Sfaturi Audio Renault Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi Audio Renault Megane 3
Prowlers |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|||
korny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 20 March 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Asa ar trebui, daca exista cablul e si legat la player.
|
--------------------
Renault
Megane
2012 1.2 TCe 115 Grandtour Bose
|
|
Prowlers |
![]()
|
Pt a scoate player-ul sunt necesare niste tije metalice - pt deblocarea unor cleme de prindere - cum se vede in Aici
De unde pot face rost de aceste tije metalice...? Am gasit pe emag - trusa demontare. scuze - Nu am stiut cum sa sterg postul This post has been edited by Prowlers: 14 Jun 2019, 00:48 |
--------------------
Renault
2014
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
Daca nu , uite aici
https://www.tme.eu/ro/katalog/chei-pentru-d...7%2C2311&page=1 si daca tot lucram la audio , au si https://www.tme.eu/ro/katalog/chei-pentru-d...7%2C2311&page=1 cumpar de la ei , de vreo 3-4 ani diverse , si-s seriosi. This post has been edited by ProfiBv: 14 Jun 2019, 15:57 |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
andreyi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 30 December 05 ![]() |
La Megane-ul meu (Business 2015) difuzoarele de pe portierele fata au inalte cat cuprinde iar in bord sunt doar locasele fara tweetere. Exista sansa ca acele difuzoare de pe portiere sa fie coaxiale(sa aibe tweetere pe ele)? Si daca pun tweetere in bord ce se intampla, cum se filtreaza sunetul?
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
2015 Business 1.5 dCi 95 cp
|
|
korny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 20 March 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
La modelele fara tweetere in bord, difuzoarele din usi au inca un con care are rol de tweeter. Se imbunatateste oricum sunetul daca pui si tweetere, filtrarea facandu-se direct in el, avand filtru inclus.
|
--------------------
Renault
Megane
2012 1.2 TCe 115 Grandtour Bose
|
|
andreyi |
![]()
|
Ok, mersi. Iau azi niste tweetere de Megane 3 de la dezmembrari.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
|
|
Prowlers |
![]()
|
andreyi - asteptam detalii.
Te rog spune ce setup ai avut intial si ce rezultate ai obtinut dupa montarea tweetere-lor. |
--------------------
Renault
2014
|
|
andreyi |
![]()
|
Baiatu' care se lauda ca-mi vinde tweetere nu a mai aparut. Mai caut.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Hatchback
|
|
samihd28 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 October 15 From: Timisoara ![]() |
In urma cu o saptamana am reusit sa finalizez upgrade-ul difuzoarelor de pe Megane. Am inlocuit trompetele cu urmatoarele :
Fata : pachet Focal ISN 130 - 2 difuzoare +2 tweetere - pret Amazon 129 Euro. Este echivalentul pachetului cel vinde si Renault la pretul de 980 lei. (Accessori montaj cumparate separat - distantier si suruburi de prins pe fata de usa Spate: pachet Focal IFR 2 130 - pret Renault 350 lei. (accessori montaj incluse) Ca si concluzie sunetul in masina s-a schimbat total in bine. Claritate foarte buna la volum maxim 32 (depinde si de sursa si formatul muzicii - de la youtube sa nu va asteptati la o calitate a melodiilor foarte buna, eu folosesc Tidal). Difuzoarele pot mai mult dar nu le ajuta sistemul stock. Pe viitor probabil voi monta si un subwoofer activ Focal Ibus 2.1. |
--------------------
Renault
Megane III Grandtour
2009 Dinamyque 1.5 DCI 110CP
- HD11KME
|
|
Prowlers |
![]()
|
samihd20 = cum ai facut procesul de selectie pentru aceste difuzoare...? Cum te-ai gandit? pt ca oferta este atat de bogata e f greu sa te hotarasti ...
|
--------------------
Renault
2014
|
|
samihd28 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 October 15 From: Timisoara ![]() |
Alegerea poate fi subiectiva, fiecare poate spune ca o anumita marca e mai buna. Eu am auzit un sistem Focal pe un Peugeot 3008 si se auzea super bine, dar nu asta a fost factorul decisiv,pentru ca sunetul difera de la o masina la alta. Am citit foarte multe review-uri pozitive despre Focal si am decis sa incerc, nu aveam ce sa pierd.
|
--------------------
Renault
Megane III Grandtour
2009 Dinamyque 1.5 DCI 110CP
- HD11KME
|
|
ionut.petrea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 31 May 19 From: Bucuresti ![]() |
Se pot monta boxe fara modificari, in locul celor de fabrica, gen Alpine SXE-1350S? Adica doar desfacuta usa, scos boxele, pus boxe? Si fara a mai fi nevoie de amplificator?
