Berea preferata, De la Bergenbier la Helles
![]() ![]() ![]() |
Berea preferata, De la Bergenbier la Helles
b06fcn |
![]()
|
||
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
|
||
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|||
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
|
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Achiesez cu colegul francez, "bleah"
![]() ...sau mno, nu neaparat bleah, ci nimic special, insa daca lui fcn ii place, cine-s eu sa-i zic ca nu-i bun? Eu n-am o bere preferata, insa beau cu placere cate un Budweiser (cehesc, nu apa aia minerala colorata din Murica), Radeberger, Bittburger sau Paulaner. Bere blonda, ca aia nefiltrata face loc in jurul meu ![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Mie chiar imi place Kronenbourg...chiar daca e banala...acasa, de exemplu, beau cu placere Timisoreana, dar numai cea vanduta la TM. Si nu suport Ursus, zici ca e lesie...desi altora le place...degustubus non distputandum...
Fiind si aproape de DE mai iau si de acolo, mai ales Paulaner nefiltrata, care merge la fel de bine... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tarile care fac vin bun nu stiu sa faca bere (nu au avut de ce sa invete) si vice versa. berile farnceze sunt naspa, sunt curios cum e Bira moretti de la mama ei, la lansare aia de la noi a fost ok.
<span class='edit'>13 Sep 2021, 08:45:</span> QUOTE(Lampard @ 12 Sep 2021, 10:53) Pruna la 54 e cam tare,nu stric gustul pentru ca beau bulionul dupa aproximativ un minut,in schimb tuica de caise rece nu are adversar,dar sa fie curata ca am cumparat de la o "sursa de incredere" care a garantat ca nu are zahar in ea si a doua zi am crezut ca imi explodeaza capul capul o sa te doara de la fruntea tuicii, aia cu metanol si acetona. Zaharul cand fermenteaza nu prea produce asa ceva, mai mult fructele si mai ales samburii lor. Aia e problema cu astea artizanale, ca in afara de zahar, nici nu stii cum le separa cand distileaza, ca vor sa iasa cat mai mult si mai tare. Inca sper sa ajung la sf gheorghe la sanct georgius si sa pot gusta ce produc aia. <span class='edit'>13 Sep 2021, 08:47:</span> QUOTE(cj98czh @ 12 Sep 2021, 09:10) ai de capul tau 🤣🤣 la mine sta in congelator 🤣 si la lampard sunt convins ca au ceva grade, in jur de 50 sau un pic peste, deci se preteaza la frig 🤣 Am un coleg care tine la congelator o nenorocire din asta de 60 de grade, dar face asta ca gustul e nasol... Eu prefer ceva spre 40 de grade in pa, sa pot si miros ce beau. SI la whisky adaug putina apa ca sa aiba aroma, nu doar arsura. In fine unora le place sa fie gadilati cu o pana, altora cu toata gaina. This post has been edited by einstein1984: 13 Sep 2021, 07:49 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Se vede că nu ai gustat vinurile de Stuttgart... Și nemții au vinuri albe foarte bune. Cât despre bere, a încercat cineva berile de Suceava, la stică sau draft ( mă refer la Călimani sau Solca, Bermas sau Suceava ies din discuție ), că-s fabricate la singura fabrică de bere rămasă dinainte de 1989 cu capital integral românesc?
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
Solca - buna bere
einstein1984 - se vede ca nu ai baut Silva...la butoi. deci cine face vin bun face si bere ca nu are treaba una cu alta. berea aia de abatie de am pus poza cu ea acum o pagina e foarte buna. Eu care in genere beau bere..da rece sa fie.... (cand spujn bere inseamna cam tot ce face maxim doua degete spuma) pot spune ca e super buna, poate mai buna decat aia cu dop de sampanie. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(pcs @ 13 Sep 2021, 12:54) Habar nu aveam de aspectul asta inainte sa ma mut, dar se pare ca sunt foarte incantati de vinurile lor (mie mi-a ridicat cineva in slavi vinurile de pe valea rinului). Si se bea super mult vin alb pe terase si in restaurantem sau pe malul garlei, daca tot e legal bautul in public. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pcs @ 13 Sep 2021, 13:54) Se vede că nu ai gustat vinurile de Stuttgart... Și nemții au vinuri albe foarte bune. Cât despre bere, a încercat cineva berile de Suceava, la stică sau draft ( mă refer la Călimani sau Solca, Bermas sau Suceava ies din discuție ), că-s fabricate la singura fabrică de bere rămasă dinainte de 1989 cu capital integral românesc? gewurtztraminer e bun ca vin, nu cred ca am baut din zona lor. SI mosella e ok, dar acolo sunt acum francezi insa sunt exceptii . Dar gluma zice ca diferenta intre otetul german si vinul german e eticheta. Si sa nu uitam ca nemtii manica toast hawai, cauta e google ce este.... Calimani si bermas chiar sunt bune. @tatitau, archivist e belgiana, in belgia nu e suficient de cald sa faci vin bun. Istoria zice ca cine putea facea alcool din struguri, gen dacii. Cine nu, facea din fructe, gen cidru. Cine nu avea din astea si avea dar grau, facea bere. La distilate vine cognac, rachiu, whisky. fiecare cu fanii lor, incerc orice odata. PS. vinul de suceava e groaznic . ![]() ![]() PPS. recomanda cineva o sursa de beri la 0,33? 0,5ul deja incepe sa-mi para mult. Auchanul nu prea are, poate prin mega ? This post has been edited by einstein1984: 13 Sep 2021, 15:25 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Lidl cu detergentul lor...apoi kaufland...cu mai toate dar cu promotii.
