Dauna totala
![]() ![]() ![]() |
Dauna totala
galileo |
![]()
|
||
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|||
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Cel mai important e ca nu s-a intamplat ceva mai grav.
Si pe tine cum te despagubeste pana la urma societatea la care ai CASCO ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Dauna totala - 85% din valoarea asigurata, si imi ramane sa vand epava.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
sorry de incident.
cutia de viteze cum s-a facut muci ? |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
galileo |
![]()
|
nu stiu, probabil de la cazatura in sant. imediat dupa accident, am observat ca nu mai intra in aIa, si se simtea ca si cum e ceva rupt/slabit. oricum, tot ce era pe dedesubt de la jumatea masinii pana in spate, era smuls.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Esti intreg si asta e tot ce conteaza!Dupa postare am crezut ca abia ai iesit din spital!
Pana la urma, nu ca vreau sa filozofez, dar de ce ai masina?Sa te deplasezi si in caz ca patesti ceva sa fie cat mai zdravana sa scapi de toti boii! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine ca esti intreg. Cand am citit primul post m-am enervat rau pe soferul adormit la volan. Acum ca m-am gandit mai bine, o sa-l usture rau... neavand RCA valabil si fiind vinovat de producerea accidentului, asiguratorul tau casco o sa il cheme pe el personal (fara nici o treaba cu proprietarul masinii pe care o conducea) in judecata pentru a recupera dauna pe care ti-a platit-o tie + inca vrea 30% adaos (cheltuielile asiguratorului legate de dauna) si din experienta practica, nu prea va putea scapa fara sa plateasca decat daca n-are de niciunele pe numele lui.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Naspa moment galileo, imi pare rau ... dar cum au spus si restul ... bine ca tu esti intreg
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
galileo |
![]()
|
da, asta am spus si eu: bine ca sunt intreg.
@tudor: asa am inteles si eu, ca soferul direct e raspunzator, chiar daca era obligatia firmei sa faca RCA. oricum pe mine nu ma incanta cu nimic ca o sa plateasca el sau nu, si e posibil sa plateasca firma in locul lui fara sa se ajunga la judecata. Ce ma enerveaza este ca ma gandesc ce facea unul fara CASCO in locul meu; pentru ca legea nu il protejeaza deloc pe nevinovat. Concluzia mea dupa accidentul asta este ca poti sa circuli linistit fara RCA valabil, rupt de somn, sa lovesti pe vreunul care are norocul sa fie pe-acolo, si sa nu primesti nici amenda. Si daca lovitul nu are nici CASCO, chiar nu ai de ce sa iti faci griji... trist. L-am intrebat pe politist daca nu are nicio importanta ca inconstienta aluia putea sa ma omoare. Si, normal, raspunsul a fost ca atunci raspundea legal. Ha ha, probabil 2 ani cu suspendare, si eu mort. Deja ma gandesc foarte serios sa nu mai imi cumpar nicio masina, si sa emigrez. La noi, cu cat esti mai corect, cu atat "ti-o furi" mai rau. Asta e, noi sa fim sanatosi ![]() This post has been edited by galileo: 12 Apr 2007, 13:47 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
E un moment dificil, capul sus!
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(Tudor @ 12 Apr 2007, 12:55) asiguratorul tau casco o sa il cheme pe el personal (fara nici o treaba cu proprietarul masinii pe care o conducea) in judecata pentru a recupera dauna pe care ti-a platit-o tie + inca vrea 30% adaos (cheltuielile asiguratorului legate de dauna) si din experienta practica, nu prea va putea scapa fara sa plateasca decat daca n-are de niciunele pe numele lui. Si ma rog frumos daca nu are nimic pe numele lui de ce sa nu faca niste puscarie pentru datorii??? Tocmai pentru ca nu exista condamnare penala pentru datorii ce nu pot fi platite nimeni nu are minimum de respect pentru valorile altora! Sunt lucruri care se spun si sunt lucruri care nu se spun!Sa ma fi lovit pe mine nenea distribuitorul ca emigra pe loc in CONGO la toti 50 de ani ai lui ca sa scape de mine nu de asigurator!!! Si tu galileo daca ai vazut de cata nesimtire da dovada nenea distribuitorul trebuia sa te dai ranit cu coloana si sa te internezi la spital si sa-i spui:ies din spital cand vii la poarta cu o masina ca aia pe care am avut-o nou nouta(si pe a mea ia-o tu!) ca de nu stau aici cate zile e nevoie ca sa ti se faca un dosar penal pentru vatamare corporala! EDIT:Pedepsele trebuiesc aplicate pentru ca vinovatii astfel sigur vor povesti ce au patit ei si asa mai constientizeaza inca o suta de alti inconstienti. This post has been edited by bulan: 15 Apr 2007, 21:40 |
--------------------
a
b
c
|
|
galileo |
![]()
|
revin cu o intrebare: cam cati bani as putea sa cer pe epava?
am dubii ca se poate repara cu costuri rezonabile si sa poata circula pe sosea, dar motorul e intact, caroserie, interior... |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Daca ai doar puntea spate afectata, fara sa fi afectat lonjeroanele spate, se poate repara. Dar nu stiu cu ce costuri.