Am acest model de player la masina Attached thumbnail(s) radio_cd_mp3_cu_usb_si_bluetooth_original_renault_d5c8e29450530bd03b_0_0_0_0_0.jpg ( Size: 182.39k ) Number of downloads: 504 |
--------------------
Renault
Megane III Hatchback Black Beauty
2012
- B___VAL [URL=https://www.instagram.com/ionut_petrea/]My Photography Portfolio[/URL]
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu se pot pune, trebuie musai rame adaptoare; plus ca iti trebuie departator de plastic ca sa dai fata de usa jos, apoi sa rupi niturile ce tin difuzoarele existente (daca nu o exista vreo scula care sa rupa nitul fara sa deterioreze boxa), apoi iti trebuie ori mufe cu care sa te legi la cablajul existent, fie sa tai mufele de pe cablaj si sa te legi pe direct.
Altfel difuzoarele la care te referi merg foarte bine, ramane insa la latitudinea ta daca vrei amplificator sau nu. This post has been edited by Laurentziu83: 24 Jun 2019, 18:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
Pregatestete cu 10 clipuri / usa , ca nu le salvezi pe toate
Masina de gaurit cu burghiu de 4mm sa tai niturile vechi Nituri noi de 4,8 grosime...cat mai lungi si cleste de nituri Papuci electrici pentru noile difuzoare Alte materiale fonoizilante pentru fata de usa, ca tot umbli pe acolo Constatate prealabila la opritoarele usilor , ca sa le rezolvi daca tot desfaci... Garaj si chef de munca |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
ionut.petrea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 31 May 19 From: Bucuresti ![]() |
Mulțumesc mult! Pare destul de complicat, dar nu imposibil. Voi incerca sa le rezolv în măsura timpului disponibil.
|
--------------------
Renault
2012
- B___VAL [URL=https://www.instagram.com/ionut_petrea/]My Photography Portfolio[/URL]
|
|
I.Neagu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 3 January 17 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Am vazut un atasament de la Bogdan Bunea la pagina 45 in care era afisata conexiunea radio cd la sistemul de amplificare. Exista vreo setare speciala pentru iesirea radio-cd a.i. sa modifice tipul semnalului transmis (daca sa fie de tip pre-amplificat sau amplificat)? As vrea sa cumpăr o sistem android sa inlocuiesc navigatia de fabrica, dar sa pastrez amplificatorulbose al masinii si nu știu daca potface asta. Multumesc! |
--------------------
Renault
Talisman
2017, Initiale Paris, 1.6dci 130cp
|
|
sebiang2001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 14 December 18 ![]() |
Daca sistemul nu este oem nu merge .
|
--------------------
Renault
Talisman
Initiale paris 2.0 190 cp 4 control
|
|
I.Neagu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 3 January 17 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Toata lumea spune ca nu se poate, dar fara o explicatie nu o sa intelegem niciodata de ce nu se poate. Nu imi sariti in cap, dar chiar nu vad de ce nu s-ar putea folosi amplificatorul separat cu o alta sursa de sunet. |
--------------------
Renault
Talisman
2017, Initiale Paris, 1.6dci 130cp
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
QUOTE(ionut.petrea @ 21 Jun 2019, 07:29) Se pot monta boxe fara modificari, in locul celor de fabrica, gen Alpine SXE-1350S? Adica doar desfacuta usa, scos boxele, pus boxe? Si fara a mai fi nevoie de amplificator? Am acest model de player la masina Dupa doua saptamani.... ma rog, eu acum citesc prima oara. Eu le-am schimbat pe cele oem pentru ca stanga fata incepuse sa vibreze la volum mare. Nu stiu daca era prinderea de vina, membrana difuzorului insa parea ok, ca le-am studiat un pic cand le-am dat jos. A zis foarte bine Laurentiu, ai nevoie de: - una bucata despatitor plastic sau un kit ca sa dai jos fata de usa - surubelnita - cateva cleme de rezerva (cele existente se pot rupe foarte usor cand demontezi fata de usa) - un cleste cu cioc pentru a scoate niturile cu care sunt fixate boxele oem - inele adalptoare (2 perechi, daca schimbi fata plus spate) - filtru de conversie low-high - daca nu ai tweetere din fabrica. Eu am fost la un atelier care se ocupa cu asa ceva, iar distractia a durat vreo 2 ore. Diferentele ? Destul de modeste. Sa zicem ca pot sa dau volumul la 27-28 fara sa distorsioneze prea tare. Inainte ma duceam pana la 24-25. Dpdv calitate a sunetului sa stii ca mare diferenta nu am observat. Am luat modelul asta de boxe, ca astea erau pe stoc, 2 seturi, fix in ziua cand mi s-a pus mie pata sa inlocuiesc difuzoarele. Asa ca, umila mea parere este ca fie cauti niste boxe de calitate si le amplifici cum trebuie, fie lasi sistemul stock pe masina. Cu doua seturi de alpine 1350 nu o sa se intample nicio magie, poate o usoara imbunatatire la medii. Joase n-au de unde sa iti dea, ori asta mi se pare principala slabiciune a sistemului de pe m3. Cea mai mare diferenta o faci daca iti montezi un subwoofer activ. Eu am mers pe unul ieftin de la blaupunkt, dar care sa stii ca a facut o treaba surprinzator de buna. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
ionut.petrea |
![]()
|
Multumesc mult Mircea pentru replay!
