Consum Megane 1.5 dCi
![]() ![]() ![]() |
Consum Megane 1.5 dCi
papa_mulo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|||
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
QUOTE(Tossi @ 29 Dec 2011, 11:15) Dar este o mare difereta intre masinile noastre si a ta: noi avem 82CP tu 105CP si acei cai se simt nu numai in demaraj ci si la consum. Asta incercam sa explic intr-un post mai sus, de ce diferenta asta de consum. A punctat f. bine si papa_mulo... oricum este un consum mixt ca sa-l citez si pe Eu4yas... Nu au rost discutiile acestea ca nu duc nicaieri... fiecare "ARE" masina cu un consum care ii "convine" ![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
ei nu se poate .....
la mine arata 5.6 si asa a ramas de vreo 2 sapt, mers numai in bucuresti mers cat se poate de normal pentru traficul din bucuresti, e adevarat merg in intervale orare cand nu prea prind aglomeratie, mai precis seara stau mai mult in coada trasee zilnice stefan cel mare - piata revolutiei, dus intors la munca dupa care cam de 3 ori pe sapt stefan cel mare - piata sudului- nitu vasile apoi stefan cel mare - cora pantelimon, sau carrefour baneasa de 2 pe saptamana shopping si alte mici drumuri in functie de nevoi consumul e parfum oricum, mai ales ca acusica vine motorina de 6 lei litrul |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Eu nu inteleg de ce va tot stresati aici si va contrati pt un litru in plus sau in minus la consum. Este vreun concurs cu premii care consuma mai putin sau ce? Come on, motoarele de 1.5 consuma decent. Daca aveati tdi-uri de la 2.0 in sus ce mai ziceati de consumuri? Bucurati-va de masini asa cum sunt ele, sa mearga bine fara defectiuni si in rest sanatate.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e nici un stres, doar ca exista persoane care intra aici interesate sa vada despre ce consumuri este vorba si gasesc tot felul de baliverne. Si eu cand am intrat prima oara pe topicul asta(de abea luasem masina si nu ii cunosteam bine consumul) eram derutat maxim de ce citeam...
|
--------------------
Renault
Megane Estate
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Testos |
![]()
|
![]() Gold digger Group: Members Posts: 57 Joined: 9 June 11 From: Bacau ![]() |
Bacau - Tg. Mures tur-retur (via Buhusi-Piatra Neamt-Lacu Rosu-Gheoghieni-Praid-Sovata) insumand 530-550 km (~20 de km parcursi in Tg. Mures), computerul de bord afisa un consum mediu de 4.5%. Nu s-a mers la limita insa nici "batraneste", drumul fiind acceptabil. Concluzia: multumit de consum, dezamagit de problemele specifice Renault...
|
--------------------
Renault
Mégane 2.1 Sedan
2004 Privilège 1.5 dCi 74kW
- BC ** *** Secured by CB President Harry III ASC + President ML145
|
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
@skorpio_bog : Nu e niciun stres. Stresat am fost cand am cumparat masina si am intrat pe minunatul forum si vedeam consumuri la care eu nici nu visam.
Am observat ca in anumite conditii, cu putin noroc poti scoate consumuri foarte bune. Sau daca conduci ca o baba din california. Dar nu sunt regula. Ca pot face si eu intr-o zi 100 de km, in conditii foarte bune, eventual noaptea, si scot un 4 urban, si vin si va bag mortu'n casa cum ca am consum de 4l/100km urban, si dupa aia o sa va duceti toti cu masinile in service sa verificati de ce nu aveti si voi acelasi consum. Cat despre motorizari, ce consum are in carte un megane de 82 CP? Asta de 106 CP din cate stiu (dar nu-s 100% sigur) are 4 extraurban, 5 (sau 4.5) mixt, si 5.5 urban. Eu nu am scos niciodata mai jos de 4.8-5 extraurban, pentru ca in general merg, nu duc mortu' la groapa. Dar nici nu ma mai chinui sa scot consumuri mici, am vazut ca se poate dar e plictisitor sa stau sa ma chinui sa scot un consum bun, in loc sa ma folosesc de masina cum trebuie/cum imi place. hai, la multi ani tuturor, un an bun si mai ... economic. de-un 4.5 asa ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
P.A.R.I.S. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 72 Joined: 25 August 11 From: Pitesti (Arges) ![]() |
Liviu' uite asa m-am "chinuit" eu azi sa scot un consum mic, am reusit sa ma abtin doar pe jumatate de drum, la intoarcere am renuntat, si m-am dat bine la masina.