Depinde foarte mult cum s-a torsionat caroseria si la caderea in sant. This post has been edited by nh1980ro: 24 Apr 2007, 12:13 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine ca ai scapat teafar din aceasta experienta, cu masina se rezolva. O experienta similara am trait si eu din pacate cu urmari mult mai grave. Ciudat faptul ca soferul vinovat venea pe banda ta mergand drept... in cazul meu soferul unei dube a adormit si a intrat pe sensul meu de mers indreptandu-se catre marginea drumului si izbindu-ne in sant aproape. Politistii mi-au explicat ca adormind a tras usor de volan in partea stanga.
In legatura cu epava, daca masina nu este in leasing vei primi repede banii de la Casco. Daca s-a facut constatarea, poti sa verifici costul reparatiei masinii din dosarul intocmit de asigurator si poate iti faci o idee, insa daca este deja dauna totala ... |
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
galileo |
![]()
|
Stie cineva cum procedez cu actele masinii, sa o vand direct ca epava? Am toate actele primite de la leasing, cu fisa fiscala, numele meu pe talon, CI... Aveam numere definitive de Bucuresti, dar eu am buletinul pe Constanta. Mai e nevoie sa o inmatriculez in Constanta, sau pot sa o vand direct asa, fac contract de vanzare-cumparare, si cu contractul o scot de la administratia financiara de pe numele meu?
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Faci direct contract de vanzare-cumparare (daca tu o ai pe firma, nu e nevoie de contract, trebuie sa faci doar factura, la care o sa adaugi si chitanta cand incasezi banii de la cumparator), faceti o noua fisa de inmatriculare (in care sunteti inscrisi tu si cumparatorul).
Mergi cu toate actele (inclusiv astea 2 de mai sus) la Taxe si Impozite locale Constanta si iti iei certificat fiscal si viza pe ambele fise: pe cea cu leasingul la inregistrare, iar pe cea cu cumparatorul la radiere. Iei banii de la cumparator si ii dai in schimb toate actele: cartea masinii, talon, toate cheile, certificatul fiscal, cele 2 fise de inmatriculare, copie factura finala leasing (stampilata si semnata Conform cu originalul), copie dovada plata finala catre leasing (stampilata si semnata Conform cu originalul), contract de vanzare cumparare (mai putin exemplarul 3 care ramane la tine) sau factura + chitanta (exemplarele albastre). Gata! Epava e a lui, mai departe nu te mai priveste (el trebuie sa repare, sa faca ITP daca e cazul, sa faca RAR, sa inscrie la Taxe si Impozite Locale la domiciliu si sa o inmatriculeze la domiciliu). |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Si apoi sa o vanda la vre-un fraier
![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
galileo |
![]()
|
Mersi mult Tudor
![]() 7 Jun 2007, 16:33: Gata, am vandut epava. Partea trista (pentru mine) este ca respectivul urmeaza sa o aduca la o stare functionala si sa o vanda, deci cineva isi va lua tzeapa... Trec mai jos seria de sasiu, poate ajuta pe cineva...banuiesc ca in vreo luna o sa apara la vanzare. VF1BB05EF31303485 This post has been edited by galileo: 7 Jun 2007, 16:33 |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Tudor |
![]()
|
Nu-i neaparat sa traga teapa. Daca tinichigeria e facuta bine, masina are sanse bune sa iasa Ok. Important este sa o traga corect la cote, iar daca e in service renault are cadru special pentru asa ceva, deci se poate face. Castigul lui este ca pe el nu il costa decat piesele de inlocuit (partial ca poate sa mai ia de la dezmembrari) si materialele (tot partial, ca ii raman de pe la alte lucrari); manopera si-o face singur.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(galileo @ 12 Apr 2007, 13:46) da, asta am spus si eu: bine ca sunt intreg. @tudor: asa am inteles si eu, ca soferul direct e raspunzator, chiar daca era obligatia firmei sa faca RCA. oricum pe mine nu ma incanta cu nimic ca o sa plateasca el sau nu, si e posibil sa plateasca firma in locul lui fara sa se ajunga la judecata. Ce ma enerveaza este ca ma gandesc ce facea unul fara CASCO in locul meu; pentru ca legea nu il protejeaza deloc pe nevinovat. Concluzia mea dupa accidentul asta este ca poti sa circuli linistit fara RCA valabil, rupt de somn, sa lovesti pe vreunul care are norocul sa fie pe-acolo, si sa nu primesti nici amenda. Si daca