Revizie 30.000km, Detalii..
![]() ![]() ![]() |
Revizie 30.000km, Detalii..
bgd819 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 15 October 11 From: Toscana, Italy ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege
megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(B-07-UWA @ 28 Mar 2012, 22:07) Am vazut ca in cartea de intretinere megane 3 ( an fabricatie 2009) fabricatie spania, specifica ca la 3 ani, se schimba lichidul de racire + lichidul de frana.... A facut careva aceste operatiunii? Cam ce costuri implica aceste 2 lucruri. Multumesc ! Lichidul de racire de schimbat ajunge cam 200 de lei, lichidul de frana cam 100. Eu insa le voi schimba la 4 ani, cum era trecut si la Symbol. E aiurea sa schimbi lichidul de racire la 3 ani, si, un an mai tarziu, cand schimbi distributia, sa ai nevoie sa schimbi si pompa de apa si sa pui din nou alt antigel. |
--------------------
.
.
.
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 315 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut revizia de 1 an la M3 TCe 1.4 si mi-au pus ulei Mobil Oil din butoi 5W40. Am sunat la vocea clientului sa intreb daca e ok dpdv Renault si mi-au zis ca da. Voua ce ulei v-au pus, in general? Mentionez ca am fost la un service autorizat mare, din Bucuresti. Eu n-am nimic impotriva lui Mobil Oil din butoi, daca Renault zice ca e bun. Am vrut doar sa ma asigur ca nu e o "initiativa" locala a service-ului.
This post has been edited by silviumc: 4 Apr 2012, 12:27 |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
bgd819 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 15 October 11 From: Toscana, Italy ![]() |
@ silviumc
si poti sa ne spui cat a costat revizia de 1 an? presupun ca nu ai ajuns la 30 mii km |
--------------------
renault
megane sedan 2 1,6 16v- 2005- privilege
megane 3 1,4 Tce -2011-privilege
|
|
B-07-UWA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 23 July 09 ![]() |
Multumesc Laurentziu83 de raspuns, cred ca am sa procedez si eu la fel si cu lichidul de racire. Si-asa la anul schimb distributia.....
|
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Distributia nu o voi schimba inainte de 4 ani sau 80000 de km. Intentionez sa tin masina asta cam 150 de mii de km si n-am chef sa o schimb de 2 ori in intervalul acesta de utilizare mai ales ca utilizez masina preponderent extraurban, la viteze si turatii constante, pe cruise. Loganul cu acelasi motor schimba distributia tot la 80 de mii de km.
Daca cumva pica distributia inainte (si ma indoiesc de asta), imi asum inlocuirea supapelor (la K4M doar astea pica). De pompa de apa nu ma ating daca nu are zgomot si nici nu pierde antigel. @B 07 UWA: cumva esti din Constanta? Parca am vazut de revelion un Megane alb cu numarul asta prin Constanta. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Apr 2012, 19:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
pad. |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 14 February 11 ![]() |
Doar ce am sosit de la revizia de 1 an - 30k
Am schimbat : - garnitura buson golire ulei - filtru habitaclu - filtru ulei - lichid racire - filtru de aer - ulei Cost total 785 lei. Mentionez ca nu am schimbat placutele pentru ca mai merg lejer 8-10k km |
--------------------
renault
megane
2010 coupe don't drive faster than your guardian angel can fly
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Motorizare diesel, benzina ?
Daca mergi decent placutele te duc 50-60K Km fara griji. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
pad. |
![]()
|
Motor 1.6 16v
|
--------------------
renault
megane
|
|
adi003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 December 10 ![]() |
ok, am sunat acum la mival1 si mi-au spus 900 de lei pentru:
filtru ulei, ulei filtru motorina manopera mi se pare enorm (revizie 30k) 1.5 dci 90 cp This post has been edited by adi003: 5 Apr 2012, 15:32 |
--------------------
renault
megane III
2010
|
|
pad. |
![]()
|
Chiar e enorm. Eu am schimbat mai multe chestii si totusi la un pret mai mic. De unde diferenta?
