Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Parghie deschidere capota rupta, nu se mai deschide capota

Pearl Jam
post 2 Sep 2010, 08:55
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Nu stiu daca a mai patit cineva ceva de genul asta. Parghia din interior (manerul din stanga jos care deschide capota) a facut cursa pana sus dar nu a mai declansat deschiderea capotei. Prima data am crezut ca s-a rupt cablul, dar ulterior am vazut ca se crapase plasticul de la maneta. Practic dadea in gol. Treaba mai nasoala e ca montatul/demontatul implica ceva efort si nici nu stiu dc se gaseste asa ceva in magazin la Reno. Cred ca e pe comanda. Voi verifica.
Postez pentru cei care s-au confruntat cu asa ceva si imi pot da o informatie.
Toate bune!

This post has been edited by Pearl Jam: 2 Sep 2010, 08:55

--------------------
Renault Megane Sedan 4 Intense 2020 1.4 TCE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gorman
post 5 Sep 2010, 12:12
Post #2

Membru autentic

Da, eu am patit la fel asta iarna...am tras de maner si sa rupt. In consecinta ai o problema destul de costisitoare la timpurile astea. Ce am facut eu? In primul rand am incercat sa agat cu o sarma destul de groasa, bagata prin grila din fata de la radiator, ceva care e in spatele mecanismului de sub capota, dar nu am reusit deoarece spatiul este prea mic. Apoi de nervi am rupt cu patentul o portiune din grila si am chinuit aproape jumatate de ora, in conditii de temp. -20 grade, si cu aceiasi sarma am reusit sa agat cumva o clema care face parte din mecanismul de inchidere capota. Dupa deschidere am constatat ca sufa sarise de la locul ei si nu mai tragea acea clema, nestiind asta de la inceput am fortat si am rupt manerul. Daca la tine nu a sarit sufa din fata poti incerca sa desfaci mecanismul de descidere din habitaclu (are un singur surub parca de 6) si sa tragi cu patentul de sufa poate se deschide si astfel nu trebuie sa mai rupi grila din fata si sa cumperi doar ce ai la interior cu tot cu sufa evident (de fapt cu asta ar trebui sa incepi). In speranta ca am fost destul de explicit sper ca ceea ce am postat sa te ajute.

--------------------
renault laguna coupe 2.0T 2008
+
Pearl Jam
post 28 Oct 2010, 07:40
Post #3

Membru

Scuze pt intarziere. E ceva timp de cand nu am mai intrat. Poate nu ti vine sa crezi dar inca nu am rezolvat problema. Capota nu am mai deschis o de atunci. Mai am doua degete de lichid de parbriz. La mine cred ca e mai simplu totusi. S a rupt doar manerul de plastic, asa ca dc vreau sa deschid capota folosesc un patent. Asta pana imi cumpar saracia aia de maner. Multumesc pt raspuns.

--------------------
+
George Paul
post 28 Oct 2010, 12:16
Post #4

Membru autentic

E bine sa mai deschidem capota motorului din cand in cand.
Uitandu-ma dupa frunzele indesate in grila, am vazut ca aveam un fel de resturi de prajitura uscata pe motor, deasupra jojei de ulei: vizitatori, cred.
Doar cu putin timp in urma, intr-o seara, o tanti cu un 206 incerca sa gaseasca un pisoi ce mieuna in nestire in compartimentul motor.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
Pearl Jam
post 28 Oct 2010, 20:32
Post #5

Membru

Da. Intr adevar. Foarte Tare. nu stiu cum se face, dar legea lui Murphy, sau o adaptare la ea... Azi mi a murit de tot bateria. Cum sa deschid capota? Am dat jos plasticul si am tras cu patentul dar prostul de mine am ignorat ca trebuia sa trag de cablu de otel si nu de camasa de plastic. maine pe lumina o sa incerc din nou. Trebuie desfacuta placuta cu mecanismul respectiv. Ca sa vezi, ce repede am avut nevoie de o vizita sub capota... biggrin.gif

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 19:01
Dacia