GPL + Diesel
![]() ![]() ![]() |
GPL + Diesel
Axe |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|||
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
realizati ca nu stiu unde si daca puneti un link aici ar fi excelent. asa si altii nu vor bajbai.
chiar sunt curios si eu de rezultate |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Gasesti aici toata povestea cu final de jale !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
Pana la urma s-a omologat la Rar asa ceva?
Sau in alta tara din UE, pentru ca dupa e mai usor. |
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
Axe |
![]() ![]()
|
Are cineva ceva noutati, v-a ajuns pe la urechi ceva interesant legat de subiect ?
Sunt intr-o perioada in care as face multe imbunatatiri si modificari masinutei mele. Printre acestea ma zgandare si ideea asta cu gepeleu' ! ![]() This post has been edited by Axe: 14 Jan 2012, 09:42 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
In conditiile actuale (pret motorina) ma gandesc serios fie sa circul cu masina doar la drumuri lungi sau sa schimb pe benzina+GPL. Dau 200+ ron pe luna pe motorina
![]() ![]() GPL pe Diesel nu stiu cata economie va aduce pe motoarele mici ... asteptam totusi omologarea aia care deocamdata la astia de zic ca e in curs de omologare, tind sa cred ca e reclama si doar atat, daca era in regula instalatia care au propus-o li se aproba demult. |
--------------------
-
-
- -
- ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
Axe |
![]()
|
Indiferent cum ai da-o, pe motorina iesi mai bine chiar daca litrul este 7 lei iar benzina 5.
La consum 6 in oras fata de 9-10 pe benzina, crede-ma ca se simte la un plin. GPL-ul asta pe diesel ar fi interesant tocmai pt drumuri lungi, atunci amestecul devine bogat in gaz si mai sarac in motorina ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La consum 6 in oras fata de 9-10 pe benzina,
[/quote] A dracu cum consuma a ta 6 in Bucuresti si la m ine in Cluj ia 8% ... Axe, umblii doar noaptea si duminica?? Ca altfel nu prea vad la motorul tau consum de 6% circulat ziua in aglomeratie ... Eu totusi cred ca la tine este 6% mixt si atunci da, este ok ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Pai ar fi cam mixt pt ca merg doar in we si afara
![]() Uneori am si 5.8 pe computador ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
daca e dacia logan 1.5 dci 65cp, atunci poate consuma 6% in oras, in rest ... macane.
motor de peste 100cp (de la vag cel putin stiu cateva exemple) au peste 8% in bucuresti, in conditiile in care un motor pe benzina de 1.6 aspirat are 10-11) de asemenea, daca e si cu filtru de particule, motorul diesel (din cate am citit) are de suferit la traficul de bara la bara, fiindca sare peste regenerarile alea, sau le face prea des, nu mai stiu acum, deci e de rau. si cum toate dieselarele noi au filtru de particule, rezulta fail oras+diesel. pentru orase masini mici cu motoare mici sunt arhisuficiente, chiar electrice. nu ai nevoie de peste 200cp sa faci naveta la servici, sa te duci la furnizori la intalniri sau sa transporti persoane/marfa. si la drum deschis o benzina aspirata de 110cp poate avea de la 5.5%(pe autostrada cu mers constant) in timp ce dieselul echivalent ca putere pleaca de la 3.5%. fiecare isi face calculele in unctie de nevoi, si de fente (daca doar atat il duce capul) |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
Axe |
![]()
|
Daca nu crezi voi face un filmulet pt youtube si iti arat pe bord media pe cateva mii de km, ca sa nu mai macane !
![]() LE: motor 1.9dti ![]() This post has been edited by Axe: 16 Jan 2012, 12:37 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
mii de km e irelevant.
luni dimineata resetat si vineri la final de program resetat, si ce fel de drumuri. adica 5km parcursi pe centura nu echivaleaza cu 5 km in centrul orasului cu zeci de stopuri. adica intelegi la ce ma refer. consumul prezentat de tine nu este realizabil in trafic de bucuresti decat in conditii speciale. si o zic posesorii de masini diesel, eu doar preluand ceea ce am vazut de la ei. ei nu isi lauda odrasla ca e a lor, ci merg pe realitate, ca deh, asta e. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
Axe |
![]()
|
Revenind la oitele noastre, am sunat la astia si am aflat ca instalatiile sunt in curs de omologare pentru martie-aprilie !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Axe |
![]()
|
Ca sa ma aflu-n treaba am mai sunat o data la firma care spera sa omologheze jucariile astea cat mai curand. Au spus ca iau tot echipamentul din polonia unde au si omologare dar birocratia de la noi e mult mai vanjoasa si rezista la presiuni.