|
--------------------
renault
megane
|
|
adi003 |
![]()
|
mai bine imi luam un ursulet
![]() |
--------------------
renault
megane III
2010
|
|
MMM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 September 06 ![]() |
QUOTE(adi003 @ 5 Apr 2012, 16:32) ok, am sunat acum la mival1 si mi-au spus 900 de lei pentru: filtru ulei, ulei filtru motorina manopera mi se pare enorm (revizie 30k) 1.5 dci 90 cp chiar este enorm! eu, la un clio 3 cu motor identic cu al tau, am schimbat si filtrele de aer si polen in banii astia; plus efectuat geometrie roti (tragea stanga). vorba aia, dincolo era mai ieftin ![]() |
--------------------
Audi
A3 Sedan 1.4 tfsi
Ambition
|
|
juliano |
![]()
|
![]() Sofer Forumist Group: Members Posts: 66 Joined: 31 July 08 From: Iasi ![]() |
A fost cineva la Service Bras, de langa Metro, in Iasi, pentru revizie? ma intereseaza daca si-a facut cineva vre-o revizie acolo anul asta si cam ce preturi au. Eu trebuie sa ma duc cu un motoras de 1,2 - 75 ponei la revizia de 40k km si 2 ani si as dori sa ma pregatesc sufleteste macar pentru un scor astronomic.
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2010/Best
- inmatriculata _____________________________________
Grazie / Cordiali saluti / Kind Regards / Cu Stima / Mit freundlichen Grüßen, |
|
B-07-UWA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 4 Apr 2012, 19:05) Distributia nu o voi schimba inainte de 4 ani sau 80000 de km. Intentionez sa tin masina asta cam 150 de mii de km si n-am chef sa o schimb de 2 ori in intervalul acesta de utilizare mai ales ca utilizez masina preponderent extraurban, la viteze si turatii constante, pe cruise. Loganul cu acelasi motor schimba distributia tot la 80 de mii de km. Daca cumva pica distributia inainte (si ma indoiesc de asta), imi asum inlocuirea supapelor (la K4M doar astea pica). De pompa de apa nu ma ating daca nu are zgomot si nici nu pierde antigel. @B 07 UWA: cumva esti din Constanta? Parca am vazut de revelion un Megane alb cu numarul asta prin Constanta. Da,sunt din Constanta si masina intradevar este alba... This post has been edited by B-07-UWA: 5 Apr 2012, 18:20 |
--------------------
Renault
Megane III
2009/Dynamique
|
|
juliano |
![]()
|
![]() Sofer Forumist Group: Members Posts: 66 Joined: 31 July 08 From: Iasi ![]() |
Sa inteleg ca nimeni nu-si mai face revizia la reprezentanta...
|
--------------------
Renault
Symbol
2010/Best
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
mie unul mi se pare enorm si la benzina 780 roni o revizie normala, dar daca mai intra si altele... dam faliment cu reprezentanta lor
|
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu n-am sa inteleg niciodata mentalitatea romanilor de "de-abia astept sa scap de garantie ca sa nu mai fac revizia la reprezentanta". Da o caruta de bani pe jante de aliaj, pe anvelope pe 17, pe spoilere de prost gust, pe vopsea cameleon, pe csenoane din targ, pleoape pe faruri, dvd-playere in tetiere, subwoofere, inutilitati si kitsch-uri care costa o groaza de bani, dar cand vine vorba de intretinerea masinii, se uita la 200 de lei cat l-ar costa in plus revizia la reprezentanta si zic ca e scump, dincolo era mai ieftin.
De acord, sa schimbi un filtru de aer stie majoritatea sa o faca, dar nu stiu cati stiu sa verifice un rulment uzat, sa verifice un joc in pivoti sau in caseta de directie. Si, pana la urma, cand dai 15000 de euro pe o masina, sau dai 2-300 de euro lunar pe rata, 6-700 de lei pe luna pe benzina/motorina, chiar mai e asa o mare cheltuiala sa dai 5-700 de lei odata pe an la revizie? Mie nu mi se pare, ca sa nu mai vorbim ca nici in alta parte nu-i gratis. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Apr 2012, 19:01 |
--------------------
.
.
.
|
|
pad. |
![]()
|
Problema e ca nici aia din service nu prea stiu cand si cam ce piesa e uzata. Noroc cu tester-ul in ultimul timp ca altfel...
Sa nu uitam ca totusi traim in Romania si ala care pana mai acum 2 zile era vopsitor de maine e mare mecanic sau mai stiu eu ce. Eu am tot patito cu reprezentantele unde se uitau ca boii la pc si nu stiau sa imi zica ce are masina si mi-a rezolvato mecanici de dupa blocuri. This post has been edited by pad.: 11 Apr 2012, 21:56 |
--------------------
renault
megane
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cel putin la benzinare nu prea ai nevoie de tester, eu vorbeam de problemele pe trenul de rulare, el pica primul la drumurile noastre. Normal ca mai sunt si scapari, dar per total calitatea e mai buna la lucrari.
