Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Vapori de apa/condens sub burete la picioare, pe locurile din spate

skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 17:38
Post #1

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

Group: Members
From: UK/RO

Am descoperit si eu intamplator o problema la masina. Mai precis, la locurile din spate, cand am ridicat mocheta si buretele, pe tabla de la locurile din spate unde se tin picioarele, niste vapori de apa, condens sau nu stiu cum sa ii mai zic pe o portiune mica. La ambele locuri, si stanga si dreapta. Nu e apa multa, scursa de la locurile din fata ca in cazul infundarii scurgerii de AC sau de sub parbriz, alea sunt rezolvate de mult si oricum la locurile din fata e uscat totul sub burete, nici urma. Deci daca cineva are vreo idee, presupunere de unde ar putea ajunge acolo acei vapori de apa, sa isi dea cu parerea. Eu nu inteleg de unde s-au format acolo.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CRY 79
post 12 Dec 2010, 17:41
Post #2

Membru autentic

From: Sibiu

De la umezeala de pe picioare. La rece face condens. Nu stii cum se mai intampla si la vechile Dacii? biggrin.gif

--------------------
Renault Trafic - SB 10 KXF Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
With under cover face.
+
Hack
post 12 Dec 2010, 17:41
Post #3

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Probabil s-a format condens deoarece tabla e rece acum si in zona respectiva iti baga aer cald gurile alea de sub scaun unsure.gif ...

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 18:00
Post #4

@ CRY 79, nu are de unde umezeala pe picioare, in ultima perioada nu s-a mai urcat nimeni pe locurile din spate, iar in fata nu a fost umezeala la cine s-a urcat. Ma rog nici nu prea avea de unde, ca zapada nu, pe ploaie m-am urcat numai eu, dar nu aveam cine stie ce apa pe talpile de la adidasi.

@ Hack si eu m-am gandit initial ca de la caldura, pentru ca tin clima de obicei dirijata spre centru si picioare. Insa totusi, da-o incolo de tabla, cat de rece sa fie sa se abureasca si sa faca atata apa incat sa ude si buretele? Mie nu mi se pare normal. In timp acolo poate sa si rugineasca, daca nu descopeream azi intamplator.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
solidconvert
post 12 Dec 2010, 19:52
Post #5

Donator

From: Bucuresti

La mine este si mai simplu... eu nu umblu intamplator pe nicaieri... asa diminuez riscul de a descoperii defecte de genul asta... radmasa.gif
On: lasand gluma la o parte si eu tind sa cred ca este fix de la caldura venita pe coloanele alea de sub scaunele fata... tabla fiind rece se formeaza condens... dar acum depinde si cat de mult condens este... sau: eu am descoperit acum vreo doi ani ca-mi intra apa in masina exact pe la usile din spate... usile nu presau suficient de bine chederele in partea superioara si se infiltra apa pe sus pe undeva, intra pe gaurile alea pentru eliminarea aerului din cheder si iesea pe undeva pe jos pe plasticul ala de protectie de la prag si se prelingea dupa aceea de pe plastic pe bucatica aia verticala de mocheta de pe prag pana intre prag si covoras... si de aici este simplu de imaginat rezultatul... si asta numai cand statea in ploaie mai mult timp... zic ca merita sa verifici si varianta asta... wink.gif

This post has been edited by solidconvert: 12 Dec 2010, 19:54

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 20:08
Post #6

Initial am crezut ca am podeaua sparta, ma uitam dupa gauri, fisuri insa nu e cazul. Am luat in calcul insa si varianta cu chederele, ca nu ar etansa, insa de fiecare data cand a plouat, nu am gasit apa in interior. Daca erau chederele de vina, se vedea apa pe plasticele din interior, pe mocheta, etc. Insa la mine e uscat. Doar sub burete, intre burete si tabla am gasit apa si nu era ca de la o scurgere, ci era sub forma de broboane, ca atunci cand stropesti cu un fas pe o suprafata, iar buretele este ud doar dedesubt daca apas pe el, deasupra este uscat. Ciudatenia dracu... unsure.gif

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
solidconvert
post 12 Dec 2010, 20:18
Post #7

Donator

From: Bucuresti

Atunci este clar... daca zici ca se prezinta sub forma de broboane este clar de la condens si nu m-as mira sa am si eu sau sa avem majoritatea...

