Este normal sa simt denivelarile/gropile in volan?, alte masini pe care le-am condus nu fac asa
![]() ![]() ![]() |
Este normal sa simt denivelarile/gropile in volan?, alte masini pe care le-am condus nu fac asa
Frank SF |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|||
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
e rigida
|
--------------------
-
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
sportiva
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
este o chestie care se simte la toata gama renault... megane, laguna... etc... ei zic ca este ceva normal... dar eu nu sunt convins... ca de altfel multe alte chestii care sunt normale la RRO si de fapt nu este asa cum vor ei...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
boozywoozy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 18 August 06 From: galati ![]() |
de noua nu face asa...in timp,dupa 17k a inceput sa faca la un vecin...ciudat...
|
--------------------
ex renault
laguna 2
2002 1.9 dci dynamique
- gl 41 nyk
|
|
corvinarh |
![]()
|
face de noua la mine.. si pe laguna si pe megane 2
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
La mine nu face (48k)!
Dar nici nu mă dau la ea iar gropile le cam ocolesc (cât se poate). |
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
adi_0434 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 315 Joined: 26 December 06 ![]() |
la mine se simt denivelarile mai rau cand merg cu viteza mica,asa o fi normal !?
|
--------------------
renault
laguna II
2002 1.9 dci 79kw estate expresion ex laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
corvinarh |
![]()
|
ZGOMOTUL SE AUDE IN VIRAJE LA VITEZA MICA... IN SENSURI GIRATORII, CAND OPRESC CA SA PARCHEZ.... STITI, CAND TE DUCI SPRE STANGA PUTIN PENTRU CA APOI SA DAI CU SAPTELE IN PARCARE... LA TRECERI DE PE ASFALT PE DRUMURI DE PIATRA SAU PAMANT... PE DRUMURILE DE PAMANT... DAR TOATE ASTEA SE INTAMPLA LA VITEZE MICI.. NU ESTE VB DE DAT LA EA...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Cred ca aici este vorba de acelasi zgomot pe care il am si eu. Se simte de cand era noua acest zgomot.
La revizia de 10.000 km am semnalat zgomotul, am plecat in probe, a fost de acord si seful de service ca ceva nu este in regula. Am oprit, omul a deschis capota, a scos capacul motorului, l-a pus in portbagaj si hai din nou in probe. Nu s-a mai auzit. Mi-a spus ca stie de la un 2.0T care venise cu aceeasi problema ca aia e sursa zgomotului. Adevarul este ca nici eu nu am lasat vreodata capacul pe acasa intr-o zi sa vad daca se mai aude. De la caldura se inmoaie plasticul acela si la denivelari flambeaza capacul si loveste intr-o piesa metalica. La mine este un zgomot care apare, spre exemplu cand trec peste linii de tramvai proaste. Viteza este mica, folosindu-se treapta 1. |
--------------------
-
-
-
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Când spun că nu se aude/simte nimic în direcție la trecerea peste obstacole mai ales la viteze mici.......nu spun basme.
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
RamsesII |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 September 05 ![]() |
La mine au spus ca e de la bielete, ca au un mic joc.
|
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
Octavia II Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
|
|
corvinarh |
![]()
|
daca sunteti atenti la zgomot... o sa il auziti si o sa il simtiti in coloana volanului (se transmite in volan o vibratie concomitent cu zgomotul)... nu va mai lasati aburiti de "mecanicii lu' peste" care habar nu au pe ce lume sunt... asa era sa schimb caseta de directie la laguna veche... ca dupa ei... era moarta de mult... si erau bielete... alte chestii pe acolo, si bineinteles, zgomotul din coloana volanului...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu nu simt un soc explicit in volan, insa clar simt feedback de la roti... De asemenea, aud cum vibreaza bordul, dar asta cred ca e alta poveste .... Mie mi se pare super ok suspensia la Laguna pe drumuri proaste.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
Multumesc de raspunsuri, dar nu cred ca m-am facut bine inteles - problema mea nu era vreun zgomot ci vibratia, socul transmis in volan via coloana de directie ca urmare a trecerii peste o denivelare. sa va spun ce am facut cu problema. am fost si am rezolvat (intr-o prima faza). ideea e urmatoarea: suruburile care fixau caseta de directie de cadru sau de bara stabilizatoare (nu am retinut exact) probabil ne-fiind strinse foarte bine de la inceput de catre Jaques de la Sandoville biggrin.gif s-au slabit in timp datorita denivelarilor si gropilor. Au fost verificate si strinse bine toate suruburile si problema a disparut. Culmea e ca acuma mi se pare ca si directia reactioneaza mai direct, nu stiu, poate e doar in mintea mea... insa, de asemenea, mi se pare ca dupa interventia in service mi se pare (again poate fi doar o impresie) forta necesara rotirii volanului este mai mare, e ca si cum directia este mai putin asistata - nu vad insa cum ar fi generata aceasta schimbare de stringerea suruburilor care fixeaza caseta de directie pe bara stabilizatoare/cadru.... pareri despre asta ? sau asa era masina de la inceput si mi se pare doar mie in mintea mea bolnava ? lagunele voastre au directia mai grea decit alte masini pe care le-ati condus ? |
