Sfaturi Audio Renault Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi Audio Renault Megane 3
chivereanumarian |
![]()
|
||
![]() Pagina de facebook Activari Funcții,Hărți 2019,Diagnoz Group: Members Posts: 831 Joined: 22 June 15 ![]() |
|
||
--------------------
megane 3 bose 2013
Laguna 2014 2.0 130 ,megane 3 2015 95 cp euro 6
2015,Megane 4 intens estate
|
|||
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
scump domle scump ... mai zic si pe asta.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
andreyi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 30 December 05 ![]() |
Da, recunosc ca m-am zgarcit, poate pe viitor o sa incerc si niste tweetere Bose.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
2015 Business 1.5 dCi 95 cp
|
|
stefan.fekete |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 22 April 19 ![]() |
Salutare la toata lumea !
Nici nu imi aduc aminte cand a fost ultima data cand am scris pe un forum ![]() Am si uitat senzatia, dar ma bucur ca am revenit. De aproximativ 1 an am un Renault Megane 3 si doresc sa ii fac un upgrade la sistemul audio. Nu doresc sa ma complic cu amplificator si alt casetofon, doresc doar un upgrade la difuzoare ca sa simt o diferenta si un bass decent. Aveti ceva recomandari pentru mine ? Multumesc frumos ! This post has been edited by stefan.fekete: 6 May 2020, 14:37 |
--------------------
Renault
Koleos
2009
|
|
clamba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 8 May 14 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Ideea a cam rămas la fel în perioada asta. Cea mai ieftină și simplă soluție, mai ales dacă spațiul nu e o problemă, este să pui un subwoofer in spate sau sub scaun și niște tweetere în bord. HU nu face mari minuni cu difuzoare istețe.
This post has been edited by clamba: 6 May 2020, 18:34 |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer K9K 836
2013 ex Renault Twingo D4F 702 2002
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
stefan.fekete |
![]()
|
Mersi Clamba de raspuns!
Nu doar bass imi doresc, doresc un update la boxele din usa mai mult. Astea cum ti se par ? https://www.esderman.ro/difuzoare-renault-megane-iii.html |
--------------------
Renault
Koleos
2009
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
Scumpe si mici ca putere.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
![]() Pagina de facebook Activari Funcții,Hărți 2019,Diagnoz Group: Members Posts: 831 Joined: 22 June 15 ![]() |
am scris odata si mai repet ,am schimbat si eu boxele dar degeaba daca nu are cine sa le amplifice ,doar subwooferul bose in rezerva si twetere bose in bord si e altceva ,nu trebuie sa mai schimbi boxe ,uitate in postari in urma
|
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Stefan, nu exista vreun glont magic, iar un difuzor cu 2 cai, in conditiile in care solutia masinii tale e de woofer de 13 plus tweeter, mai rau o sa-ti faca.
Vrei boxe, adica woofere de 13 mai bune, perfect, se vor auzi mai bine, chiar neamplificate, in schimb bas tot nu vei avea fara un subwoofer dedicat, in cazul de fata vorbim de unul activ, fie sub scaunul pasagerului, fie in portbagaj. Cam asta ar fi solutia ieftina, aia scumpa si care da rezultate mai bune e antifonare portiere, amplificator , set de 4 woofere de 13 cu 4 tweetere si subwoofer dedicat. Nu uita de cleme, cand vei da fata de usa jos, sigur se vor rupe din ele, sunt dintr-un plastic extrem de casant. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
andreyi |
![]()
|
Am testat sunetul pe CD si se aude net superior fata de BT prin telefon . Pot zice ca se aude chiar multumitor si mai tare. Am observat de la inceput, insa acum prin comparatie cu CD, pare ca, calitatea receptiei radio este jalnica. Se poate face ceva in privinta asta?
|
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
|
|
stefan.fekete |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. O sa vad daca gasesc la momendat ceva boxe bose cu subwoofer de vanzare, sau sa caut in dezmembrari.
@mircea_aq cam pana la ce pret urca antifonarea ? Mi-as face si podeaua si usile, se tine si caldura mai bine in masina si frigul vara presupun. |
--------------------
Renault
Koleos
2009
|
|
Prowlers |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
Stefan - acelasi lucru - caut si eu de peste 1 an - fara succes. Marea problema nu este insa sa gasesti un amplificator dintr-o parte, un subwoofer din alta - ci sa gasesti cablurile originale aferente - care nu se vand nicaieri in alta parte .
