"piele" schimbator de viteze, se curata, ce-i de facut?
![]() ![]() ![]() |
"piele" schimbator de viteze, se curata, ce-i de facut?
cristian_nechita |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
3
2012 |
|||
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Dupa 1 an si aproape 20.000 km a inceput sa se deterioreze serios nuca schimbatorului de viteza si cred ca in maxim 2-3 luni or sa inceapa sa apara urme vizibile si pe volan
![]() Cat despre "maini transpirate", nu pot sa zic decat ca la Logan am avut volanul imbracat in piele de catre un coleg forumist (Instructorul) si dupa 3.5 ani, arata impecabil. @caty2k Sa ne tii si pe noi la curent cu lucrarea pe care o faci ![]() This post has been edited by BoboM: 18 Sep 2011, 13:55 |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
La mine n-are nici o problema pielea de pe volan si schimbator, e ca in prima zi. Am 34000 de km.
|
--------------------
.
.
.
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
cam asa arata o fata de usa dupa ce am refacut-o ... la cea veche am frecat la ea de m-am plictisit si tot murdara era... Acum ma gandesc ca din materialul asta sa fac si husa schimbator de viteza + husa frana de mana, poate chiar si cotiera... ar fi in contrast.
Attached thumbnail(s) IMG_6531.JPG ( Size: 667.51k ) Number of downloads: 1128 IMG_6532.JPG ( Size: 500.15k ) Number of downloads: 1203 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Eu as fi ales un rosu mai inchis si culoare uniforma. Tapiteria aia rosie e din piele, "piele" sau catifea?
19 Sep 2011, 10:45: QUOTE(cristian_nechita @ 18 Sep 2011, 12:04) Curiozitate... Nu cumva celor care li se cojeste schimbatorul sufera de "maini transpirate". Eu am un 2.2 cu piele ecologica, care dupa 140mii km nu are nici cea mai mica problema, iar din cate am simtit eu pielea este identica cu cea de pe megane 3. Nici al meu nu are probleme la schimbator. Volanul prezinta niste decolorari pe langa cusaturi. La Clio, s-a cam dus lacul de pe schimbator si cred ca era asa de cand am luat-o. Am vazut un Fluence Privilege la mine in cartier si are schimbatorul jupuit bine deja. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 19 Sep 2011, 10:45 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nici mie nu prea imi place cum arata. Ar fi mers mai bine in alcantara cred. Bate spre un interior de taxiu tiunarit.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe masina o sa dea altfel, tinand cont ca e rosie.
Fiecare cu gusturile lui ... piele alcantara sa cumperi tu, ca te duce in faliment ![]() Materialul e imitatie de piele! |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Caty2K, alcantara este un material sintetic ce imita pielea, nu este piele, multi fac greseala, inclisiv vanzatorii de masini (de la dealer) zic acelasi lucru.
Alcantara este un vis ca si confort si senzatie, dar un cosmnar la intretinere. |
--------------------
Lexus
CT200h
Eco/2011
- XX-XXX-LEX 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|
caty2k |
![]()
|
Asa se vede pe masina ...
Attached thumbnail(s) IMG_6535.JPG ( Size: 725.95k ) Number of downloads: 1135 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
pad. |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 14 February 11 ![]() |
Daca materialul ar fii fost uniform ar fii aratat super dar asa lasa ptn de dorit.
Oricum ai facut treaba buna si a iesit f bine lucrarea |
--------------------
renault
megane
2010 coupe don't drive faster than your guardian angel can fly
|
|
adytym |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 6 May 09 From: TIMISOARA ![]() |
arata bine si sunt montate ok, nu stiu la ce se refera colegul cu materialul uniform.
|
--------------------
Ex Megane 3;
Volvo XC60; Toyota Yaris
- TIMISOARA
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
La model se referea...
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
caty2k |
![]()
|
Daca cumparam rosu normal se vedea urat pe masina!
Am vazut pe Megane CC husa schimbator + frana de mana rosii ... Ca tot am material o sa-mi fac si eu! This post has been edited by caty2k: 23 Sep 2011, 08:53 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
florintija |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 23 September 11 ![]() |
vroiam sa intreb daca ai reusit sa scoti usor fetele de usi sau daca ai avut unele dificultati in montarea pieli pe fetele de usi ,si cu ce ai lipit pielea de fete ??? pt ca am aceasi problema ,panza se murdareste foarte usor mai ales in partea volanului avand in vedere cas fumator !!
|
--------------------
renault
megane 3
2009 coupe
|
|
caty2k |
![]()
|
Toate se murdaresc usor mai ales la fumatori(ca si in cazul meu). Fetele de usi se dau destul de usor jos, ai grija la cleme ca in reprezentanta e 12lei BUCATA si se rup destul de repede.
