Ce-i mai rau decat un Megane sh?, al treilea !
![]() ![]() |
Ce-i mai rau decat un Megane sh?, al treilea !
Diac |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca pompa de apa nu are zgomot in functionare si nici pierderi, las-o acolo. Service-urile de multe ori ti-o baga pe gat, singurele motoare la care pica pompa de apa mai des erau K7J si K7M, generatia 2004-2006, o schimbai la prima distributie, in rest mergea si peste 200 de mii de km.
Altfel fulia defazoare o schimba toate Megane-urile 2 pana in 2006 inclusiv. This post has been edited by Laurentziu83: 9 May 2011, 20:08 |
--------------------
.
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Break-ul are de azi baterie noua Caranda Maxima (am spus)
![]() ![]() This post has been edited by Diac: 31 May 2011, 21:40 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
Probleme repetate la Megane-ul sedan al tatalui meu. Cat a fost la mine am schimbat o bobina + fulia defazoare. Atat! De cand a ajuns la tata masina asta are numai probleme:
1. S-a busit captorul de la axa cu came. diagnoza + inlocuire = 200 RON. 2. A sarit un fir de la electromotor, a facut scurt, si s-a ars o siguranta. Luat masina pe platforma + diagnoza + reparatie 300 RON. 3. Nu mai tragea la turatie mica si nu tinea relantiul. Verdict fulie defazoare BLOCATA. De inlocuit! Sa inebunesc... o schimbasem in noiembrie 2009, adica acu fix 18.000 km. Masina are acuma 64.000. Le-am zis ca poate e de vina electrovana de la fulie. In fine, au pus alta electrovana si mergea ok, apoi au pus la loc electrovana de pe masina si merge perfect. Sper sa fi fost doar murdara. 4. Trebuie bagat freon din nou ca raceste greu de tot. Freonul l-am completat anul trecut. In plus, am impresia ca aeratorul de la sofer baga aer mai cald decat la pasager. Deci probleme mici si repetate... In schimb break-ul n-are nici pe dreak. Am ajuns pe la 79.000 km si tot nu i-am facut distributia. O mai aman pentru la toamna. Si o poza de familie.... DSC_0517.JPG ( Size: 2.89mb ) Number of downloads: 3234 DSC_0518.JPG ( Size: 3.04mb ) Number of downloads: 3177 This post has been edited by Diac: 29 Jul 2011, 14:59 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
Am facut distributia
![]() curea + role, fulie defazoare, kit accesorii, pompa de apa, bieleta anticuplu, ulei si filtre, antigel si un bec = aproape 3000 RON ![]() Fulia de la alternator parea a fi fost schimbata asa ca nu s-a umblat la ea. Oricum pe alternator scrie ceva cu markerul, deci probabil ca a fost inlocuit un unul reconditionat la un moment dat. Si cum e o masina sh fara istoric de service am studiat un pic piesele demontate. Pompa de apa era Hepu produsa in 2008, deci mai putea sa ramana pe masina - Laurentiu a avut dreptate. Fulia veche, la fel, a fost produsa in 2005, masina fiind din 2004, deci a fost schimbata la un moment dat, probabil pe garantie. Am schimbat-o pentru ca a carait de vreo doua-trei ori. Cureaua de accesorii insa era cam varza, plina de crapaturi. Desi daca s-a schimbat fulia de alternator, normal ar fi fost sa puna curea noua, dar cine stie... De fapt d-asta aveam si cuiul asta cu schimbatul distributiei. In rest masina pare ok. Nu mai scartaie motorul la ralanti ![]() Masina are 82.000 km, sper sa nu mai am cheltuieli asa mari pe viitor. This post has been edited by Diac: 17 Nov 2011, 21:05 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Diac |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 17 Nov 2011, 21:07) nevasta-mea stie de 2000 de roni ![]() A mai ramas sa imbrac volanul in piele si sa caut niste bare longitudinale de pavilion. Pentru moment le folosesc pe cele transversale, insa nu prea imi place cum arata. DSC_0096.JPG ( Size: 2.84mb ) Number of downloads: 2931 This post has been edited by Diac: 17 Nov 2011, 23:36 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
Ca sa mai improspatez topicul asta :
Imagine0105.jpg ( Size: 216.2k ) Number of downloads: 2540 Imagine0107.jpg ( Size: 219.43k ) Number of downloads: 391 Imagine0108.jpg ( Size: 220.35k ) Number of downloads: 301 Imagine0106.jpg ( Size: 222.26k ) Number of downloads: 318 Rezultatele astea sunt exclusiv in Bucuresti. Acuma am plecat in provincie, Bucuresti-Campina, consum conform CB 8,2% ![]() P.S.1 Am schimbat motorasul de spalat parbrizul. 40 lei ceva facatura din Autovit. P.S.2 Am facut si plinul 300 RON ![]() This post has been edited by Diac: 8 Jan 2012, 00:01 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
Salutare tuturor !