Pitesti-Rosiori de Vede-Bucuresti-Rosiori de Vede-Pitesti un consum de 4.4, clima pe AUTO la 25 grade, 4 persoane+bagaje. Ma declar extrem de multumuit, insa mentionez ca drumul a fost in proportie de 80% liber. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 86 cp HATCHBACK
2003
- AG 37 STO
|
|
Eu4yas |
![]()
|
![]() Euforisticul Group: Members Posts: 101 Joined: 14 December 10 ![]() |
QUOTE(aqua @ 29 Dec 2011, 13:49) ei nu se poate ..... la mine arata 5.6 si asa a ramas de vreo 2 sapt, mers numai in bucuresti mers cat se poate de normal pentru traficul din bucuresti, e adevarat merg in intervale orare cand nu prea prind aglomeratie, mai precis seara stau mai mult in coada trasee zilnice stefan cel mare - piata revolutiei, dus intors la munca dupa care cam de 3 ori pe sapt stefan cel mare - piata sudului- nitu vasile apoi stefan cel mare - cora pantelimon, sau carrefour baneasa de 2 pe saptamana shopping si alte mici drumuri in functie de nevoi consumul e parfum oricum, mai ales ca acusica vine motorina de 6 lei litrul Macar ai fost fair si ai spus ca circuli in anumite ore. Pe tine te cred, DA! Dar da-mi voie sa nu-l cred pe el. A spus ca pleaca la 8 dimineata, ca ia tot orasul la bataie, Universitate etc etc. Pai tu, da-o dracului de treaba ca 5 minute le pierde de la Brancoveanu la Eroii Revolutiei, apoi merge bine, iar de la intrare in pasaj la Unirii pana la Romana cred ca face 15 minute pe putin..... Totusi, masina asta are peste 1300 de kg, semafoarele nu-s in regula in Bucuresti toate, traficul nu este unul bun MAI ALES LA ACEA ORA, hai ma ce naiba ma ca nu suntem PESCARI. Mergem si noi cu masinile zi de zi, intra vreunul pe forum si vede consum 5,5% in oras, pai face ala SOC cand vede asa ceva si vinde masina.....Las-o-ncolo. Nu se poate asa ceva, ne facem de ras. Aceasta pagina e ca o foaie da? Ori punem pareri pertinente ori mergem dracului sa ne culcam.......Eu unul am pretentii de la forumul asta. Mai pun o ipoteza, acelasi motor il regasim si pe logan, aceeasi capacitate cilindrica, aceeasi cai putere, logan si clio, pai ma baieti, posesorii de clio si/sau logan ar trebui sa lase aici consumuri mai mici cu un litru sau 0,5 dupa umila mea parere, daca ma raportez la masa masinii....Pai daca vine cineva cu un cliolino si/sau logan si iti spune consum 4,5% URBAN, pai mor cu el de gat ![]() Hai sa fim mai realisti un pic....Pana la urma, hai sa verificam aceste consumuri suspecte de mici la pompa. QUOTE(_liviu_ @ 29 Dec 2011, 19:36) @skorpio_bog : Nu e niciun stres. Stresat am fost cand am cumparat masina si am intrat pe minunatul forum si vedeam consumuri la care eu nici nu visam. Am observat ca in anumite conditii, cu putin noroc poti scoate consumuri foarte bune. Sau daca conduci ca o baba din california. Dar nu sunt regula. Ca pot face si eu intr-o zi 100 de km, in conditii foarte bune, eventual noaptea, si scot un 4 urban, si vin si va bag mortu'n casa cum ca am consum de 4l/100km urban, si dupa aia o sa va duceti toti cu masinile in service sa verificati de ce nu aveti si voi acelasi consum. Cat despre motorizari, ce consum are in carte un megane de 82 CP? Asta de 106 CP din cate stiu (dar nu-s 100% sigur) are 4 extraurban, 5 (sau 4.5) mixt, si 5.5 urban. Eu nu am scos niciodata mai jos de 4.8-5 extraurban, pentru ca in general merg, nu duc mortu' la groapa. Dar nici nu ma mai chinui sa scot consumuri mici, am vazut ca se poate dar e plictisitor sa stau sa ma chinui sa scot un consum bun, in loc sa ma folosesc de masina cum trebuie/cum imi place. hai, la multi ani tuturor, un an bun si mai ... economic. de-un 4.5 asa ![]() Esti un om de milioane. Aceleasi pareri as fi vrut sa le scriu si eu. Consumul in carte 82 cp cred ca are 5,3% fara sa ma uit pe specificatiile tehnice....In acea zona este dar in anumite conditii! P.S. Am scos eu cu 105 cp, 4,9% dar am mers incet vere....Adica 90-100 la ora. Si-am fost obligat sa respect regulile de frica pt ca am fost in Bulgaria. Altfel nu, 5,3-5,2-5,5% afara.... Si-asa este un consum foarte bun, este foarte bun, dar hai sa nu cadem intr-o alta extrema. Cu bine si La Multi Ani! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 105
