Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Kawasaki KLE 500

SiloS
post 20 Jun 2025, 18:09
Post #1

Gangester

Group: Members
From: Buzau

Nu m-aș fi așteptat să-mi iau motocicletă la 36 de ani. Toată viața am fost pasionat de mașini și, sincer, motocicletele mi-au inspirat mai mult teamă decât entuziasm.

Povestea mea pe două roți a început timid în facultate, când am mers de câteva ori cu 2 motociclete de unduro, un Suzuki DR și una mai mică. Mi-am dorit apoi și eu o motocicletă, chiar am căutat un Kawasaki GPZ (naked), dar părinții m-au convins să renunț la idee. ( maică-mea cu plânsete iar taică-meu tremura tot )

Anul trecut, după ce mi-am luat camperul, m-am gândit să iau un scuter pentru deplasări scurte și sa ii fac un suport in spatele camperului dar, după ce am văzut că scuterul maxi e aproape cât o motocicletă ca greutate, am început să mă uit serios după o motocicletă dual-sport.

M-am înscris la școala moto toamna trecută, am început orele primăvara, iar la începutul verii am obținut permisul categoria A.

Motocicleta care m-a ales pe mine este un Kawasaki KLE 500 din 1991 — un model dual-sport clasic, cu motor twin paralel de 498 cmc, care dezvoltă în jur de 50 CP. Este ușoară (aproximativ 180 kg), agilă și foarte manevrabilă, ideală atât pentru trasee asfaltate, cât și pentru off-road ușor. Fiind o motocicletă veche, dar bine întreținută de fostul proprietar, un pensionar pasionat, are o istorie curată și funcționează impecabil.

Inițial am căutat o Honda TransAlp, dar in cele din urmă motocicleta pritenului meu mi-a făcut ochi dulci.
Plănuiesc să-i scot atestat de retromobil și să o păstrez cât mai bine.

Cea mai dureroasă lecție pe care o repet cu fiecare dintre jucăriile din bătătură este este că fiecare DA vine la pachet cu mai multe NU-uri. Fiecare tură cu motocicleta înseamnă o tură mai puțin cu Mazda sau cu celelalte mașini din colecție. Dar asta e prețul pentru a ieși din zona de confort și a încerca ceva nou.

Rămâne să vedem cât de mult o voi folosi.

Attached thumbnail(s)
20250617_170033.jpg ( Size: 3.82mb ) Number of downloads: 261
20250618_201708.jpg ( Size: 5.07mb ) Number of downloads: 274

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
axabrt
post 20 Jun 2025, 19:58
Post #2

Membru autentic

From: Ploiesti

Arata bine.

Nu mă pricep la motociclete, am avut interzis
Ai mei au avut motocicleta o mobra 50 cu care s au dat peste cap prin munți și tată și a rupt clavicula și farul de la motocicleta
Au trebuit să coboare de acolo de unde au făcut accident pe întuneric la lumină lunii

Deci primul sfat ar fi sa nu prea te duci singur pe motor.
De obicei ăștia merg in grupa de 2. 3 este cel mai sigur

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
User is online!Galerie FotoPM
+
MyKe89
post 20 Jun 2025, 21:18
Post #3

Membru RFG

From: Bucuresti

Foarte faină.

Nu cred că ai mare lucru de câștigat cu atestarea la moto, nu e ca și cum ai impozitul prea mare. Eu m-am înscris în retromobil după ce am luat Merc-ul deja atestat și le-a luat vreo 6 luni să îmi valideze cotizația de membru (deși le-am trimis dovada plății din prima lună), ca atare am ratat primele întâlniri din primăvară și mi-am băgat picioarele. smile.gif

Se mai găsesc piese pentru ea? Pe mine la 34 m-a apucat să iau A-ul, cumpărasem un NC750X nou, cu Rabla, pe care l-am vândut după un an jumate și aproape 8000 Km (pentru că Z3, dar și pentru că sunt prea mulți nebuni pe străzi).

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
bucatzel
post 21 Jun 2025, 21:42
Post #4

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(MyKe89 @ 20 Jun 2025, 21:18)
le-a luat vreo 6 luni să îmi valideze cotizația de membru (deși le-am trimis dovada plății din prima lună), ca atare am ratat primele întâlniri din primăvară și mi-am băgat picioarele. smile.gif
*

S-a venit cu ideea genaiala de a se oferi o reducere la cotizatie daca-i platit inainte de 1.04, si in consecinta a fost un val de plati, care ... se proceseaza manual. S-o face site nou, unde se va putea pati direct cu cardul, si o sa se scape de minunile astea...

Atestarea la moto nu e cine stie ce ajutor la cat de mici is impozitele, de aia si e gratis.

This post has been edited by bucatzel: 21 Jun 2025, 21:43

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
einstein1984
post 23 Jun 2025, 07:52
Post #5

fan Dacia

From: Bucuresti

la 180 de kile numa usoara nu e, un enduro era la max 140 de kile incepe sa fie usor, e doar in medie pentru puterea ei. Nu cred ca ai cum s ao pui in spatele camperului.
Oricum e mai fiabila decat transalpul, doar carbelitoarele mai fac probleme.

This post has been edited by einstein1984: 23 Jun 2025, 07:53

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
User is online!Galerie FotoPM
+
rue
post 27 Jun 2025, 12:23
Post #6

Membru autentic

From: Internet

Felicitări!
Și Transalpul meu are 36 de ani.
Aseară m-a sunat un prieten ce a deținut o acum 15 ani și care e plecat din tara de peste 3 anisaca sunt interesat de al lui XL700 (injecție și abs) din 2007 2008, ce preț ar fi.
Sunt cam supraevakuate pe net, ținând seama ca a apărut și noul model 2023.
Sa vad cât as lua și eu pe xl600 din 89.

--------------------
Dacia Logan - RUE 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 06:59
Dacia