Cum tineti evidenta operatiunilor service?
![]() ![]() ![]() |
Cum tineti evidenta operatiunilor service?
Prowlers |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|||
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Țin un fișier care arată ca în poză. E gol acum, pentru că mașina e nouă și n-a suferit încă nici o operațiune.
În plus, pentru RCA și reviziile anuale îmi pun alerte în iCal care să sune cu o lună înainte. Attached thumbnail(s) Screen_Shot_2012_08_25_at_13.01.55.png ( Size: 58.53k ) Number of downloads: 1063 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Folosesc cartea de service pentru a tine evidentele reviziilor.
Pentru RCA nu trebuie sa tin minte, ma suna brokerul. ITP e simplu, trebuie facut in fiecare an impar. Pentru restul pieselor (neconsumabile) ce se defecteaza, nu prea tin evidenta. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
Prowlers |
![]()
|
Vreau sa fac un program pe calculator si pt smartphones care sa se ocupe exact de tot ce inseamna gestionarea masinii.
Sa ai pt fiecare masina din baza de date urmatoarele: Cand am schimbat + ce, unde, cum, cand? Cost asociat Ce urmeaza sa schimb + ce, unde, cum, cand? Cost asociat Idem pt revizii, ITP, CASCO, RCA, Impozit pe masina si taxa loc de parcare. Gestionare leasing. Rapoarte costuri ca sa stii de exemplu cati bani ai bagat in masina in 2011 fata de 2010. ce piese s-au scumpit. Evolutia pretului carburantului. Gestionare costuri carburant - aici ma gandeam sa fac o integrare cu google map si sa cauti pe harta benzinaria cu pretul la carburant cel mai bun sau cea mai apropiata + estimarea costului carburantului pana la benzinarie. Orice alta idee imi vine pe parcurs. ![]() |
--------------------
Renault
2014
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Am avut și eu intenția să fac ceva de genul ăsta acum cîțiva ani, dar am renunțat pentru că mi-am dat seama că Excelul știa deja tot ce-mi trebuia mie. Iar eu sînt un om comod și leneș; aleg întotdeauna calea cea mai simplă.
Mult succes! |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Eu am o agenda in masina in care trec tot ce schimb la ea.
|
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt super comod... absolut toate interventiile le fac la serus... daca ma imbat si uit ce-am facut ma duc cu seria de sasiu si imi spun ei tot ce am schimbat pana in momentul actual. a... si sa nu uit: cred ca in mare parte apar si pe cartea de service.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Prowlers |
![]()
|
Eu cred ca ar fi o treaba utila sa scriu softul acesta...
Nu pot sa nu ma intreb insa daca gasesc cumparatori in romania si in afara (de ce nu?) la o suma mica de 3-4E... ![]() |
--------------------
Renault
2014
|
|
VladSoare |
![]()
|
Pentru o sumă modică, l-aș cumpăra dacă ar fi mai complet și mai ușor de folosit decît excelul meu.
Pe telefon n-aș avea nevoie de el. Nu cred că o să am vreodată nevoie să aflu urgent la cîți kilometri am schimbat bujiile, sau peste cîte luni voi schimba uleiul. Am informația asta acasă, pe laptop; nu țin morțiș s-o pot accesa în metrou sau la restaurant. Pe laptop mi se pare mai mult decît suficient. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pentru asigurari, ITP si rovigneta folosesc calendarul din telefon. Pentru revizii si alte interventii am un fisier Excel.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Post dublu...
This post has been edited by mars: 28 Aug 2012, 21:08 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
www.spritmonitor.de
Poti tine evidenta a foarte multe operatiuni facute la masina (consum, reparatii, ciuning, etc). Daca nu vrei sa se uite si altii poti opta ca informatiile sa fie private si permite setarea de remindere pentru diferite operatiuni periodice (schimb ulei, filtre, etc). |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Prowlers |
![]()
|
Daca strang un nr de minim 10 doritori seriosi - ma pun pe dezvoltare.
