cutie viteza, zgomot ciudat
![]() ![]() ![]() |
cutie viteza, zgomot ciudat
allexino_dj_123 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 26 June 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2004 1.9 dci dynamique 120 cp
|
|||
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
Da, am avut si eu aceeasi simptoma.Nasoala chestie.La mine rulmentii de la axul pe care sunt vitezele 3-4 erau uzati rau si aveau joc mare.Rulmentii costa pe undeva pe la 800 RON+manopera.Atentie ce ulei bagi in cutia de viteze dupa aceasta operatie!!!Uita-te in carte ce ulei recomanda producatorul.La sectiunea anunturi este un tip care comercializeaza toata gama de uleiuri ELF.Vezi la ce mecanic iti duci masina, sa fie meserias sa iti puna toate calumea la loc.Bafta la masina si multi km fara evenimente!
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
- SM 60 TNG
2004/Emotion
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
dar la tine cat timp a mai mers asa??? k eu acum sunt prin anglia si sper sa ajung cu ea acasa ca aici cred k nu prea am sanse sa o fac .... nu stii daca e sa merg cu 1 - 2 5 si 6 se poate intampla ceva??
26 Jun 2010, 16:31: doar acei rulmenti de la treptele 3 si 4 te-au costat 800 ron manopera cam cat te-a ajuns aproximativ??? This post has been edited by allexino_dj_123: 26 Jun 2010, 16:31 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
eu am platit manopera 500 de lei dar au mi-a schimbat si la directie cate ceva dar tipu lucreaza la un service renumit din oras si venea dupa program si lucra la masina in curtea unui prieten.Eu am facut vreo 3000 de km cu masina asa pt ca niciun mecanic nu isi dadea seama ce are masina pana cand nu l-am intalnit pe acesta.Poti sa iti dai seama cand se agraveaza problema mai are o simptoma.Bagi in marsarier , mergi putin in spate si cand apesi ambrajul se blocheaza rotile ca si cum ai pune frana.Atuncea e in faza finala, adica s-a deplasat putin axul.Cand apare aceasta simptoma e bine sa nu mai circuli cu masina.In legatura cu schimbatu 1,2,5,6 nu stiu ce sa spun.Probabil e ok si incearca sa folosesti cat mai putin si marsarierul pt ca si acela foloseste axul respectiv.Sanatate si numai bine.Daca mai ai intrebari anunta-ma si daca pot te ajut
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
- SM 60 TNG
2004/Emotion
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 18 December 06 ![]() |
salutare.
mai exact ce fel de sunet aveati la cutie? era rontait metalic, sau ca un pufait? la mine pufaie in vitezele 3 si 4. de asemenea, in vit a 4-a odata cu cresterea vitezei de mers, apare un harait care creste treptat in intensitate. aceste simptome nu se manifesta decat in vitezele mentionate. poate fi de la vreun rulment sau de la rulmentul de presiune? |
--------------------
VW
Passat 3C
- OT-03-VTG
2006 VW Passat 3C-2006, 140 CP
|
|
norby_puma |
![]()
|
La mine era un zdranganit.Nu cred sa fie rulmentul de presiune deoarece daca ar fi aia ar trebui sa se auda in orice treapta de viteza
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
- SM 60 TNG
2004/Emotion
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
da se intampla si chestia aia cu marsarier la tine a fost la fel ?? k acum am ajuns prin it si aici mecanici sunt la fel de scumpi si le-am zis de chestia cu rulmentii pt treptele 2 si 3 si au zis k sunt duse angrenajele altu altceva acum sa dea jos si sa convinga....asa se intampla cand nu te poti intelege in aceeasi limba ......multumesc mult pt informatiisi tie cati mai multi km fara evenimenta
29 Jun 2010, 17:38: inca ceva uitasem...dupa ce ai schimbat rulmentii de la axul de la vitezele 3 si 4 a disparut si problema cu marsarier?? cati rulmenti sunt la numar macar sama pot contrazice si eu cu mecanicu..... This post has been edited by allexino_dj_123: 29 Jun 2010, 17:38 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
norby_puma |
![]()
|
Da si la mine a fost problema cu marsarieru.Sunt in total 6 rulmenti si se recomanda schimbarea tuturor.La mine a fost o problema cu comandarea pieselor, pt ca la prima comanda nu erau toate care imi trebuiau deci ar fi bine sa mergi la magazin cu mecanicu sa ii explice care e treaba sau o duci la un service care are si magazin de piese auto.Numai bine si sa ajungi cu bine acasa
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
- SM 60 TNG
2004/Emotion
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Mai sunt cateva topicuri cu problema asta.
