Am nevoie de un sfat, parte electronica cred
![]() ![]() ![]() |
Am nevoie de un sfat, parte electronica cred
wener |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 13 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
- OT-79-YSP
2004
|
|||
maximus78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 17 September 06 ![]() |
Aproape acelasi lucru am patit de la EGR , l-am dat eu jos l-am curatat , montat la loc si masina intre 2000rpm si 3200rpm oricat apasam eu pe acceleratie ea tot in legea ei se tura.
Am facut toate astea dupa ce mi sa aprins pe bord semnul de motor si scria CHECK EMISSIONS. Am rezolvat-o printr-o simpla "reinitializare" a valvei EGR , asta la service Renault cu tester-ul pe masina in mers. A fost plecat cu ea inginerul , eu am asteptat intretimp. Sa nu spun ca alt service ma punea sa cumpar EGR nou si bujii. Testerul e sfant , parerea mea , insa cel care il butoneaza trebuie sa stie ce sa faca cu el. Sper sa-ti fie de folos. This post has been edited by maximus78: 17 Feb 2011, 19:59 |
--------------------
Renault
Megane Dci 82 Cp
Fab 2006 BUCURESTI Vand Furnici
|
|
wener |
![]()
|
Ms maximus maine ma duc la test sa puna laptopul pe ea si vad ce zice. Multam.
|
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
- OT-79-YSP
2004
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Trebuie curatat EGR-ul in primul rand si vezi daca mai face asa, uite aici cum era EGR-ul la mine si aveam aceleasi simptome.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
wener |
![]()
|
MS
![]() |
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
- OT-79-YSP
2004
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Eu curatarea am facut-o preventiv-fara a avea manifestarile mentionate in aceste postari (63.000 Km). Am gasit exact ceeace a gasit nonic si a postat foto. Dupa montare am avut surpriza ca la drum sa constat lag-ul (peste 2300 rot.min), exact cand aveam nevoie de putere-in depasire, o senzatie f. ciudata, fiind neanticipata.
Interesant este ca in cca. 30 Km, totul a revenit la normal. A doua zi am demontat din nou EGR-ul, sa verific daca nu a aspirat un cocolos din galeria de evacuare (cum am gasit anterior in EGR). La prima demontare am deplasat axul supapelor pentru curatirea scaunelor. A doua oara nu am mai facut aceasta operatie. Dupa remontare, am facut proba de drum si respectivul fenomen de pauza in accelerare, nu a mai aparut, ceeace ma face sa cred ca prin deplasarea axului supapelor la rece, are loc iesirea din starea cunoscuta de computer, care in timp se reinitializeaza prin functionare. Este numai o parere personala, in urma acestei experiente, pe care nu o pot explica in mod tehnic. |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
wener |
![]()
|
Am scos mufa de la EGR si zboara acum masina. Pana luni asa merg cu ea. L-am curatat si nu prea am gasit nimic acolo.Mecanicul a zis ca e suspect de curat,asa ca l-am pus la loc si i-am tras mufa.Cu mufa bagata era lesinat de tot ,cu ea scoasa rupe,adica merge foarte bine. Ce sa-i mai fac????
![]() |
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
- OT-79-YSP
2004
|
|
valentin_29 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 27 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Poate clapeta EGR-ului a ramas blocata intr-o pozitie sau senzorul da pozitia clapetei gresita calculatorului de injectie.
Problema cu pozitia gresita cred ar putea fi corectata prin reinitializarea EGR-ului dupa cum s-a mai spus si mai sus. |
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2008 Dynamique 1.5 dCi 105 CP
|
|
wener |
![]()
|
Totul s-a rezolvat cu un alt EGR. Numai bine.
|
--------------------
Renault Megane 2
Grandtour 1,5 DCI
- OT-79-YSP
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 23:36 |