Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nu ma inteleg cu baterie, nu stiu cum se procedeaza: incarcarea bateriei

MM17PUI
post 7 Feb 2011, 18:43
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Baia Mare

salutare deschid acest topic in speranta unei solutii,probleme sta cam asa, mie slabuta bateria si am decis ca fac rost de un redresor sa o incarc, tipul ce mi-a dat redresorul mi-a spus sa desfac capacelele si sa completez cuapa distilata daca e nivelul mic la acid , ok totul ok, ajung acasa dau jos bateria si surpriza nu are niki un capacel are un singur ochi de sticla unde cica indica starea bateriei dar e zgariat si nu se vede nimic pe baterie scrie. never never needs water(sealed) intrebarea e nu o sa explodeze daca o reincarc avand in vedere ca nu am ce sa desfac:-?? am incercat sa desfac o masca de plastic ce se afala deasupra dar nu iese nu se poate am atasat poze astept sfaturi multumesc mult

7 Feb 2011, 20:00:
am nevoie de un raspuns cat de rapid posibil multumesc anticipat

This post has been edited by MM17PUI: 7 Feb 2011, 19:00

Attached thumbnail(s)
DSC01126.JPG ( Size: 80.88k ) Number of downloads: 423
DSC01127.JPG ( Size: 71.12k ) Number of downloads: 456

--------------------
Renault Megane 1 1.6 16v 107cp - MM08EVI 1999 grand tour
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lupo_1.7sdi
post 7 Feb 2011, 19:05
Post #2

Membru autentic

From: BRASOV

Pai scrie pe ea "NEVER NEEDS WATER" adica niciodata nu se completeaza cu apa in traducere libera biggrin.gif .
Eu cred ca nu o sa explodeze daca o pui la incarcat, asta daca nu-i dai curent de incarcare prea mare.
Daca este complet descarcata da-i la inceput un curent mic pana cand tensiunea la borne ajunge la 10V, dupa aia poti sa-i dai incarcare normala. Pentru asta ar fi bine sa ai un redresor reglabil. In nici un caz sa nu-i dai incarcare rapida. In principiu o baterie de acumulatori de Pb se incarca cu un curent de Q/10 timp de 12-14 ore (bateria ta fiind de 44Ah, atunci curentul de incarcar va fi de 4,4 A). Daca nu ai redersor reglabil pune in serie cu redresorul de incarcare un bec de faza lunga pt. a limita curentul de incarcare.

--------------------
Renault Megane 1 Classic, 1.6 benzina, 8 valve 1998
+
radunre
post 7 Feb 2011, 20:34
Post #3

Membru autentic

From: Tg Mures

Recomand cu incredere un incarcator electronic, seamana cu un adaptor pt. laptop, ceva mai mare, are un curent max. de incarcare e ~8A si face fata la aproape orice baterie, este inteligent, poate fi lasat pe baterie si o luna, de provenienta poloneza. Pretul este de 90ron si se gaseste in magazinele de piese electronice.
Pana acum am recomandat si primit o reactie de la 3 persoane, una din ele il foloseste pe un Citroen saxo, baterie de 40-45Ah, masina sta in garaj 1-2 luni nemiscata (mai ales iarna) si incarcatorul mentine bateria in forma maxima. Are si optiunea de incarcare baterii pt. motociclete.
Am sa-i fac o poza cand il am prin preajma.

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 - MS 2009
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
IonutGligan
post 7 Feb 2011, 21:26
Post #4

impatimit marca renault

From: Cluj Napoca

Eu imi luase-m din metro un redresor electronic pe soft. Ecel de pe site-ul de mai jos iar codul lui este recb212 sunt foarte multumit de el.

http://www.rolinecom.ro/redresoare%20ring.html nu vreau sa fac reclama dar sunt ideale.

--------------------
Renault Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei 2010
+
xjc0c0
post 8 Feb 2011, 05:04
Post #5

Membru

From: Brasov

Off: Oficial am citit cea mai lunga fraza din viata mea !
ON: Acumulatorul tau este "fara intretinere",ceea ce inseamna ca nu e nevoie sa completezi cu apa distilata. Defapt nici nu ai pe unde.
Redresorul are un + si un - . Fie scrie pe conectori + /- ,fie ai un conector rosu (+),si unul negru (-). Pe baterie ai si acolo un + si un -.Conectezi PLUS LA PLUS,MINUS LA MINUS, si gata.(bagi in priza)

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 23:21
Dacia