Apreciez si raman dator. Imi poti recomanda si mie locul unde le-ai facut? Presupunand ca esti din Bucuresti. Eventual, in privat, sa nu se considere reclama. De asemenea, pe langa boxe spui ca ai pus si sw. Cum e? Il recomanzi? L-ai montat tot acolo, odata cu boxele? Ce model de sw Blaupunkt? Multumesc mult de tot! |
--------------------
Renault
2012
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Acu vreo 2 ani l-am avut pe acesta: excelent.
Attached thumbnail(s) Blaupunkt.jpg ( Size: 3.07mb ) Number of downloads: 426 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
Prowlers |
![]()
|
silvanu96 - intra sub scaun acel subwoofer?
Care sunt dimensiunile maxime pentru subwoofer ca sa intre sub scaunul pasagerului...? |
--------------------
Renault
2014
|
|
sebiang2001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 14 December 18 ![]() |
Amplificatorul are o intrare de activare (remote) dar nu il comanda decat unitatea oem .
|
--------------------
Renault
Talisman
Initiale paris 2.0 190 cp 4 control
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Si eu tot 8200A am avut si-l recomand.
@Prowlers - e pentru portbagaj, nu intra sub scaun. @Ionut, ai PM |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Pentru sub scaun am luat de la altex un basspro sl8.
Un pic dezamagit . Nu se ridica la nivelul celuilalt. Aici e alta discutie. Dar oricum este peste sistemul oem. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
ionut.petrea |
![]()
|
Mircea, iti multumesc pentru mesaj. Voi tine cont de recomandari. Nu iti pot raspunde acolo intrucat nu am numarul de postari.
|
--------------------
Renault
2012
|
|
dragos100 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 30 January 11 ![]() |
Cineva interesat? Activ, montare in roata de rezerva. Pret 400 lei.
This post has been edited by dragos100: 3 Jul 2019, 17:15 Attached thumbnail(s) Screenshot_20190613_233544_com.whatsapp.jpg ( Size: 662.37k ) Number of downloads: 368 |
--------------------
Renault
Megane 3 1,5 dci 81kw
hatchback nov 2012
- BZ92ALD
|
|
dragos100 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 30 January 11 ![]() |
Vandut!
|
--------------------
Renault
Megane 3 1,5 dci 81kw
hatchback nov 2012
- BZ92ALD
|
|
Prowlers |
![]()
|
1. In echiparea audio standard - boxele fata sunt la fel cu boxele spate? Au acelasi cod?
2. Din ce am observat - acestea sunt difuzoare pe 13cm iar boxele din echiparea Bose - au 16cm. In cazul in care as dori sa montez pe fata boxe Bose stanga dreapta - vor intra totusi in lacas si mai ales se va mai potrivi fata de usa...? Eu cred ca NU. 3. @andreyi nu a mai postat deci sa intelegem ca nu a mai gasit tweetere. Si-a mai montat cineva tweetere in bord - suplimentar...? 4. Nu reusesc sa demontez fata de usa - dreapta spate - ca sa ma uit la boxa care nu merge. Am desfacut surubel fixare din margine. Am descoperit surub de la manerul de deschidere a usii. L-am desurubat si pe acesta. Am demontat panoul de comanda al geamului si am scos mufa. Pasul urmator este declipsarea fetei de usa. Am bagat peste tot unealta din plastic, am tras de ea in toate felurile - nu reusesc sa deblochez nici macar un punct de fixare. Help. Multumesc. This post has been edited by Prowlers: 9 Jul 2019, 19:12 |
--------------------
Renault
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 05:58 |