Imi amintesc ca pe vremuri la Symbol mi-a picat fulia de alternator si kitul de accesorii si, din cauza boilor din service, am ajuns sa ma coste mai mult decat la reprezentanta. Asa ca nu-mi mai trebuie service-uri de cartier la care mecanicii invata pe masina ta in locul unuia care a mai demontat alte 100 ca a ta. Dar deh, romanii se uita intai la pret si abia dupa ce pica, la calitate. |
--------------------
.
.
.
|
|
juliano |
![]()
|
Am fost... am facut revizia... 530 roni revizia + schimbat anvelope + depozit gratuit anvelope 6 luni. Spor la facut kilometri fara accidente.
|
--------------------
Renault
Symbol
2010/Best
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Vezi unde ti le depoziteaza. Daca le depoziteaza la soare, poti sa te mictionezi pe ele sezonul viitor.
|
--------------------
.
.
.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Apr 2012, 19:00) Eu n-am sa inteleg niciodata mentalitatea romanilor de "de-abia astept sa scap de garantie ca sa nu mai fac revizia la reprezentanta"..... Pai o sa-ti spun eu de ce. Am asistat la cateva revizii la reprezentanta. Care e regula ? Simplu. Se schimba consumabilele, se face o verificare mecanica si ...... cam atat. O verificare a functionarii farurilor si alte bullshit-uri de genul asta le fac si eu linistit fara sa-i mai platesc pe ei. Cand aveam Megane-ul, ma duceam la Mival Mach 1 pentru ca acolo imi era confortabil, cu toate consumabilele mele (nu mai eram in garantie) si ceream explicit: schimb consumabile + verificare mecanica. Pretul total mult mai bun decat ce se vehiculeaza prin topicul asta spre exemplu, iar operatiile erau practic aceleasi. Acum am un Focus, am gasit un service non marca unde lucreaza un fost mecanic de la Romcar de care sunt foarte incantat. Merg la el cu consumabilele mele (de origine) si-i cer revizie. Omul lucreaza exceptional, se vede ca-i place ce face, iar tarifele sunt de bun simt. Singura problema e ca service-ul e prin Voluntari. E adevarat, discutam de revizii standard, posibil ca pentru o chestie gen distributie sa aleg reprezentanta, strict din considerente de garantie si de teama ca poate n-are sdv-urile corespunzatoare (blocator si alte cele, ce mai trebuie pe acolo). |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Apr 2012, 08:28) Cel putin la benzinare nu prea ai nevoie de tester, eu vorbeam de problemele pe trenul de rulare, el pica primul la drumurile noastre. Normal ca mai sunt si scapari, dar per total calitatea e mai buna la lucrari. Imi amintesc ca pe vremuri la Symbol mi-a picat fulia de alternator si kitul de accesorii si, din cauza boilor din service, am ajuns sa ma coste mai mult decat la reprezentanta. Asa ca nu-mi mai trebuie service-uri de cartier la care mecanicii invata pe masina ta in locul unuia care a mai demontat alte 100 ca a ta. Dar deh, romanii se uita intai la pret si abia dupa ce pica, la calitate. Probleme la trenul de rulare ?? OK ! Am fost acum circa 1luna in service ca ma deranja un zgomot gen metalic, ei au zis ca e rulmentul pe dreapta, dar defapt erau anvelopele de iarna! Alt "defect" gasit, bieleta antirasturnare pe stanga(care e noua), iar defapt e cea pe dreapta. Alta "problema" gasita este flansa amortizor stanga, dar defapt este suportul motor central. Ti-am zis destule despre asa numitele service-uri autorizate?? Cum zicea un coleg de forum, azi vopsitor maine mecanic. Daca ii pun unuia o pompa de servo directie de dci in brate sa mi-o repare se uita ca p**s**l la ea, ca nu stie cum! Astia sunt inlocuitori de piese, nu mecanici. Si revenind la o discutie veche a noastra, de ce sa dau 200E la revizie cand pot sa mi-o fac singur cu 200lei! sau la un alt service autorizat cu 300-350lei cu tot cu manopera(si cu schimbabile mai bune decat alea din service)! La revizia trecuta de a fost 780(pentru ulei+ filtru ulei + filtrele de aer) mi se pare ENORM. Pai de 780lei pun ulei Mobil 1 formula 5w30 si se unge si motorul mai bine la genul meu de mers. Filtrele de origine sunt si scumpe si proaste. Vitan-ul e plin de filtre, si de origine si facaturi(dupa capitalul fiecaruia). De curiozitate, te-ai interesat vreodata cat costa scutul minune(de plastic) ?? Iti zic eu ca nu mai gasesti usa. Alta parte care nu o inteleg. Care e problema ta cu cei care isi modifica masinile? Eu inca sunt tanar si asta-mi place, daca tu esti familist convins e problema ta! @clr: Ca sa schimbi o distributie nu-ti trebuie cine stie ce scule. Sunt aia pe pamant dupa aparatorii patriei, am cea mai mare incredere in ei. Sunt fosti mecanici de la diferite firme care erau prost platiti si lucreaza acolo(tot la o firma, dar particulara)! This post has been edited by caty2k: 14 Apr 2012, 12:36 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Stiu ca scutul de plastic e 4-500 de lei, m-am interesat de pe vremea cand lucram la service si deja se facuse tandari la primii bulgari de gheata. Urmatorul va fi metalic.
