Paine de Casa, De ce paine de casa ? Retete, costuri, idei...
![]() ![]() ![]() |
Paine de Casa, De ce paine de casa ? Retete, costuri, idei...
Tamango |
![]()
|
||
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|||
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am masina de facut paine in casa...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc masina de facut paine de mai mult de 2 ani si nu am mai mancat altfel de paine decat pe la restaurante sau in vizite...
Am avut Moulinex, nu mi-a placut cum facea painea comparata cu painea facuta de masina Morphy Richards cumparata de ai mei (250 RON, mai ieftina), asa ca am luat si eu tot MR si sunt foarte multumit de ea. La inceput faceam si eu cu seminte, faina integrala de la plafar, etc... acum fac cu faina neagra si faina alba, combinat aprox. 50-50%, apa, foarte putina sare si zahar brun si atat, nici macar ulei de masline nu mai pun si painea este delicioasa! O sa mai incerc cu faina integrala ca este buna. Eu va recomand un aparat de facut paine in casa din multe motive, cele mai importante au fost insa deja enumerate de Axe. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cat conteaza masina de facut paine, cat retetele si atentia cand pui ingridientele.
din cate am inteles cand am luat masina moulinex, daca ai vreo problema in garantie iti da alta noua... la firme gen rohnson iti repara masina si ti-o da inapoi si din moment ce s-a defectat ( acum depinde ce anume ) sunt destule sanse sa se mai intample inca o data. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Hai ca Nikon nu face masini de paine
![]() Am avut grija la ingrediente si sa respect retetele, crede-ma. Diferentele apar de la mai multi factori, unii nu se pot explica, de exemplu mie imi place mai mult painea facuta in masina parintilor mei (care e mai veche si vai de capul ei, face un zgomot care te cam trimite la plimbare cand framanta aluatul) care are o super coaja, ca o crusta crocanta, fata de painea facuta in masina mea. Comparatie facuta de mine, cu aceeasi reteta. Soacra mea are Moulinex (alt model, face paine mai mare) si nici painea facuta cu masina asta nu-mi place asa cum imi place cea facuta cu Morphy Richards. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
padre:
![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Apple reinventa painea, daca se apucau de asa ceva.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Si tu daca ai fi avut un produs Apple, ai fi facut acea afirmatie pe bune.
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
rtBK |
![]()
|
eu inca astept AppleCar
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(Kr3atorU @ 1 Feb 2011, 21:32) Am folosit faina integrala si de orez (fara gluten). In ambele cazuri painea a iesit foarte gustoasa. E de incercat si cu faina de orez, eu nu am vazut nicaieri.... Va dezamagesc, am vrut sa-i fac poze acum dar mi-a crapat acumulatorul de la camera, sper maine sa fie incarcat ! ![]() A iesit asa cum ma asteptam, stiam ca de la faina de soia nu creste spectaculos insa e un exemplar numai bun de expozitie, pozele interior-exterior maine .... ! ![]() Pacat ca mirosul nu iese in poze, ar fi o chestie sa existe un parfum de genul asta pe piata ! ![]() This post has been edited by Axe: 1 Feb 2011, 21:40 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Vanzatorul de Iluzii |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti ![]() |
iBread facuta cu iFlour si iWater coapta in iBM (adica iBreadingMachine). Sa iPofta.
This post has been edited by Vanzatorul de Iluzii: 1 Feb 2011, 21:41 |
-------------------- Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre |
|
A l e x |
![]()
|
Vanzator, si putin iSourGrapes si iEnvy pentru cativa
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Ma daca am promis am incarcat putin aparatul si am reusit, remarcati textura, culoarea, ..., ca de gust ce sa zic, painea de soia cu felurite seminte, are ceva aparte !
![]() Attached thumbnail(s) IMG_0062.JPG ( Size: 2.98mb ) Number of downloads: 982 IMG_0063.JPG ( Size: 3.07mb ) Number of downloads: 981 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
mie mi-e frica sa-mi cumpar masinarie d-asta..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Axe |
![]()
|
Asta fac eu acum, o felie moderata, cu un pahar de vin rosh, papa bun inainte de nani !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
rtBK |
![]()
|
neaparat sa incercati si painici... chiar daca nu aveti acele forme, se fac foarte bine in cuptor ( cele de jos au fost putin defecte.. dar pentru prima incercare ..am fost multumit
![]() This post has been edited by rtBK: 1 Feb 2011, 22:28 Attached thumbnail(s) DSC_7058.jpg ( Size: 538.92k ) Number of downloads: 931 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Tront |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 10 September 10 ![]() |
Eu zic ca tentatia mare e la inceput ( maxim maxim 2 luni ) dupa , o sa iti treaca , de tot felul de experimente , si o sa iti stabilesti o paine pe care sa o faci , si vei incepe sa o mananci , normal , in portia ta normala!
