Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

taxe achizitie masina veche din germania, revanzare tot in germania

M i h a i
post 31 Mar 2011, 16:26
Post #31

Group: Members

QUOTE(aleksanders @ 31 Mar 2011, 16:11)
vai - ai facut rodajul saracutei masini- mai are ambreiaj?  radmasa.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiupay
post 31 Mar 2011, 20:32
Post #32

Membru

From: Sola -Norway

off-topic : 15 octombrie-15 aprilie sint OBLIGATORII anvelopele de iarna in Germania , Austria , Nordul Italiei , Elvetia si cred ca si in Slovacia . Nemtii s-au mai smecherit putin si incepind din anul asta , anvelopele de iarna nu trebuie sa fie mai vechi de 5 ani si profil mai mic de 4 sau 5 mm .In schimb in Norvegia nu esti obligat sa ai anvelope de iarna (cel putin pana la anu , cand cica se schimba regulile) dar daca ai prins un polei si ai facut accident platesti toate pagubele .

--------------------
ex : Renault Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP - AJ 53969 2002
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
Bwwlan
post 31 Mar 2011, 22:25
Post #33

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

@ovidiupay: ai vreo informatie, o sursa, ceva? ...fiindca nu prea e OK sa trantesti informatii neacoperite, nu de alta, da' poate le iau unii de bune...

GERMANIA
Din 4 Decembrie 2010 ora 0:00 a intrat in vigoare legea care obliga la portul gumelor de iarna. Punctele esentiale sunt descrise mai jos:

Important: Nu exista perioada de tranzitie. Cine nu are cauciucuri de iarna, trebuie sa-si cumpere rapid, daca pentru regiunea respectiva se anunta ninsori.
Ce stabileste legea? Din 4 Decembrie 2010, gumele M+S devin obligatorii in cazul ghetii, ninsorii, poleiului, etc. Nu exista o data de expirare a perioadei.
Gumele de tip M+S sunt la fel de bune ca cele de iarna? Potrivit legiuitorului, da. Ministerul Federal al Transporturilor zice ca: "Se califica drept cauciucuri de iarna toate cauciucurile cu simbolul M+S. Aici intra si cauciucurila all season." Pe langa simbolul M+S, unele cauciucuri de iarna au si pictograma cu un munte si fulg de nea (Simbol Alpin).
Cui i se aplica legea? Tuturor soferilor de autoturisme, autocamioane, autobuze si motociclete. Nu conteaza daca soferul este proprietarul masinii pe care o conduce - chiar si in cazul unei masini inchiriate sunteti obligat sa va asigurati ca are cauciucuri M+S. Si autoturismele inmatriculate in strainatate trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna in cazul deplasarii pe drumurile din Germania.
Cum controleaza Politia? Inspecteaza cauciucurile: trebuie sa se vada inscriptia "M+S" sau simbolul alpin.
Ce pedepse se aplica? Daca sunteti depistati pe vreme de iarna fara cauciucuri inscriptionate M+S, platiti 40 Euro amenda (pt. nemti se adauga un punct penalizare). Daca ingreunati traficul (de pilda, daca ramaneti blocati intr-o rampa), 80 Euro (plus un punct).
Se aplica autoturismelor parcate? Amenzile se aplica doar automobilelor aflate in deplasare. Pentru cele parcate, legea nu e valabila.
Ce profil trebuie sa aiba cauciucurile? Legea prevede minimum 1,6 milimetri. ADAC recomanda ca masura de siguranta minimum 4 mm.
Daca nu am cauciucuri M+S, risc ceva in legatura cu asigurarea? Da, asigurarea Casco poate refuza, in cazul unui accident, plata partiala sau totala a daunelor, daca se dovedeste ca lipsa cauciucurilor adecvate a stat la baza producerii accidentului.

StVO §2 Absatz 3a Satz 1 und 2 (Stand: 4. Dezember 2010)
Bei Glatteis, Schneeglätte, Schneematsch, Eis- oder Reifglätte darf ein Kraftfahrzeug nur mit Reifen gefahren werden, welche die in Anhang II Nummer 2.2 der Richtlinie 92/23/EWG des Rates vom 31. März 1992 über Reifen von Kraftfahrzeugen und Kraftfahrzeuganhängern und über ihre Montage (ABl. L 129 vom 14.5.1992, S. 95), die zuletzt durch die Richtlinie 2005/11/EG (ABl. L 46 vom 17.2.2005, S. 42) geändert worden ist, beschriebenen Eigenschaften erfüllen (M+S-Reifen). Kraftfahrzeuge der Klassen M2, M3, N2 und N3 gemäß Anlage XXIX der Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung in der Fassung der Bekanntmachung vom 28. September 1988 (BGBl. I S. 1793), die zuletzt durch Artikel 3 der Verordnung vom 21. April 2009 (BGBl. I S. 872) geändert worden ist, dürfen bei solchen Wetterverhältnissen auch gefahren werden, wenn an den Rädern der Antriebsachsen M+S-Reifen angebracht sind. Satz 1 gilt nicht für Nutzfahrzeuge der Land- und Forstwirtschaft sowie für Einsatzfahrzeuge der in § 35 Absatz 1 genannten Organisationen, soweit für diese Fahrzeuge bauartbedingt keine M+S-Reifen verfügbar sind.