Am o groaza de idei la capitolul ce trebuie urmarit pt o masina si faza f marfa ar fi ca sa pot rula rapoarte pe toata baza - astfel ca atunci cand trebuie spre exemplu sa schimbi bujiile sa te uiti la alti useri care au acelasi tip de masina si sa vezi - unde au efectuat operatiunea, cat a costat etc. Cati bani cheltuie anual cu o masina la fel ca a ta... care este consumul mediu in general la masina cutare + multe multe alte statistici. Sistemul va fi de tip software as a service - baza de date pe un data center cu redundante si tot ce trebuie. La user ajunge un click-once care face deploy si isi ia update-uri automat dupa necesitati. |
--------------------
Renault
2014
|
|
Prowlers |
![]()
|
ei bine? alte variante?
doritori de software? ![]() |
--------------------
Renault
2014
|
|
Prowlers |
![]()
|
ieftin si bun!
|
--------------------
Renault
2014
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
aici nu este bursa, ai inceput topicul cu intrebari cum ne putem ajuta reciproc si acum o dam in iarmaroc, nu miroase bine...
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Prowlers |
![]()
|
Intradevar asa este. Eu incerc doar sa inteleg daca ideea are potential si daca merita sa ma apuc de acest efort.
Am acces la o echipa de programatori foarte buni, dar acestia sint f prinsi in proiecte din care castiga bine si pentru a-i atrage in acest proiect e nevoie sa ii platesc cumva - astfel ca sa iasa un produs finisat si de calitate - nu doar ceva la care lucreaza 2 ore pe saptamana... Si ii pot plati doar daca sper ca macar sa acopar o parte din costuri... In concluzie ideea de a face acest proiect - ma atrage f mult dar nu imi permit sa fac doar de amorul artei... - stau prost cu timpul... (dar cine sta bine? ? ) Ori ma apuc sa fac o treaba serioasa ori raman la excelul meu obosit. ![]() Pana una alta o sa ma apuc sa scriu la specificatie - pe urma mai vad eu... |
--------------------
Renault
2014
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
io sunt mai old school. pe langa ce e scris in cartea automobilului, pastrez si chitantele. cand am vandut masina am dat si un dosar cu toate chitantele de la tot ce am schimbat pe masina.
ps. nu tin evidenta consumului de combustibil. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Eu scriu in cartea masinii ce se schimba in afara reviziilor...avea vreo 4 pagini alble la sfarsit, acum mai sunt vreo 2,5...
Si nici eu nu tin socoteala la motorina, nu are rost, de aia am masina sa merg cu ea unde am nevoie... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Prowlers |
![]()
|
Desi vad ca nu am suscitat prea mare interes - m-am apucat de scrierea specificatiei.
O sa mai adaug si conditionari - spre exemplu schimbarea unui amortizor pe spate impune schimbarea si a celuilalt. Schimbul uleiului conditioneaza si schimbarea filtrului. Daca mai aveti sugestii - va rog. |
--------------------
Renault
2014
|
|
VladSoare |
![]()
|
Cred că-l complici prea tare. Poți să definești pur și simplu operațiunile "schimb amortizoare spate" și "schimb ulei și filtru", în loc să le faci separate și să le condiționezi una de alta.
În final trebuie să iasă ceva cît mai simplu, rapid și ușor de folosit. Dacă se complică prea mult, atunci lumea tot la Excel va trage. This post has been edited by VladSoare: 12 Sep 2012, 10:15 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
alex2705 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 October 13 ![]() |
Consider ca nu merita sa platesti o echipa pentru asa ceva.Eu am realizat o astfel de aplicatie in 2-3 saptamani.Mai bine studiezi decat sa dai o gramada de bani .Sa nu mai vorbim ca daca chiar vei face o aplicatie foarte buna si cautata , se vor gasi metode de crack-uire ca sa nu iti plateasca licenta
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 22:04 |