Pareri schimb boxe
![]() ![]() ![]() |
Pareri schimb boxe
VyRuZ |
![]()
|
||
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|||
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Atunci raman la ideia de subwoofer mic si scot basul de pe boxe.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
thexvl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 27 November 10 ![]() |
QUOTE(Sebz @ 6 Jun 2011, 00:50) Daca te hotarasti sa iti schimbi boxele sa ai grija la adancimea lor. Eu am patit-o si a terbuit sa tai protectia de plastic care vine in spatele boxei. Ideea e ca acea protectie ar putea fii sa impiedice apa sa cada pe difuzor(asa am auzit, n am avut totusi probleme pana acum). Daca vrei doar sa se auda bine la un volum ceva mai tare e o idee ok sa iti pui doar sub si sa dai bassul incet ca sa numai baraie boxele stock. Am atasat 2 poze. Se observa diferenta dintre boxele stock si Hifonics Zeus(parca) ![]() Attached thumbnail(s) IMG_0073.JPG ( Size: 1010.22k ) Number of downloads: 906 IMG_0074.JPG ( Size: 851.43k ) Number of downloads: 984 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- VL60DRG
2007
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Exact asta o sa si fac.De decupat nu as vrea sa ma apuc pentru ca nu se stie pe unde ajunge apa . Ce mi-ar fi placut era sa gasesc un difuzor de bass dreptunghiular ,exact pe dimensiunea spatiului de depozitare din spate.Ar fi aratat super si nici nu ocupa spatiu in portbagaj.P3112735.JPG ( Size: 3.16mb )
Number of downloads: 951
la asta ma refer. |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
am traversat si eu asemenea cautari pentru a imbunatatii sunetul in Megane. prima data am schimbat boxele din usi cu unele Blaupunkt evident de o calitate mai buna. diferenta de sunet a fost minora. efecte secundare: la putin timp dupa schimbare mi-a plouat in buzunarul de la usa dreapta. am izolat cu un plastic prins prin spatele boxei si nu mai ploua. la un an dupa schimbare mi-a plouat in buzunarul de la usa soferului.efecte si mai secundare: uitasem telefonul acolo si cind l-am pescuit din apa nu mai aveam telefon ci doar niste plastice ude.
intre timp mi-am luat un subwoofer mititel 75W (no name) si in sfirsit sunetul in masina mea a prins contur. sint chiar multumit. montajul l-am facut singur. este destul de usor. totusi cind am tras fir din compartimentul motor in habitaclu am injurat 20 min. fara sa ma repet. in rest....va doresc succesuri celor care incercati! |
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
01zack |
![]()
|
![]() mi-au furat sigla, las' ca am la avatar Group: Members Posts: 158 Joined: 16 April 10 ![]() |
Subscriu la ce a spus Vyruz, daca nu schimbi playerul diferentele sunt insesizabile si costurile nu se justifica.
Eu am remarcat o claritate mai mare a sunetului cand am conectat iPod-ul la playerul stock de pe masina, nu vreau sa exagerez dar boxele pot duce putin mai mult si cu fidelitate mai mare daca sursa este alta decat cd-playerul masinii |
--------------------
Renault
Megane sedan 2.1
- B 46 si ceva . . .
2005 1.6 16v Expresion
|
|
thexvl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 27 November 10 ![]() |
E foarte adevarat ca fara un HU adecvat poti sa schimbi toate boxele din lume ca degeaba(aici nu ma refer la montat procesoare digitale de sunet si alte dracii....oricum nu stiu despre ce e vorba). Eu n am sesizat aceasta diferenta pentru ca am schimbat tot odata. Insa am un prieten care la un "Pejo" a schimbat doar HU cu unul Alpine. Diferenta de la cer la pamant...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
- VL60DRG
2007
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
Sa stiti ca se poate schimba doar finalul din HU, si ajungeti la 4x45.Totusi bas nu o sa obtineti din difuzoare de 13 cm.Nu stiu ce e in capul celor care schimba difuozarele cu unele cu magnet mai mare.Pentru ca presupune taierea aparatoarei din spatele difuzorului.Singurul lucru care il pot obtine e o si mai mare balta in buzunarul usii.Recomandarea mea e TS-Q131.Eu am dat 200 ron pe 4 bucati.Sunt mult peste cele originale, mai ales la inalte.Au filtre LC pe inalte si L pe joase.Am facut si o insonorizare si marirea cozorocului din spatele difuzoarelor.Urmeaza inlocuirea finalului din HU.Eventual o sa fac un mic tutorial.
|
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(cristian_nechita @ 13 Jun 2011, 20:16) ...Nu stiu ce e in capul celor care schimba difuozarele cu unele cu magnet mai mare.Pentru ca presupune taierea aparatoarei din spatele difuzorului.Singurul lucru care il pot obtine e o si mai mare balta in buzunarul usii.Recomandarea mea e TS-Q131.Eu am dat 200 ron pe 4 bucati.Sunt mult peste cele originale, mai ales la inalte... Nu e chiar asa cum spui tu, daca stii ce faci n-o sa ai nici o balta in usa...iar TSQ-urile alea nu sunt chiar atat de bune, mai ales ca de noi costa o gramada de bani...la banii aia iti iei altceva mai bun ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
solorad |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 13 October 10 ![]() |
Salut!