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Directia de pe Laguna 2 combina ambele dezavantaje ale unei directii. Mult prea asistata, aidca e f. moale, invarti prea usor de ea, iar odata ce ai invartit de volan, volanul are o tendinta f. puternica de a reveni la pozitia neutru, trebuie sa te lupti cu el . Pentru o femeie este chiar obositor
This post has been edited by r&d: 6 Jul 2007, 07:44 |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
TreXeL |
![]()
|
![]() Am laguna meaaaa, sunt meserias Group: Members Posts: 128 Joined: 20 June 07 ![]() |
eu nu am nici un zgomot desi masina are catre 170k km. singura chestie care o simt este atunci cand fac un viraj la stanga si trec peste ceva, e o bieleta de care stiu si pe care o sa o schimb.
in ceea ce priveste directia la Laguna... mie unu nu-mi place. Nu se compara cu febletea mea (dintre masini medii) si anume Ford Focus penultima versiune. directia aia e mult mai sport, pe cand Laguna ai impresia ca nu mai ia curba decat dupa ce ajungi in sant. daca nu ati condus o masina mai sport nu va dat seama. si volanu merge prea usor vorba lui r&d. nu reusesc sa conduc cu genunchiul in curbe mai mari cum faceam la Focus (stiti voi, atunci cand vb la tel cu o mana, in alta tii o tigara si intre picioare sticla de suc) |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
- SM-05-MIX
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Cu a treia mana schimbi CD-ul, cu a patra faci semne unei domnisoare si cu a cincea te barbieresti
![]() Mie chiar nu mi se pare asa asistata directia de pe Laguna. Comparand-o cu cea de la Peugeot 307, este chiar rigida. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nici mie nu mi se pare prea asistata directia de pe Laguna, cel putin de pe modelul meu. Din cate imi amintesc, pe unele modele s-a pus directie electro-hidraulica gen Megane.
Daca pe Laguna e moale directia.... pe Megane 2 e jale. Acolo te simti ca la volanele de la jocurile pe calc. Nu mi se pare nici foarte sport insa directia, si nu din cauza asistarii, ci din cauza cursei. Trebuie sa tragi mai mult de volan decat la o masina sport. Lenta insa iar nu mi se pare. Normal, daca esti obisnuit cu o masina sport la care la orice miscare din volan se simte, atunci ai impresia ca la Laguna dureaza mai mult pana vireaza. Insa e o impresie, din faptul ca nu ai invartit suficient de volan ![]() Mie mi se pare insa directia imprecisa la punctul mort. Adica punctul mort e cam relativ: daca drumul e putin inclinat lateral, trebuie sa aplici ceva presiune ca sa contracarezi din volan ca masina vrea la vale. Daca inclinarea e in partea cealalta, trebuie sa tragi usor invers. Deci nu e problema de directie nereglata, ci de sensibilitate. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
TreXeL |
![]()
|
![]() Am laguna meaaaa, sunt meserias Group: Members Posts: 128 Joined: 20 June 07 ![]() |
am impresia ca difera de la masina la masina. voi ziceti ca nu e moale directia, io zic contra. compari cu 307.. am adus vreo 5buc 307 si la majoritatea era mai rigida ca si laguna. si cutiile de viteze difera la fel. ar trebui facut un vot ca sa ne dam seama in general. oricum laguna e mai rigida decat vel satis, asta pot sa o spun. ala il conduce si fiica-mea de 8 luni cu un deget.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
- SM-05-MIX
|
|
Frank SF |
![]()
|
r&d dixit:
Directia de pe Laguna 2 combina ambele dezavantaje ale unei directii. Mult prea asistata, aidca e f. moale, invarti prea usor de ea, iar odata ce ai invartit de volan, volanul are o tendinta f. puternica de a reveni la pozitia neutru, trebuie sa te lupti cu el . Pentru o femeie este chiar obositor. Ai descris foarte bine unul din fenomenele care ma deranjeaza, tendinta puternica de a reveni imediat la punctul mort, insa pe de alta parte nu mi se pare prea usoara sau prea asistata, dimpotriva la manevrele prin parcare mi se pare acuma chiar prea greoaie.... Hm, deci s-ar parea ca nu e nimic cu masina ci doar asa e directia la Laguna 2, numai ca eu nu am simtit problema pina acum pt ca eram prea indragostit de masina si mi-am dat seama acuma prin comparatie cu Golf-ul V pe care il conduc zi de zi... Legat si de ceea ce zice cri123 - trebuie intr-adevar sa tragi mult de volan, si asta mi se pare mult mai flagrant in comparatie cu Golf-ul V... |
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
|
|
cri123 |
![]()
|
Suspensia si directia la Laguna in general nu sunt orientate catre sportivitate. Cred ca s-a dezbatut din plin subiectul si asta e. Daca vrei sedan sport, luati RS4
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Din ce-am citit la sectiunea Megane, colegii de pe forum au restrans un surub de la coloana de directie.
