Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Piese Clio 2

pizzaman18
post 31 Mar 2011, 20:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor,

In primul rand vreau sa va spun ca cu parere de rau nu am avut vre-o tangenta cu industria auto pana acum, iar in cateva zile voi fi pus in fata faptului de a ma pricopsi cu un Clio 2..model 2002, cel cu motor de 1149 cm3 si 16v.

Maina a avut accident si din cate am inteles are nevoie urgent de schimbat distributia, bucsele, filtrele, uleiul si poate si o mica revizie sa stiu ca totul e in ordine. pe langa asta e posibil sa aiba probleme si la chiuloasa si sa trebuiasca schimbata garnitura.

Ideea e ca as vrea sa stiu cam cat costa piesele..adica am tot vazut oferte cum ca uleiul plus filtre pot gasi la 100 si ceva de lei...busele n-ar fi foarte scumpe, distributia in jurul a 300 (dar nu am gasit pentru acest model) chiuloasa nu stiu exact. Cert e ca as avea nevoie de un sfat asupra preturilor pieselor si eventual pretul montajelor. Si aici ma refer ca nu sunt interesat de piesele calitativ superioare si nici montajul in service cu factura.

Multumesc mult pentru ajutor smile.gif

--------------------
Renault Clio 2 2002 1.2 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
serban24
post 31 Mar 2011, 22:59
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

pe mine m a dus vreo 1100 ron distributia acum 1an jumate la acelasi motor...piese si manopera
nu la reprezentanta

This post has been edited by serban24: 31 Mar 2011, 23:01

--------------------
toyota yaris 2008
+
pegas
post 1 Apr 2011, 08:53
Post #3

Membru autentic

From: IASI

pai depinde: cea mai scumpa combinatie este piese renault la service renault. parerea mea e ca e si cea mai sigura.

altfel, piese oem, pe care ti le cumperi tu si le schimbi... unde vrei tu.

nu spui de unde esti, pentru a fi indrumat la service.

parerea mea, mai ales daca stii ca masina a avut probleme, este sa te duci la renault sa ti-o faca cum trebuie.

--------------------
Renault Clio Symbol 2001/Dinamyque, 1.4 16V
+
pizzaman18
post 1 Apr 2011, 11:21
Post #4

Membru incepator

Eu sun din Prahova..mai bine zis Sinaia. Si as merge la Renault daca as avea bugetul necesar, doar ca suma maxima este in jurul a 1500 ron pe care o am disponibila... ceea ce e mult sub cat are trebui sa platesc la renault.

--------------------
Renault Clio 2 2002 1.2 16v
+
gabrielar
post 1 Apr 2011, 13:19
Post #5

Membru incepator

Eu am platit in noiembrie 2010 la un service auto din Bucuresti (nu la Renault):
ulei: 135 lei; filtru ulei si combustibil 65 lei; rulmenti 105 lei. Am un Clio Symbol 1,4 16V din 2001 dec.
Distributia nu am schimbat-o la reprezentanta, insa la putin timp dupa ce am schimbat-o am avut probleme in sensul ca auzeam un suierat. M-am intors la mecanicul care a schimbat distributia cu scandal si se pare ca aveam dreptate. Cureaua fusese stransa prea tare. A slabit putin cureaua si de atunci am scapat de sunetul bizar. Desi auzeam initial diverse variante cum ca la inceput mai face asa dupa ce schimbi distributia, pana se aseaza cureaua pe role, se pare ca nu eram eu nebuna.
Dupa experienta pe care am avut-o eu (si nu numai, intelegeam daca au profitat de faptul ca sunt femeie, deci total nestiutoare dupa unii mecanici, insa au mai patit-o 2 colegi de-ai mei la 2 service-uri diferite), recomand tuturor sa fie atenti unde schimba distributia, mai ales ca daca nu ai bani pentru un service autorizat, nici nu cred ca ai vreo garantie. Eu am facut rost de chitul de distributie (cureaua cu role) la 550 lei si am platit la service vreo 3 milioane acum aproape 1 an si jumatate.

This post has been edited by gabrielar: 1 Apr 2011, 13:21

--------------------
Renault Clio Symbol 2001/1,4 16V
+
Pandele
post 2 Apr 2011, 08:26
Post #6

Membru incepator

Salutare! Sunt si eu posesorul unu Symbol 1,4 8v , din 2008 si am cu el 17000km.
Am si eu o dilema : Kitul de distributie trebue schimbat, conform manualului, la 60000 km sau 4 ani. Nu cred ca ajung la 60000 km pana in 2012.....si totusi trebuie schimbata distributia stric la 4 ani??? blink.gif
Multumesc!

--------------------
Renault Symbol 2008 / 1,4 8V
+
Ygi_17
post 2 Apr 2011, 15:43
Post #7

Membru autentic

1.cauciucul imbatraneste stand debeaba mai rau decat functionand masina.
2. piesele de origine de pe masina sunt de calitate superioara fata de cele din magazine

3. deci pe riscul tau poti lasa neschimbata distributia 5 ani, 6 ani e cam mult.

--------------------
Renault Clio II - Symbol 2003 / 8V 75 CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 21:53
Dacia