Eu mi am pus o navigatie originala Kenwood DNX 7220 pe Megan si am fost nevoit sa mi inlocuiesc boxele. Cele originale din fata sunt niste difuzoare extrem de bune. Nu gasesti pe piata mai bune, parerea mea, doar ca scot foarte putin (max 15-20W). Schimbale doar pe cele de pe spate, iar despre player daca nu vrei sa l schimbi conecteaza un ipod sau ceva ca are aux si gata. Am taiat plasticul din portiera si cateodata ma trezesc cu apa in portiera. Mi am pus su un subwoofer activ micut, dar rau si totul e OK. Tot montajul la sistem a fost facut de mine , de la boxe pana la montarea Navigatiei cu Ipod, Gps....etc |
--------------------
Renault
Laguna 3 Initiale 2.0 dci 150 Hp
2008
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
QUOTE(Hack @ 14 Jun 2011, 06:47) Nu e chiar asa cum spui tu, daca stii ce faci n-o sa ai nici o balta in usa...iar TSQ-urile alea nu sunt chiar atat de bune, mai ales ca de noi costa o gramada de bani...la banii aia iti iei altceva mai bun ![]() Daca dvs imi aratati un difuzor de 13 cm pus intr'o cutie de plastic si metal ordinar o sa scoata un bas curat eu il mananc.Tot ce puteti obtine dintr-un difuzor de 13 e un mid-woofer, parte de care se ocupa foarte bine difuzorul de la pioneer.Iar pentru bas un subwoofer.Unul de calitate, corect calculat, nu o chestie din aia care tot ce face e ca tabla sa zbarnie mai tare. |
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
Sebz |
![]()
|
Ati schimbat finalul din HU? Se simte ?Ce model ati pus?
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Cum adica finalul? Poti pune un alt cd player si sa pastrezi fata de la cel original? :|
|
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
Sebz |
![]()
|
Finalul este etajul de amplificare al playerului. Adica schimbi componenta playerului care ofera 4x30w cu una care ofera 4x45w. Apropo de asta ,finalul din playerul original duce pana la maxim 4x35w dar pe tensiunea de 18v.O sa il schimb eu si fac un tutorial.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Sebz |
![]()
|
Chiar acum ma duc sa vad ce gasesc. Modelul de pe player este TDA 7385 ,trebuie sa vad ce upgrade pot gasi.
|
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Cred ca e ceva bataie de cap si nu ma refer la schimbat, ci la faptul ca Unde gasim alt final? Se pot cumpara separat sau trebuie dintr-un cd player mai vechi?
Calitatea/puterea/sunetul tine doar de acest final? |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Sebz |
![]()
|
Nu e mare bataie de cap ,in sensul ca se gasesc destul de usor daca sti exact ce sa cauti.Calitatea depinde foarte mult de final dar dupa cum spuneam ei pot lucra in mai multi parametri.Cel de pe megane lucra cam asa:
HIGH OUTPUT POWER CAPABILITY: 4 x 35W/4Ω MAX.-18v 4 x 30W/4Ω EIAJ-16v 4 x 22W/4Ω @ 14.4V, 1KHz, 10% 4 x 18.5W/4Ω @ 13.2V, 1KHz, 10% iar la 12 v dezvolta cei 4x15w cu care ne-am obijnuit toti. |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
eugenTL |
![]()
|
Ok atunci astept lucrarea ta, intre timp ma mai interesez pe partea de audio. Pana atunci poate reusesc sa antifonez usile si hayonul.
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Sebz |
![]()
|
Deci nu se merita. Singurul final pe care l-am gasit care se spune ca este foarte bun costa 170 ron. Este vorba de un pioneer PAL 007 PDF.Nu ma asteptam sa coste mai mult de 30-40 ron asa ca am abandonat proiectul.Daca cineva are vre-un casetofon sau cd-player vechi sau nefunctional si gaseste acest final pe el ,il poate folosi si il voi ajuta cu poze despre ce trebuie sa desfaca si ce trebuie sa inlocuiasca.
PS: Eu am 2 cd-playere identice care au finalii diferiti. Pe unul am TDA 7385 iar pe celalalt am TA 8265H parca. Ideia e ca se potrivesc mai multi finali dar trebuie sa aiba aceasi configuratie de pini. This post has been edited by Sebz: 18 Jun 2011, 08:16 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
Poti lua echivalentul lui pal 007, tda7560.Am schimbat eu unu la un X5.Se auzea de vis dupa.Numai ca avea 2 bobine de 4 ohm pe fiecare woofer si dupa schimbare le'am pus in paralel.Ideea e ca pe megane 2 ai 4x15w cu finalul original, si 4x30 cu 7560.