lovitul nu are nici CASCO, chiar nu ai de ce sa iti faci griji... trist. L-am intrebat pe politist daca nu are nicio importanta ca inconstienta aluia putea sa ma omoare. Si, normal, raspunsul a fost ca atunci raspundea legal. Ha ha, probabil 2 ani cu suspendare, si eu mort. Deja ma gandesc foarte serios sa nu mai imi cumpar nicio masina, si sa emigrez. La noi, cu cat esti mai corect, cu atat "ti-o furi" mai rau. Asta e, noi sa fim sanatosi ![]() pentru asa ceva nu exista fondul de garantare al rca? (sau cum ii zice). Citeam odata ca exista un asemenea fond la care contribuie toate firmele de asigurare din care se platesc si daunele produse de oameni fara rca. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(galileo @ 7 Jun 2007, 11:55) Trec mai jos seria de sasiu, poate ajuta pe cineva...banuiesc ca in vreo luna o sa apara la vanzare. VF1BB05EF31303485 Toata stima ![]() QUOTE(Tudor @ 7 Jun 2007, 17:09) Nu-i neaparat sa traga teapa. Daca tinichigeria e facuta bine, masina are sanse bune sa iasa Ok. Important este sa o traga corect la cote, iar daca e in service renault are cadru special pentru asa ceva, deci se poate face. Castigul lui este ca pe el nu il costa decat piesele de inlocuit (partial ca poate sa mai ia de la dezmembrari) si materialele (tot partial, ca ii raman de pe la alte lucrari); manopera si-o face singur. Nu sunt de acord cu tine pentru ca stiu in ce tara traim...ala care a cumparat-o clar o sa o faca la misto si o sa o vanda unui fraier, iar interesul lui este sa iasa cat mai mult in profit deci logic ca o sa faca o reparatie cat mai ieftina si neprofesionista/sigura/durabila..etc... Cateodata asa de mult imi doresc sa nu mai existe "necunoscatori" care cumpara masini...asa ar disparea si samsarii si teparii si toti astia care traiesc din a pacali pe altii ![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
Unduro |
![]()
|
![]() Membru Accidentat Group: Members Posts: 93 Joined: 17 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Galileo la ce firma de asigurari ai casco?? ma intereseaza si pe mine ce presupune dauna totala...
ty |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dCI 105cp
Privilege, Noir Nacre, Noiembrie 2007 ex : Megane II 1.5dCI 85cp 2005 Influence
|
|
BMW320d |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 July 07 ![]() |
ma intereseaza si pe mine la ce firma ai casco...si cu cat ai dat epava
|
--------------------
renault
megane
2006 privilege
|
|
galileo |
![]()
|
Aveam la BCR Asigurari....dar nu mai vreau sa aud de ei dupa experienta asta.
Dauna totala presupune ca devizul sa depaseasca 90% din valoarea asigurata. Devizul s-a facut in vreo 3 luni (aici e si vina service-ului, dar nici inspectorul nu s-a obosit sa mearga macar odata pe capul lor sa termine cu pozele si sa vada exact ce e si pe dedesubt), eu am tot facut pe intermediarul intre service si bcr. Dupa care a mai durat aproape 3 luni sa-mi iau banii |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
Unduro |
![]()
|
![]() Membru Accidentat Group: Members Posts: 93 Joined: 17 November 06 From: Bucuresti ![]() |
si acum daca nu sunt indiscret la ce service ai fost ??? eu m-am dus la serus iar cei de acolo mi-au spus ca or sa se miste repede....deja au trecut 13 zile si nimic ....
|
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dCI 105cp
Privilege, Noir Nacre, Noiembrie 2007 ex : Megane II 1.5dCI 85cp 2005 Influence
|
|
galileo |
![]()
|
La IPSO, ca la Serus ma jurasem ca nu mai calc.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
a aparut la vanzare masina si zice ca nu a suferit niciun accident... bine ca a dat VIN-ul ca asa am ajuns aici, chiar eram interesat de masina, dar acum... thanks but no thanks, mai minte si ca e primul proprietar...
|
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adevarul e ca au reparat-o rezonabil:
http://www.auto.ro/renault-clio/1122202.html |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
Apropos de reparatie si oarecum offtopic, odata ce a sarit airbag-ul, acesta mai poate fi schimbat si activat sa functioneze ca unul nou?
Si inca o intrebare pentru fostul proprietar, daca o raspunde cumva ![]() This post has been edited by romeo_id: 25 Oct 2011, 14:22 |
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 22:30 |