Cum sa iti fabrici singur senzor de temperatura, din oglinda exterioara
![]() ![]() ![]() |
Cum sa iti fabrici singur senzor de temperatura, din oglinda exterioara
cxdani |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 21 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression
Octombrie 2006, clima
|
|||
raul4you |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 August 11 From: galati ![]() |
ok dani
am un electronist prin cartier cand dau de el il intreb sa vad ce zice poate stie el sa imi dea niste valori pentru termistor si rezistor sa lucreze cat mai real banuiesc ca ar trebui sa stie daca se ocupa cu asa ceva am sai zic de astea care le-am facut eu si ca masoara cu un decalaj de 8 grade ,sa vad poate imi spune el alte valori (mai mici sau mai mari 0,ca sa ma apropii de temperatura reala un lucru este sigur :are un termistor si un rezistor,acum sa vedem ce valori ii punem ca sa indice cat mai real daca rezolv ceva ,am sa postez ca poate mai au si alti nevoie ![]() |
--------------------
renault
laguna1
1994
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(cxdani @ 29 May 2012, 12:18) Singura explicatie ar putea fi ca senzorul pe laguna sa nu fie identic cu cel de pe megane. Gresita explicatie. Senzorul ORIGINAL Renault este identic si pe Laguna si pe Megane.....1 sau 2. Atat ca dimensiune cat ca si caracteristici electronice. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
raul4you |
![]()
|
espacern
atunci ce contine acel senzor???? de cat este rezistorul si de cat este termistorul??? poti sa ne spui si noua daca sti,sa te faci si tu util pls daca bunavointa asta ,sa ne dai si noua niste sfaturi |
--------------------
renault
laguna1
1994
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sincer habar nu am ce contine in interior acel senzor-nu am distrus niciunul.
Cei care au avut curiozitatea sa-l distruga au postat ce au gasit acolo...mai sus pe tutorial. Eu stiu ca senzorul de temperatura are cod unic Renault si le-am probat pe ecran de Megane/Laguna/Clio/Etc. cu afisare identic fara erorii. Spor la bricolage si daca nu reusesti cauta-ma...pentru ceva original. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
raul4you |
![]()
|
ce garantie am ca cel pe care il trimiti este bun si nu este unul defect???
si care ar fi costul??? am inteles ca 40 ron si transportul cat ajunge???? dupa ce vb cu electronistul ,am sa apelez la tine ,sper sa fi baiat de treaba . oricum daca este bun am sa iti fac reclama ![]() |
--------------------
renault
laguna1
1994
|
|
cosmyn92 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 May 12 ![]() |
stie cineva, daca am o gaura in locul senzorului, in cazula in care ii pun senzor mai trebuie activat ceva?
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
trebuie sa tragi cablaj de la UCH pana la senzor, de la UCH pana la displayul de pe bord, dupa care trebuie activata functia in UCH cu CLIP-ul, altfel nu iti va afisa nimic pe display. E posibil sa fie deja activata functia, la unii colegi a fost nevoie doar sa monteze senzorul si sa traga firele si a mers.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Stemario |
![]()
|
Stemario Group: Members Posts: 56 Joined: 12 January 11 From: Bucuresti ![]() |
Si mie mi-a crapat senzorul si am luat unul de la espacen si merge foarte bine. Am avut insa curiozitatea de a-l desface pe cel defect pentru a vedea ce piese avem. In 2-3 zile am reusit sa topesc rasina/polimerul acela si am dat peste una bucata rezistenta 18kohmi in paralel cu un termistor incapsulat in sticla. Nu era nimic inscriptionat pe el insa. La temperatura ambientala imi arata 2.8kohmi, insa nu ne putem ghida dupa aceasta valoare pentru ca in bord imi arata cu 10-15grade mai putin decat in realitate... Este posibil sa fie un MF58, dar ramane sa mai caut, nu stiu sigur deocamdata. Pentru cei care doresc sa-si pastreze carcasa originala a senzorului recomand curatarea rasinei/polimerului cu clorura de metilen.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1.9 dCI
|
|
pistolaru |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 5 December 09 From: iasi ![]() |
deci pana la urma ce termistor si rezistenta trebuie ? nu prea le am
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
Stemario |
![]()
|
una bucata rezistenta 18kohmi in paralel cu un termistor incapsulat in sticla. nu am idee ce model este. daca stie cineva, il rugam sa ne impartaseasca si noua.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1.9 dCI
|
|
cornelino |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 February 13 ![]() |
Pentru toti care au patit-o cu senzorul, pot sa va spun cu certitudine ca acesta are in el un termistor si o rezistenta tip SMD.
Termistorul este un NTC tip HT cu valoarea inscriptionata pe el de 302 (adica 3 Kohmi la 25grade celsius) Rezistenta este inscriptionata cu codul 1822 (adica 18,2Kohmi) senzor_clio.JPG ( Size: 214.1k ) Number of downloads: 1187 senzor_clio_orig_2.JPG ( Size: 207.32k ) Number of downloads: 1327 This post has been edited by cornelino: 17 Feb 2013, 17:34 |
--------------------
renault
clio 2
2002
|
|
Stemario |
![]()
|
pozele alea sunt de la senzorul carei masini? ca de la megane sigur nu e. ambele componente sunt TH-uri toata ziua, nicidecum SMD. eu vorbesc de modelul original acum.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1.9 dCI
|
|
sagitarius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 468 Joined: 11 July 12 ![]() |
uite de megane 2.Fotografie0336.jpg ( Size: 335.59k )
Number of downloads: 1358
Fotografie0337.jpg ( Size: 345.95k ) Number of downloads: 1282 This post has been edited by sagitarius: 20 Feb 2013, 21:40 |
--------------------
Renault
Megane
- b-92-abb
2003
|
|
cornelino |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 February 13 ![]() |
@sagitarius
@Stemario (cauta pe net si gasesti datasheet-uri cu piesele din imagini, iar rezistenta chiar are valoarea de 18,2K - pe masurate! ) salut, pozele sunt de la un senzor de pe un clio II. am cumparat un alt senzor si pe cel al masinii l-am facut bucati. este identic cu ce e pe megane. This post has been edited by cornelino: 23 Feb 2013, 10:21 |
--------------------
renault
clio 2
2002
|
|
sagitarius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 468 Joined: 11 July 12 ![]() |
senzorul este la fel , difera terminalele .
