Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
![]() ![]() |
Jurnal de bord laguna 2 tractorina, benzina consuma prea mult
kum |
![]()
|
||
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
placutele de frana 150 ron cu tot cu montaj si verificat ce mai are masina pi didisupt,
iar plinul de motorina "decat" vreo 350 ron, ca nu era inca pe rosu, mai avrea vreo 300 km cred. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
hai sa mai scriem oleac,
masina are vreo 220.000 km, a fost implicata si intr-un fel de accident (frontal), la o intersectie aveam stop, cel din fata mea a oprit la stop, eu frumos in spate si.....cand....deodata......vine ambulanta din dreapta, pe strada cu prioritate....buun.....eu..nimic, cel din fata in schimb, panicat nevoie mare simte el nevoia sa dea cu spatele. M-am facut verde albastru rosu, maro, cand am ajuns la negru m-am oprit la culoarea asta, in timp ce avea loc schimbarea la fata m-am plantat in clanXon, mai cu sprituri, mai lung, mai scurt, mai cu codul morse, mai S.O.S . colegu nimic. In schimb putin dupa bara mea, bucuros si mandru de el, a zis "da, frate, acum hai ca e de ajuns, are loc ambulanta sa treaca, hai sa ma dau jos sa vad ce am facut". Am degajat intersectia, am schimbat impresii, nu avea nimic nici masina mea nici a lui, dar.....tensiunea si negreala mea sunt greu de exprimat din spatele tastaturii. Am facut schimb de numere de telefon si de inmatriculare si aia e. O vreme m-am uitat merge clima - merge, motoru merge - merge, spalatoarele de far mer - merg, farurile bat ok - bat...ca la politie. toate is in regula - cred ca am mai bine de 5.000 km de atunci. poze cu ceasurile nu are rost sa pun ca nu am rezervoru de motorina dizel pe jumatate plin si...... ![]() intre timp in schimb am inceput sa mai iesim cu decapotabilele. Photo0450.jpg ( Size: 542.05k ) Number of downloads: 856 consuma cam 2-3 litrii de lichide pe tura, dar ma declar multumit de consum This post has been edited by pishky: 16 Sep 2014, 21:14 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
pishky |
![]()
|
eh.....
a mai trecut o vara, plin de turisti in constanta si nu numai, avem approx 225.000 km. Intr-o zi.....o zi importanta dealtfel pentru mine, nu neaparat pentru masina, cum ma plictiseam eu si umpleam de nervi asteptand-o pe madam P de la coafor.....m-a mancat iin cwr si am ridicat capota....ca vezi domle verific eu lichidele (doar ce facusem reviza si mno.....eu ma pricep), si incep ...a...lichid de frana.....e ok a....a.....lichid de geam ....mai punem........ a....antigel.....a.....unde-i antigelul...nu-i......iaca pozna Buuuun, doar ce facusem revizia, mai aveam antigel pe acasa, vine madam de la coafor, mergem la unghii.... pe drum tot rasneam - unde naiba s-a dus antigelul, si la revizia trecuta zicea Mircea ceva, ca a compleCtat, ca nush ce completez eu acolo, mai merg, mai completez, mai merg iau cele trebuincioase pt nunta (meargeam la nunta seara, deh). mai iau antigel, deja completasem 4 - 5 litrii in nici 100 km. (deja comparam consumu de antigel cu ala de motorina) trece si nunta, aveam de plecat la greci - na - ~ 1400 - 1500 km dus, nu-i de saga. a trecut si nuta, cu verificat iar antigelu si toate alea, potroacele. la potroace.... -bai fu tare fain la nunta, da voi unde plecati, da cum, pana in grecia si pierzi antigel, ejti nebOOn? da sa vedem! hm..si am vazut, da-i asa, stai asa - e un stutz pe la motor pe langa care pierde la accelerari bruste (de care a tot vazut in ziua precedenta). Mers la mecanic, in parcare la alimentara, ca are si omu de facut cumparaturi (si eu aveam de luat apa distilata daca tot ne-am vazut acolo, vreo 25 de litrii asa) verdictu - "ma...ai vazut ca mai avem o laguna cu motoru calat la atelier, eu zic sa nu pleci!" zis si facut - plecam doar pana la bucuresti, daca treaba e maro ne intoarcem. pana la bucuresti toata treaba roz.....mers brici am ajuns la greci, dupa vreo 1400 km, si am