Achizitie M3 Sport Tourer - 1.5 dci sau 1.4 Tce, Va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii...
![]() ![]() ![]() |
Achizitie M3 Sport Tourer - 1.5 dci sau 1.4 Tce, Va rog sa ma ajutati in luarea unei decizii...
V10 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 5 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III 1.6 16V
2009
|
|||
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
s-ar putea sa aiba o surpriza pensionarii si sa faca atac de cord
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
3styler |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 11 June 11 ![]() |
Am facut si minunea de test-drive cu 1.5 dci. E drept, pe Renault Fluence si nu pe ST, insa, ca si greutate, tot pe acolo sunt (poate ca nu ca si sportivitate). E un motor interesant, dar nu suficient. E clar ca e nevoie de mai mult. Acum trebuie sa fac neaparat rost de o masina de test-drive cu 1.4 TCe. Simt eu ca nu ma va dezamagi motorasul.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dCi 80 Ponei(ex-cai) Putere
- CT-XX-XXX
2005
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(V10 @ 26 Jun 2011, 21:18) Mie cuvintul Sport aici mi se pare doar un termen de marketing, nu vad nimic sportiv la masina asta ci mai mult o masina buna pentru drumuri lungi si vacante .......... Denumirea de Sport Tourer nu vine de la "mașină sportivă", "curse", "raliu" sau mai știu eu ce competiții auto. Sport Tourer se referă la activitățile sportive și călătoriile lungi făcute de șofer sau de întreaga familie, este genul de mașină (caroserie) care se pretează la mers la schi, cu bicicleta pe munte, în concediu, circuite prin țară/străinătate, etc., tocmai din cauza lungimii caroseriei, care permite mai multe bagaje, depozitarea schiurilor în interior sau exterior, a bicicletelor deasupra, etc. Nu se vrea o mașină sportivă ci una pentru sportivi, agrement sau călătorii. Oricum era la mintea cocoșului că o mașină mare, lungă, grea și comodă nu poate fi sportivă... This post has been edited by DFA: 27 Jun 2011, 09:23 |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
V10 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 5 June 08 ![]() |
DFA, multam de clarificari...
adytym, gusturile nu prea se discuta, dar M3 merita un motor cu mult mai potent de 1.6 16v si chiar decit 1.4 TCE. Atit, ca nu e locul potrivit pentru alte comentarii. |
--------------------
Renault
Megane III 1.6 16V
2009
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Exact, termenul de "sport" nu are ce cauta alaturi de un motor diesel. Bine, am vazut pe la altii Ibiza Sportcoupe cu motor 1.2 75 CP, asa ca nu ma mai mira nimic.
|
--------------------
.
.
.
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
pai asa mai incearca sa atraga atentia, fara ,,sport'' nu are nici un farmec, ca doar nu o sa-i spuna megane break
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
bogdabogda |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 8 February 10 ![]() |
Hau,
Ati facut drive test cu Nissan Juke cel cu motorul de 1,6 turbo 190 CP Senzatie! Nu cred ca o sa-l puna si pe Megane Renault |
--------------------
Renault
Megane
RS 2021 clio 2004-2006
megane2 2006-2010 megane3 2010-2016 megane GT 2016 -2021 |
|
UltimulShogun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 12 June 11 From: TL ![]() |
Pentru mine chiar nu are importanta cum se numeste, imi place oricum acest Megane Sport Tourer...Nu m-ar fi deranjat si nu mi-ar fi placut mai putin daca se numea break sau altfel.
De ce nu ar merge alaturat termenul de ''sport'' unui motor diesel? Am avut o Mazda 3 Sport Diesel 2.0 143 CP si mi s-a parut ok...chiar sportiva! |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- -
1.5DCi 110CP , Privilege Evo, 2011 ''Secretul vietii nu este sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai.''
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Corect era SportsTourer, unde clar se sublinia nevoia de spatiu pentru practicantii de sporturi/doritorii de aventuri cu cortul.
