Montare ESP, Pe masina care nu a avut din fabrica
![]() ![]() ![]() |
Montare ESP, Pe masina care nu a avut din fabrica
the_dodita |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III
2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
- VN xxx DOD
|
|||
jarr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 225 Joined: 5 November 08 From: Braila ![]() |
Un pic pe langa subiect stie cineva daca esp intra in curba puternica fara a actiona pedala de frana?
|
--------------------
renault laguna
privilege
2002 - 2.0 16v 135 cp Mai bine vultur un an decat soarece o viata
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da. N-are legatura una cu alta.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
jarr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 225 Joined: 5 November 08 From: Braila ![]() |
Deci stiti sau nu
|
--------------------
renault laguna
privilege
|
|
bogdan.stavar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.226 Joined: 24 April 10 From: Braila ![]() |
ti s-a raspuns si mai sus DA
|
--------------------
Renault
Laguna II
2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
|
|
jarr |
![]()
|
Merci
|
--------------------
renault laguna
privilege
|
|
Nike_bodo008 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 31 May 10 From: iasi ![]() |
pentru un GRAND SCENIC 2 fara esp ce mi-ar trebui ca sa imi pun ESP. Cum pot verifica daca am cablajul? Din cate stiu am vazut ceva mufe langa butonul de reglare luminozitate bord si reglarea farurilor dar cel pentru Senzor acceleratie transversala si giroscopicaunde il gasesc?
|
--------------------
renault
grande scenic
2006
- BC89NIL
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
Dupa ce acum 2 ani am reusit sa montez esp pe o laguna 2 din 2001, acum 1 saptamana a venit randul unei laguna 2 facelift din 2006
Operatiunea a fost mai usoara ca precedenta Avem nevoie de: modul abs + esp senzor unghi volan senzor acceleratie transversala si rotatie giroscopica ( cel din cotiera) buton esp off pompa de frana nu a mai trebuit schimbata ca la precedenta dupa schimbare, se aerisesc franele ( ca la dacie) si la drum pentru unele masini, trebuie tester (recalibrare senzori) pt altele nu Upgrade-ul acesta e sigur, nu se intervine asupra masini prin cinestie ce improvizati, etc. Cablajul exista, trebuie doar montate piesele De 1 saptamana rulez fara probleme, am pus-o pe tester nu are erori, iar esp-ul intra in functiune la plecarile de pe loc (plecare cu scartait) sau la derapaje (testat intr-o parcare mare cu pietris pe jos...masina este manevrabila la schimbari bruste de directie, si esp-ul imi semnalizeaza in bord cand intra in actiune |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
benga |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 9 March 05 From: braila ![]() |
in speranta ca nu sunt chiar off topic
am schimbat pompa servo, dupa ce am mers 150 km fara servo , si acum, dupa ce am pus totul la loc, cand merg se aprind abs si esp independent unu de altu dupa cativa km se sting, iar se aprind, etc. are vreo legatura una cu alta ??? |
--------------------
Rnault
Laguna
2001 1,9DCI 120HP
- br-10-vrg Bun sau rau, e Reno'ul meu!
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
radocanu, cat ajunge senzorul de acceleratie transversala ? al meu a plecat in ceruri
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
faby_al3x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 30 August 14 ![]() |
Salut Radocanu! Am vazut ca te pricepi la montare esp. La un Renault Megane te bagi, contracost evident?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Benzina, 1,6 16v, break
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(Nike_bodo008 @ 18 May 2013, 13:52) pentru un GRAND SCENIC 2 fara esp ce mi-ar trebui ca sa imi pun ESP. Cum pot verifica daca am cablajul? Din cate stiu am vazut ceva mufe langa butonul de reglare luminozitate bord si reglarea farurilor dar cel pentru Senzor acceleratie transversala si giroscopicaunde il gasesc? QUOTE(faby_al3x @ 13 Oct 2014, 17:00) Salut Radocanu! Am vazut ca te pricepi la montare esp. La un Renault Megane te bagi, contracost evident? pt voi este mai bun acest topic , pt la ca la Laguna 2 (fiind mai veche ca generatie) decat meg2 difera procedura de upgrade si piesele necesare. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare, vreau sa imi montez ESP pe Laguna mea 1.6 16v. Instalatia este tot de pe o Laguna 2 Facelift, doar ca era diesel, conteaza? Merci
5 Feb 2015, 20:12: ![]() ![]() 6 Feb 2015, 08:46: Stie cineva, pompa asta este pt modelul cu ESP? This post has been edited by anecula_08: 6 Feb 2015, 08:46 |
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
the_dodita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 688 Joined: 1 October 08 From: Panciu, Vrancea ![]() |
Nu cunosc codurile, dar parca pe blocul pe care l-am instalat pe masina scris ESP. Pe asta vad numai ABS... eu inclin sa cred ca este numai ABS, fara ESP
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
- VN xxx DOD
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Asta cred si eu
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 28 July 13 ![]() |
Trebuie sa scrie si esp asa am vazut ca scrie la mine cind m-am uitat pe el.
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
1997 hatchback si hatchback 2001
|
|
anecula_08 |
![]()
|
am inteles, multumesc
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
|
|
anecula_08 |
![]()
|
Am reusit si eu sa montez ESP-ul
![]() ![]() A fost nevoie de: Blocul ABS-ESP, butonul ESP off, senzorul din cotiera si senzorul de la volan. Instalatia electrica era pe masina. Dupa montare, se schimba lichidul cu DOT 4 clasa 6, se conecteaza clip-ul si se activeaza esp-ul + reprogramarea blocului ESP pe codul de motor, tipul cutiei de viteze si dimensiunea anvelopelor. |
--------------------
Dacia Solenza
|
|
needforspeed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 March 16 ![]() |
Mai jos aveti schema electrica a instalatiei ABS+ESP.
Attached thumbnail(s) Schema_abs.png ( Size: 25.61k ) Number of downloads: 140 |
--------------------
renault
laguna 2
2002 1.9 dci
|
|
Alexsosi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 26 January 14 ![]() |
salut, vreau si eu sa ma apuc de schimbare esp si nu numai, vreau si bord si clima, eu deja am montat pe masina pilot automat si am luat si acea piesa de sub volan care era mai mare, insa nu stiu daca are senzorul de unghi in ea sau este separat, aveti cumva o poza cu el?
8 Sep 2016, 09:58: salut, vreau si eu sa ma apuc de schimbare esp si nu numai, vreau si bord si clima, eu deja am montat pe masina pilot automat si am luat si acea piesa de sub volan care era mai mare, insa nu stiu daca are senzorul de unghi in ea sau este separat, aveti cumva o poza cu el? This post has been edited by Alexsosi: 8 Sep 2016, 08:58 |
--------------------
renault
laguna 2
2002 sedan
- vl50rin
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 06:22 |