Turbina renault megane 2
![]() ![]() ![]() |
Turbina renault megane 2
cristi2011 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 1 July 11 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Megane
2005 Megane 2
|
|||
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca asta este cel mai bine si anume ca nu te-a lasat intr-o depasire . Iar despre reparatie , un colier poate fi reparat pe loc intr-un service decent . Eu nu as lasa piese sau chiar masina in service daca nu vad eu ce se intampla la ele .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
reparatia poti sa o faci chiar tu cumparand un colier nou si schimbandu-l, stergand bine de ulei racordurile ca sa nu iti mai iasa.
|
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Stie cineva un atelier unde se poate repara o turbina de 1,5 dci ?
E adevarat ca doar cele Garrett se pot repara , iar cele KKK nu ? Off-topic, ECU se poate repara sau se inlocuieste? Va multumesc . |
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
mishu999 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 8 October 11 ![]() |
Nu cred ca este adevarat.Depinde de gravitatea problemei dar in principiu orice turbina se poate repara
|
--------------------
-
-
-
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
cread |
![]()
|
Multumesc.
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
cread |
![]()
|
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
eu am aflat de la diversi, din service-uri; plus de-asta, am tot vazut N-spe anunturi, ba unii chiar am vazut ca dau la schimb cu diferenta turbine mai puternice.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
vezi ca e cineva pe forum cu turbine garret, poate te rezolva
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
astazi, cu ocazia inlocuiri unui balast la inst.xenon la serban am observat mult ulei in jurul furtunului ce vine de la Turbina la intercooler..si mult!!, am vb.cu niste mecanici si se pare este un semering din turbina dus, saptamana asta voi lasa masina pentru reconditionat turbina..una noua nu imi permit.
|
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Ce inseamna mult? Adica iti picura? Daca este in zona intercooler-ului sa sti ca asa apare in timp la toate daca colierul este putin slabit. Se remediaza foarte usor prin Inlocuire sau strangere colier.
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
AMZ - o poza ar fi mai de folos ... oricum in furtunele alea circula aer cu vapori de ulei ... o turbina dusa consuma ulei .... cat iti papa de la schimb la schimb?
Eu zic sa nu te apuci de reconditionat pana nu esti sigur ca este chiar nevoie ... eu ma gandesc mai repede la un colier destrans ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
voi incerca sa fac si o poza, dar am incercat strangerea colierului cu bara data jos, e strans la maxim..si nu se invarte in gol...toata zona gatului de intrare este ulei..si parca si pe aceea laterala .din cate am inteles pe acolo doar aer ar trebui sa treaca..aici pare ca intercoolerul este radiator de ulei, de la schimb la schimb pana acuma cam 500 gr.-1 lt., si schimbul la interval de 15000km.
|
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Asa era si la mine, iar consumul nu mi se pare exagerat, cati km are masina? Eu te sfatuiesc sa desfaci furtunul sa il cureti bine si sa il strangi la loc, in momentul cand e scos te uiti si pe furtun sa vezi daca e murdar, daca constati ca in interior e uscat si nici urma de ulei atunci nu ai probleme .
|
--------------------
renault
megane 2
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Repet ... aerul care circula pe acolo este cu vapori de ulei ... asa trebuie sa fie ... nu o sa vedeti nici un intercooler si nici un furtun de intercooler la nici o marca fara putin ulei in interior ... acuma daca este mult nu este ok .... si ca idee la toate masinile turbodiesel conduse pana acum ... indiferent ca erau turbodiesel clasic, dCi, TDI, etc ... cam toate aveau putin ulei in jurul furtunelor care intrau pe intercooler ... o turbina dusa haleste ulei ... si sigur nu 500 ml la 15.000 km ... apare fumul albastru in coada, etc ...
This post has been edited by cj98czh: 9 Jan 2012, 22:25 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AMZ |
![]()
|
eu stiu de 80000 km, am venit cu ea in 2010 din gemania , acolo a fost schimbat odata motorul..pe la ceva mai multi km.multumesc de sfat...voi incerca!
la mine nu vezi fum albastru ...ca se opreste in DPF ![]() This post has been edited by AMZ: 9 Jan 2012, 22:26 |
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
cj98czh |
![]()
|
Sa vezi tu daca ti-o ia turbo pe ulei ce se mai opreste in DPF ....