Daca le cautai... QUOTE(andu911 @ 31 May 2010, 00:23) Daca ai cauta putin pe forum... ai face o economie de cel putin 500 lei. Rulmenti mai buni decat NTN sau SKF nu o sa gasesti nicaieri. Du-te la Renault si da-le 100-200 lei pe un rulment SNR... Sunt 6 bucati. 3 mici si 3 mari. Si mai sunt 2 la diferential, dar aia nu se uzeaza asa... 3x35+3x50= 255 lei... atat te costa toti rulmentii de pe arbori. Cu banii astia iei de la Renault, un singur rulment. Ca sa explic pe larg cum sta treaba... Exista sute, mii de dimensiuni de rulmenti. Fabricile de rulmenti care se respecta, acopera aproape toate cotele existente pe piata. In felul asta, tipul de rulment despre care vorbim noi, este fabricat de mai multe firme... Iar cel pe care il cumperi de la Renault, este fabricat de SNR... o firma frantuzeasca de rulmenti. Tu poti sa il cauti tot pe SNR, la unul dintre importatorii de rulmenti din tara noastra. Si va costa tot de 6-7 ori mai putin decat la Renault. Ti-am atasat cotele de la 30305, sa vezi ca sunt aceleasi cote din Dialogys(8200024411). Schimba rulmentii, ca nu are nimic altceva cutia. Pune-i rulmenti noi si da-i bataie. Nu te apuca sa pui o cutie sh, care sa aiba aceeasi problema peste 10.000-20.000 km. Mai mult de 1000-1200 lei nu te costa cu tot cu manopera. Si incearca sa mergi mai putin sportiv... |
--------------------
-
-
-
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
multumesc mult andu911, scuze ca te mai intreb ceva dar de unde zici sa imi cumpar rulmenti eu sunt in it dar pot vb acasa cu un prieten sa mii cumpere, gasesc la magazin de piese auto sau unde zici sa caut???
te rog zi-mi cotele pt k mi-ai zis k le-ai atasat dar nu stiu unde, nu ma prea pricep.....si inca o data iti multumesc..... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pai rulmentii sunt skf 30305 si 30205, cauti la magazin de rulmenti
|
--------------------
-
-
-
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
e dificil de dat cutia jos??? ce scule mi-ar trebui??? ma poate indruma cineva sa o dau jos?? am fost la nsite mecanici pe aici si ei vb despre altceva nu rulmentii si cer destul de multi banii pt dat cutia jos??
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
andu911 unde ai gasit tu rulmentii la preturile alea k eu am gasit ala mic la 67 lei si ala mare 80 lei aproape pret dublu stii vreun site k am cautata ceva da nu ii gaseam dupa codurile alea scuze daca te stresez
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Daca pot ajuta pe cineva! Lucrez la o firma de distributie si avem si rulmenti la vanzare. Nu stiu cat de ok sunt preturile dar va dau preturile de catalog la care mai merge un discount de 10%. Sper sa nu fiu inteles gresit, postul nu are ce cauta la bursa, vreau doar sa ajut.
SKF 30205 = 13.51 euro/buc fara TVA - rulment radial axial cu role conice. Exista echivalenta pe IBB la 5.59 euro/buc fara TVA SKF 30305 = 17.04 euro IBB 30305 = 7.54 Daca e cazul va pot indruma spre colegii mei din judetele din care sunteti. This post has been edited by ovidy: 2 Jul 2010, 17:41 |
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
ms mult dar cam tot in pretul ala ajung daca nu gasesc o sa revin....
daca i putea sa-mi faci un total la 3 buc skf 30205 si 3 buc skf 30305in lei ms 2 Jul 2010, 21:20: inca o problema am citit pe aici si nu sunt sigur tranself trp 75w80 s-a inlocuit cu cu tranself nfp 75w80 sau se mai gaseste tranself trp?? 2 Jul 2010, 22:20: e jale cu mecanici din italia....vor 400 euro sa demonteze o cutie.... cei 6 rulmentii sunt pe acelas ax sau arbore nu stiu exact cum sta treaba sau sunt cate 2 pt fiecare ax fiind in total 3 axuri sau cum sta treaba?? This post has been edited by allexino_dj_123: 2 Jul 2010, 22:20 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ovidy |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ovidy |
![]()
|
Nu m-ai deranjat, poate nu te-am inteles eu. Cursul euro este cursul bnr din ziua facturarii, discountul l-am spus, acum poti sa calculezi
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
am reusit sa dau acasa cutia jos....ca cei de aici vor 400 euro pt asa ceva, acum mai am de desfacut cutia o sa revin si cu detalii dupa dar pt cei interesati va pot zice pasii in mare pt dat cutia jos de pe masina
bateria dedesupt toate fierataniile de sub baterie.. calculatorul de bord furtunele de la intercooler...de la egr, toate jos mufa kranc aia de vine bagata in cutie.. cuplajul de la schimbator au o chestie pe mijloc care se apasa ca un clenci si se trag se suspenda masina cat mai sus pt a se putea lucra dedesubt dat jos rotile de pus cric sub cutie si sub motor dat uleiu jos plenaterele sunt fixate au canale..dar sunt prinse si cu suruburi 3 stanga si 2 dreapta inclina unu roata si unu trage de planetara scoti pivotii ca sa poti inclina roata..adica nu ii scoti dai drumu la cele 3 suruburi alea mai mici asta in caz daca au fost schimbati daca nu trebuiesc taiate niturile si inlocuite cu suruburi desfaci suruburile la barele alea de metal de care e prinsa caroseria trebuie scoasasi traversa din partea stanga si bara micuta care e in picioare tot pe partea stanga a masiniilanga roata desfaci suruburile care prinde cutia de motor scos suportu care tine cutia de caroserie trebuie trasa cutia prin rotatie tragi si rotesti unu trage unu o tine de dedesubt.. scuzatimi exprimarea dar asa mi-au explicat in mare si mie altii si am reusit This post has been edited by allexino_dj_123: 5 Jul 2010, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
va atasez si un link unde mai puteti gasi informatii si poze,,,e in engleza dar puteti da traducere.....
