Am nevoie de niste pareri, Curea distributie
![]() ![]() ![]() |
Am nevoie de niste pareri, Curea distributie
ctlnext |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 13 December 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_6288.jpg ( Size: 858.41k ) Number of downloads: 1717 IMG_6291.jpg ( Size: 584.05k ) Number of downloads: 1932 IMG_6293.jpg ( Size: 561.61k ) Number of downloads: 1855 IMG_6299.jpg ( Size: 1mb ) Number of downloads: 1883 IMG_6298.jpg ( Size: 1mb ) Number of downloads: 1951 |
||
--------------------
Renault
Megane
2.1 Renault Megane II 2004 1.5dci
|
|||
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu as putea spune daca e chiar noua, dar arata oricum foarte bine.
|
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
poti sa explici putin de ce? sa stiu si eu ce ar trebui sa urmaresc mai exact.
nu de alta, dar eu cand am schimbat-o la sevice pentru o skoda, arata destul de deplorabil; comparativ cu aceea, aceasta arata bine. |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aia nu este cureau de 5.000 km ... are mult mai mult ... cam asa arata la mine la Megane dupa 58.000 km ...
crazybogdan - la Skoda se schimba la 120.000 sau 90.000 depinde de model ... sau 5 ani ca limita de timp .. ctlnext - nu ti-as dorii sa aflii cosutile unei eventuale reparatii la motorul tau 16 v daca se rupe ... Este o chestie clara ... la orice second cumparat se schimba kitul de distributie, cel de accesori, pompa de apa, uleiul si toate filtrele ... asta ca sa stai linistit... This post has been edited by cj98czh: 21 Oct 2010, 20:48 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu poti judeca starea unei curele dupa cum arata.
Am vazut curele care aratau ca noi si s-au rupt. Cureaua in care poti sa ai incredere este aia care stii tu ca ai schimbat-o. Poate a fost schimbata cureaua dar nu si rolele si de aici uzura avansata la exterior. Cureaua are doua termene de schimb:cel de limita de KM si de vechime de an(cam 5 ani). Cum zic si ceilalti mai bine schimba kit-ul de distributie si bucura-te apoi de masina ta in liniste. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ctlnext |
![]()
|
Merci frumos pentru raspunsuri. Dupa voi as putea sa trec iarna asta cu ea (momentan nu am fonduri) ?
This post has been edited by ctlnext: 22 Oct 2010, 00:19 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Arata ca cea de pe meganul meu, adica de 3 ani si jumatate. Cum au spus si ceilalti o curea nu se apreciaza dupa cum arata.
A patit cineva cunoscut o faza: i s-a rupt cureaua dupa 3 luni desi fusese schimbata cu una noua. Nu recomand Flennor, Contitech s.a. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Roteste motorul incet in sensul normal de functionare, pana cand marcajele de pe curea (cod, renault, cod de bare etc.) apar intre cele doua pinioane si pune poza cu acea portiune de curea.
cj98czh: ala nu e motor 16v, e un dci. This post has been edited by 19vik: 22 Oct 2010, 08:05 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Tot se duc dracu supapele daca se rupe.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
19vik - ai dreptate ... m-am uitat in graba am vazut 2 fulii una langa alta .... si am crezut ca sunt fuliile de la axele cu came .... oricum daca se rupe cureaua ... nu este asa mare paguba ca la un 16v, in sensul ca nu se indoaie atatea supape dar tot costisitor este...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat eu distributia acum doua zile(dupa 4 ani si 59000km) si parca arata mai bine cureaua mea...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
ctlnext |
![]()
|
o sa o mai desfac odata si o sa fac poze la ce mi-a spus 19vik. solidconvert daca mai ai cureaua veche pozti pune poze cu ea, te rog. Cureaua sta exact la margine dar nu iese deloc in afara (ceea ce nu cred ca ar fi fost bine), nu am vazut nici o uzura prematura din cauza pozitiei, dar poate ne spun alti colegi de forum care se pricep mai bine, daca este vreo problema. Eu chiar nu stiu pozitia ei corecta.
This post has been edited by ctlnext: 22 Oct 2010, 09:20 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(ctlnext @ 22 Oct 2010, 00:15) nimeni nu poate sa-ti spuna asta.....chiar daca vede cureaua live....la un sh trebuie sa iei in calcul ''prima revizie imediata'' ...care consta exact in ce au zis colegii de forum ,mai sus.. cam nasol sa dai toti banii pe masina si sa nu mai ai de intretinere...de ce? simplu...vine iarna...si sunt sanse ca unele piese sa mai strambe din nas... ce sa zic...mergi usor..nu o forta..in afara maxim 90..sa speri ca nu se va rupe.. This post has been edited by M i h a i: 22 Oct 2010, 09:43 |
--------------------
------
------
------
|
|
cj98czh |
![]()
|
ctlnext - masina este cea din poza? Pt. ca atunci nu este Megane 2.1
![]() This post has been edited by cj98czh: 22 Oct 2010, 09:46 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ctlnext |
![]()
|
M i h a i Oricum eu nu o fortez, cred ca totusi o sa fac rost de bani sa schimb distributia.
cj98czh Ala din poza e vechiul meu cabrio 1.6 16v, acum am un 2.1 1.5 cdi. O sa schimb poza dar trebuie sa ii fac si eu una frumoasa ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
ctlnext |
![]()
|
solidconvert nu este nici o problema dar vroiam sa imi fac si eu o parere despre uzura. Oricum masina mea are 95000 km, poate cureaua aia sa aiba atatia ? Poate omu' nu a shimbat-o deloc...