2007
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
EU4YAS Sa inteleg ca special nu vrei sa intelegi sau ce? Vezi ca ti-am scri ca Mrati si Miercuri nu am iesit cu masina din Bucuresti si ti-am dovedit ca am consum de 5.5 % iar tu zici ca am mers din Snagov in Metalurgiei. Da intradevar asta este ruta mea zilnica Snagov-Metalurgiei DAR Marti si Miercuri cand am facut consumul sa-ti demonstrez tie si ti-am pus si poze am stat in Bucuresti peste noapte si nu mai cauta atat scuze sa demontrezi ca ai dreptate , ai vazut foarte clar pozele, ti-au spus si alti ca exista consumul meu iar tu tot cauti sa gasesti ceva , nu am ce sa-ti zic decat sa fii sanatos si sa ramai cu parerea ta .
Oricum cred ca deja am ocupat prea mult spatiu contrazicandu-ma cu tine fara rost ca oricum nu vom ajunge niciodata la o concluzie |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Eu spun sa nu va mai certati pt ca fiecare apasa altfel pe acceleratie si frana(si asta conteaza)... o masina care merge mai lin si are acceleratii mai putine sau lente va consuma mai putin decat una care merge acclerare-frana-accelerare frana etc.
Eu spre ex nu am vazut peste 6 niciodata si am un mers mixt: normal+sport. Normal ziua si sport seara cand e mai liber si imi place sa ii dau pana la 4000 in anumite reprize. Cand am plecat din Bucuresti spre Tulcea (de sarbatori) aveam 5.4 in bord (aprox 700km prin bucuresti ziua/seara) Recent am venit la Tulcea, cu 100hm/h pe pilot pe autostrada. si 90-100hm/h pe pilot in rest. Consumul a alternat de la 3.6 pana la 4. Am ajuns la tulcea cu 3.7. M-am mirat si eu deobicei ajungeam cu 3.8 ![]() ![]() Maine voi pleca la bucuresti, voi merge la fel ca nu ma alearga nimeni si nu ma grabesc nicaieri. De fiecare data pe la 3.8 maxim 4 am scos tulcea-bucuresti. Nu schimb subturat(un motor subturat in ciuda celor ce conduc asa are un consum mai mare), schimb normal 2500-3000, iar in depasiri logic mai sus. Acum nu trebuie sa ma creada nimeni, si nu cred ca ar vrea cienva sa minta cu asa ceva, nu inteleg ce ar avea de castigat. Cel mai bine ne punem camere video in masina, una pe bord si una pe trafic ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Eeee kk.... stau acum sa fac si filmulete i-am facut poze ajunge nu mai stau acum sa fac filmulete si alte nebunii cine stie ma crede cine nu stie sa-se uite mirat in continuare ce consumuri au cele cu 83 CP si sa fie sanatos. Chiar deja mi-sa luat de dat explicati si sa fac lumea s inteleaga ca asta este consumul masini cu mers normal asa ca sa fiti sanatosi, un an nou fericit si cat mai multe bucurii.
|
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
Din punctul meu de vedere topic-ul asta e inutil, pentru ca oricum masinile (din aceeasi categorie) se invart in jurul aceluiasi consum. Diferenta, in cea mai mare parte, o da stilul de condus si conditiile de drum. Deci, eu propun sa votam desfiintarea topic-ului pentru ca nu face decat rau, cel putin nou-venitilor (asta o spun cam din proprie experienta, eram terminat la inceput ca nu reusesc si eu consumuri din astea record, ca mai venea cate unul care consuma 5.5 in bucuresti si ma dadea peste cap).
