Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

buton portbagaj, buton blocat

silviu_stelian
post 20 Sep 2010, 12:36
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Am achizitionat recent un Megane din '99 si am dat de prima "buba", anume butonul de la incuietoarea prtbagajului nu vrea sa se mai lase apasat. As vrea sa stiu daca exista vre-o solutie pt o reparatie rapida sau trebuie sa incep sa caut o incuietoare noua (sau din dezmembrari)
Mecanismul de inchidere-deschidere functioneaza doar bunonul nu mai functioneaza.

Mentionez ca am dat jos incuietoarea de pe masina dar pare a fi capsat, fara a putea fi deschis.

Multumesc!

--------------------
Renault Megane 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pasaniucionut
post 21 Sep 2010, 08:34
Post #2

Membru

From: Bacau

uita-te atent la incuietoare si urmareste cam cum isi face treaba mecanismul de acolo posibil sa fi sarit un plastic ceva de la locul lui... urmareste cum functioneaza mecanismul si vezi poate ceva nu e ok

--------------------
Renault Megane 1 - BC-34-PAS 1999
Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
+
valium2008
post 21 Sep 2010, 13:59
Post #3

Membru incepator

vezi ca poate nu merge deblocarea si de acolo rezulta "blocarea". Incearca descuiere din telecomanda si cu cheia. Daca nici asa nu merge, desfa mecanismul. Oricum la dezmembrari m-as astepta sa nu fie o avere.

Spor

--------------------
Renault Megane - AR-97-SAB 1.6 16v 2001
+
Mrija
post 21 Sep 2010, 19:21
Post #4

Membru Veteran

From: Baia Mare

Eu am patit cand am plecat la mare, nu se mai deschidea portbagajul. Am rabatat banchetele si la mecanismul de inchidere a usii, este un levier, la mine era sarit asa, din senin, de la locul lui. L-am fixat si se inchide si acuma,

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
pasaniucionut
post 21 Sep 2010, 19:39
Post #5

Membru

silviu_stelian buton daca e blocat de tot adica nu se apasa pentru deblocare portbagaj faci in felul urmator
1 - dai jos sistemul de la buton si inchizi/deschizi de la centralizare si uita-te daca functioneaza daca inchide/deschide posibil sa fi ramas blocata centralizarea pe spate si sa nu mai descuie,sau mai poate fi ceva. uita-te la mecanism si vezi ca ai acolo chiar la acea parte electrica o tija care iese din motorasul ala si vine bagata in mecanismul ala care impinge/trage... iti desenez ceva.. sa vezi cam cum vine acea bucata de plastic care inchide/deschide sper sa intelegi ce vreau sa zic...daca ai desfacut mecanismul iti dai seama
renault.JPG ( Size: 39.76k ) Number of downloads: 345

This post has been edited by pasaniucionut: 21 Sep 2010, 19:39

--------------------
Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
+
mitzunator
post 25 Sep 2010, 19:14
Post #6

Membru autentic

From: Craiova

la mine nu mai trage motorasul de la inchidere tija....de unde gasesc si eu unul ieftin sa il schimb?sau se poate repara?

--------------------
Renault Megane 2 2008
[B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
+
pasaniucionut
post 25 Sep 2010, 22:14
Post #7

Membru

mai ieftin gasesti pe la dezmembrari ... de reparat... se poate si repara dar e ceva mai delicat... totusi nu ai ce pierde desfa acel suport din plastic .. si posibil sa gasesti acolo un motoras de ala micut cum sunt la masinile cu telecomanda ... cel putin asa este la megane 2... nu cred sa fie mare diferenta la megane 1.. desfa acel plastic sa ajungi la motoras .. si vezi poate a sarit o roticica ceva.. sau a ramas blocat

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 22:34
Dacia