Anvelope iarna Megane 3, preturi, review-uri, de unde cumparam mai ieftin?
![]() ![]() ![]() |
Anvelope iarna Megane 3, preturi, review-uri, de unde cumparam mai ieftin?
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
Radu Mladin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 10 December 14 ![]() |
Astept sa vina, sa vad. Asta daca asa mi-a zis, ce era sa-i zic. Nu te cred, fa-mi o poza
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2010, 1.5 dCi 81 kW, k9k
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Poti suna sa-ti confirme inca o data detaliile . Ai dreptul sa refuzi orice comanda facuta online , mai ales daca specificatiile nu corespund cu produsul primit.
QUOTE(74r12 @ 28 Oct 2015, 08:45) Intrebare intrebatoare: in caz de pana pot monta rezerva 205/55 R16 sa ruleze impreuna cu celelalte 3 roti 195/65 R15 temporar pana la remedierea penei? (Avand in vedere ca diferenta de diametru intre cele 2 dimensiuni e neglijabila). Si inca o chestie: Daca pe rezerva se monteaza anvelopa de iarna (cica asa ar fi indicat - se lasa cu amenzi in caz contrar), stim ca anvelopele de iarna sunt cu sens de rotatie. Fiind cu sens de rotatie, nu pot fi puse decat pe o parte a masinii (dreapta fata / spate SAU stanga fata/spate), asta depinde de cum se monteaza pe janta. Rezulta ca rezerva incaltata cu anvelopa de iarna se poate folosi doar pe 2 din roti. Eh, ce facem in caz de pana pe partea opusa, cand rezerva s-ar invarti in sens contrar directiei normale de rotatie? ![]() Da , poti sa le combini cum doresti , acea diferenta este neglijabila , DAR daca stii ca vei merge multi km asa , iti recomand sa pui acea roata diferita pe spate si nu pe fata , unde este mult mai multa greutate , implica si geometria si franarea si tot . Pe roata de rezerva nu am auzit nicaieri sa fie obligatoriu sa pui anvelopa de iarna ... masinile nu vin cu anv. de iarna , ba unele au si anvelope de dimensiuni reduse , cu marimi ciudate pentru care este posibil sa nu se gaseasca anv. de iarna. Si multe modele de anvelope de vara sunt directionale si tocmai de asta este indicat ca pe roata de rezerva sa fie una normala , nedirectionala. Am mers zeci de ani fara atatea porcarii legate de roata de rezerva si daca este sau nu de iarna. Deci daca faci pana , pune pe fata ambele roti de iarna si ramane pe spate una cu cea de rezerva de iarna. Nu o sa te controleze nimeni de roata de rezerva , mai ales ca multi au kituri de reparatie si nu roata completa. Oricum iti recomand sa ai cu tine un compresor si daca ai pana pe traseu umfli si mergi in "safe mode" pana la prima vulcanizare. La -20'C sa te apuci sa schimbi roata cu totul daca poti sa o umfli sa te duca pana la o vulcanizare in siguranta este aberant. Daca vrei sa fii mai credincios decat Papa , ia un set de lanturi/adaptoare de iarna (sunt acele huse pentru aderenta provizorie) cu tine si in caz de necesitate le pui pe puntea pe care ai acea roata de rezerva de vara. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
legea e simpla. daca un sector de drum este acoperit cu zapada/polei, masina trebuie sa fie echipata cu anvelope "de iarna" pe toate 4 rotile.
bafta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Radu Mladin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 10 December 14 ![]() |
Mi-au ajuns anvelopele azi, dar se pare ca desteptii de la autobon au bifat plata cu ramburs catre fan curier, desi eu platisem online cu cardul. Pana la urma s-a rezolvat, s-a intors curierul dupa ce a primit infomatia de la firma ca de fapt nu e cu ramburs si a fost deja platit...
|
--------------------
Renault
Megane
2010, 1.5 dCi 81 kW, k9k
|
|
AdrianL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 4 March 15 ![]() |
Am tot cautat si eu Nokian WR D4 195/65 R15 91T, dar fabricate in Finlanda, am sunat la mai multe magazine si am gasit doar fabricate in Rusia. Unii spuneau ca pe specificatiile mentionate mai sus nu se fabrica in Finlanda, oare?
O sa vad daca iau rusesti sau nu( mi s-a pus pata pe NOKIAN ), mai caut si altceva in limita a 230 ron buc. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dci /78 kw/106 CP
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
Tocmai ce am montat pe Goodyear UG 9. Par a fi OK, sentimentul de siguranta a crescut comparativ cu batranele Bridgestone Bizzak. Probabil diferenta cea mai evidenta este la calitatea rularii: cele vechi erau mai dure si mai zgomotoase.