Dupa ce le dai jos iti dai seama ce trebuie sa faci. Am schimbat si materialul de la frana de mana, vinilinul vechi era foarte crapat si tare(in sensul ca devenise nemulabil), materialul care l-am pus este moale si se muleaza perfect! Poze o sa pun zilele astea, ma gandesc sa schimb materialul si la schimbatorul de viteze, dar e cam complicat de scos! This post has been edited by caty2k: 29 Sep 2011, 17:44 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
|
|
catalin_u |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 22 December 07 ![]() |
La 12.000 mi s-a decojit volanul in stanga si schimbatorul de viteze. Plasticul pe care sunt inscriptionate vitezele zici ca e polizat cu flex-ul. Mentionez ca nu port ceasuri sau bijuterii ca sa fie din cauza lor. Pur si simplu, calitate de 2 lei la materiale. O sa ma duc la garantie sa ii stresez. Poate dupa ce schimba 1 milion de volane si schimbatoare, vor fi mai atenti la materiale. La VW am 200.000 km si de abia se vede uzura pe volan. Dar acolo e vorba de piele adevarata nu de mushama !
|
--------------------
Renault
Megane 3
2011, 1.5dCi, 110CP, SportEdition
|
|
ciprians |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 12 September 08 ![]() |
Posibil sa fie alte materiale pe masinile mai noi. Oricum, asta va fi o discutie permanenta.
|
--------------------
.
.
.
- . Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
|
|
catalin_u |
![]()
|
Rahat. Mushama penala pe volane si pe schimbatoare. Si plastic de toata jena. La mine la 11.000 km a inceput sa se ia de pe schimbator. Eram murdar pe maini de "puncte" negre si nu stiam de unde... La 16.000 km a inceput sa se cojeasca si volanul.
Au zis ca mi-l schimba pe garantie, dar e pacat de munca... Pacat de munca celor care l-au facut ca daca aveau piele aceeasi munca o prestau si nu mai trebuiau proprietarii de Megane sa stea prin service-uri. Bataie de joc. Pe schimbator s-a dus vopseaua de tot, deja are culoarea bronzului! Off topic: La VW cu 220.000 km de abia se vad urme de uzura pe volan si schimbator... Dar e piele! This post has been edited by catalin_u: 12 Nov 2012, 22:32 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
gruyuss |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 26 December 09 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
neplacut, asa este. treaba proasta. am avut si eu experienta asta, am stat destul de mult pana sa le schimb pe garantie. am fost, le-am comandat, le-a adus in 3 zile si le-a schimbat in 30 min
|
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
dec 2009/Dynamique
- B 18 EAJ cu un caracter de fier as fi ruginit pana acum
|
|
catalin_u |
![]()
|
Revin cu noutati. Volanul este cojit de 2 straturi in stanga, schimbatorul s-a cojit de tot, vitezele a 5-a si a 6-a nu se mai vad, bronzul s-a cojit, se vede plasticul alb. Butoanele de la geamuri nu merg mereu, s-a rupt si reglajul lombar de la scaun (in interiorul scaunului), imi falfaie un bec pe faza scurta. Motorul trage, nu ma plang, cutia cam face zgomot la schimbare (o aud cand merg cu geamurile deschise). Reclamatia cu privire la garantie (volan si schimbator) s-a dus pe apa sambetei, nu m-a sunat nimeni. Fiind masina de firma, n-am avut nici timp nici chef sa ma stresez cu service-ul.
This post has been edited by catalin_u: 28 Aug 2014, 01:07 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
ovidiucna |
![]()
|
![]() Private User Group: Members Posts: 377 Joined: 31 October 10 ![]() |
Atunci nu te mai plange,daca nu ai chef si nici timp.Tu ai impresia ca trebuie sa te sune cineva sa mergi la service sa rezolvi problemele astea pe garantie? Cred ca visezi cu ochii deschisi.Toate probleme tale se rezolvau pe garantie daca aveai chef si putin timp sa mergi la un service renault.
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011 Dulce pomum quum abest custos
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Usor Ovidiu.Omul spune ca a facut reclamatie,si ca inca nu l-a sunat nimeniE vina lui ca-s aia nesimtiti?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
ovidiucna |
![]()
|
Reclamatie ca ce si unde? Problemele lui se rezolva in felul urmator:mergi la service, le spui ce probleme ai si in 90% din cazuri se rezolva fara sa scoti 1 leu din buzunar dar colegul a spus ca nu a avut nici chef nici timp sa mearga la service si din cauza asta i-am propus sa nu se mai planga.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
catalin_u |
![]()
|
Salutare! Am spus "Fiind masina de firma, n-am avut nici timp nici chef sa ma stresez cu service-ul." adica sa fac spume, dumnezei, si f***u-i ma-sa... La asta ma refer.