Azi am fost la Cobalcescu, am vorbit cu personalul de acolo, sa aflu ca 1,9dCi a fost scos in mod oficial de pe SportTourer, si situl Renault.ro a fost actualizat [suspect] (nu mai apare in aplicatie), iar pe Bicorp si Coupe va mai dainui putin timp. Cand am intrebat de Arkamys, au spus doar ce au in stoc, la comanda nu au posibilitatea sa comande ambele coduri de player audio (RAD03 si RAD05). La fel, pe Privilege Evo nu se pune si nu exista Arkamys si culoarea "Vert Olivette" a fost inlocuita de un "Brun Glace" (similar cu Brun Cajou de pe Duster), cel putin asta mi s-a zis de acolo. Tot acolo au un SportTourer Privilege pentru drive-test, cu motorizarea 1,5 dCi si in showroom au un alt ST 1,6 16V, ambele au Arkamys fara USB. Pentru doritorii de Bicorp, am inteles ca echiparea Dynamique a fost inlocuita de Sport Edition, care este mai slab echipata, dar vine cu ceasuri digitale si optiune de navigatie. |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|
3styler |
![]()
|
Vreau sa va spun ca am luat legatura cu Star Service (dealerul Renault din Tulcea) si am crezut ca am gresit tara. M-a contactat o doamna foarte amabila, mi-a oferit toate informatiile necesare + un discount frumusel de 3% (aproximativ 500 Euro) la versiunea Privilege. Ba mai mult decat atat, mi-au zis ca au un model ST de 1.4 TCe Privilege cu Arkamys pe stoc. Cred ca saptamana viitoare, daca nu intervine ceva intre timp, imi fac curaj si dau comanda.
|
--------------------
Renault
- CT-XX-XXX
2005
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Baga tare si nu-l scapa!, dar cere si ce dotari extra sunt pe masina, macar o culoare ceva, trebuie sa aibe
![]() |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(connectorxp @ 29 Jun 2011, 20:55) 1) La fel, pe Privilege Evo nu se pune si nu exista Arkamys si culoarea "Vert Olivette" a fost inlocuita de un "Brun Glace" (similar cu Brun Cajou de pe Duster), cel putin asta mi s-a zis de acolo. 2) Pentru doritorii de Bicorp, am inteles ca echiparea Dynamique a fost inlocuita de Sport Edition, care este mai slab echipata, dar vine cu ceasuri digitale si optiune de navigatie. Punctul 1) Lamuriti-ma si pe mine va rog care e diferenta intre Privilege si PrivilegeEVO ca nu reusesc sa imi dau seama avand in vedere ca site-ul lor e varza. Si pretul ma induce in eroare: PrivilegeEVO - 19100 Euro, nu are nici o reducere Privilege - 17000 Euro cu 2400 Euro reducere, ceea ce inseamna ca pretul de catalog e 19400 Euro, adica mai scump decat EVO(teoretic). Deci EVO e mai scump doar pt ca nu are reducere, daca ar fi avut amandoua aceeasi reducere sau deloc era mai ieftin...desi "suna belea", e EVO, te astepti sa fie mai scump. Punctul 2) Numai un dealer Renault din Romania putea spune o asa gogomanie, ca o editie speciala a inlocuit Dynamique. Putea sa zica ca nu se mai aduc Dynamique si ca iti recomanda un Sport Edition...era mai corect. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Site-ul e într-adevăr foarte slab întreținut și confuz, multe lucruri sunt acolo aiurea.
Diferențele dintre EVO și Privilege sunt minimale, Privilege are în plus față de EVO: + Fileu de reținere bagaje (la EVO lipsind) + Tapițerie textil/piele de culoare bej (la EVO fiind gri carbon) Atașez și o ofertă recentă de Sport Tourer, scanată, cu diferențele marcate: ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
2021 sedan Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
De acolo reiese ca:
PrivilegeEVO este doar cu interior pe negru Privilege este cum vrei tu(bej sau negru) si are si o amarata de plasa de bagaje in plus. Deci EVO este defapt INVO...si costa si cu 2100 mai mult ![]() RRO rulzzz...eu astept cu interes Privilege EVO2 cu tapiserie doar bej si fara scrumiera la 20000 Euro. Sincer mintea mea refuza sa cread ca astea sunt singurele diferente si ca aia e diferenta de pret...e prea stupid. This post has been edited by papa_mulo: 1 Jul 2011, 17:38 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
UltimulShogun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 12 June 11 From: TL ![]() |
Si pe mine m-a interesat in mod deosebit sa aflu care sunt diferentele dintre Privilege si Privilege Evo inainte de a da comanda. In acel moment, reducerea de pret acordata de producator era de 1400 euro pentru toate versiunile, asa ca pentru a alege o versiune trebuia sa stiu sigur ce are in plus sau in minus fiecare. Cum dealer-ul nu a putut sa ma lamureasca (zicand ca de fapt crede ca sunt la fel?!), am facut tot posibilul sa ma lamuresc singur si am ajuns exact la aceeasi concluzie ca si DFA:
''Diferențele dintre EVO și Privilege sunt minimale, Privilege are în plus față de EVO: + Fileu de reținere bagaje (la EVO lipsind) + Tapițerie textil/piele de culoare bej (la EVO fiind gri carbon)'' Intrucat cele 2 ''plusuri'' ale versiunii Privilege nu ma interesau deloc, am ales varianta Privilege Evo care era si cu 300 euro mai ieftina (la vremea aceea). Acum, asteptand sa soseasca masina, sunt pregatit pentru tot felul de surprize... Oricum, nu mi se pare normal sa existe 2 versiuni diferite intre care diferentele sa fie atat de mici (ca si dotari)! Iar acum, in luna iulie, Privilege are reducere de 2400 euro, iar Privilege Evo nici-o reducere?!...Aproape e sigur ca luna aceasta nu va mai comanda nimeni Privilege Evo, care ar costa mai mult cu 2400-300=2100 euro si nu ar avea acea dotare importanta - fileu retinere bagaje si nici tapiteria bej... Cand voi intra in posesia autoturismului, voi face mai multe poze pe care le voi posta pe forum, pentru a se putea lamuri toti cei care sunt interesati sa comande un Sport Tourer Privilege Evo si pentru a sti exact in ce consta aceasta versiune (minusuri / plusuri)... |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- -
1.5DCi 110CP , Privilege Evo, 2011 ''Secretul vietii nu este sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai.''