consumat doar vre-un litru de antigel => lux ah...si motorina sub 6% ne-am tot plimbat pe insula.. _DSC0343.JPG ( Size: 4.57mb ) Number of downloads: 816 _DSC0428.JPG ( Size: 3.72mb ) Number of downloads: 786 acuma.....daca tot aveam antigelu pe stoc.....nu era pacat sa il caram inapoi...asa....balast? _DSC0429.JPG ( Size: 3.76mb ) Number of downloads: 787 pe serpentine am verificat si daca se incing franele: _DSC0585.JPG ( Size: 5.29mb ) Number of downloads: 792 am ajuns cu bine si la pensiune _DSC0615.JPG ( Size: 5.17mb ) Number of downloads: 208 dupa o sedere foooarte relaxanta, au un stil taare ciudat grecii si molipsitor, am revenit acasa. lasat masina la mecanic - verdictul - un termo ceva =. ~ 170 lei piesa, i-am zis cand umbla pe acolo sa verifice si furtunele si ce trebuie sa si schimbe. cica "decat" pe original se gasesc si dureaza, eh...asta e...costa cat costa si pace. bucsile puntea spate cu belea - ar trebui sa le am in vedere - ma gandesc sa fac in reprezentata schimbul asta - eventual la Tulcea. si o revizie la ertrieri sa o aiba dom mecanic in vedere, ca na...225.000 is oleac de km si pana acum n-au carait nimic, dar nici nu vreau sa inceapa. in rest.....apa, paie si bataie This post has been edited by pishky: 1 Dec 2014, 06:58 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
pishky |
![]()
|
mda....
schimbat temostat, antigel - pana acum nu mai pierde pe nicaieri, sau cel putin asa imi place mie sa cred. verificat etrierii - toti culiseaza correct, nu se greseaza nu se nimic, si schimbat placutele de frana pe fata + lichidul de frana. dauna totala = 556 ron. lichidul de frana avea ~60.000 km de la ultimul schimb, antigelul avea.....completari peste completari, deci ii nou tot acum, si de asemeni, este sub lupa. KM acum putin peste 225.000 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
pishky |
![]()
|
habdeit
am tot stat cu lupa pe antigel, decat ca el in continuare se strecoara / prelinge pe lupa - e plecat cu colindu, ca in vas nu-i, pierde pe undeva, putin dar pierde =>Concluzia e clara, imi trebuie jante noi (noi pentru mine) - asa ca - daca antigel nu e nimic nu e si l-am contactat pe colegu gabryello. Si m-am procopsit cu astea pun link, merge forumul ca o lemne si nu pot pune atasament - pam pam. http://www.reno.ro/-VAND-Jante-OZ-Supertur...ml#entry4178229 This post has been edited by pishky: 28 Oct 2014, 22:44 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Grozave gumele alea, cu dot 1004.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
ii 2410
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Ai dreptate, m-au dus in eroare alte cifre.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
mda, antigel nu mai pierdem, se pare ca dupa teste si para teste nu a fost strans un aerisitor bine (undeva pe langa peretele ignifug, sau peretele ce desparte compartimentul motor de habitaclu, in dreptul filtrului de aer - nu stiu sa explic mai bine de atat).
in schimb, dupa o plimbarica asa pe drumurile patriei am remarcat doo lucruri, 1. laguna ruleaza fin, 2. laguna ruleaza prea fin, si am nevoie de o statie pentru ca am fost surprins pe micile ecrane de domnul agent cu frumoasa suma de 180 de lei (pe loc) si am castigat si niste puncte la o tombola. asa ca daca aveti ceva recomandari..... sunt foarte interesat. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Baietii de la 4tuning iti pot activa in CB senzorul pentru calitatea vitezei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
pishky |
![]()
|
nu prea ma ajuta, ca nu citesc senzorul ala, m-ar ajuta mai mult daca ar putea sa dezactiveze senzoru de pe loganurile alea de 70.000 di ioro
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mezym |
![]()
|
![]() Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010 Group: Members Posts: 430 Joined: 29 December 13 ![]() |
Foloseste Waze! E destul de actualizat cu radare si chestii iar aplicatia nu consuma mult trafic de date.