http://www.renaultforums.co.uk/showthread....pk6&language=ro This post has been edited by allexino_dj_123: 6 Jul 2010, 16:07 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
cotele la rulmentul mare il stie cineveva??
This post has been edited by allexino_dj_123: 7 Jul 2010, 17:33 Attached thumbnail(s) 101_0357.JPG ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 2201 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
am si eu aceleasi simptome ( dar pe treapta 1 ) ... doar ca in plus de asta eu daca nu stau cu ambreiajul la fund cand stau la stop o ia usor inainte . In plus nu mai sta in treapta II decat la turatie foarte mica ....ce ziceti merita sa o mai desfac sa incerc sa o repar sau iau alta sh ? :|
|
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
si daca ei alta sh sepoate intamplala fel acum la tine poate situatia e putin diferita...dar din ce am citit dupa 15o mii km se cam duc rulmentii...una sh ajunge in jurde 600 euro asa k oricum trebuie sa odai jos vezi ce se intampla in ea
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
cine a mai desfacut vreo cutie pana acum am o mica problema la pus inapoi.......ma paote ajuta cineva??
e despre un *buton* acesta nu imi mai permite sa urce axul in sus k atinge in roata dintata ar trebui apasat sau cum?? atasez o poza ............sa vedeti despre ce e vb?? This post has been edited by allexino_dj_123: 10 Jul 2010, 11:39 Attached thumbnail(s) 101_0365.JPG ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 2271 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
QUOTE(allexino_dj_123 @ 9 Jul 2010, 23:52) cine a mai desfacut vreo cutie pana acum am o mica problema la pus inapoi.......ma paote ajuta cineva?? e despre un *buton* acesta nu imi mai permite sa urce axul in sus k atinge in roata dintata ar trebui apasat sau cum?? atasez o poza ............sa vedeti despre ce e vb?? cam cat te-a ajuns sa o repari ? da-ne si noua mai multe detalii. This post has been edited by RuNNeRp: 12 Jul 2010, 07:21 |
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
manopera nu am dat nimic am facut eu cu fratele meu, sa stiti k e destul de munca, o zi la dat jos si alta la montat pai m-a costat 140 lei uleiu elf nfp 75w80, plus rulmentii ink vreo 5 mil si ceva, bine k am mai schimbat si pivotii k erau originali si a trebuit sai dau jos k aveau nituri si am chimbat si bieletele antiruliu total vreo 8 mil....
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
stany |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 29 August 10 From: Vaslui ![]() |
am si eu un zgomot ciudat cand trag de maneta din pct mort inspre treapta 1 sau din 1 intr-a a2a se aude ca o bataie tabla pe tabla ....doar cand trag putin mai tare de maneta adik pana la marginea aia a schimbatorului....daca dau mai finut asa nu se aude...
|
--------------------
Renault
laguna
1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
|
|
allexino_dj_123 |
![]()
|
nu stiu ce sa iti zic sa nu fie de pe la schimbator...nu cred k ar fi de la cutie...la mine zgomotu era diferit...vezi prin fata acolo unde vin chestiile alea de la schimbator si se prind pe cutiee poate atinge vreo undevaa
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
copallo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 12 October 10 ![]() |
cutie 5 trepte 1 9 dci ,CUMPAR
|
--------------------
rwnault
laguna 2
2004 full
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Am o intrebare, am cutie in 6 trepte, si in treapta a 4a, pe la 1900-2200 de rpm, simt un fel de recul, gen vibratie, in schimbator, daca accelerez, insa daca las in frana de motor n`are nimic.
O fi placebo, dar mi se pare ca si-n a 3a mai face asa... la aceeasi turatie. Ce poate fi ? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 09:27 |