|
|
connectorxp |
![]()
|
Nu uitati un detaliu important, pe EVO nu aveti Arkamys si nici nu se poate configura cu asa ceva, ramane doar amaratul ala de 4x15W care se aude ca-n butoi la volume mari.
Si vechiul Privilege avea optiunea de inlocuire a bejului cu gri, fapt confirmat de dealer, mai mult EVO-ul asta este pentru a suplini lipsa sistemului Arkamys si scoaterea lui 1,9 dCi de pe ST. |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.242 Joined: 13 October 06 ![]() |
confirm ca si pe Privilege simplu se putea opta pentru interior de culoare gri grafit la acelasi pret cu cel bej.
1.6T pe Juke e senzatie, pacat de plasticele de la interior, puteau sa fie mai bune la o masina de 23K Euro. Nici spatiul interior pentru locurile din fata nu e grozav, in schimb am vazut destul de multe in Bucuresti, cred ca se vinde bine pentru nisa lui. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
3styler |
![]()
|
Mi se pare mie sau de la 1 iulie, la ST, a crescut discount-ul (scuzati expresia) de la 1.400 EURO la 2400 EURO?
|
--------------------
Renault
- CT-XX-XXX
2005
|
|
connectorxp |
![]()
|
Probabil la cele de pe stoc, alta explicatie nu vad, ca si asa, astia de la Reno ar putea fi acuzati de politica de "dumping", daca ne uitam la ce preturi practica in Vest
![]() Acuma pe situl Reno, apare un discount de 1800 la jucarie, nici nu mai stiu ce sa cred, dar unu lucru e sigur, luni sunt calare din nou pe astia de la ACB. This post has been edited by connectorxp: 2 Jul 2011, 22:57 |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
3styler |
![]() ![]()
|
QUOTE(connectorxp @ 2 Jul 2011, 22:52) Probabil la cele de pe stoc, alta explicatie nu vad, ca si asa, astia de la Reno ar putea fi acuzati de politica de "dumping", daca ne uitam la ce preturi practica in Vest ![]() Acuma pe situl Reno, apare un discount de 1800 la jucarie, nici nu mai stiu ce sa cred, dar unu lucru e sigur, luni sunt calare din nou pe astia de la ACB. Si mie tot luni imi face oferta si daca e asa cum scrie pe site, am si dat avansul ![]() ![]() |
--------------------
Renault
- CT-XX-XXX
2005
|
|
connectorxp |
![]()
|
Tu sa te grabesti ca nu cumva sa te alegi cu vre-un EVO, daca eram la Mitsubishi ... era ceva de dorit, dar la Renault este alta poveste.
Sa aduci detalii legate si de echiparile optionale, in afara de pachetul standard Privilege. This post has been edited by connectorxp: 3 Jul 2011, 12:34 |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
UltimulShogun |
![]()
|
Sa inteleg ca Privilege Evo a devenit un fel de oaie neagra a versiunilor de la Megane Sport Tourer?! E cea mai proasta versiune din ce punct de vedere: are alte plastice, alt motor, alta cutie, e asamblata in alta tara decat Privilege...? De ce trebuie avut grija ''sa nu te alegi cu un Privilege Evo''? Daca stie cineva, si nu ma refer la pareri si impresii personale, poate ne lamureste?!
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- -
|
|
connectorxp |
![]()
|
Fara suparare, dar EVO nu este o evolutie a liniei de echipare Privilege, are in minus optiunea alegerii culorii la tapiserie, are in minus acel fileu, care pentru mine este un dezavantaj si nici player-ul Arkamys nu este "la bord".
