Am schimbat bieleta de descarcare la Serus, Impresii despre aceasta reparatie
![]() ![]() ![]() |
Am schimbat bieleta de descarcare la Serus, Impresii despre aceasta reparatie
amicis |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(amicis @ 21 Sep 2010, 09:43) Aceasta noua bieleta este facuta ca in caz de accident sa se rupa si in felul acesta sa nu intre motorul in compartimentul soferului in caz de accident. Vechea bieleta se indoia si in felul acesta era o amenintare pentru sofer in de accident. de cand bieleta preluare cuplu este element de securitate? |
--------------------
------
------
------
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca bieleta de descarcare e bieleta anticuplu, nu?
Adica asta: http://www.reno.ro/Tremurat-La-Relanti-t41...ml#entry1556430 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
amicis |
![]()
|
Nu este asta de aici:
http://www.reno.ro/Tremurat-La-Relanti-t41...ml#entry1556430 Cea de care vorbesc face legatura intre cutie si motor si vine undeva pe langa scut. Corpul ei este mai lat. |
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
De fapt face legatura intre cutie si caroserie. Asta e piesa de care vorbesti tu? http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627453379
Asa arata la benzinar, iar la diesel ca in linkul lui clr, dar e are acelasi rol. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
amicis |
![]()
|
Din imagine nu-mi dau seama foarte bine dar asta pare a fi. Nu se vede in intregime si nu reusesc sa-mi dau seama unde e situata. Eu am benzinara. Acuma corpul bieletei este dintr-un cadru nu mai este umplut dar parca era mai lata.
Oricum facea legatura intre cutie si undeva spre motor. |
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
QUOTE(amicis @ 21 Sep 2010, 08:43) Aceasta noua bieleta este facuta ca in caz de accident sa se rupa si in felul acesta sa nu intre motorul in compartimentul soferului in caz de accident. Vechea bieleta se indoia si in felul acesta era o amenintare pentru sofer in de accident. Bucsele fiind din cauciuc plin sunt mai rigide iar acest lucru l-am obervat la 130 la ora pe autostrada. Nu inteleg ce treaba are bucsa cu ruptul bieletei?????? Ce daca era din cauciuc mai elastic bieleta nu se mai rupea????? Hai sa fim seriosi este cea mai penibila explicatie si face parte din dictionarul de expresii a reprezentantelor renault din romania. |
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(amicis @ 21 Sep 2010, 09:43) Dupa aceasta schimbare, pe autostrata la 130 la ora (4000 rot) am observat ca pedala de acceleratie ar vibra usor sub picior iar zgmotul din masina ar fi ceva mai mare. Pe scurt am simtit niste mici vibratii care inainte nu erau. nu are nici o treaba piesa schimbata de tine cu ''vibratiile in pedala de acceleratie'' ..daca ai iesit pe A1 este ceva normal sa simti zgomote suspecte/vibratii...1.nu este S classe 2. ulita aia de A1 nu are treaba cun un drum drept..etc... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by M i h a i: 21 Sep 2010, 14:15 |
--------------------
------
------
------
|
|
amicis |
![]()
|
Nu e de la A1
![]() In privinta piesei am constatat defectiunea in timpul reviziei si nu as fi avut timpul necesar sa alerg. M-ar fi costat in plus benzina, timpul pierdut, etc. |
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Ce recomandati dintre Febi si Swag ca tampon transmisie (bieleta anticuplu)?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
gutui |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 320 Joined: 6 May 08 ![]() |
stie cineva o locatie de unde pot lua toate tampoanele pt motor? sa fie si bune, atat pret cat si calitate...?
multumesc anticipat...eu am diesel. |
--------------------
M II -11.2002
VW Jetta, diesel 1.6
- VN 11 LUK
-01.2013
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Orice magazin cu piese iti pune la dispozitie o serie de firme, de la cei mai varza la cei mai buni. Ramane doar sa alegi, sa platesti si ai ce piesa vrei
![]() skorpio_bog: TRW nu face? |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu am idee, probabil ca da. Am primit oferta de febi si swag, de aceea intrebam de cele 2, care ar fi mai buna.
|
--------------------
Renault
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
febi am montat eu de pe autokarma si a tinut fix 1300 km, noroc ca nu am aruncat tamponul vechi si l-am montat la loc . Iti recomand swag.