|
--------------------
Renault
Megane
- b-92-abb
2003
|
|
cosmyn92 |
![]()
|
Are cineva care poate sa doneze un senzor temperatura defect? eventual platesc! Multumesc
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
cable_1982 |
![]()
|
George Group: Members Posts: 2 Joined: 24 December 07 From: Bucuresti ![]() |
salut tuturor,
am vazut ca cineva zice ca are un senzor si as fii interesat de el, daca il mai are sunt interesat de el (contra cost) sau daca mai face cineva vreau si eu unul. |
--------------------
Renault
Megane II
- B.83.HLO
2006 hatchback
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce am schimbat 2 senzori de temperatura am descoperit ca defapt problema este mufa care face legatura intre usa si stalpul masini.
Aceasta mufa se oxideaza si de aici indicatiile gresite de temperatura. Inainte sa schimbati senzorul de temperatura verificati aceasta mufa. |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
silvers |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 14 September 07 From: Timisoara ![]() |
Am reusit cu ajutorul vostru sa fac un asfel de senzor , de la un R11, insa metoda cred ca este universal valabila in cazul senzorilor de temperatura cu termistori. Senzorul este alcatuit dintr-un termistor si o rezistenta cu o toleranta de 1% legate in paralel, in cazul meu 17.1kohmi.
Necunoscind valoarea termistorului am folosit in locul senzorului un potentiometru de 15 kohmi pe care l-am reglat inn asa fel incit afisajul sa imi indice -30 grade(valoarea minima pe care o indica calculatorul) si am masurat impedanta potentiometrului in acel punct. Pe urma am reglat si masurat potentiometrul la -29 grade, -28 si asa mai departe pina la +50, (valoarea maxima indicata de calculator). Urmatorul pas a fost sa fac in xcel un tabel care sa calculeze pe baza legii lui ohm : R= r1xr2/r1+r2 rezistenta celor doua piese legate in paralel. r1 fiind de 17.1 kohmi(am descoperid valoarea distrugind un senzor din care nu am reusit sa scot si valoarea termistorului) raminea de descoperit valoarea lui r2(termistorul). http://www.epcos.com/designtools/ntc/index.html aici am gasit valorile diferitelor tipuri de termistori in functie de temperatura si am luat valorile lor pe care le-am pus in tabel pina cind am reusit sa obtin un R egal cu masuratorile potentiometrului. Apoi l-am comandat la www.adelaida.ro , l-am pus in paralel cu rezistenta de 17.1 kohmi in carcasa de plastic a celui vechi, poxipol peste si functioneaza bine. In cazul meu termistorul are valoarea de 3 kohmi la 25 grade si constanta B=3988k .In functie de aceasta constanta se modifica raspunsul termistorului la temperaturi diferite de +25. Tipul termistorului este B57861S0302F040 SAU B57861S0302F140 diferenta intre ele fiind modelul celor 2 picioare. Din cele studiate pe situl producatorului am inteles ca acest model este folosit in industria auto, asa ca tot ce e posibil sa fie compatibil si cu alte modele de senzori de temperatura. Cam asta a fost povestea senzorului de temperatura exterioara care m-a costat 23 ron termistorul, 2 ron rezistenta 7 ron poxipolul si 17 ron transportul pieselor de la Craiova, in total 49 roni in loc de 60 de euro cit m-ar fi costat unul nou, deasemenea multa rabdare si timp, insa de astea nu duc lipsa . This post has been edited by silvers: 4 Jun 2013, 02:18 |
--------------------
R11 TXE 1985
CLIO 1 1995
LAGUNA 2 2005
|
|
cosmyn92 |
![]()
|
Am mai intrebat pe aici de un sezor stricat, platesc, sau daca se poate am rugamintea daca se poate sa-mi trimita si mie cineva desenul in autocad cu cotele respective. Multumesc!
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
orbyt78 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 26 August 12 ![]() |
Am citit tot topicul, foarte interesant, dar se pare ca nu este definitivat inca. Personal cred, ca problema erorilor de temperatura, apar din cauza necalibrarii noului senzor, si aici poate un coleg care se pricepe la testere poate sa confirme sau infirme, aceasta ipoteza. A doua, ar fii exact poxipolul, senzorul original, avand in mod clar o rasina termoconductibila, si aici pentru doritori, vin cu o idee; acel sacaz decapant folosit in electronica. Este usor de topit si de turnat in fosta carcasa.
Am avut si eu probleme cu acest senzor, cand masina era in garantie, iar dupa schimbare, noua si originala piese indica cu 1-2 grade mai mult. Nimic deranant, dar citind topicul, m-am gandit ca cele originale sunt precalibrate, sa ma exprim asa, aparand astfel o marja de eroare. |
--------------------
renault
symbol
2007 Better late on earth, than fast under !
|
|
golkeeper23 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 6 July 10 ![]() |
Sal dragi meganisti ! Nu am din dotarea masinii (megane 2,2. 16-16v. 2007) senzor pt temperatura exterioara, ce solutii am sa ,,repar,, aceasta problema , as vrea sa-mi apara temperatura pe displayul original.
![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
- tr124667
2007, manager
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 10:48 |