea EGR-ului.

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
rhunder
post 28 Jun 2011, 11:51
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti

am inlocuit eu egr-ul.
dupa un an de munca de lamurire la reprezentatii firmei smile.gif)
acum parca am alta masina.. ultima data am mers 50 de m cu frana de mana trasa ca nu o simteam.
parca e alta masina la turatii mici.
La mine egr-ul nu se inchidea cum trebuie.

--------------------
Dacia SuperNova Clima - b25wzj 2001
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
C0my
post 13 Jul 2011, 09:39
Post #13

Membru incepator

La reprezentanta in TM pretul EGR ce aveau pe stoc era 599RON, pe cand la ProMotor aveau la 620 si 820 RON.
*

[/quote]

Daca iti cumperi EGR nou sa verifici sa fie ambele bucati de fier ( motoras + partea cu supapale) pt ca eu nu am stiut si am avut o mare problema , s-a blocat partea cu supapele in galerie pentru ca au fost de alumiuniu sau ceva de genu ! La EGR se strica partea din fata ( motorasu ) nu supapele din interiorul galeriei !
Eu am acum motoras NOU ( fier ) si supape second ( fier ) ! ca aluminiul se blocase in galerie smile.gif = 4 ore munca sa le scot afara smile.gifsmile.gif
Problema rezolvata in sfarsit ! trage fff bine acum si nu mai scoate fum !

--------------------
Renault Megane II 2003
1.9 dCI
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 09:30
Dacia