![]() Raspunsul a fost: sa revin cu un telefon peste vreo luna ! Intre timp altii au facut progrese, iata exemple si cateva date depre instalatii: My Webpage My Webpage My Webpage |
--------------------
Renault
Megane
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
nu mai gasesc acum, dar era cineva pe forumul opel care a pus gpl pe o vectra diesel, rezultatul a fost cresterea semnificativa a puterii ( asta a urmarit, nu consum), sfarsitul a fost .......motorul mergea ok, dar a facut accident.
este ceva gen jurnal de bord, dar nu mai gasesc acum. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Axe vrea sa o faca s consume mai putin decat bicicleta
![]() Sunt tare curios cata motorina bagi si in cat timp ti se amortizeaza costul unei astfel de instalatii .... parerea mea este ca la cat de putin consuma un diesel .... nu merita ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(pishky @ 28 Sep 2012, 13:55) nu mai gasesc acum, dar era cineva pe forumul opel care a pus gpl pe o vectra diesel, rezultatul a fost cresterea semnificativa a puterii ( asta a urmarit, nu consum), sfarsitul a fost .......motorul mergea ok, dar a facut accident. este ceva gen jurnal de bord, dar nu mai gasesc acum. la asta te referi? http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=37...+turbo+motorina daca se considera ca este nepotrivit linkul pt forum reno rog un moderator sa l stearga |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
daca citeai pe acolo vedeai ca se poate ajunge la jumate la consum.(discutand in bani cheltuiti la suta de km prcursi, ca faci o medie ponderata a celor 2 combustibili)
si oricum cine are diesel merge mult teoretic, deci si instalatia o amortizezi relativ repejor. acum vine intrebarea de soc. daca o instalatie moderna costa 2500 pt un 4 cilindrii benzina, probabil ca smecheria asta care e mult mai complexa la instalare va costa 3500lei pt un 4 cilindrii. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 28 Sep 2012, 14:20) Axe vrea sa o faca s consume mai putin decat bicicleta ![]() Sunt tare curios cata motorina bagi si in cat timp ti se amortizeaza costul unei astfel de instalatii .... parerea mea este ca la cat de putin consuma un diesel .... nu merita ... La mine prioritatile ar fi : 1cresterea cuplului 2adaugarea a 30-40 caluti 3consumul scazut, mai ales extraurban care la mine este 95% QUOTE(T.rac3Er @ 28 Sep 2012, 15:00) daca citeai pe acolo vedeai ca se poate ajunge la jumate la consum.(discutand in bani cheltuiti la suta de km prcursi, ca faci o medie ponderata a celor 2 combustibili) si oricum cine are diesel merge mult teoretic, deci si instalatia o amortizezi relativ repejor. acum vine intrebarea de soc. daca o instalatie moderna costa 2500 pt un 4 cilindrii benzina, probabil ca smecheria asta care e mult mai complexa la instalare va costa 3500lei pt un 4 cilindrii. Nu ar avea de ce sa coste mai mult , ar putea costa chiar mai putin pt ca pare mult mai simpla. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Prioritatile tale s-ar putea rezolva si in alt mod:
1. EGR off + chiptuning 2. chiptuning 3. chiptuning-ul scade usor consumul la mers normal (maxim 10 procente). |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
pai din cate am citit si la conationalul nostru cu opelul care are experienta si interes mecanic a tot manevrat pe la motorul ala. de asemenea la englezi zice ca nu orice mecanic si atelier care pune gpl pe benzina poate sa fie omologat si pt diesel ca e mai complex. amestecul e altfel si daca nu sunt plaje predefinite trebuie un simt al naibii de bun la fine tuning al timpilor si procentelor de injectie pt un mixaj cum trebuie.
la benzina e simplu ca merge ori / ori, si reglezi doar pt un singur fuel. de asemenea sa nu vorbesc de diferenta calitatii combustibililor diesel/benzina intre romania si anglia. pt acelasi motor si acelasi set-up sigur se vor obtine rezultate diferite. oricum astept cu interes sa vedem ce s-o face in romanica. dar cu spagi golanoase la rar si deci preturi umflate la clientii finali pt amortizare. si al treilea argument pt motivul unui pret mai mare la instalatia gpl-diesel fata de cea benzina. factorul noutate si faptul ca te salveaza la buzunar si mai mult decat cel pe benzina e motiv de specula pt comercianti. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
Axe |
![]()
|
Se pare ca o masina diesel care consuma aprox 5L/100 in extraurban, va consuma cam 2,5l motorina plus 2,5l gaz. Pt buzunar asta inseamna cam 23ron/100km
![]() Referitor la reglaje presupun ca-i mult mai simplu decat crezi, in speta, iti baga testerul pe teava esapament si regleaza debitul de gaz functie de ardere la diferite turatii. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
oricum ar fi trebuie un an de zile de masini prin romania, sa poti vedea ce potentiale probleme pot aparea, si o aparitie ca a ciupercilor a serviceurilor autorizate de montaj/reparatie.
asa, din povesti pe net nu se povestesc mitile chitibusuri, si hibe, care chiar daca se remediaza cu o vizita la service, tot necesita un drum acolo. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
Axe |
![]()
|
Ne apropiem cu pasi timizi: My Webpage
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
Axe uite instalatia care ne trebuie noua.
Consuma doar gpl sau metan si nu are nevoie de mixt disel+gpl sau disel+metan. https://www.youtube.com/watch?v=8RztXqwtmg0 |
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
Axe |
![]()
|
Geniala, un pic complicata cu bujiile dar daca merge, e tare!
![]() This post has been edited by Axe: 25 Mar 2016, 14:01 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 11:24 |