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
Aclau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 11 March 16 ![]() |
salut!
sunt nou posesor de megane 3,1.5 dci 110 cp.masina am luato s.h. are 162.000km.azi am fost la rar si spre surprinderea mea in carte apar doar anvelopele195/65/15,asta pt ca masina am cumparato cu 205/55/16. l-am intrebat pe inspectorul rar daca nu cumva au omis sa treaca in carte anvelopele optionale,si a spus ca varianta de masina cu filtru de particule,nu are decat o singura dimensiune de anvelope adica 195/65/15.am citit pe forum dar nu am gasit nimic....idea e sa stiu daca e adevarat sau am fost aburit! merci! scuze daca sunt off topic! |
--------------------
Renault
Megane3
- B-----A
2012 1,5dci
|
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Nu e adevărat ,ia vezi la ușă dreaptă parcă în spate scrie acolo dimensiunile ,eu am și 205/55/16 și pe mașină aveam 195/65/15 când mam dus la rar ,e o vrăjeală proastă asta cu mașină cu filtru de particule, poi toate au filtru de particule din anul acela
11 Mar 2016, 23:39: Mâine fac o poză și spun 11 Mar 2016, 23:39: Unii au chiar și pe 17 11 Mar 2016, 23:51: Poate vroia să îl atingi cu ceva,mi se pare absurd să zică treabă asta This post has been edited by rusus: 11 Mar 2016, 23:51 |
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
Aclau |
![]()
|
Da pe usa sunt trecute si 195/ 65 15 si 205 55 16.
Daca am fost mintit dupa ce termin cu inmatriculatul trec sa l ating cu niste vorbe dulci pe nea' inspector ![]() This post has been edited by Aclau: 12 Mar 2016, 08:02 |
--------------------
Renault
Megane3
- B-----A
2012 1,5dci
|
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Faci reclamație la nenea inspector e prea de tot
12 Mar 2016, 13:35: Tu stai liniștit cu jantele de 16 și dacă vreodată te ia nenea polițist îi arați dimensiunile de pe stâlp This post has been edited by rusus: 12 Mar 2016, 13:35 |
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
Aclau |
![]()
|
da,m-am mai interesat....se pare ca inspectori de la rar sunt putin aerieni!la un prieten cu bmw au uitat!!!!!!! sa ii treaca emisiile de co2....si el sa trezit la anaf!!saptamana viitore dak am timp o sa fac un drum la rar.oricum in talon acum nu mai sunt mentionate dimensiunele anvelopelor,singura problema e doar cand faci itp
|
--------------------
Renault
Megane3
- B-----A
2012 1,5dci
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
|
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
Mycroft |
![]()
|
![]() Mycroft Group: Members Posts: 187 Joined: 5 August 05 From: Pitesti ![]() |
Topul Autobild de anul asta arata cam asa:
1. Continental TS860 2. Goodyear UG9 3. Michelin Alpin 5 Pentru Automotorundsport, ADAC si OAMTC pe locul I este Goodyear UG9. Eu cred ca oricare din cele 3 este o anvelopa premium excelenta. Alegerea iti apartine. |
--------------------
.
.
. Renault Kadjar 1.3 TCe Intense
|
|
castelanul |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 5 May 09 ![]() |
continental TS 860? nu cumva TS 850? si UG9 era pe 3 parca? esti sigur ca ai dat clasamentul asa cum e la teste? banuiesc ca e vorba de teste iarna 2015,ca pe 2016 nu sint pe google
|
--------------------
renault
Fluence
- VN
1,6-16v 82kw
|
|
Mycroft |
![]()
|
![]() Mycroft Group: Members Posts: 187 Joined: 5 August 05 From: Pitesti ![]() |
Sunt publicate si teste din 2016, la Autobild.de, doar ca alta dimensiune, dar profilul e acelasi. Si da, e vorba de TS860.
Test Autobild iarna 2016 - 205/55R16 Test ADAC iarna 2016 - 185/65R15 Test ADAC iarna 2016 - 225/45R17 Test OAMTC iarna 2016 – 185/65R15 si 225/45R17 This post has been edited by andrew2312: 1 Oct 2016, 13:42 |
--------------------
.
.
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Adica asta faceti de fiecare data cand vreti sa cumparati un produs ? Luati primele 3, indiferent de preturi si dintre ele alegeti unul ? Mie imi suna a victime ale reclamelor si spagilor date de firme ... mai ales ca noi in RO avem sanse destul de mici sa avem parte exact de produsele care le pot comanda nemtii.