De asemenea - la mine cel putin - avand echiparea boxe standard + R-Link 1 - nu exista lacas in podea pt subwoofer - cum exista pt varianta Bose. Daca rezolvi ceva - te rog spune-mi si mie. |
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu am mers pe Audison AP5+rame adaptoare. Voiam Hertz Dieci, dar nu se gaseau cand am vrut eu. Sunt multumit de cum se aude, depinde si de calitatea melodiei pe mp3. Se simte insa ca nici HU nu da foarte mult bass, chiar cu el la maxim.
Daca lipseste complet bass-ul (adica ai gunoaie cum am avut eu), nu rezolvi doar cu subwoofer, degeaba ai subwoofer bun daca mediile sunt bune doar de ascultat stirile. La mine mai si incepuse una din boxe sa gajaie, asa ca mi-am facut un bine si le-am aruncat la tomberon. |
--------------------
.
.
.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Buna decizie Laurentiule !
Mai devreme sau mai tarziu boxele stock de pe megane incep sa gajaie / sa pice. Fara suparare dar doar pe Megane 2 si 3 am vazut asta. Sunt Skode Octavia din 96 cu boxele originale. @Stefan, eu m-am oprit la varianta ieftina, inlocuit boxele cu niste alpine-uri, respectiv cumparat un subwoofer activ blaupunkt. Fara amplificare, fara schimbat HU, fara antifonare. Rezultatele au fost ok, dar in niciun caz spectaculoase. Iti spun de antifonare, pentru ca pe M4 am sistemul bose stock care are amplificare, iar de la 60% din volum in sus incep sa vibreze fetele de portiera... Parerea mea e ca acest bose e mediocru, nu puterea ii lipseste, dar putem discuta pe aria de M4 mai mult. Cert e ca diferenta dintre arkamys-ul stock de pe M3 si bose-le de pe M4 e de la cer la pamant. De-asta spun ca daca vrei un upgrade semnificativ, iti cam trebuie amplificator/dsp de calitate. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
La mine nu vibreaza nimic in usi cand dau la maxim, ai o problema undeva, ceva neprins pe acolo, etc.
Daca ai volum pana la 32, atunci cu o melodie buna (nu vreun mp3 la 128 kbps sau mai putin) trebuie sa se auda bine pana la 32. Nici la Clio Symbol nu aveam probleme (desi in timp s-au mai dus boxele) cu cd-player-ul stock de fabrica, cu atat mai putin as accepta asa ceva dupa ce am platit extra pentru BOSE. This post has been edited by Laurentziu83: 9 May 2020, 10:42 |
--------------------
.
.
.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Vibreaza usa cu totul dupa un anumit volum.
Arkamys-ul de pe M3 are o putere de 3-4 ori mai mica fata de Bose-le de pe M4, normal sa nu vibreze nimic. Offtopic: symbolul pentru un amarat de radio-cd pe care il avea stock se auzea suficient de bine si avea destul bas, n-am simtit nevoia sa-l upgradez cu nimic. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
andreyi |
![]()
|
Va salut. Antena radio(tija) arata cam rau(ii lipeste varful acela, plus ca pare cam hartanita) si vreau sa o inlocuiesc cu alta originala, intrucat receptia radio nu e prea stralucita, si ma gandesc ca poate o fi de-acolo.
Tija se desface/desurubeaza usor sau e posibil sa se desprinda cu tot cu baza? Sau nu ajuta acea tija prea mult si sa o las in pace.. Mersi. |
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Parerea mea e ca nu conteaza fiindca e doar o tija ar trebui sa prinda bine si cu aia asta daca intradevar face contact bine in partea de jos unde se insurubeaza. In mode normal daca rasucesti de ea ar trebui sa se desfaca cu usurinta doar daca nu e lipita cum am lipit-o eu ca se furau antenele la mine in zona...
![]() Cand am lipit-o m-am asigurat ca ramane contactul ferm pentru un semnal ok... |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
andreyi |
![]()
|
Da, am verificat si se desfileteaza usor. Mai ramane sa incerc cu o alta antena. Mersi.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
Rlink 1 nu a stat ok la semnal radio
|
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
Prowlers |
![]()
|
Dintre posesorii de sistem Bose + RLink 1 - poate cineva sa puna o poza cu meniul de spatializare - ca sa pot vedea cate difuzoare vede sistemul?
