indicator vitezometru, nu mai indica
![]() ![]() ![]() |
indicator vitezometru, nu mai indica
adytzuady |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane classic
2002
|
|||
zahharia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 21 September 10 ![]() |
salut ady tu ai mai rezolvat ceva, eu unu m-am cam lasat pagubas, am verificat si eu , primeste semnal....
insa eu am alta dilema , langa baterie am gasit o mufa , cand o conectez , se aud niste sunete f grave , pocnituri asa din panoul de sigurante de sub bord, si la capota de la cutia aia cu sigurantele mari... stiti cumva care este treaba cu mufa aia ? ( am atasat si o poza ) Attached thumbnail(s) DSCF5992.JPG ( Size: 2.7mb ) Number of downloads: 354 |
--------------------
Renault
Megane
1997 , 1.9 DTI RT
- P 5027 AK
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
adytzuady, sa inteleg ca tu ai tabloul de bord cu 4 mufe ? schema electronica pusa de mine este valabila pt. masina mea, e posibil sa fie diferente... La mine sunt doar 2 mufe, gri/alba si una rosie. Sunt curios daca apare ceva la testul cu led-ul.
zahharia, sa inteleg ca ai verificat semnalul de la senzor si ajunge pana in tabloul de bord ? |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
adytzuady |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 September 10 ![]() |
nu stiu care e treaba cu mufa aia dar parca mai demult am vazut si eu si la fel am observat ca pocneste ceva si nu am mai puso ca parca nu mio mers ceva...asta acu vreo 5 ani nu mai retin bine. Primeste semnal cand invarti de capatul senzorului? adica daca innvarti de capatul lui se ridica acul? daca da, atunci la tine problema e din cutie. In sfarsit astazi am aflat si eu dilema la mine cu senzorul.Prima data am verificat cu un bec de 12 daca ajunge curent la senzor si am vazut ca da. Apoi am invartit de capatul senzorului si am vazut ca in bord nu se ridica acul. Apoi am luat un fir si am pus de pe pinul 6 la mufa gri (este de la turometru) pe pinul1 (daca demufezi se vede pe interior numerotarea pinilor) de la mufa neagra si am sesizat ca acul urca. Deci am zis ca ceasul sigur este bun si ca firul gri de la senzor tre sa fie intrerupt.Apoi am cautat 3 papuci care sa imi intre pe cei 3 pini si i-am pus fire direct de la baterie la senzor (+ pe pinul in care tre sa intre firul alb si minus cel negru) si un fir de la senzor (pe pinul in care ar trebui sa fie firul gri)direct in bord pe pinul 1 mufa neagra si apoi am invartit de capatul senzorului si am onservat ca se ridica acul.apoi am zis ca ori e oxidata mufa ori e intrerupt firul gri care duce semnal la bord. Apoi am decojit putin firul gri de la mufa senzorului si am tras alt fir pana in bord pe pinul1 mufa neagra si am observat ca merge. Apoi am decojit putin si unul din cele 2 firele gri care intra in pinul1 mufa neagra (La mine in bord sunt 2 fire gri care intra in p[inul1 e normal asa? la tine cate sunt?) apoi i-am facut legatura si gata acum merge. Sper sa intelegi ce am scris.
<span class='edit'>28 Oct 2010, 18:31:</span> si multumesc mult lui radure pentru fisierel postate ca m-au ajutat foarte mult. da la mine e cu 4 mufemeganul 1.1 are 4 iar cel 1.2 are 2. ma ajutat foarte mult fisierul cu ceasurile cele cu 4 mufe ca acolo zice fiecare pin pentru ce e. This post has been edited by adytzuady: 28 Oct 2010, 18:33 |
--------------------
renault
megane classic
2002
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Semnalul de viteza este folosit in mai multe locuri prin masina, radio, navigatie, abs etc. de aceea ai o bifurcatie acolo.
|
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
zahharia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 21 September 10 ![]() |
salutare, ady cred ca asa trebuie sa fac si eu, insa nu ma prea pricep , multe fire... multe chestii, imi e sa nu stric altceva, daca ai putea sa-mi explici mai bn cum sa fac , ti-as fii recunoscator, id-ul meu este exact ca userul, ms frumos
|
--------------------
Renault
Megane
1997 , 1.9 DTI RT
- P 5027 AK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:38 |