Deci, vant din pupa (sau ma rog, vant din portbagaj), ca sa aveti consum mic. ![]() Chiar, v-ati gandit vreodata sa va puneti vele la masini? Si sa plecati la drum doar daca bate vantul corespunzator? Va dati seama ce consumuri ati avea? Da, acum ma gandesc ca as putea sa va ruinez sarbatorile, daca as lansa un zvon cum ca am un consum de ... sa zicem un 3.5 urban (eventual, chiar Bucuresti). Si ca sa vi le ruinez si pe urmatoarele (sarbatorile adica), consumul e facut la deal cu 3 elefanti constipati in masina. This post has been edited by _liviu_: 29 Dec 2011, 20:41 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
P.A.R.I.S. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 72 Joined: 25 August 11 From: Pitesti (Arges) ![]() |
Totusi, sa nu o dam in extreme:))..
Atat TheSting cat si Eu4yas, au stiluri diferite de a conduce, masini diferite. Nimeni nu trebuie sa se sperie de ce se "aude" aici, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, o sa constatati ca daca va puneti in cap sa scoateti un consum cat se poate de mic, o sa il scoateti, dar sunt multi factorii care te ajuta. Eu prefer sa conduc cum ma simt bine, posibil de-asta am si un consum cat de cat acceptabil, nu sunt un bizon in trafic, dar nici nu merg cu bicicleta. Indiferent de consumurile pe care o sa le aveti, masina este facuta sa ne deplasam, iar fiecare o face intr'un mod in care ii place. Va urez un an stralucit, si drumuri fara incidente. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 86 cp HATCHBACK
2003
- AG 37 STO
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
@liviu:Eu nu inteleg mistoul tau, care e unul ieftin oricum. Crezi ca sta careva sa urmareasca meteo-curentii cand pleaca la drum? Eu plec cand trebuie, zapada,ploaie vant mi se rupe. Dar ce vina am eu ca la mine consuma mai putin si la tine mai mult?
![]() ![]() Dar dupa cum spuneam , treaba sta din pedale. Nu toti acceleram la fel. Eu tot timpul caut sa merg mai constant pt ca asa imi e felul, nu ma gandesc la consum sau ca schimb placuta de frana mai tarziu cu 1 luna. Am un singur ex pt mine f clar si patit de multe ori. Eu cunoscand f bine drumul tulcea-bucuresti, imi permit sa merg pe pilot si in curbe sa nu franez de cele mai multe ori. De multe ori aveam idioti in fundul meu iar in curbe ii lasam in urma, apoi iar veneau in fundul meu. Ce intelegi din asta? Eu merg constant, pe cand el frana si accelera. Care crezi ca are consum mai bun? E de logica nu trebuie verificat ![]() Astfel de ex iti pot da si in oras. Prefer sa franez din timp cand vad ca s-a blocat traficul, dau frana de motor, si pana ajung la ei ghici ce? s-a eliberat iar eu am deja avant deci merg constant. Pe cand ala de a mers forja, a franat, si apoi a plecat de pe loc si a trebuit iar sa ajunga in treapta a3a a inregistrat pe pariu cu tine, un consum mai mare ca mine. Chestiile de genu asta se aduna la 500-1000km. De-asta unii avem 5.5 in oras si altii 7. In plus unii mai aveti si alte motoare pe masini cu alte caracteristici si nu vreti sa intelegeti nici acest aspect. This post has been edited by eugenTL: 29 Dec 2011, 21:00 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Am average 6.9 in oras....trist dar adevarat- am injectia noua
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
E consum normal stai linistit. Am vazut si eu mai sus contrele si consumul postat de colegul. Dar, e vorba de consum realizat zilele astea. Si eu azi din Tineretului pana in Mihalache am facut un sfert de ora, dat fiind ca era liber. Cu totul alt consum decat daca as merge intr-o perioada normala la ora 8 pe acelasi traseu. Consumurile astea in Bucuresti reprezinta o chestiune relativa. Unii circula la ore mai "lejere" si scot un consum mai "uman". Altii circula in situatia in care fac 10 km in 1 ora si ceva. Evident consumul e altul atunci. In Bucuresti sunt multe elemente care influenteaza consumul functie de zona unde mergi, ora samd. Altfel spus, eu nu m-as mira sa aiba toata lumea dreptate in ciuda "razboiului" din ultimele posturi.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(99AIM @ 29 Dec 2011, 21:03) 7,2 fara sa fie injectia noua... e "veche"... A, si daca vreti sa aflati un consum corect de oras, am luat intr-o seara un taxiu si era megane 2, din 2007. L-am rugat sa-mi spuna consumul mediu (atentie, mediu) de pe bord, si arata 7,9. Si asta e realitatea... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
_liviu_ |
![]()
|
@eugenTL: Din toata povestea ta, n-ai facut decat sa-mi dai dreptate. Consumul e dat de stil si de conditii de trafic, pentru ca mersul tau constant nu se aplica pe un drum foarte aglomerat. Si eu merg constant unde se poate. Ma rog, nu mai intru in detalii.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
eugenTL |
![]()
|
Cum spunea un coleg mai sus..consumul de bucuresti il aflam de la un TAXI. Insa normalitatea n-o regasim in bucuresti. Eu pe unde merg in bucuresti am invatat scurtaturi, deci cam evit semafoare si ambuteiaje pe cat posibil.