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Uite aici o curea dupa 60000 km, vezi vre-o diferenta?
Eu mi-am schimbat distributia singur acum vre-o 3 saptamani, la cureaua veche nu prea se mai vedeau marcajele... dupa 5000 km, ala ar fi cam singurul indiciu. Cureaua ta sta prea la marginea pinioanelor, daca te uiti atent la prima poza, ai sa vezi unde calca cureaua si unde e vechea urma... ceva nu tocmai in regula acolo, probabil nu a fost inlocuita si rola intinzatoare... asta daca cureaua a fost intradevar inlocuita. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
ctlnext |
![]()
|
Daca ar avea poze din mai multe unghiuri probabil s-ar fi vazut ceva diferente dar mici din ce imi dau eu seama. Totusi stie cineva de ce sta cureaua asa ?
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
renault_estate |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 27 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Asa arata a mea la 60000km, iesise la fel in afara din cauza rolelor si a pompei de apa, ca si unul patit la un opel s-au barbierit dinti deci"supape chiuloasa pistoane" poti sa amani schimbarea oricarei piese consumabile dar nu si kitul de distibutie, la o masina sh cel mai nou kit este cel schimbat de tine.
|
--------------------
renault
laguna 3
2010/2.0 dci automata
- B 966 crd
|
|
ctlnext |
![]()
|
M-ati lamurit cu totii. O sa il schimb, decat sa fac o buba mare.
This post has been edited by ctlnext: 24 Oct 2010, 18:11 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
leed_zeppelin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 31 July 07 From: navodari ![]() |
O metoda de verificare a curelei de distributie furata de la mecanici mai vechi in meserie este sa verifici daca inscrisele de pe curea mai sunt lizibile.Faptul ca ai hotarat deja sa schimbi preventiv chitul de distributie este f.bine .
|
--------------------
renault
scenic 1,9 dci
2007
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
parerea mea este ca te tine iarna asta in limite normale de condus.eu am vazut cureaua si cred ca merge fara probleme iar daca masina are 95000 nu avea cum sa arate asa cu siguranta.Inca ceva am un vecin care a schimbat cureaua de distributie la megane la 6 ani si 95000km.Eu il declar un fericit si i-am zis baftosul
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
ctlnext |
![]()
|
Da intradevar este norocos
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
arborecotit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 16 July 10 ![]() |
eu zic sa faci tot posibilul sa o schimbi daca vanzatorul nu te-a lamurit suficient cum si cand a schimbat-o.
felul cum arata nu e deloc concludent pentru starea curelei, in timp isi pierde tensiunea la care trebuie sa fie, se mai lasa... sau cum vrei sa-i spui si poate sari fara sa se rupa. si atunci ... ai incurcat-o. succes! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 - 1.9 DCi - 120 CP
2004 Dynamique
|
|
ctlnext |
![]()
|
Si asta cu saritul e o chestie pe care nu am pus-o in calcul...
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
Eu as schimba cureaua aia . Si intinzatorul. Asta pentru ca se vede clar pozitia initiala pe pinioane si nu stiu cat ar mai tine pana ar iesi mai mult in afara pinioanelor. Probabil ar mai tine cel mult un an.
le: La cat de mult a iesit cred ca cel putin intinzatorul sa aiba cel putin 90k rulati. Cat de mult are un intinzator joc la rulment (de 60k) nu cred ca ajunge asa mare diferenta a curelei fata de pozitia initiala. Deci cred ca tipul nu a schimbat intinzatorul la 60 k. This post has been edited by geoman: 26 Oct 2010, 08:54 |
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
Iuiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 7 January 08 From: Iasi ![]() |
Eu am aschimbat cureaua dupa 90 000 km pe acelasi motor si parca arata mai bine ca cea din poza. Se vedea pe ea si textul si nu parea asa de uzata. Nu cred ca e schimbata de doar 5000km.
|
--------------------
Renault
Kadjar&Megane
2017 1.2 TCE
|
|
ctlnext |
![]()
|
Man, scrisul este pe 20 cm din curea, restul curelei este neagra. A venit un vecin care lucreaza intr-un service si a spus ca mai merge lejer 6-7000 km.
Attached thumbnail(s) DSCN0132_mica.JPG ( Size: 227.14k ) Number of downloads: 587 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 09:34 |