Sursa:Bundesgesetzblatt online

AUSTRIA
Intre 01.11 si 15.04 este recomandat sa ai gume de iarna, insa in cazul in care conditiile rutiere o impun, recomandarea devine obligativitate. In plus, in loc de gume de iarna, poti circula cu anvelope de vara, insa montate cu lanturi.
Sursa: ÖAMTC,,

SLOVACIA
Obligatoriu gume de iarna intre 01.11-15.04

ELVETIA, FRANTA, CEHIA
Nu e obligatoriu, insa pe anumite sectoare pot exista restrictii.

FINLANDA
Obligatoriu, intre 01.12 si 28.02

SUEDIA
Obligatoriu, intre 01.12 si 31.03

Pentru SK, CH, FR, CZ, FIN, S, SURSA

ITALIA
Intre 15.11 si 31.03, in Tirolul de Sud si provincia Milano, e obligatoriu pentru turisme, insa gumele de iarna pot fi inlocuite cu gume de vara+lanturi. Pentru >3,5t. si busuri, gumele de iarna sunt obligatorii, fara inlocuitori.
SURSA

This post has been edited by Bwwlan: 31 Mar 2011, 22:30

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacã nu ai mulți."
Anonymous
+
ovidiupay
post 1 Apr 2011, 16:57
Post #34

Membru

Sursa este chiar eu , ca imi pierd vremea toata ziua prin tarile astea , acum romanul tot timpul e mai smecher , pana cand te culci seara linistit ca afara e doar frig si negru pe jos , iar dimineata te trezesti cu zapada la usa .Cat timp umblam prin D,A, CH cu numere de germania nimeni nu ma intreba de sanatate , dar cum am luat nr romanesc cum toti politaii au devenit mai amabil cu mine si ma intreaba de sanatate . Acum daca am numar de norvegia am scapat iar de griji , se uita prin parcare cite un politai neamt sa vada daca am sau nu cuie la cauciucuri , sint ILEGALE in afara scandinaviei , din cate se pare .

Din cate vad te-ai informat si tu si vezi cum stau lucrurile . Acum crede-ma ca Austria si Elvetia sint pline strazile de camere video , si in caz de accident , politaiul iti ascuta varianta ta si dupa aia are si varianta "oficiala" de la colegul de la dispecerat, si atunci "recomandarea" devine "obilgatorie".

Asa ca nu e mai simplu , intre 01.11-15.04 , iti montezi cauciuri de iarna si nu te mai doare capul , ca e mai cald , franezi si tu mai din timp si nu stai de dimineata cu gandul daca a nins sau nu peste noapte. De ceva vreme stau in Norvegia , si atat timp cat sint sub 5 grade cauciurile de iarna sint super ok , cum e putin mai cald cum devin prea moi , dar aici e tara in care pana la ora 8 , nu intervine nimeni cu sare si nisip pe strazi , asa ca Romania e mic copil la nedeszapezire.Se curata noaptea doar zapada de pe strada , dar NU se da cu nimic altceva , asa ca fara cauciucuri de iarna(cu sau fara cuie ) esti cam pe risc.

This post has been edited by ovidiupay: 1 Apr 2011, 17:16

--------------------
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
Christu
post 1 Apr 2011, 17:35
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti

masina pe care am inchiriat-o (nou nouta fiind) avea, intr-adevar niste GoodYear M+S.

Stti cumva cum e cu amenzile prin elvetia? smile.gif
Am luat amenda in centrul Zurich-ului. M-am dus, am platit parcarea 5 franci (ptr 2 ore), am pus biletul in geam. La expirarea celor 2 ore m-am reintors, am platit inca 5 franci si am pus biletul in geam. Intr-adevar, pe automat scria "max 2 stunde", insa m-am trezit cu amenda de 80 franci in geam, fara vreun drept de apel. Acum, inteleg regulile lor, insa mie mi se pare un pic abuziv sa platesc si amenda si cele 2 ore de parcare pe care nu as fi avut voie sa le stau acolo.

Cineva, vreo idee? imi gasesc un avocat pe drept international? smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
aleksanders
post 1 Apr 2011, 18:01
Post #36

.

From: ...

idee e asa- daca era masina ta nu plateai nimic- nu exista acord intre romania si elvetia

masina fiind inchiriata si amenda se trimite catre firma respectiva- acea firma iti trage banii de pe cardul cu care ai inchiriat masina

cat despre un avocat- stai calm- nu are cum sa iti mai recupereze banii daca ai platit deja amenda - necunoasterea legilor locale nu te scuteste cu nimic

--------------------
. . - . .
....
+
Christu
post 1 Apr 2011, 19:29
Post #37

Membru autentic

nu ai inteles - nu este vorba despre vreo lege.
si nu ptr regulile lor as vrea sa fac ceva - nicaieri pe lumea asta nu este legal sa iei si banii pe serviciul platit si sa il si amendezi pentru ilegalitate.

