probleme la directie
![]() ![]() ![]() |
probleme la directie
nikolas |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane 2 break
2004 , 1.9 dci Nikolas
|
|||
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
Cati km are masina? Eu ma gandesc ca poate fi vorba de planetara dreapta daca se manifesata doar in accelerare!
|
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
nikolas |
![]()
|
cam 130.000 km
eu nu inteleg de ce numai in intervalul 70-90 bate si in rest nu !! daca ar fi planetara nu ar trebuie sa am problema asta tot timpul ? |
--------------------
renault
megane 2 break
2004 , 1.9 dci Nikolas
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
nu chiar. Eu inainte sa schimb bieletele acum ceva vreme intre90 si 110 vibra volanul deosebit de puternic. In rest nu avea nimic. La fel si la un coleg, in jur de 90 volanul vibra.
Dar asa stiam si eu, daca apare doar la acceleratii, e planetara. Daca problema se accentueza cand accelerezi cu volanul rotit, este un semn mai clar ca este piesa in cauza. Ca orice element, si planetarele au o frecventa de rezonanta, si daca are vre-o defectiune, este foarte probabil ca frecventa sa fie atinsa in momentul in care piesa este in tensiune(accelerezi) si are si o rotatie in jurul axei(sa zicem ca este un cilindru foarte lung) de viteza "v", 70<v<95 in cazul tau(e doar o presupunere, bazata pe ce mai fac eu la facultate) Incearca sa accelerezi pe piatra cubica si fi atent daca apar zgomote pe care nu le auzeai inainte. ma gandeam ca ar mai putea fi si bieleta anti balans. Dar in principiu atunci ar trebui sa se manifeste o vibratie la orice tip de acceleratie(panta, viteze mari, mici etc) This post has been edited by crazybogdan: 5 Jun 2010, 10:32 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
2005
- pe viitor BMW Z8...sper
|
|
nikolas |
![]()
|
merci de sfaturi, dar cum pot fi sigur ca e planetara de vina ?? cum pot verifica?
|
--------------------
renault
megane 2 break
2004 , 1.9 dci Nikolas
|
|
beberazvan_n |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 30 June 09 From: Bucuresti ; Branesti Ilfov ![]() |
Salut nikolas si eu am avut cam aceeasi problema, cum apasam pedala mai tare la o depasire incepea sa tremure volanul si in interior, mi-am schimbat capul de la planetara stanga (cel dinspre roata) si acum nu mai am nici o problema.
Parerea mea este sa desfaci roata si sa te uiti daca e spart burduful, sau colierele sunt rupte, eventual misca de ea, in cazut meu burduful era spart si un colier era rupt (n-am bagat la timp de seama si s-a dus). Sper ca am putut sa-ti fiu de folos, bafta. This post has been edited by beberazvan_n: 5 Jun 2010, 16:44 |
--------------------
Renault
Megane 2, 1.5 dci...
2003
- IF-03-VZL
|
|
nikolas |
![]()
|
salutare,
revin cu problema mea la directie, am fost din nou la service si i-am rugat pe baietii de acolo sa-mi verifice planetarele. Dupa ce le-au scuturat din toate partile, concluzia lor este ca sunt ok. Oare ce sa fie? ce altceva ar mai putea sa fie sursa "bataii" la directie ? |
--------------------
renault
megane 2 break
2004 , 1.9 dci Nikolas
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
tinand cont ca e doar intre anumite viteze, din cate stiam rulmentul de planetara vibra in accelerare si nu se oprea din vibrat decat daca se deccelera. Vezi sa nu fie pe la rotile din spate ceva, nu cred ca strica sa faci o verificare. Stiu unui prieten caruia ii vibra volanul ca si cum nu erau echilibrate rotile, dar problema era la janta dreapta spate care era indoita pe interior, iar problema a depistat-o cand a schimbat cauciucurile.
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
tessan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 11 March 10 ![]() |
ai rezolvat cu directia ?
|
--------------------
renault
megan 2.2
1.6 16v,2005
|
|
Bynx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 23 July 10 ![]() |
Salutare,
Sunt nou pe forum-ul acesta, dar vechi utilizator de Megane 2. Sper ca am postat in aria corecta problema pe care o am. Despre ce este vorba: parcam cu spatele la mine la bloc si de-odata calculatorul de bord mi-a afisat mesajul "direction failure" si mi-a furat volanul din mana. Apoi directia se misca foarte greu, ca atunci cand nu ai servo-directie. Am fost la un tester si mi-au spus ca problema vine de la coloana de directie, piesa care costa enorm, iar dupa spusele lor aceasta nu trebuia sa se "strice" niciodata. Masina a iesit de aproximatix 10 luni din garantie si are aproximativ 45k Km. Nu stiu cui sa ma adresez pentru ca nu am de gand sa platesc banii astia. |
--------------------
Seat
Leon 1M
2002
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
La simptomele pe care le descrii acolo pare sa fie problema.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Bynx |
![]()
|
Intrebarea mea este daca a mai intampinat cineva problema aceasta?
Am formulat deja o sesizare catre Vocea Clientului si am contactat si un avocat pentru a merge si la Protectia Consumatorului. Eventual am sa trimit un mail si in Franta. LE: valoarea piesei se ridica la aprox 5000 RON dupa spusele celor de la Meridian. This post has been edited by Bynx: 24 Jul 2010, 10:23 |
--------------------
Seat
Leon 1M
2002
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Bynx |
![]()
|
Multumesc Hack pentru link-uri.
Tin sa rectific mesajul aparut pe display, si anume Steering Fault plus martorii ESP si STOP aprinsi. Am cautat dupa aceasta eroare, dar nu am gasit prea multe. Astept raspunsul celor de la Vocea Clientului, mi-au dat momentan doar un numar de inregistrare. |
--------------------
Seat
Leon 1M
2002
|
|
Bynx |
![]()
|
Nu am mai scris si aici, dupa o sesizare la Renault si dupa o luna si ceva de asteptare a venit si raspunsul: Renault suporta toate cheltuielile, cu conditia ca montajul sa se faca intr-un service oficial (reprezentanta)
![]() |
--------------------
Seat
Leon 1M
2002
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari Bynx, ma bucur pentru tine. Pana la urma cum ai rezolvat-o?
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
si eu o problema similara , la viteza mai mare 80-130 imi tremura scaunul din dreapta (spatarul) , am mai avut probleme cu jantele , le am roluit echilibrat la autosoft dar problema inca exista, ce mai poate fi? tampon motor?
probabil ca tremura toata masina dar eu simt in volan foarte putin This post has been edited by chitsro: 16 Sep 2010, 16:56 |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Catsclaw |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 13 May 07 ![]() |
nu sunt roluite bine
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 00:48 |