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AMZ |
![]()
|
pai sa stii ca mi-au aratat mecanici aia astazi un motor la care a dat atata ulei turbina de a ajuns in capul pistonului si a facut autoaprindere urcand maxim in turatie..pana a pocnit un piston, arata de parca il topise cineva..de asta imi este mie teama...sa nu ajung sa caut motor de la un amarat de semering si ceva paleti
|
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
ric26ct |
![]()
|
Oricum foarte priceputi mecanici aia .............. vorbesc de cei cu semeringul
![]() This post has been edited by ric26ct: 9 Jan 2012, 22:36 |
--------------------
renault
megane 2
|
|
cj98czh |
![]()
|
Nu se intampla chiar asa ... de obicei este precedat de un consum mai mare de ulei intai ... si daca patesti asa ceva ... opresti rapid pe dreapta, pui bine piciorul pe frana, bagi in tr. 3 si lasi abreiajul ... ca altfel nu o mai opresti pana nu consuma tot uleiul ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AMZ |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 9 Jan 2012, 23:35) Nu se intampla chiar asa ... de obicei este precedat de un consum mai mare de ulei intai ... si daca patesti asa ceva ... opresti rapid pe dreapta, pui bine piciorul pe frana, bagi in tr. 3 si lasi abreiajul ... ca altfel nu o mai opresti pana nu consuma tot uleiul ... tulai doamne...hai ca tare m-ai incurajat cu faza asta ![]() |
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
cj98czh |
![]()
|
Aia este cel mai rau lucru care se poate intampla ... lucru rar de altfel ... pana sa ajungi acolo .. iti da seama cand cere alt turbo .... dar revenind la problema ta ... eu zic sa investighezi prinderile furtunelor pe intercooler ... si repet ... ulei este normal sa fie pe furtune si in intercooler, dar nu mult ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AMZ |
![]()
|
va multumesc pentru sfaturi, turbina mai ducea intre 1 si poate 5000 km..acuma zace aici My Webpage, semeringuri duse..ceva paleti deja crapati, am lasat-o astazi dimineata, doar ca normal dura aprox.5-6 ore la o masina normala(adica un Megane de 1.5 sau altul fara FAP), doar ca a mea, care este miezul produs de Renault ...si reconditionare turbinei cu tot ce implica, turbo, demontare inst.turbo si spalat..la mine a trebui dat jos tot..Bara fata, FAP - evacuarea complecta data jos, electromotor si alte alea de pe acolo, e gata pe la 20.30, dar ma duc maine sa o ridic.inca nu am platit , maine cand ridic masina-aprox.1300 lei, dar e munca nu jucarie..sisif era mic copil.
This post has been edited by AMZ: 11 Jan 2012, 18:41 |
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pret total operatie?
Manopera reconditionare turbina+montat/demontat+spalat instalatie aer... @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
gaboaica10 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 June 10 From: Bucuresti ![]() |
cread
Pe bulevardul ghencea vizavi de stadion, e fabrica de mobila Elite Center ,in spate este o firma care repara turbine auto |
--------------------
renault
megane 1.6.16v
2005
|
|
cread |
![]()
|
Multam , inca mai trag de ea .
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
ric26ct |
![]()
|
QUOTE(AMZ @ 11 Jan 2012, 16:27) va multumesc pentru sfaturi, turbina mai ducea intre 1 si poate 5000 km..acuma zace aici My Webpage, semeringuri duse..ceva paleti deja crapati, am lasat-o astazi dimineata, doar ca normal dura aprox.5-6 ore la o masina normala(adica un Megane de 1.5 sau altul fara FAP), doar ca a mea, care este miezul produs de Renault ...si reconditionare turbinei cu tot ce implica, turbo, demontare inst.turbo si spalat..la mine a trebui dat jos tot..Bara fata, FAP - evacuarea complecta data jos, electromotor si alte alea de pe acolo, e gata pe la 20.30, dar ma duc maine sa o ridic.inca nu am platit , maine cand ridic masina-aprox.1300 lei, dar e munca nu jucarie..sisif era mic copil. Se pare ca nu ai vrut sa intelegi ca nu de la turbina era furunul ala murdar, oricum tu sti mai bine ce probleme aveai. Cat a costat tot efortul asta pentru un furtun murdar??? Cu ce aparat a fost masurata perioada care o mai avea turbina de rezistat (1-5000 km) ?? This post has been edited by ric26ct: 11 Jan 2012, 22:11 |
--------------------
renault
megane 2
|
|
AMZ |
![]()
|
QUOTE(ric26ct @ 11 Jan 2012, 23:08) Se pare ca nu ai vrut sa intelegi ca nu de la turbina era furunul ala murdar, oricum tu sti mai bine ce probleme aveai. Cat a costat tot efortul asta pentru un furtun murdar??? Cu ce aparat a fost masurata perioada care o mai avea turbina de rezistat (1-5000 km) ?? nu este vorba de ce am vrut sau nu sa inteleg eu, cand ai ulei peste tot pe traseul turbo la singura masina pe care te bazezi nu stai sa o iei pe ghicite, depind de masina asta si suntem prea saraci sa nu reparam cand simtim ca pica ceva la masina, de la service unde este si acuma masina mi-au spus ca la cum se prezenta ..semeringuri si paleti aceia pe care i-am vazut si erau deja crapati au dat cu presupusul..nimeni nu iti poate confirma exact cand iti explodeaza motorul..putea sa se intample si cand eram cu masina in service, de aceea nu imi place sa ignor simptomele bolnave...am spus ca inca nu am platit..doar am spus cat va fi cu aproximatie.stima |
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
AMZ |
![]()
|
am luat masina din service, deja am facut un drum pana la Busteni..pretul a fost cum am spus mai sus, acel vajait al turbinei cand reduci turatia la mine nu se mai auzea inainte, acuma se aude, cred ca asa trebuie..nu? alte diferente..parca trage mai bine, oricum le-am dat de furca celor din service, au spus ca daca mai suna cineva cu acelasi tip de masina ei vor spune ca intre timp service-ul a fost desfintat.ulei mult nu era in intercooler, dar era..si nu are ce cauta pe acolo, din cate am vazut parca pe la epurator mai este ceva mazga de ulei..e normal? voi pune si poze!
This post has been edited by AMZ: 14 Jan 2012, 10:47 |
--------------------
Renault
- B.XXX.AMZ
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 22:15 |