Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Furtun filtru aer

viravenus
post 17 Oct 2010, 19:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

buna ziua am un renault twingo din 99 si am vrut sa schimb filtrul de aer ca era negru si am decis sa iau ceva mai ieftin am dat 40 lei pe un filtru si lam montat direct pe clapeta de acceleratie ! DAR : pe clapeta de acceleratie venea un furtun gros ce ducea catre carcasa de plastic al filtrului de aer cel dinainte care avea bagat pe sub el ( pe sub furtunul gros ) avea un furtunas cauciuc de mici dimensiuni fixat la o mufa in furtunul ala gros ! am cautat peste tot si nu gasesc ce este cu el iese din chiulasa si intra in furtunu ala gros care duce la carcasa de filtru aer... ce este cu el la ce ajuta? nu curge nimic din el nu aspira aer nu iese aer nimik rareori gasesc o picatura neagra pe el ! multumesc

--------------------
renault twingo - is33ubc 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sckhreech
post 17 Oct 2010, 20:30
Post #2

TWINGAR

From: Bucuresti

Furtunul respectiv este cel de recirculare a gazelor din motor si intra in carcasa filtrului de aer. Sfatul meu este sa pui carcasa la locul ei si sa iti iei filtrul care trebuie , care tot in jur de 40 de lei costa.......mai ales ca filtrele acelea "sport" nu filtreaza deloc , lasa tot praful sa intre in motor.

--------------------
Twingo C064 - DE BUCURESTI 1995
Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
+
viravenus
post 17 Oct 2010, 20:36
Post #3

Membru incepator

am gasit si o poza cu furtunasul respectiv ! nu am de gand sa stau mult timp cu filtrul asta de aer mai mult am pus pentrua vedea daca exista vreo diferenta ! influenteaza negativ daca este scos furtunasul respectiv ?

Attached thumbnail(s)
furtunas.JPG ( Size: 116.47k ) Number of downloads: 351

--------------------
renault twingo - is33ubc 1999
+
bubu782001
post 17 Oct 2010, 23:31
Post #4

Membru autentic

O sa-ti curga ulei pe langa motor. Pe jos pe acolo e cutia de viteze termostatul si alte chestii (senzorul de turatie) pe care se va scurge uleiul...
Toti vaporii de ulei vor fi aruncati in compartimentul motor si pe langa faptul ca o sa-ti murdareasca totul pe acolo o sa si poluezi si o sa iasa un fel de "fum" de sub motor (ca la Daciile alea din 1900 toamna icon_mrgreen.gif ). Eu nu agreez tampeniile alea de filtre sport care nu aduc imi bun motorului (doar il supui la mai multe mizerii si praf).
Renault este o firma destul de economicoasa si zgarcita. Crezi ca daca era pus de forma se mai complicau ei sa il puna? Cu ce te deranjeza?

This post has been edited by bubu782001: 17 Oct 2010, 23:35

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 23:20
Dacia