Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Limitator franare spate, frane spate ineficiente

rocco123
post 18 Feb 2016, 23:04
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Am un Symbol din 2006 fara ABS.
Cauciucurile pe spate au uzura inegala. DUpa stand ITP concluzie: Frana de picior prinde inegal. Se franeaza "mai mult" drepata spate, fata de stanga spate asa cum am constatat si pe uzura anvelopelor. Frana de mana prinde egal pe cele doua roti spate.

Am schimbat: Repartitor frana spate (la cel vechi parghia era intepenita pt ca merg rar incarcat), saboti frana spate (stanga si drepata - tot sistemul cu arcuri), piston frana stanga spate(cel la care frana "nu prinde").

O noua constatare ITP = frana prinde inegal (diferenta de 30% intre cele doua roti de pe spate). Deci nu am facut nimic !!! Ce sa mai fac????? Nici omul de la ITP nu are solutii, nici mecanicul. Mecanicul zice "las-o asa". La o frana violenta masina ramane pe traectorie (frane fata ok). Dar cu uzura anvelope pe spate ce fac?????

Pe fata sunt schimbate placutele de frana si discurile, franele nu au dezechilibru deloc. Uzura anvelope egala.
Lichidul de frana a fost schimbat in acelasi timp cu celellate piese la 100.000 km. Acum am 110.000km.

This post has been edited by rocco123: 18 Feb 2016, 23:07

--------------------
Renault Symbol II 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CipTal
post 19 Feb 2016, 00:45
Post #32

Membru autentic

Mai intai trebuie sa mai aerisesti pe partea unde ai schimbat cilindrul de frana. Franeaza si tu mai i tens de cateva ori pana se "aseaza" sabotii pe tambure. Probabil ca a ajuns lichid de frana pe saboti, pe partea unde ai schimbat cilindrul.

--------------------
Renault Clio Symbol 2007/1.5 dci 85 CP - xxx
+
dethave
post 19 Feb 2016, 07:14
Post #33

Membru autentic

S-ar putea sa ai o problema la maieul de pe stânga? Poți încerca inversând maieurile intre ele. Iar daca nu-i dai de cap ar trebui schimbate periodic rotile spate , intre ele.

--------------------
renault espace the race,2002 - vl-19-ran
Nu masina e vinovata...rombul de pe capota.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 23:02
Dacia