Toba esapament, vibratii puternice
![]() ![]() ![]() |
Toba esapament, vibratii puternice
cridaia |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu ti s-a desprins ceramica din catalizator cumva?
Misca de catalizator vezi se aude ceva miscand prin el? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
nu cred ca s-a desprins pentru ca nu se aude tot timpul ( aprox. 70% din timp ), dar cand se aude si fortez ( imping ) teava de esapament nu se mai aude............dar de ce sunt vibratiile asa de mari ? adevarul este ca acel racord flexibil ( cel din plasa ) care vine de la galerie este putin fisurat dar nu cred sa fie vibratiile din cauza asta !?
mai astept pareri !!! |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
ei zic sa sacrifici o zi si sa te bagi sub ea, sa vezi ce e cu racordul ala flexibil si sa fixezi galeria in pozitia in care nu mai face balamuc...
ai un punct de rezonanta undeva... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
asta este si parerea mea.......un punct de rezonanta.......dar nu inteleg dece vibreaza asa tare, asta pana la prima toba, mai departe, pana la final, nici nu se misca.
oricum ma voi baga sub ea sa mai studiez problema...............am si o mica gaura la toba intermediara. |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
e posibil sa fie slabita conexiunea dintre galerie si prima toba si sa ai un joc acolo.
vezi daca sunt stranse si suruburile galeriei de evacuare pe motor |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
merci de info
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
cridaia |
![]()
|
am reusit sa imi fac timp sa ma ocup putin de masina................am dat toba jos de la galerie pana la cea de final, nimic deosebit, nu este rupt si nici spart la ea, am taiat un surub pe care nu am reusit sa il desfac si.............s-a remediat problema, pe jumatate, se aude acum in alta parte, s-a mutat bataia. Oricum sunt bucuros ca nu este o problema mai mare................pana la urma ii voi da eu de capat
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
O intrebare.Daca elimin catalizatorul si pun in loc o teava se schimba sunetul tobelor?Adica vor fi mai zgomotoase???a mai facut cineva treaba asta?
Intreb fiindca cel de la care am luat masina a decupat catalizatorul si a scos tot din el apoi i-a pus capacul inapoi si acum la anumite turatii face urit rau. ![]() si la cit costa un catalizator nou.... ![]() am gasit unele universale pe la 5 mil dar trebuie masurat cel de pe masina intii. Oricum mi-ar conveni mai mult o teava ![]() |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu prea sunt probleme, inafara de zgomot si de noxe...
numai sa fie cei de la ITP de acord cu tine... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
Pai eu tocmai de zgomot vreau sa scap!
Cu itp-ul o rezolv eu. asta era intrebarea,daca pun o teava in locul catalizatorului se va auzi oare mai incet decit acu cind imi vibreaza toata toba pt ca e absolut goala pe dinauntru? A mai facut cineva treaba asta? Sau mai bine sa o las balta si sa-mi iau unul nou si gata? Cele universale? a mai pus cineva pe masina? Se comporta bine? |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
eu personal inca nu am ajuns la capitolul catalizator
vezi cat e o toba noua si gata. e mai sfant... altfel, unde pui sudura, acolo va ceda in cateva luni. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cridaia |
![]()
|
revin...................cum spuneam............. i-am dat de capat
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Johnny78 |
![]()
|
felicitari!!!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bigguy00 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 12 April 08 ![]() |
Apropo de tobe, am avut si eu o problema la toba intermediara ... mai bine zis la teava ce iasa din toba (spre toba finala) ... este o portiune de 30cm de teava care se cupleaza cu teava tobei finale. Ei bine, era varza ... si m-am dus la nenea Parvulescu sa vada ce-i de facut ... ma gandeam ca rezolv cu o sudura de 50lei ... am rezolvat (cel putin pentru moment) dar pentru 150lei si ... surpriza, la vreo saptamana si ceva a cedat ... acuma pe zi ce trece aud tot mai pronuntat zgomotul specific ... solutia: toba intermediara noua (350lei) montajul e o joaca de copii. Sfat: nu va incurcati cu interventii de genu asta la esapament ... este doar o solutie temporara sau foarte temporara(de genu teapa, ca in cazu meu).
|
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Cine vine la mine si imi spune ca imi sudeaza toba si garanteaza 6 luni pt lucrare, risca sa plece cu toba guler.
![]() sa explicam: Temperatura generata de aparatul de sudura decaleste metalul. in concluzie unde s-a pus sudura acolo va ceda prima data. In cazul esapamentelor, in doua saptamani maximum. Sa ne gandim cam ce temperatura au gazele de evacuare daca uleiul ajunge la 130 de grade... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Monaco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva ce diamentru are racordul ala de plasa dintre galerie si catalizator ?
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
cridaia |
![]()
|
nu prea are importanta.............sunt universale de cumparat. Trebuie doar sa il cumperi pe cel care se "potriveste" ca si lungime, tai racordul vechi si sudezi cel nou.
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Monaco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta e ca sunt universale dar totusi diametru e important ca vad ca sunt de la 40 la 70 .
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
cridaia |
![]()
|
nu l-am masurat....dar din ce am vazut au cam 70 in diametru. Il poti lua pe cel mai mare, daca spui ca asta este maxim, si nu vei avea probleme.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
iulianu00 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 27 August 08 From: Oravita ![]() |
Am si eu o problema la toba. Se aude foarte tare zgomot, de la galerie, imediat de la motor. Am schimbat colierele la toata toba, acestea fiind ruginte si pentru ca scapa pe la un colier. Care poate fi problema? Am montat si o finala sport din carbon si ce pot sa zic, se aude mai tare acolo pe unde scapa la motor decat finala.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16V
- CS-05-FWE
1999
|
|
cridaia |
![]()
|
din ce stiu, la galerie, este o garnitura care se macina in timp......se poate sa fie asta cauza, sau poate acel racord flexibil este rupt.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Monaco |
![]()
|
Dimensiune racord flexibil galerie 55X120 - pret 100Lei Bosal tesatura tripla pret sudura 60 lei zgomot 0
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
Monaco...de unde esti? Ma intereseaza racordul ala flexibil si nu gasesc pe nicaieri.
This post has been edited by cri8sti: 14 May 2010, 13:20 |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
Monaco |
![]()
|
Din Bucuresti racordul l-am luat din AUTOVIT (pe net sub 250lei acelasi model n-am gasit nicaieri) partea proasta e ca am galeria crapata .
This post has been edited by Monaco: 14 May 2010, 21:47 |
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
Monaco |
![]()
|
Rezolvat: Galerie luata de la dezmembrari (modelul cu catalizator inclus) plus Sonda plus elementele protectoare - 400Lei. Racord flexibil 55x120 - 100Lei. Pret sudura racord - 60 Lei. Pret restul de manopera - 100 Lei. Total =660 lei
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Zi si tu adresa celor de la dezmembrari,te rog.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
Monaco |
![]()
|
Branesti Sat Islaz la 15 km de Bucuresti drumul un pic cam lung dar merita.Masina de pe care am luat eu galeria avea 80 000km.
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 Ph2 Concorde
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Scenic 1 aveau in curte ?
This post has been edited by jas2: 19 May 2010, 16:41 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
valifilioreanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 8 July 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- B-16-AVE
RXE 2.0L 1994 cu GPL DE VANZARE AICI: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=223628&hl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 22:28 |