A trecut deja un an de cand am taraba. Am parcurs cam 10.000 km. Am avut ceva probleme in iarna asta, nu neaparat din vina masinii. Prima chestie am tras ca animalul de usa inghetata si apoi nu se mai inchidea, sau daca o inchideam, nu se mai deschidea din exterior. S-a rezolvat cu o demontare de sistem de inchidere pe un ger naprasnic si mult WD 40. Degetele mele au avut mult de suferit. ![]() Acuma masina a fost dotata cu bare longitudinale si transversale pe longitudinale... in fine arata asa : DSC_0197.JPG ( Size: 2.3mb ) Number of downloads: 751 si apoi am vopsit manerele, panoul frontal si cercul de la schimbator. Cum totul era negru am pastrat ambianta sobra cu albastrul asta. In fine mie-mi place. DSC_0185.JPG ( Size: 2.29mb ) Number of downloads: 1044 DSC_0176.JPG ( Size: 2.35mb ) Number of downloads: 1005 Am luat o janta Reinastella pentru ca una din cele montate pe masina a fost sudata. Acuma am si rezerva din aliaj. M-am apucat sa iau jante de tabla pe 16 pentru cauciucurile de iarna. Mai imi trebuie doua. Pana acuma, rotile de iarna erau cu Nervastella, insa asta iarna m-am trezit ca aveam etrierii si discurile complet inghetate. Nu aveam frane neam, nici ABS, pedala era moale rau. Ma gandesc ca jante tabla + capace plastic mai protejeaza. Anyway nervastella o sa le pun inapoi pe masina tatalui meu, deci impusc doi iepuri dintr-o data. Am si doua cauciucuri Good Year Eagle NCT neutilizate pe care vreau sa le pun pe fata. Daca reusesc sa-i pun si incalzire in scaune ma declar multumit, am si alte lucruri de facut cu timpul si banii mei. ![]() I-am reinnoit casco la BCR, 5150 EUR SA, si 358 EUR prima anuala in 4 rate. Trebuie sa schimb placutele ca au inceput sa huruie si tot mai caut un volan de piele. Ca sa termin, dupa o pauza de un an si doua luni am revenit la serviciu si ma confrunt cu urmatoarele doua probleme : 1. Parcarea cotetului ca e cam mare pentru locul unde lucrez eu. Ma invart aiurea in jurul cladirii. 2. 6 lei litrul de benzina ![]() Abia astept sa vina vara, sa se mai elibereze treaba pe la munca si sa revin la metrou si bicicleta... poate mai slabesc si eu. This post has been edited by Diac: 27 Apr 2012, 18:25 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Sigur problema la frâne nu a fost de altă natură? Adică, dacă totul era înghețat și pistonașele nu se mișcau, pedala de frână nu trebuia să fie tare?