Am zis sa fac si eu asta la Laguna si am restrans(putin mai tare decat era inainte) singurul surub pe care l-am gasit, cel dintre coloana si caseta. Ca o fi efectul placebo, nu stiu. Nici n-am mers prea mult cu masina in ultimele zile, dar parca nu mai aud nimic pe piatra cubica si pe liniile de tramvai... |
--------------------
-
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Si la mine se simte in volan dar numai la viteza mica pe drumuri pavate cu piatra de rau (nu piatra cubica), sau pe un drum de tara de ex. pe care desteptul de primar a aruncat nisip sa nu se mai faca mocirla la ploi. Dar pe langa nisip a pus si pietre si bolovani si cand ii iau in roata se simte in volan. Nu se simte insa nimic pe un drum denivelat (valurit).
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
andu911 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
|
|
adi_0434 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 315 Joined: 26 December 06 ![]() |
te referi la surubul asta?
http://img392.imageshack.us/my.php?image=img01586qy.jpg |
--------------------
renault
laguna II
2002 1.9 dci 79kw estate expresion ex laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
andu911 |
![]()
|
da
Din cate vad, la megane e interiorul masinii. La laguna e afara. Trebuie data jos roata stanga, ca sa ai acces la el. Edit: am mai mers cu masina si pana acum n-am mai auzit acel zgomot in viraje. In principiu cred ca asta e problema, nu caseta de directie. Probabil cei care si-au schimbat caseta, nu au mai auzit acel zgomot din cauza ca oricum surubul a fost strans la remontarea noii casete. Francezii dau 2.1 daNm la strangerea surubului, dar cred ca din cauza gropilor, piesa respectiva se deformeaza putin, ceea ce duce la formarea unui joc foarte mic in momente de tensiune. Cineva zicea ca s-ar fi desfacut surubul, lucru care mi se pare imposibil. Cert este ca am scapat de acea senzatie urata, cand treceam peste liniile de tramvai si peste piatra cubica (gen aviatorilor) parca se dezmembra toata partea din fata. This post has been edited by andu911: 12 Sep 2007, 02:55 |
--------------------
-
-
-
|
|
GARDIANUL PUBLIC |
![]()
|
![]() Utilizator Renault Group: Members Posts: 47 Joined: 4 April 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 11 Sep 2007, 19:47) Cert este ca am scapat de acea senzatie urata, cand treceam peste liniile de tramvai si peste piatra cubica (gen aviatorilor) parca se dezmembra toata partea din fata. Subscriu... aceeasi senzatie... desi la teste in service toata mecanica fata este OK.. O sa strang si eu surubul asta. Merci ! |
--------------------
Renault
Laguna II Grandtour
2002 / Privilege, 1.9 dci 120 CP 6tr ESP 16' Nu tot ce zboara se mananca.
|
|
andu911 |
![]()
|
nu-l strangeti prea tare sa nu crape furca aia, la cat de proaste sunt piesele din ziua de azi, nu m-ar mira...
|
--------------------
-
-
-
|
|
cristiniku |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 20 October 06 ![]() |
si la mine se simte acelasi lucru
e enervant rau cum localizez si eu surubul ala ca sa-l pot strange? se poate si fara sa o ridic pe rampa? |
--------------------
renault
laguna2
09/2002 BERLINA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:56 |