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Axe |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 1 Feb 2011, 22:27) neaparat sa incercati si painici... chiar daca nu aveti acele forme, se fac foarte bine in cuptor ( cele de jos au fost putin defecte.. dar pentru prima incercare ..am fost multumit ![]() Ai facut aluat la masina si copt la cuptor, arata foarte bine. QUOTE(Tront @ 2 Feb 2011, 02:01) Eu zic ca tentatia mare e la inceput ( maxim maxim 2 luni ) dupa , o sa iti treaca , de tot felul de experimente , si o sa iti stabilesti o paine pe care sa o faci , si vei incepe sa o mananci , normal , in portia ta normala! Probabil ca ai dreptate insa din cand in cand, cu siguranta mai tragi cate o specialitate. In fond important e sa le faci cu mana ta, sa scapi de grija de a lua zilnic paine, sa iasa ceva curat din toate pdv si cu gust deosebit ! ![]() Eu sunt fan soia cu toate beneficiile ei cu toate ca painea nu creste la fel, o sa pun totusi 20-30%, acum ca am vazut ce iese... This post has been edited by Axe: 2 Feb 2011, 08:32 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
iulia_boris |
![]()
|
am colega de munca care si-a adus masina la munca..uite asa economiseste si timp si ,bineinteles,energie electrica..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
si ? nu miroase a paine in tot biroul ? Azi masina de paine, maine aduce grill-ul electric si face macrou .
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi-as aduce si eu masina de spalat ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Eu mananc pesmeti d-astia cu 21% fibre: burger-knaecke-ballaststoff-01.png
Cam cat % fibre are faina integrala pe care o cumparati? |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
silvik1313 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 30 March 08 From: Bucuresti S5 ![]() |
QUOTE(M i h a i @ 1 Feb 2011, 20:36) Eu am Kenwood BM450. Nu prea pot sa ii fac reclama in vreun fel pentru ca nu prea am avut timp sa experimentez. Per ansamblu, daca nimeresti reteta, painea iese foarte ok. Are o singura paleta dar nu mi se pare un dezavantaj. Dupa coacere painea iese din tava foarte usor si fara paleta (am inteles ca la unele aparate iese cu tot cu paleta/palete si trebuie sa "strici" oarecum painea, sa scormonesti in ea ca sa le scoti). Alta "optiune" care nu se gaseste la toate aparatele este dispersorul de seminte, o cutiuta care se monteaza pe capacul masinii, in interior, in care se pun semintele; aparatul le da drumul in compozitie la un moment dat, dupa ce amesteca bine aluatul. Practic este cam inutil acest accesoriu, pentru ca semintele se pot pune de la bun inceput peste restul ingredientelor. As putea sa adaug ca impreuna cu masina de paine ar fi util sa achizitionati si un cantar electronic. Eu am incercat si fara, am masurat cantitatile cu diverse cani gradate dar dupa doua incercari esuate m-am dat batut pana am luat cantar. Am facut si eu niste calcule rapide si am ajuns la concluzia ca este cel putin la fel de scumpa ca si painea cumparata, daca se folosesc diverse tipuri de seminte, unt s.a. ingrediente mai mult sau mai putin optionale. Poate o sa revin in cateva zile cu cateva poze ale unui produs final. Spor. This post has been edited by silvik1313: 2 Feb 2011, 10:36 |
--------------------
Dacia
Break
CLI 2003
|
|
Axe |
![]()
|
Nu mai fiti ma ofticosi, la unele locuri de munca este posibil, la altele nu !
![]() Cunosc caz in care chiar seful a dat dispozitie unui angajat, la prima ora sa se ocupe de paine, dupa aia de activitatile normale ! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
iulia_boris |
![]()
|
stati asa,femeia coace painea intr-o camera alaturata biroului ei..locul meu de munca presupune multe incaperi..destul de mari..spatii tehnice se numesc..si da, s-au facut si macrouri..desigur,mirosu' iti muta nasu' mult timp..colegii mei iubesc pestii oceanici..eu m-am limitat la ap de prajit sandwich-uri..aa,sa nu uit..in alta parte exista chiar si masina de spalat automata..baietii isi spala salopetele la munca..eheii..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Axe |
![]()
|
Ce trebuie retinut din toata povestea, valabil pt cei care nu au incercat pt ca cine are deja masina stie lucrurile astea:
-costuri reduse pt paine cu aprox. 50% -paine sanatoasa personalizata functie de inventivitatea fiecaruia -gust incomparabil cu cele din comert -preparata/coapta in conditii de igiena maxima(fara bucati de sac, soareci, piulite, viermi, maini jegoase etc) -nu alergi dupa ea sau nu uiti s-o cumperi -densitate mare(de ajuns o felie la o masa) -painea prajita din astfel de paine este deja prajitura *Asteptam in continuare retete, poze si trucuri, intr-una dintre retetele mele zice ceva de adaos de cafea de exemplu ! ![]() This post has been edited by Axe: 2 Feb 2011, 11:57 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:17 |