Dar CONSUMUL NORMAL e ala dat de carte, o idee mai mare nicidecum cel cand mergi doar cu a1a si a2a. Deci in concluzie, noi astia cu un consum mai mic mergem in conditii relativ normale, pe cand voi cei ce la semafor si ambuteiaje in conditii anormale. ![]() HAPPY END! ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Multi considera ca un consum mic se scoate mergand ca o baba. Nu prea e asa. Consumul este influentat de fiecare sofer, de stilul lui de a conduce. Poti scoate un consum mic si mergand tare, insa secretul este sa mergi cat mai constant, asa cum a spus si Eugen. Daca accelerezi des si franezi si apoi iar accelerezi si franezi, cum fac majoritatea smecherasilor prin orase, de pleaca in forja de la semafor si apoi in 100 de metri arunca frana in podea sa opreasca, atunci e clar ca vor avea un consum mare. E adevarat ca in Bucuresti cam greu sa scoti un 5-5.5 consum, insa nu este imposibil. Depinde de mai multi factori acest consum, factori pe care nu ii mai enumar si eu ca deja s-au tot enumerat in posturile trecute. Eu spre exemplu cand lucram in Bucuresti mergeam zi de zi cu masina, numai la ore de varf si aveam vara consum 6-6.7 iar iarna ajungeam pe la 7.5. Cand am plecat in septembrie din tara, am scos consum 4.7, insa asa cum ziceam, mers cat mai constant pe autostrazi, pe pilot automat etc cu viteze de 130-140 in toate tarile cu exceptia Germaniei unde am mers numai 180-200. Asa ca nu e tocmai important sa mergi ca o baba cu 90 sau 50 ca sa ai un consum mic, ci sa mergi cat mai constant, fara accelerari si frane inutile.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tossi @ 28 Dec 2011, 19:58) Mi-am facut o programare la Romeo pentru maine seara, poate mai trebuie ceva setat dupa schimbarea injectorelor, acum consumul instant la 70 km/h intr-a 4-a este de 4-4.2 l/100km fata de 2.8-3 l/100 km cat era inainte, pe aceeasi sectiune de drum, libera in 99% din cazuri ![]() M-am intalnit aseara cu Romeo, am pus testerul pe masina, am o eroare la EGR dar functioneaza...cat despre problema mea cu consumul, inca nu si-a gasit rezolvare...am facut si presiunea la roti si mai urmaresc problema... |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(TheSting @ 28 Dec 2011, 18:58) Asa cum i-am promis lui Eu4yas uite dovada cum ca in 2 zile de circulat numai prin Bucuresti consumul meu este de 5.5 % . Am resetat computerul de bord Marti dimineata in Omv la Baneasa iar dupa 2 zile rezultatul l-am atasat in pozele urmatoare. [attachmentid=1627775106] [attachmentid=1627775108] La sfarsitul primei zile (Marti ) [attachmentid=1627775111] [attachmentid=1627775112] La sfarsitul celei de-a 2 a zii (Miercuri) [attachmentid=1627775113] [attachmentid=1627775114] S-a mers doar in oras iar maine voi pleca la Slobozia si iti voi arata consumul de extraurban care va fii max de 5 %. Asa ca incearca sa-te maturizezi si sa nu mai fii copil deoarece nu ai nimic de castigat prin a-te contrazice fara scop. Daca tu sau vreo cunostinta, aveti doar consumuri de 8-10 % acest lucru nu inseamna ca toti avem. A fost pt prima si ultima data cand am avut ceva de demonstrat. De acum nu mai stau sa-mi bat capul cu toti copii. Iti urez succes cu cine mai ai tu chef sa-te certi pe aici. P.S. Am mers normal ,viteze schimbate pe undeva pe la 2600-2800 rmp, nu am alergat dar nici nu am mers ca babele. <span class='edit'>28 Dec 2011, 19:55:</span> ![]() ![]() Nu ai demonstrat absolut nimic, daca puneai poza si cu viteza medie, era altceva, dar ce ai postat tu e total irelevant. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu sub 6.5 n-am scos niciodata iarna in Bucale... motorul este cel din semnatura.
