Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Montare de oglinda asferica pe partea dreapta, E vorba de oglinda cu linie punctata

DanCVA
post 12 Aug 2010, 12:34
Post #1

Membru care arde gazu'... accelerand

Group: Members
From: Bucuresti

Pentru cei care au constat ca oglinda de pe partea dreapta a masinii are un unghi mort care se poate compensa doar printr-o miscare ampla a trunchiului si capului, am o solutie:
Montarea unui geam asferic de oglinda stanga pe partea dreapta. Geamul de oglinda stanga de care aveti nevoie se recunoaste prin zona cu linie punctata.
Se scoate geamul de la oglinda dreapta pe care-l aveti montat din fabrica si se inlocuieste cu cel specific oglinzii din stanga. Conturul si prinderile sunt la fel la cele doua. Firele de la degivrare ajung fara grija.
Operatia merge sigur pe Clio II, Logan, Megane I si II si Scenic I.
Banuiesc ca merge si pe Clio III, Scenic II si Kangoo I faza 2.
Puteti incerca si la alte modele.

http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627620070

This post has been edited by DanCVA: 12 Aug 2010, 13:26

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V - B 82 KVA
Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
George Paul
post 12 Aug 2010, 15:15
Post #2

Membru autentic

Am si eu, n-am mai cumparat simpla cand am spart-o pe cea din dreapta, am pus oglinda de rezerva (o aveam ptr. stanga).

Nu e originala, insa si la cea originala conectorul incalzirii e nevoie a fi mutat invers (adica mufa tot in sus), daca aveti obiceiul de a cobora oglinda-dreapta la maxim ptr. vizualizarea bordurii.
Prinderea cu conectorul in jos restrictioneaza manvrabilitatea respectiva (loveste in carcasa).

Efectul vizual merita, zic eu. Ajuta un pic. Daca n-o plesneam si n-aveam rezerva stanga, nu dadeam banii pentru atata lucru.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
DanCVA
post 13 Aug 2010, 12:16
Post #3

Este adevarat ca mufa rezistentei vine in sus, dar cablurile ajung fara grija cum am mai spus. Cursa la miscarea in jos a oglinzii nu este asa de mare cat sa nu ajunga firele.
La mine am oglinda originala de stanga si nu sunt astfel de probleme. Am intins putin de cabluri sa ajunga si stau lejere fara riscul de a se rupe.
Ideea mi-a venit de la un Kangoo de marfa care avea ambele oglinzi asferice, dar nu mi-am pus problema daca sunt identice. Cand am avut in mana o pereche de oglinzi de Megane II, am observat ca se pot monta fara probleme.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V - B 82 KVA
+
nictonic
post 30 Sep 2010, 13:08
Post #4

Membru

From: Constanta

Si eu mi-am schimbat recent geamul de la oglinda dreapta (nu mai functiona incalzirea) cu unul de stanga asferic si sunt foarte multumit. Am ramas uimit cand mi-a zis vanzatorul ca sunt simetrice si se potrivesc. Am gasit cu 60 lei ceva "made in Spain" care arata exact ca in link-ul de mai sus.
Inca ceva... mufa de conectare nu era orientata nici in sus nici in jos, ci exact pe mijloc cu firele orientate spre marginea oglinzii => supersimetrie biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Hatchback 2003 Confort Dynamic 1,6 16v - CT-xx-TEN
+
balanel
post 30 Sep 2010, 13:27
Post #5

Transmisie automata - confort si siguranta.

Eu am schimbat de curand geamul de la oglinda din dreapta, cu unul nou de la Serus.
Nu stiu ce tip de oglinda e si cum se numeste, dar am un unghi mult mai larg de vedere. Nu are linie punctata ca cea din stanga, si are unghiul de vedere MULT mai mare ca aceasta.
Cost 110 lei.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
Axelinooo
post 30 Sep 2010, 13:39
Post #6

From: Iasi

Salutare!

Mai este varianta oglinzii de la modele precum megane 2, laguna 2, scenic 2 din anglia! Am probat oglinda de la o laguna 2 cu volan pe dreapta si avea oglinda asferica! Se potriveste perfect!

--------------------
Renault Scenic II -2008-Confort Expression 1.5 dci 106 CP (78KW) // Megane - 2004 - 1.5 dci 82 CP (60KW) - IS-88-ACS // ex Clio
+
Low Profile
post 21 Dec 2010, 22:52
Post #7

Master Auto System

From: Hunedoara

Firele totusi incomodeaza la reglarea oglinzi.Recomand oglinda asferica de dreapta.(auto Anglia).Oricum daca nu ai fixata privirea inaintea liniei de separatie la miscari de rutina ai impresia tot timpul ca privesti prin lupa

--------------------
Renault Megan 2 Sedan 2004 - HD 10 KRS
Volkswagen Touareg 2005 v6 3.2,4x4 HD 84 XNX
Life Is A Mistery!!!
+
DanCVA
post 26 Dec 2010, 22:36
Post #8

Oglinda de Laguna II se potriveste la cleme cu cea la Megane II, dar nu se potriveste la mufa pentru dezaburire. La Laguna, mufa este catre extremitatea oglinzii, in timp ce la Megane este catre usa, deci pentru a monta oglinda de Laguna trebuie prelungite firele si modificati papucii de la circuitul de incalzire.

--------------------
+
DanCVA
post 10 Jan 2011, 22:42
Post #9

Am pus pana acum oglinda de stanga pe partea dreapta la 3 Megane-uri, iar firele de la incalzire au fost suficient de lungi. Cui ii pare, ca nu sunt suficient de lungi, are loc sa mai traga de fire.

--------------------
+
moreinffo
post 9 Dec 2011, 22:33
Post #10

Membru autentic

salutare!
azi am gasit masina cu oglinda de pe stanga data peste cap si geamul spart. tot corpul oglinzii, inclusiv geamul l-am schimbat in August la Cobalcesu pe Splai si oglinda era simpla, singura diferenta care am observat-o a fost aceea ca vizualizam foarte greu in ea, eram nevoit sa ma ridic in scaun, dar parca la cea "originala" (nu am masina de noua si nu-i stiu istoricul prea bine) se vedea mult mai comod. am nevoie sa ma luminati: nativ, cu ce tip de oglinda vine? asferica? convexa? sau care este mai buna - nu am incalzire in oglinzi.
multumesc

--------------------
RENAULT MEGANE 1.6 16V B99W_G
+
DanCVA
post 10 Dec 2011, 01:38
Post #11

Daca oglinzile la masina ta sunt cu reglaj manual si fara incalzire, atunci initial pe masina au fost montate oglinzi convexe si fara zona asferica marcata prin linie punctata.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 01:30
Dacia