Diferenta de pret intre Privilege si Evo, este data de lipsa acestor dotari, sa speram ca ele sa fie singura diferenta, asteptam impresiile primilor posesori de asa ceva. |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
DFA |
![]()
|
Privilege va dispărea în curând din ofertă, de asta a și fost "înlocuit" de EVO, ce se mai vinde acum sunt modelele aflate în stoc sau în curs de fabricație, de aici și discountul mărit recent.
Probabil că EVO va rămâne pe viitor singura variantă de Privilege. Bănuiesc că EVO este preludiul la schimbarea de generații și se va marșa pe el până când va apare facelift-ul, moment în care se vor aplica noi reduceri, pentru golirea stocurilor de EVO. Nu știu dacă e un lucru bun sau rău, sper ca Renault să nu "strice" și Sport Tourer-ul Privilege EVO așa cum a făcut și cu Hatchback-ul când a trecut de la B95 la B32. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
ex Logan I 1.5 |
|
connectorxp |
![]()
|
ST-ul va ramane tot acolo, nu-l muta in "tara semilunei", cel putin in trecut nu s-a intamplat.
In loc de EVO mai bine il numeau ComfortPrivilege, a existat echiparea asta pe Megane2 si la fel, era un Privilege cu cateva mici diferente fata de modelul normal. |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
DFA |
![]()
|
Nu la mutatul producției în Turcia m-am referit, ci la o personalizare prea agresivă pentru piețele mai sărace a aceluiași model, chiar dacă este fabricat în continuare la Palencia, Spania, pe platforma X95.
Adică să înceapă să scoată și mai mult din lista de echipare și din opțiuni. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
- 27 Iul 2021
ex Logan I 1.5 |
|
connectorxp |
![]()
|
Daca taie in pret si respectivele dotari se transforma in optionale nu e rau, ca nu toti vor Arkamys si acel fileu, tragic e daca acele dotari dispar si nu mai sunt disponibile separat.
Intr-o discutie mai veche cu un vanzator de la Renault, mi-a spus ca din lista de dotari cerute de romani se afla, ESP, Climatizare, Jante, culoare metalizata/extra speciala si cam atat. Foarte putini au pus Xenon pe masina, Arkamys cu USB, sistem Carminat7 si Carminat Tom-Tom, frana de parcare asistata. In general, nici ei nu stiu sa le prezinte, ca mi-e mi-a luat doua luni de sapat pe net sa aflu exact ceea ce face si cum lucreaza Arkamys-ul + ce suporta pe mufa USB, iar cu faza ca Xenoanele de pe noul Megane, chiar si ala facut in Turcia sunt adaptive pe cubre, a fost o adevarata epopee ![]() Concluzia e simpla, dintre cei mai multi angajati din showroom-uri, ca vand cartofi sau Megane-uri, e acelasi lucru, doar ca la ultimile iau un comision si pot alege culoarea ![]() Urmeaza sa fac un proiect de ingeristrare audio Holofonica, pentru a face o demonstratie audio a sistemelor de pe Megane, pentru a-i ajuta pe cei de pe aici sa intelega cum lucreaza unul si cum celalalt si pe urma sa ia o decizie, nu de alta, dar astia nici pe masinile de prezentare nu preau au unele optionale, dar pentru asta ma nevoie de un echipament (de care ma ocup eu) si doua Megane-uri, unul cu sistem stock si altul cu Arkamys. This post has been edited by connectorxp: 5 Jul 2011, 20:00 |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Pe alt forum se spunea ca versiunea Expression a ST are vitezometru analogic. E posibil sa-l fi low-cost-at si pe asta?
This post has been edited by Manuel: 5 Jul 2011, 20:43 |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.242 Joined: 13 October 06 ![]() |
aham, si eu am auzit ca in curand apare RS fabricat la bursa pe sasiu de simbol
![]() Revenind la realitate, nu stiu care e problema cu vitezometru analogic, si mai aiurea mi se pare conexiunea pe care o fac unii cu platforma: display analogic = B32 = lower cost, FALS! Megane III (X95) are analogic pe variantele de echipare GT si RS, in plus daca comanzi Expression sau Dynamique + pack GT primesti ceasuri analogice de asemenea, indiferent de caroserie. De partea cealalta, Fluence HB, are digitale pentru Sport Edition, deci hai sa nu mai lansam ipoteze alarmiste. Asa cum spune DFA, singura problema reala e ca din dorinta de a scadea pretul sa nu apara nivele de echipare noi, mai saracacioase. In afara variantei HB, nicio alta caroserie m3 nu este destinata pietei globale, poti sta linistit, citeste documentele renault postate anterior unde ti se explica foarte clar acest lucru. This post has been edited by mircea_aq: 5 Jul 2011, 21:08 |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 17:30 |