--------------------
Alfa Romeo 159
+
ovidiupay
post 1 Apr 2011, 20:45
Post #38

Membru

Daca zici ca era parcare doar pentru 2 ore , atunci fi sigur ca cineva a verificat asta si a si facut poza , asa ca tu ai facut ilegalitatea si de aia trebuie sa platesti .In mod normal pe fluturasul de amenda apare si modalitatea de plata pt localnici si pentru straini , asa ca tre sa platesti , e cam scump dar asta e .Cam atat e si aici pentru parcare amenda , doar ca aici e suportabila amenda, dar in Romania sa dai 60 euroi pt asa ceva e cam nasol.Unde stau am vazut ca decit a inceput sezonul cu venitul oamenilor in vizita s-au inmultit si agentii de la parcari, si verifica si pozeaza intr-o veselie .

--------------------
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
Bwwlan
post 1 Apr 2011, 21:09
Post #39

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

@Christu: daca e regua, e regula. si mie mi s-a parut o cretinitate ca daca ai 2 locuri libere, unul in spatele celuilalt, sa stai 2 ore pe ala din fata, dupa care s-o muti pe ala din spate, dupa care s-o muti iar si tot asa... insa n-ai ce face. iar verificarea se face mult mai simplu in elvetia, nu cu poze. este un nene care merge cu masina la pas pe strada aia, iar colegu' lui are un batzuc cu o creta in capat si iti face un semn pe roata. o data pe ora, fac turu'. daca la 2h tu ai semnu' in aceeasi pozitie = amenda smile.gif i-am vazut in actiune in lausanne
amenda o sa-ti fie platita din aia 200 de euro lasati cautiune (asta, daca nu cumva ti i-au returnat deja; daca da, adio. daca nu, primesti cu X euro mai putin)
-> aleksanders are dreptate.

@ovidiupay: evident ca e mai simplu cu gume de iarna, insa si acolo sunt destui care au masini pe care le misca 300 metri, de acasa la magazin si inapoi o data pe saptamana, si isi fac socoteala ca nu merita sa investeasca in gume de iarna, indiferent cat de mare e omatu'. in rest, subscriu la utilitatea gumelor de iarna pe sezonul potrivit, chiar daca, teoretic, deplasarea se poate face cu gume de vara; ai dreptate, niciodata nu stii cum te poate surprinde vremea.
Apropo, am vazut niste gume beton in Norvegia si voiam sa-mi cumpar, insa pe continent nu se prea gasesc, desi nu-s cu cuie. Michelin X-Ice

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacã nu ai mulți."
Anonymous
+
Christu
post 2 Apr 2011, 01:45
Post #40

Membru autentic

nu, eu am spus cu totul altceva. smile.gif
ok, regula e regula la ei, nicio problema cu asta, nu am contestat nimic. Insa au facut o ilegalitate sa imi ia de 2 ori banii pe acelasi serviciu - o data plata celor 2 ore, si alta data contraventia aplicata ptr ceva ce nu aveam voie sa fac, dar am platit regulamentar. Dati-mi voi un exemplu similar unde mai intalniti asa ceva.

Nu au avut ce sa imi opreasca din cautiune ptr ca eu am platit amenda la o posta, inainte sa intru in germania.

Faza cu mutatul masinii pe alt loc din aceeasi parcare nu se aplica. bonul nu este individualizat pe numarul locului din respectiva parcare. cand ei zic maxim 2 ore cred ca se refera la respectiva parcare. Ar fi inutila o regula de acest fel, ideea e sa aiba rulaje de masini pe locurile din parcarile ultracentrale, tocmai ptr ca zonele sunt foarte uzitate.

--------------------
Alfa Romeo 159
+
ovidiupay
post 2 Apr 2011, 07:08
Post #41

Membru

[quote=Bwwlan,1 Apr 2011, 21:09]
Apropo, am vazut niste gume beton in Norvegia si voiam sa-mi cumpar, insa pe continent nu se prea gasesc, desi nu-s cu cuie. Michelin X-Ice

Da gumele sint frumoase , insa pentru pietele nordice exista anumite modele care sint exclusiv pentru ele iar pe continent ajung doar din intamplare.Imi aduc aminte ca acum vreo 7-8 ani am vandut la un client asa ceva si dupa o iarna a vrut din nou ,iar Michelin Romania zicea ca nici nu are asa ceva in lista de preturi radmasa.gif . Poti incerca sa cumperi de pe net , dar transportul ar putea costa cit guma .

This post has been edited by ovidiupay: 2 Apr 2011, 07:09

--------------------
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
bogdan_2008
post 2 Apr 2011, 19:11
Post #42

Membru incepator

From: Pe Pamant

Cei care se pricep, pot spune daca se plateste taxa de prima inmatriculare la motociclete in anul de gratie 2011?

--------------------
clio III, 1.4 clio III, 1.4 2007& Exception
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 19:52
Dacia