|
--------------------
Megane II Sedan
Fluence
1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010
- -
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Cauta pe goagal "statii eminescu" si te directioneaza spre site-urile unor baieti care au marfa buna si la preturi rezonabile. Recomand combinatia antena Little Will de 1 metru si statie Alan 52 sau 42, depinde ce gasesti. Statia e mica si incape in cotiera, antena in porcbagaj.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
cdadan |
![]()
|
Eu o sa-mi iau statie cand:
- n-o sa ma mai descurc cu detectorul, ceea ce pentru moment nu e cazul - statiile n-or mai avea nevoie de fire |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Io n-am statie si nici detector etc. N-am avut niciodata. Dar am noroc, probabil, ca n-am mai luat o amenda de 10 ani. Ce-i drept, in localitati ma abtin, plus ca ma bazez mult pe flash-uri de la ceilalti (eu dau mereu, cativa kilometri).
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
era extraurban, si singura masina care venea din sens opus avea si cap di creta intransa
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Mda, n-aveai ce face. Lasa, ai motiv sa te imbeti
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Hmmmm... si statia la ce te ajuta in cazul de fata?
Iti ziceau baietii ca vine spre tine masina de politie? Detector avem? Ca sa te inveselesc: mie mi-au luat carnetul dupa ce am depasit mcv-ul de politie si mi-au tras o poza din spate. Apoi au pus girofarul si m-au rugat prin statie sa trag pe dreapta. Detectorul nu a zis nimic. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Detectoarele nu lucreaza pe la spate. Si astia care te iau din mers deschid radarul doar cind frig pe cineva. Nimeni nu poate merge la nesfirsit fara sa ia o amenda.
This post has been edited by corbex: 2 Dec 2014, 08:28 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 2 Dec 2014, 01:05) Ca sa te inveselesc: mie mi-au luat carnetul dupa ce am depasit mcv-ul de politie si mi-au tras o poza din spate. Apoi au pus girofarul si m-au rugat prin statie sa trag pe dreapta. Detectorul nu a zis nimic. ![]() Ti-ai facut-o cu mana ta, eu dupa ce depasesc o masina cu radar stau in fata ei cu viteza legala + 10kmh pana ies din raza radarului sau depasesc o alta masina care devine astfel paravan. Detectorul meu modular (Bel) tipa si daca dau astia drumul la radar din spate... Badia are dreptate, dupa aproape 10 ani de lipsa amenda de radar am luat si eu doua amenzi anul trecut, date de militenii din Braila, le-am anulat pe amandoua in instanta. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
pishky |
![]()
|
tot pe langa braila fu si la mine agentul vigilent,
pai......tre sa incerc, detectorul merge si prin parbriz incalzit? (are fire prin el) - cujet ca ar ecrana detectorul. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
b06fcn |
![]()
|
Incearca sa il pui la plafoniera, sa bata prin zona aia hasurata. Sau ia unul modular cu care nu ai probleme.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
mars |
![]()
|
Nu merge prin parbriz atermic, am avut eu pe a mea pus de fostul proprietar si era lipit langa oglinda, sa bata prin pastila ala unde nu e folie lipita.
Tu sigur ai parbriz incalzit ![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
ii cu fire
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
b06fcn |
![]()
|
Daca e cu fire, adica incalzit si nu atermic, atunci nu merge.
La parbriz atermic merge fara pb, la Megane am parbriz atermic si batea fara pb pana sa il bag in plafoniera. |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
mars |
![]()
|
Parbrizul atermic are o folie metalica (exact) lipita pe el. Teoretic nu merge nimic prin ala, la mine nici GPS-ul de la telefon nu trece prin parbriz.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
cdadan |
![]()
|
Parbrizul cu sarme prin el ecraneaza. Parbrizul cu folie (atermic) ecraneaza. Am utilizat suficient varianta a 2-a cat sa ma prind ca face detectorul aproximativ inutil. Singurul loc unde functioneaza in regula e zona punctata de pe langa oglinda.
Cu gps-ul n-am avut probleme prea mari, nu era saracul prea in apele lui, dar asa, mai chinuit, tot isi facea treaba. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 20:54 |