Bucuresti-Austria-Danemarca-Franta-Germania, si retur, evident :)
![]() ![]() ![]() |
Bucuresti-Austria-Danemarca-Franta-Germania, si retur, evident :)
i96nds |
![]()
|
||
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|||
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Si cu poze, te rugam!
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
nteresant traseu....cum ti s-au parut imprejurimile de langa Kostanz ( Germania)?...am fost si eu acum 2 ani prin zona respectiva...de fapt de acolo mi-am luat masina...
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Konstanz e o zona interesanta. E clar ca acolo stau bogatanii ca sa se simta bine. Multe case de vacanta. Priveliste frumoasa la lac, partea pietonala nu am batut-o dar parea frumoasa.
Elvetia e foarte aproape - as fi vrut sa ma duc dar nu prea am avut timp. In Konstanz am fost doar in trecere intrucat trebuia sa ajung seara pana in Tirol ... La mai putin de 10 km de konstanz e insula Mainau. E numita si insula florilor. Fiind inceputul lunii Mai, am prins lalelele inflorite. A fost foarte foarte frumos. Intrarea pe insula e cam scumpa. GPS-ul incerca sa ma duca pe mijlocul insulei ![]() Una peste alta, insula Mainau merita vazuta. Si Konstanz e frumos, multi vin acolo sa se dea cu barca pe lac. Apoi am inconjurat lacul pe la nord. Soseaua e OK dar trece prin multe localitati si deci e aglomerata + 50km/h. Peisajele sunt frumoase. As zice ca toamna in Octombrie e si mai frumos, cand cad frunzele. De la Konstanz am mers catre Neuschwanstein, care e un castel celebru dupa care sunt inspirate castelele de la Disney. Pentru asta trebuie sa puneti pe GPS satul : Hohenschwangau, care e langa Fussen. Nu faceti ca mine sa intrati in Fussen ca pierdeti timpul. A fost un indicator catre Konigsloss sau cam asa ceva... dar eu am crezut ca e vorba de altceva ! Si rau am facut, asta de fapt trebuia sa urmaresc. Nu e scris pe indicator Neuschwanstein din cauza ca acolo sunt mai multe castele unul langa altul ! Ca sa vizitati castelul, construit pe la 1850, trebuie sa lasati masina jos (parcarea e 5 EUR). Urcarea pe jos vreo 30 minute sau cu autobuzul lor special. Biletele se cumpara DOAR de jos, de langa parcare !!! Parca e 12 euro de adult ca sa vezi castelul. Daca aveti copii mici... mai bine urcati cu autobuzul (1.8 euro/bilet). Puteti cobora pe jos. Sunt mai multe trasee. Traseul de pe cealalta parte de castel e cel mai frumos. De la castel se merge catre podul Marienbruke - si se coboara chiar pe langa cascadele ce se vad de pe pod. E impresionant. Pentru aceste castele sa va rezervati cam jumatate de zi ! E pacat sa incercati mai repede. Plus ca castelul se vede doar in grupuri organizate si de aceea nu poti intra decat la anumite ore. Asa ca in weekend poti sa cumperi biletul si sa intri in castel abia peste vreo 2 ore !!! Deci atentie la planificare. Puteti sa ma contactati de va bate un gand sa mergeti la aceste castele. Pentru copii e impresionant, fata mea stie ca acela e castelul ce apartine printului si Albei ca Zapada ![]() ![]() ![]() This post has been edited by i96nds: 16 May 2011, 09:53 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
i96nds |
![]()
|
Continui cu Germania :
Cum vii dinspre Praga, primul oras mare este DRESDA. Nu trebuie sa il ratati. E EXTRAORDINAR. Biserica din piata centrala a fost renovata si arata excelent, e mult alb si elemente florale inauntru, ceea ce ii da o atmosfera placuta. Fraukirche parca e numele, nu ma pricep la germana - adica biserica doamnei. Apoi mai departe e un zid pictat... dincolo de linia de tramvai niste palate cu gradini superbe - numit Zwinger. Toata zona de plimbare e frumoasa, pana pe malul raului unde au refacut niste statui aurite ce stralucesc frumos in zilele cu soare. Apoi Berlin. Aici nu am fost asa impresionat. Zidul e chiar panarama ![]() ![]() Apoi in nordul Germaniei am fost la Schwerin - unde este un castel absolut incantator. E pe malul unui lac. La fel, renovat recent, inca se mai lucreaza la mici bucati. Merita vazut si chiar vizitat in interior. Copacii de sute de ani din curtea castelului mi s-au parut tare faini. Daca prindeti si sezon cu flori... e si mai frumos. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
i96nds |
![]()
|
Continui cu Cehia :
Cum mergi de la Viena spre Brno, primul oras dupa granita cu CZ este Mikulov. E un oras cu influenta austriaca, normal. Are un palat construit peste o stanca, foarte frumos zic eu ! Chiar e interesant, mi-a placut mult. A urmat Brno - care iarasi e dragut prin centru. Nu mi-a fost foarte clara parcarea ca nici CZK nu aveam... asa ca am parcat mai departe si am mers pe jos mult. Crasme ieftine de mancat la pranz, nu am intrat in catedrala dar a fost frumos pe stradutele acelea pietonale. Mai departe, pe la vreo 30 km de praga - un oras numit Kutna Hora. Aici e o biserica in care e un morman de cranii - de pe timpul ciumei. Din pacate am ajuns prea tarziu dupa amiaza si era inchisa deja . Orasul e superb, reconstruit cu fonduri UE... asta ca sa stim ce pierdem noi in RO.... Catedrala seamana ca idee cu castelul din Praga, tot asa e o muchie de deal. Acolo merita sa stau o zi intreaga de se putea, nu doar 4 ore... Urmatoarea zi am fost in Praga pana dupa amiaza. Stiam deja centrul asa ca a fost doar un refresh. Nu detaliez aici mult. Clasicul traseu de la piata Wenceslaw (asa se scrie ??) pana la podul peste Vltava. Mai departe am mers catre nord si am ajuns la Dresda. Nu m-am mai oprit in alte orase. Drumul e frumos, se termina la un moment dat autostrada si se merge pe drum de semi-munte. Interesant. Cehii incearca sa mai lungeasca autostada sa o uneasca cu cea nemteasca. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
i96nds |
![]()
|
Inca cate ceva din Germania...
Heidelberg mi s-a parut foarte dragut. Nu am avut timp sa bat centrul orasului cu piciorul - pietonal - dar am fost sus la castel. Se merge cu masina prin niste tunele sapate putin in munte. Castelul e foarte spectaculos - cat a mai ramas din el, mult s-a daramat. Dar s-au descurcat nemtii sa il faca frumos. Apoi va recomand sa mergeti la Freiburg - un oras foarte frumos. Prin oras trec niste rausoare mici cu apa - ce umidifica aerul. Zona pietonala e superba, plina de magazine fancy. E o placere sa te plimbi pe acolo. Daca stiam... stateam macar 2 zile aici ca e fain de tot. In Franta la Strasbourg - gasiti pe net ce si cum sa faceti. Va recomand insa parcul ce e pe valea Rinului, intre Germania si Franta. Mi s-a parut haios sa treci pe jos dintr-o tara in alta . |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 11:47 |