Bine acum unii spun ca merg si normal si sportiv... acum depinde ce intelegem prin sportiv fiecare... unii merg sportiv si urca pana la 4000rpm in 3km... altii in 500m... diferenta de sportivitate dar si de consum... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Am obtinut si eu un consum record pentru mine in afara orasului
![]() Resetat cand am plecat din Bucuresti din fata blocului, am mers pana dupa ploiesti vreo 75 de km dus si 75 intors, condus regulamentar 70 in localitate si 90-100-110 afara fara accelerari bruste. Cifre: Distanta 143 Km Vit medie 69,5 Km/h Consum mediu 3,5% |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
andreiorga |
![]()
|
Omul cu initiativa Group: Members Posts: 172 Joined: 2 October 10 From: Pitesti ![]() |
1.5dCi 2005, 81cp
Urban - pana sa dea frigul 4 - 4.2 - de cand a dat frigul, pornesc masina dimineata si dupa minim 5 minute plec. de aici imi rezulta un consum exact de 4,8 Extraurban - pe ruta Pitesti - Sibiu 3,2. Mentionez ca nu am depasit 110km/h Pitesti - Vienna - 4,2 litri . Cu mers pe autostrazi de 100-130 km/h . This post has been edited by andreiorga: 9 Jan 2012, 13:09 |
--------------------
Renault
Megane
2005 Break Beauty 1.5 <> 60kw
- AG 08 ALG HoOoOold your horsesSs!!!
|
|
Eu4yas |
![]()
|
![]() Euforisticul Group: Members Posts: 101 Joined: 14 December 10 ![]() |
4,2 urban! Mama!
Felicitari de consum! Va invidiez. Cred ca este consum mai bun decat cel dat in cartea producatorului. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 105
2007
|
|
_liviu_ |
![]()
|
QUOTE(andreiorga @ 9 Jan 2012, 13:08) 1.5dCi 2005, 81cp Urban - pana sa dea frigul 4 - 4.2 - de cand a dat frigul, pornesc masina dimineata si dupa minim 5 minute plec. de aici imi rezulta un consum exact de 4,8 Extraurban - pe ruta Pitesti - Sibiu 3,2. Mentionez ca nu am depasit 110km/h Pitesti - Vienna - 4,2 litri . Cu mers pe autostrazi de 100-130 km/h . Voi aveti semafoare in Pitesti? Treceri de pietoni? Sau ma rog, aveti pietoni? Oricum, felicitari!!! Spune-le si alora de la renault sa modifice cartea tehnica, ca ei se abereaza cu consumuri urbane de 5,5. Toate cele bune! |
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
andreiorga |
![]()
|
Omul cu initiativa Group: Members Posts: 172 Joined: 2 October 10 From: Pitesti ![]() |
Misto!! Tata cu M2.2 86cp are consum de 5.2 si am zis ca e foarte mare.
Nu stiam ca producatorul a trecut 5.5 (pe bune), nu inteleg "aroganta" la consumul mentionat de mine Daca trebuie sa ne "inchinam" consumului de 5.5 trecut de producator atunci de ce s-a mai deschis topicul asta? |
--------------------
Renault
Megane
2005 Break Beauty 1.5 <> 60kw
- AG 08 ALG HoOoOold your horsesSs!!!
|
|
papa_mulo |
![]()
|
Dac nu esti mitoman atunci e stricat computerul ala de bord...nici pe 1 ianuarie pe la 13:00 cand era pustiu nu am reusit sa scot in Bucuresti(Tineretului-Baneasa) decat un 4.7 pe computerul de bord. Trei-patru semafoare am prins maxim pe rosu si in rest nu m-a deranjat nimeni, am mers constant 50-70.
Iar 4.7 pe computer inseamna 5.2-5.3 real. Daca pe Pitesti-Sibiu scoti 3.2 traversand muntii , atunci pe Predeal-Bucuresti la vale scoti maxim 2.5 ![]() This post has been edited by papa_mulo: 9 Jan 2012, 21:29 |
--------------------
Renault
Megane Estate
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 20:06 |