4 x 50W/4ohm MAX. 4 x 45W/4ohm EIAJ 4 x 30W/4ohm @13.4V, 1KHz, 10% 4 x 80W/2ohm MAX. 4 x 77W/2ohm EIAJ 4 x 55W/2ohm @13.4V, 1KHz, 10% Eu o sa il schimb spat asta.O sa revin cu poze.E 22 ron, iar schimbatul nu e o mare filozofie.Am izolat fonic usile, si le'am pus "cartoane de oua" din burete.Difuzoarele pe fata sunt pioneer tsq131 pe care am dat 200 ron, cu filtrul modificat putin pana pe la 5khz, iar pe spate am pus difuzoare vechi de pe fata, impreuna cu tweeterul vechi din bord, si un filtru 18db/octava la 3.5khz.Ideea e ca pe fata din fabrica e un difuzor de 13 care raspunde binisor la joase, insa e mort la medii,insa impreuna cu tweeterul din bord se descurca binisor, iar pe spate e un difuzor blaupunkt de banda larga absolut EXECRABIL.Pana sa le schimb pur si simplu le tineam oprite din fader.Am reusit chiar sa integrez foarte bine tweeterul in panou(poze, maine), iar wooferul are sasiul 95% identic, deci a intrat perfect.Chiar va recomand tsq-urile de la pioneer.Eu le'am luat second, caci nu dadeam 500ron pe ele noi nici sa ma tai.Suna foarte bine insa sunt taiate un pik cam jos.Pentru bas o sa pun un curand un sub de casa THX, 25cm, band-pass.Subwooferele comerciale le urasc.Toate sunt facute pentru zgomot.Nu am auzit nicaier un bas curat, clar si cald pe un subwoofer comercial.Cel putin nu la un pret rezonabil. |
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
A incercat cineva operatiunea ? Eu am un player de rezerva pe care l-am desfacut iar finalul este un TA8276H de la Toshiba, este destul de greu de schimbat deoarece este atasat de un radiatorul care ingreuneaza accesul.
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
str77 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 October 11 ![]() |
Salutare,
O intrebare despre boxe. Cele de pe masina sunt duse(braie rau la bass) si am nevoie de boxe noi. Ce boxe sa aleg astfel incat sa nu tai aparatoarea de plastic ? ma gandeam la niste BLAUPUNKT de pe be-loud care sunt undeva la 200 lei fata+spate. GTc 542 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...isteme/GTc_542/ GTx 542 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...axiale/GTx_542/ Dar cred ca astea sunt cam mari si n-as da 500 lei pe Pioneer in conditiile in care nu vreau sa schimb HU. |
--------------------
Renault
Megane 4
- BV
1.5 EDC
|
|
olimpic18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 3 December 12 ![]() |
Salut, poate n-am fost foarte atent daca s-a specificat, insa, va rog sa-mi spuneti daca boxele de pe fata sunt identice cu cele de pe spate, ma refer la cele stoc.
Multumesc anticipat! Cu respect, Dan! |
--------------------
Renault
Megane 3
- IF 81 SEB
2011 Grandtour
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 5 October 11 ![]() |
QUOTE(olimpic18 @ 18 Feb 2013, 08:37) Salut, poate n-am fost foarte atent daca s-a specificat, insa, va rog sa-mi spuneti daca boxele de pe fata sunt identice cu cele de pe spate, ma refer la cele stoc. Multumesc anticipat! Cu respect, Dan! nu sunt identice, tot ce e identic la ele este marimea 13", oricum la cele pe spate daca le schimbi sa pastrezi inelul ala de cauciuc de la ele pentru cele noi. |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
olimpic18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 3 December 12 ![]() |
Minunat, le-am vazut pe cele de pe spate, din nefericire nu m-a dus capul sa vad lucrurile si din alta perspectiva(atat timp cat mi-au fost la indemana cele identice), trebuie sa tai vreun plastic daca introduc altele cu un magnet normal?Normal insemnand...normal pt un 13cm de low cost, oricum mai mic decat ala existent, nu cred ca se poate gasi
![]() Multumesc frumos! Cu respect! This post has been edited by olimpic18: 18 Feb 2013, 13:57 |
--------------------
Renault
Megane 3
- IF 81 SEB
2011 Grandtour
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Pentru inlocuit boxele de pe portierele fata merg orice boxe cu diametrul 13 cm, fara alte decupaturi sau doar cele de la pioneer sunt identice cu cele puse din fabrica. Cele de pe masina au inceput sa vibreze chiar si la volum mic, probabil sa rupt membrana.
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 01:15 |