Doresc sa stiu daca adaug pe sistemul meu 4x15W : 2 tweetere in lacasurile din bord - daca vor fi detectate automat si vor aparea in acest meniu. Multumesc. |
--------------------
Renault
2014
|
|
danutzu_2910 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 19 May 09 ![]() |
^ Tweetere-le, fie ca sunt cele din bord, fie ca sunt cele din usile spate, sunt conectate in paralel cu difuzooarele principale, indiferent de varianta, cu sau fara Bose.
Deci, nu are ce sa-ti detecteze sistemul.... Monteaza-le si o sa "vezi" diferenta |
--------------------
RENAULT
SYMBOL / 2007;
MEGANE 3 / 2015
|
|
Toxim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 April 14 ![]() |
Salut, am citit thread-ul si nu am vazut daca cineva a pus amplificator + subwoofer bose (de pe megane 3 bose) pe un megane 3 (Rlink HU). Am vazut ca au mai aparut intrebari pe tema asta, dar nimeni nu a postat daca s-a facut.
Sunt curios daca: 1. se poate monta doar subwoofer-ul bose fara amplificator sau daca se poate pune si altfel de amplificator (eventual si recomandari)? 2. varianta business pe care o am eu, vine fara locas de tweetere in usile din spate si nu stiu daca merita sau nu sa pun tweetere si in spate? Ca si difuzoare, vreau sa merg pe 13 (https://www.kenwood.eu/car/speakers/ps_series/KFC-PS504P/) |
--------------------
Renault
Megane 3
2014
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
Uitate in spate la postari sa vezi ce subwoofer am montat eu,daca citesti tot topicul iti găsești raspunsul
|
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
Toxim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 April 14 ![]() |
QUOTE(chivereanumarian @ 7 Jun 2020, 20:05) Uitate in spate la postari sa vezi ce subwoofer am montat eu,daca citesti tot topicul iti găsești raspunsul Am citit raspunsurile tale, dar din pacate nu este vorba de acelasi subwoofer. Este o mare diferenta intre a pune un subwoofer in roata de rezerva si a monta unul in podea, sub scaunul pasagerului, dar ma rog, multumesc de raspuns. |
--------------------
Renault
Megane 3
2014
|
|
chivereanumarian |
![]()
|
Ți-am dat cea mai usoara varianta! Tu vrei sa încerci una imposibilă
|
--------------------
megane 3 bose 2013
|
|
Bojidar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 10 November 18 ![]() |
Salut. Am incercat sa citesc mesajele anterioare, insa sunt mult prea multe, iar functia ,,Search,, nu gasseam nimic..
Asadar, am un Megane 3 care a venit din fabrica cu sistemul audio Bose. Insa, pana sa ajunga la mine au ramas doar stickerele cu Bose, iar toate boxele din usi au fost inlocuite cu altele(cele mai ieftine banuiesc), insa cand am schimbat filtrul de habitaclu, am observat ca amplifcatorul de la Bose e inca la locul lui. Banuiesc ca el a ramas, deoarece nu mai functiona nicio boxa fara el, iar astfel a fost nevoie sa il lase. Doresc sa stiu daca pot pune difuzoare de 16,5 cm pe fata. Am gasit de la Hertz si doresc sa le achizionez, insa nu am vazuit niciunde daca se potrivesc sau nu. Deci, pot pune difuzoare de 16,5 in fata, fara sa afecteze geamul sau alte lucruri? |
--------------------
Dacia
Logan
2016
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
da o boxa jos ... si vezi cu ce poti sa o inlocuiesti ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Prowlers |
![]()
|
Dar subwoofer mai ai...?
Te complici cu boxe de 16.5 - necesita adaptoare. 13.5 e dimensiunea difuzoarele standard. |
--------------------
Renault
2014
|
|
dan_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 212 Joined: 23 December 10 From: Iasi ![]() |
Intra difuzoarele de 16.5 cu inele adaptoare.
|
--------------------
Renault
Megane 3
2011 1.5 dCi 110
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:38 |