Pompa electrica de servo nu stiu multi sa o repare fara tutorial. Reparatia de care zici tu e de fapt carpeala. Ca tine mai mult decat originalul, partea a doua, insa orice service trebuie sa dea o garantie pentru lucrarile efectuate, garantie care se regreseaza asupra importatorului, in speta RRO. Ce garantie sa dai la reparatia pompei? Crede-ma ca cei din service stiu sa repare respectiva pompa, dar nu vor, deoarece nu vor sa pice pompa la vreun client si apoi sa se trezeasca cu retur in service (sanctionat aspru de RRO). Asadar, prefera sa-ti zica ca nu se poate, mai bine decat sa se lege la cap. Familist convins nu sunt, mai am destul pana la varsta asta, doar ca prefer sa respect banii pe care ii bag in masina, iar masina sa fie in stare tehnica perfecta cat mai mult timp. La o adica, de ce sa ingrop banii intr-un fier, cand cu respectivii bani pot sa ma duc intr-un city-break la Roma, Paris sau Viena. Sa dau banii pe un set de jante pe 18 si sa le indoi in prima groapa mai serioasa de pe drumurile patriei? Sa ii montez spoilere, eleroane, etc, care costa o caruta de bani, doar ca sa fiu aplaudat de niste facaleti fani 4tuning.ro cu formule precum "foarte tare frate?" Nu mai bine ii bag in benzina si trag o tura prin Europa? Doar de la volan nu se vad jantele si eleroanele. Nu mai vorbim cat de jenant ar fi sa provoci la o liniuta alt Megane absolut stock, sa te faca, ca sa afli apoi ca are 180 CP. In plus, cat am lucrat in service, am constatat ca cele mai bune masini erau cele pastrate cat mai aproape de starea de nou, iar cele mai daramate erau cele tunate si fulgerate. Oare ce varianta sa aleg? This post has been edited by Laurentziu83: 14 Apr 2012, 18:04 |
--------------------
.
.
.
|
|
AF80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 9 April 11 ![]() |
Laurentziu83 ai perfecta dreptate. Cel mai corect e sa folosesti masina exact asa cum a facut-o producatorul nu sa o modifici. Daca vrei o masina puternica o cumperi puternica stock nu sa o imbunatesti si sa ii strici garantia.
|
--------------------
Renault
Fluence Dynamique 1.5dci 105cp
2010
|
|
adi003 |
![]()
|
pana la urma a costat 830 lei la mival. mai am de pus placutele de frana pe fata 320 lei cu manopera.
|
--------------------
renault
megane III
2010
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
320lei doar pe fata? eu le-am luat cu 110lei ferodo premier si tin foarte bine franele. Desigur ca nu le-am luat de la reprezentanta, si mi le-am montat singur. Pe spate e problema ca trebuie sa impingi si sa rotesti in acelasi timp pistonasul de la etrier, ceea ce necesita o presa speciala!
This post has been edited by caty2k: 18 Apr 2012, 11:10 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Placutele mele de frana din fabrica arata cam asa...cam cat ma mai tin?
![]() Am 42000 de km. Attached thumbnail(s) 10042012327.jpg ( Size: 1.36mb ) Number of downloads: 499 |
--------------------
.
.
.
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Inca atat cel putin!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 07:42 |