This post has been edited by cosmin_2300: 28 Apr 2012, 19:23 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Diac @ 27 Apr 2012, 19:22) Pana acuma, rotile de iarna erau cu Nervastella, insa asta iarna m-am trezit ca aveam etrierii si discurile complet inghetate. Nu aveam frane neam, nici ABS, pedala era moale rau. Ma gandesc ca jante tabla + capace plastic mai protejeaza. Ciudat, eu n-am pățit așa ceva în șapte ierni. Da' te cred ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Jante de tabla + capace iarna nu prea e bine. M-am convins eu iarna asta, cand au fost ninsorile alea abundente, mi-a viscolit zapada, care a intrat intre roata si capac. A dat gerul, a inghetat, si cand am plecat pe autostrada mergeam cu 70 km/h pentru ca imi trepida volanul in ultimul hal. Am oprit, am scos capacele, am curatat asa, la misto
![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
Diac |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 28 Apr 2012, 19:45) Tu ai reinastella, io am nervastella pe iarna, io am 5 spite groase tu ai mai multe mai subtiri ![]() This post has been edited by Diac: 29 Apr 2012, 19:48 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Diac |
![]()
|
tu ai tinichele
|
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu bre, nu esti la curent, am de aliaj, originale!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
Acuma vad, eu stiam de table p e15. Ce sa zic .... Alea-s de Renault??? Sincer nu te supara pe mine dar zici ca sunt niste cruci din cimitir! Ma rog daca tie iti plac inseamna ca sunt cele mai frumoase.
![]() This post has been edited by Diac: 29 Apr 2012, 20:12 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Diac @ 29 Apr 2012, 20:56) Acuma vad, eu stiam de table p e15. Ce sa zic .... Alea-s de Renault??? Sincer nu te supara pe mine dar zici ca sunt niste cruci din cimitir! Ma rog daca tie iti plac inseamna ca sunt cele mai frumoase. ![]() MAi aveam varianta asta Attached thumbnail(s) ronal_teddy_bear_wheel.jpg ( Size: 45.69k ) Number of downloads: 1012 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Azi l-am vazut pe The Sting la Sinaia. This post has been edited by Diac: 30 Apr 2012, 20:56 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
[Taraba tocmai a bagat 1450 km, adica Bucuresti-Istanbul si retur.....ambreiajul rezista
![]() Masina a mers ireprosabil. Pe autostrada in Turcia am mers in mare parte constant cu 150 km/h. Prin Bulgaria cum s-a putut, a cam suferit ea ceva din cauza gropilor. Cred ca ar trebui sa ma interesez de o caseta de directie, sau macar de bucsa ca mai scotea ceva zgomote prin denivelari. In rest am consumat 112 l de benzina cu o medie de 7,7% si o viteza medie de 71 km/h. This post has been edited by Diac: 4 Jun 2012, 12:15 |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Diac |
![]()
|
Am facut si concediul la bulgari. Am facut 4,5 ore Bucuresti - Sf Konstantin si Elena
![]() In alta ordine de idei, soacra-mea a dat cu masina intr-o bordura si a spart o janta. Bine ca am cumparat asta iarna o Reinastella de rezerva, asa ca nu e ceva urgent sa gasesc alta janta, ca parca n-as deschide alt dosar de dauna. Cam atat. Masina merge saraca bine. Am bagat freon asa ca se face frigider inauntru. Vreau sa-i repar problemele astea ca apoi sa ma ocup de alte "maruntisuri", cum ar fi un volan imbracat in piele si poate o incalzire in scaune. |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Ai putea sa detaliezi putin cum ai facut cand ai vopsit manerele si celelalte plastice?
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
saracu-le
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Diac |
![]()
|
Markos. Tu ai inutilitatea aia de Megane Sedane. Breakul are o bucata de plastic de deasupra haionului care include al 3lea stop. Aceasta bucata de plastic cam are prostul obicei de a parasi masina, mai ales daca este un pic ajutata.
Manerele le-am rezolvat foarte simplu. Am belit vopseaua aia cauciucata, am smirgheluit foarte fin, si am aplicat cateva straturi de vopsea la spray. Am gasit vopsea de la Norauto din gama Dacia. Bleu minerale parca-i zicea. Nu a iesit super, dar eu sunt destul de multumit. |
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(Diac @ 10 Aug 2012, 14:23) ... Manerele le-am rezolvat foarte simplu. Am belit vopseaua aia cauciucata, am smirgheluit foarte fin, si am aplicat cateva straturi de vopsea la spray. Am gasit vopsea de la Norauto din gama Dacia. Bleu minerale parca-i zicea. Nu a iesit super, dar eu sunt destul de multumit. Le-ai demontat? Sau ai executat operatiunea cu ele montate? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Diac |
![]()
|
Demontate, ca altfel e cam riscant.
|
--------------------
Renault
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:26 |