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Plus ca subiectivism p-acolo ...cat cuprinde.
|
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
mariusbatrinu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 9 September 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 3 Oct 2016, 00:07) Adica asta faceti de fiecare data cand vreti sa cumparati un produs ? Luati primele 3, indiferent de preturi si dintre ele alegeti unul ? Mie imi suna a victime ale reclamelor si spagilor date de firme ... mai ales ca noi in RO avem sanse destul de mici sa avem parte exact de produsele care le pot comanda nemtii. Teste alea nu sunt facute chiar degeaba. Nu iti imagina ca daca vine chinezul si da o spaga la ADAC, cu opinca lui o sa castige testele. In principiu, testele sunt mereu dominate de firmele mari, vechi, cu experienta mare in productia de anvelope. Aici e diferenta intre anvelopele premium si cele low-cost sau chinezesti. Cercetarea care sta in spatele lor. Intotdeauna anvelopa premium va avea materiale mai avansate, profil mai bine studiat. O firma ca Goodyear sau Michelin investeste in cercetare mai mult decat toti chinezii si toti producatorii de low-cost la un loc. Dar, sigur, poti crede ca testele sunt manipulate si ca de fapt Nankang, Linglong sau Kormoran sunt la fel de bune precum GY, Conti, Dunlop etc |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Cum ...beep... la dimensiunea 205/55R16 Conti e prima iar la celelalte nici macar in primii 10.
Nemtii si topurile lor. Parca mai e unul tyreview??? sau ceva de genul asta...? |
--------------------
Renault
Megane 3
- PH__CSR
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
Mycroft |
![]()
|
Faptul ca nu apar in top 10 nu inseamna cu nu sunt bune, ci doar ca nu au fost testate la dimensiunea respectiva.
|
--------------------
.
.
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() Lasa-ma sa ghicesc: ai cauciucuri Conti nu-i asa? ![]() Un fel de venire a lui Dumnezeu pe pamant. Cand pute de la o posta ... o lasi ca altfel macane. Am Conti ts850 pe Logan si tot pe Logan am avut Conti ecoContact 3. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa iasa pe primul loc la nemti in fiecare vara si iarna. Imi spune tata care are Conti premiumContact 5 pe masina ca sunt cam zgomotoase. Asta dupa Dunlop si Michelin vara/iarna. Si el e afon in sunete suspecte la masini. Or avea si calitati Conti dar nu sunt ceva de inchinat la ele. This post has been edited by madhorsefuzzy: 3 Oct 2016, 21:53 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
ligrivis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 348 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am avut Continental si principala calitate este ca m-au tinut 55.000 km si inca mai aveau viata. Acum am luat Kleber si pot spune ca este mare diferenta nu o sa tina la fel de mult am facut 27.000 si au uzura poate fac inca 10.000 km deci o sa tina cam cu 10-15.000 km mai putin decat Continental-
|
--------------------
Megane 3 Duster 3
1.6 DCI
2012 2024
|
|
Mycroft |
![]()
|
@madhorsefizzy - ai ghicit gresit, nu am Conti. Am GY de vara si Michelin iarna.
Am avut insa Conti pe masina de serviciu si am mers 62000km cu ele. Acum am Fulda si trebuie sa le schimb dupa 30000. Cam asta e una dintre diferentele intre premium si restul. This post has been edited by andrew2312: 4 Oct 2016, 10:32 |
--------------------
.
.
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Una e Fulda si alta e premium.
Eu ziceam ca, Conti nu sunt ceva super mega extra in comparatie cu echivalentul de la Michelin sau GY. Cu Pirelli (grele si zgomotoase), Bridgestone (grele si zgomotoase) si Dunlop (au niste ciudatenii cu zgomotul) am ceva dubii ca mai tin pasul desi sunt catalogate tot premium. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Mycroft |
![]()
|
Intr-adevar, diferentele sunt marginale intre Continental, Michelin si GY. Dar eu mi-as pune oricand ContiSportContact5/TS860. Apoi Michelin Primacy 3/Alpin.
Acum am GY EfficientGrip Performance, cu dot 2015. Grip excelent, silentioase, dar se tocesc extrem de repede... au pierdut 1,7 mm in 6000 km, in conditiile in care merg absolut normal. |
--------------------
.
.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mijto asta gy e bun, dunlop e najpa, desi sunt aceeasi firma.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Da, stiam ca sunt aceeasi firma.
Si Michelin si Tigar sunt aceeasi firma. Deci si aceeasi calitate. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
tigar e premium?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 09:41 |