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
cam slabut FEBI; eu am montat FEBI, dar la bara stabilizatoare si sunt jalnice - scartaie cand treci peste cacastufurile astea de cauciuc puse de mai marii nostrii edili de zici ca-i caruta
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Am mai citit si eu pe diverse forumuri de la audi, bmw si seat si toti se vaitau de Febi ca sunt cam varza. Cred ca pana la urma voi merge pe Swag chiar daca sunt ceva mai scumpe decat Febi.
|
--------------------
Renault
|
RBV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 18 January 11 From: ILFOV ![]() |
Chiar pe acest forum,erau colegi care spuneau ca FEBI si SWAG sunt membre ale aceluias grup "Febi este un ambalator de prima clasa si tot ce e in cutia lor e marca premium. Swag e tot un ambalator dar e mai spre mediu" afirmau ei.
This post has been edited by RBV: 1 Sep 2011, 23:13 |
--------------------
renault
megane 2
- Fr-xxx-meg
1,6 16v
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Uitandu-ma la pretul pieselor celor 2 firme producatoare, as tinde sa nu cred aceasta afirmatie. Spre exemplu in cazul piesei discutate in acest topic, Febi costa 160 ron iar Swag costa 204.
|
--------------------
Renault
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Dar de ce nu o luati de la reprezentanta pe original? Din cate stiu eu, la bieleta anticuplu pretul e destul de accesibil. Diferenta fata de alti producatori e foarte mica, spre deosebire de tamponul motor superior spre exemplu...
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Pentru ca e o petarda care pica in 30k.
|
--------------------
Renault
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
M-am uitat si eu la pozele de mai sus cu bieleta. A mea e asa:
http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627739500 E mai proasta asta? Chiar arata de parca ar fi facuta in bataie de joc. E cam suparatoare miscarea schimbatorului in viteza a 4-a, si schimba cam urat cutia. Ar trebui schimbata? La Clio am bieleta plina si schimbatul vitezelor se face mult mai frumos. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 2 Sep 2011, 11:02 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Aia e bieleta de benzinar. La diesel sunt pline cu un material cauciucat. Oricum sunt proaste calitativ, crapa repede cauciucul acela.
|
--------------------
Renault
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Credeti ca merge una de motorinar?
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Salut, va rog frumos poate ma ajuta si pe mine un coleg, sa-mi explice simptomele prin care imi dau seama daca trebuie sa schimb aceasta bieleta anticuplu sau nu.Am 93000 km am vazut-o sub masina iar la cemeseriasi am fost nu mi-au zis nimic de dansa.
Ce ma sfatiti cum sa fac? Cat mai costa aceasta piesa? Multumesc Cu stima, Vasile |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
ca simptome apar zgaltaieli la schimbarea vitezelor, din cauza miscarii motorului fata de cutie precum si miscari in mers ale schimbatorului cand masina este in viteza, nu pe liber.
Se poate vedea daca trebuie schimbata sau nu si inspectand vizual piesa. Te bagi sub masina si vezi daca cele 2 bucse de cauciuc din bieleta anticuplu sunt rupte sau nu, daca acel cauciuc prezinta crapaturi, fisuri, urme de imbatranire etc. Bucsele sunt de fapt partile de cauciuc din corpul bieletei unde se introduc cele 2 suruburi de fixare pe motor/cutie de viteze. Costa in jur de 1 milion si ceva din cate stiu. Pe original cred ca e mai mult. This post has been edited by skorpio_bog: 21 Apr 2012, 18:30 |
--------------------
Renault
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Ahaaa acum imi dau seama de ce de la un timp cand aveam schimbatorul in viteza la drum cand acceleram se ducea putin in fata cand o lasam sa mearga fara sa accelerez se dadea schimbatorul in spate,deci e clar m-am lamurit, pacat ca mecanicii la care au fost nu au tras aceasta concluzie dar in schimb mi-au fredonat suruburile acelei bielete de am crezut ca ma ia dracu de nervi acolo langa ei.Ca sa slabeasca jugul motor pentru a-mi schimba un brat cu tot cu pivot au mai slabit din suruburi ele fiind ruginite si din lipsa de spary degripant mi-au futut suruburile stanga dreapta de cred ca mi-au terminat si bieleta care era deja pe duca.
Multumesc, skorpio_bog Cu stima, Vasile |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Nu vreau sa fiu carcotas sau rautacios, dar atentie la limbaj. Suntem pe forum.
This post has been edited by ritter: 22 Apr 2012, 06:43 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
oanavas |
![]()
|
Imi cer scuze si va rog sa ma iertati.
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 21:38 |