Reclamatia este facuta de 2 ani, cand m-au sunat ca sa imi dau cu parerea la serviciile lor am spus ca nu m-au rezolvat cu reclamatia, etc. Tot ce mi-au spus atunci ca da, se va rezolva, si ca ei au facut poze ! Am sa imi fac timp saptamana viitoare sa trec pe la ei sa le reamintesc ca poate au uitat... Ideea ca daca faceau cu adevarat ceva, deschideau dosar de garantie si s-ar fi vazut in sistem daca uitau. Dar nu cred ca au facut nimic. Masina este pe leasing operational, deci daca stau sa ma gandesc, nici a firmei nu este... Si cred ca pe asta au mizat! P.S. De atunci am mai facut 2 revizii la care au trecut cu vederea ca volanul e varza... Am sa fac poza, oricine urca in masina se oripileaza de cum arata schimbatorul ! Si am doar 80 de mii de km... This post has been edited by catalin_u: 28 Aug 2014, 23:47 |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
ovidiucna |
![]()
|
Acum te inteleg.Fiind masina de firma te-a durut undeva de ea.Eu am schimbat schimbatorul cred ca pe la 30k km si volanul la 45k km,ambele erau tocite foarte putin pe o suprafatza cat un deget mare dar stiind ca se schimba am mers la service,dosarul de garantie s-a deschis pe loc si dupa cateva zile am primit telefon sa merg sa imi schimbe piesele.Am mai schimbat o boxa care nu se mai auzea,un opritor de usa care facea zgomot si 3 amortizoare(unde a trebuit sa sun la vocea clientului sa rezolv problema).Daca masina e din 2011 e posibil sa se fi terminat garantia de 3 ani si sa nu iti mai schimbe nimic.Probabil masina a fost si la un service unde serviciile lasa de dorit,daca tu spui ca au facut poze pentru garantie si nu te-au sunat nici dupa 2 ani.Cel mai probabil nu au deschis dosarul de garantie pentru ca odata deschis trebuie si inchis intr-un anumit timp.Totusi cred ca daca insistai cel putin cu 1 telefon 2,situatia ar fi stat altfel.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
Piper101 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 30 March 14 ![]() |
Eu am intrebat cat costa. Nuca schimbator original renault 400 lei (?!?!?!). Volan 1200 lei. Asta pentru amatori de schimburi.
|
--------------------
Renault
Fluence
Privilege 1.5 dci 105cp
|
|
bogdann291 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 November 14 ![]() |
Caty cum ai rezolvat problema cu schimbatorul ? Si al meu este decojit
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009
- b-291-zbm
|
|
dodopan11 |
![]()
|
![]() Automobilist Group: Members Posts: 204 Joined: 14 September 09 From: Bucareshit ![]() |
Daca e cineva interesat, lasati-mi mesaj pe privat, e nou-nout, de cateva zile, de pe Megane III RS, eu l-am schimbat cu cel de pe Trophy, o sa cer un pret mai mic ca la dealer, negociabil, logic.
Sper sa nu derajeze mesajul meu, stiu de "bursa", mi s-a parut oportun sa scriu si in acest topic, citind discutiile. Attached thumbnail(s) DSC_0826.JPG ( Size: 1.71mb ) Number of downloads: 262 DSC_0825.JPG ( Size: 1.67mb ) Number of downloads: 244 DSC_0824.JPG ( Size: 1.77mb ) Number of downloads: 95 |
--------------------
ex - Renault
Megane 2 RS
2008 now - Renault Megane 3 RS 2014
|
|
ovidiucna |
![]()
|
QUOTE(dodopan11 @ 26 Nov 2014, 19:26) Daca e cineva interesat, lasati-mi mesaj pe privat, e nou-nout, de cateva zile, de pe Megane III RS, eu l-am schimbat cu cel de pe Trophy, o sa cer un pret mai mic ca la dealer, negociabil, logic. Sper sa nu derajeze mesajul meu, stiu de "bursa", mi s-a parut oportun sa scriu si in acest topic, citind discutiile. Dar poze cu masina ? ![]() Ontopic:eu de cand l-am schimbat pe garantie nu s-a mai tocit si are aprox 18 luni. This post has been edited by ovidiucna: 26 Nov 2014, 19:34 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
catalin_u |
![]()
|
Hai sa va mai tin la curent...
Am 92.000 km acum... Volanul nu s-a mai cojit, a ramas asa... rapanos, in schimb schimbatorul este aproape alb ! Azi am fost la revizia de 4 anisori, si ghici ghicitoarea mea... Filtrul de ulei era UMFLAT ! A ramas sa imi schimbe pompa de ulei... Cica am venit la marele FIX, altfel calam motorul... Vai ce plans mai era la firma de leasing daca il calam... Apropo, masina nu mai este in garantie, deci degeaba am repetat la revizie faza cu volanul si schimbatorul cojit... |
--------------------
Renault
Megane 3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 07:42 |