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 20:47
Post #8

Si eu cred ca e o hiba ascunsa de care multi nu stiu si pe care multi o au. Eu am avut noroc ca a trebuit sa dau scaunele afara si sa ridic mocheta si buretii si am descoperit intamplator apa aia acolo, ca altfel ramanea ud mult timp. Insa oricum nu e ok, ca acolo podeaua poate rugini in timp, mai ales ca buretele imbibat cu apa se usuca greu.

This post has been edited by skorpio_bog: 12 Dec 2010, 20:47

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
Axelinooo
post 12 Dec 2010, 20:52
Post #9

From: Iasi

Salut!

De ruginit nu e problema... partea mai rea e ca ajunge apa pe la mufele de sub scaunul de la sofer ( este o piesa de plastic care tine 2 randuri de mufe... leaga tot spatele masinii acele mufe )... eu am avut problema cu geamurile spate, deoarece am avut oxidat firul care alimenta geamurile spate!
Sa nu oxideze firele de la mufe :-??

This post has been edited by Axelinooo: 12 Dec 2010, 20:53

--------------------
Renault Scenic II -2008-Confort Expression 1.5 dci 106 CP - IS-88-ACS // ex Clio (78KW) // Megane - 2004 - 1.5 dci 82 CP (60KW)
+
ric26ct
post 12 Dec 2010, 21:59
Post #10

ric26ct

From: Constanta

Eu sunt convins ca este de la condens, incerca sa lasi clima pe automat si ai sa vezi ca nu mai face. Ca si expicatie eu o vad asa :
-lasand fluxul de aer dirijat catre picioare masina incepe sa bage cald dupa circa 1 min pt ca ai acele rezistente de incalzire de la clima, bagand cald foarte repede se formeaza imediat condensul in contact cu tabla rece de la podea, si de aici apa respectiva. Daca lasi clima pe automat sa isi faca ea treaba, ai sa observi ca intai baga pe aeratorul de la parbriz si apoi, dupa ce se incalzeste cat de cat, dirijeaza si pe celelalte.
Sper ca m-am facut inteles.

--------------------
renault megane 2 2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression
Skoda Octavia 1,9 tdi
+
skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 22:08
Post #11

OK, cateva precizari. Eu am non stop clima pe auto, nu o folosesc niciodata pe manual, exceptie facand momentele cand dau drumul la dezaburire.

Legat de mufele de sub scaunul soferului, mufele R2 cum sunt denumite pe schemele electrice de la renault, inca nu ajunsese apa la ele, iar acum nici atat ca am sters acolo tot si am uscat. Oricum mufele sunt fixate pe un suport negru de plastic si sunt putin mai sus cu un nivel decat restul podelei, deci ar trebui ca apa sa fie ceva mai multa acolo ca sa ajunga la mufe.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
ric26ct
post 12 Dec 2010, 22:36
Post #12

ric26ct

From: Constanta

QUOTE(skorpio_bog @ 12 Dec 2010, 18:00)
@ Hack si eu m-am gandit initial ca de la caldura, pentru ca tin clima de obicei dirijata spre centru si picioare.
*

Pai aici ai zis altceva!!! blink.gif
Oricum eu deja m-am obisnuit cu apa la picioare de asta vara de cand tot desfundam la scurgerea de AC, de ce nu ar fi asa si iarna .

--------------------
renault megane 2 2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression
Skoda Octavia 1,9 tdi
+
skorpio_bog
post 12 Dec 2010, 22:42
Post #13

QUOTE(skorpio_bog @ 12 Dec 2010, 18:00)
@ Hack si eu m-am gandit initial ca de la caldura, pentru ca tin clima de obicei dirijata spre centru si picioare.

Am zis clar clima. Adica am setata directia aerului spre centru si picioare dupa care apas pe Auto. Ca ea apoi o dirijeaza automat altfel e treaba ei.

This post has been edited by skorpio_bog: 12 Dec 2010, 22:43

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 23:55
Dacia