Amu..eu am trecut la 0.66 sau 0.75 ![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(wiki: Toast Hawaii) It was invented, or at least made popular, by the German TV cook Clemens Wilmenrod and is considered typical of West Germany in the 1950s.[by whom?] It is likely that it was adapted from the "Grilled Spamwich", a recipe published in a Spam cookbook by Hormel in 1939[2] and brought to West Germany by American G.I.s. Daca nu te-as cunoaste mai bine as zice ca iti petreci timpul cu vreo babuta la biserica, poate-poate iti lasa golf-ul ei mostenire. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
si eu prefer berea la 0.33 .. 0.66 este prea mult si se incalzeste .. mai bine mai multe sticle de 0.33
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
o.33 din 2 flexari dispare.
Vorba aia...unii manca #śŚ+ cu lingurita..altii cu polonicu ![]() This post has been edited by wolfin: 13 Sep 2021, 15:59 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
wolfin |
![]()
|
Acum ziceti...dupa ce m am intors de acolo.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am uitat de hidromel, cea mai veche abutura alcoolica cunoscuta
![]() AM niste miere si o sa incerc sa fac vreo 4 lityri, sa vedem daca am rabdare sa il las sa imbatraneasca 6 luni. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
pe cat pot evit berea care are ca sursa graul si/sau porumbul. din cate stiu respectivele sunt pentru o fermentatie mult mai rapida. La fel am auzit acum cum ca se foloseste drojdie pentru tuica. neam de neam de ardelean nu a folosit drojdie pentru asa ceva.
Berea adevarata e din hamei si orz..si putina apa ![]() |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
E greu să mai găsești pe piață bere produsă industrial care să respecte rețeta originală, să nu aibă măcar porumb printre ingrediente.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
einstein1984 |
![]()
|
bautura buna (ca e vin, bere sau tuica/vodka/whisky)se face cu drojdie de cultura , nu cu drojdie salbatica. Si cu curatenie, fermentoare igienizate, acoperite etc. Aia de la https://www.sanctgeorgius.ro/ de care ziceam mai devreme sunt sigur ca sa fac.
N-am nimic impotriva unei beri weizen, intrezicerea utilizarii de grau si porumb la bere la nemti a fost ca sa nu moara aia de foame, din orz nu faci paine. Printul local avea o berarie proprie care folosea grau la bere. Si berea tot cu drojdie de cultura se face. This post has been edited by einstein1984: 14 Sep 2021, 10:39 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatimeu |
![]()
|
bautura curata si buna nu se face cu drojdie (nici cu zahar)
cea industriala se face cu drojdie, pastile si arome si coloranti (invechite 12-17 ani ![]() poti sa bei o tuica facuta pe rau la foc de lemne de exemplu si te asigur ca aia nu a vazut drojdie in butea de 200l. ma rog multa si repede sa fie in rest calitate nema...ceva de genu filtrata prin 7 straturi de carbune etc cum zice in reclama. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
einstein1984 |
![]()
|
CUm ziceam, fiecare bea ce vrea, ce ii place. Pentru unii "natural" si "tare" sunt calitati suficiente la o bautura.
This post has been edited by einstein1984: 14 Sep 2021, 11:51 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
daca iii spun la unul care face tuica adevarata de drojdie ... te bate
.. ma refer la tuca nu la febra .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Mi se falfaie de drojdierul tau evazionist fiscal si clientii lui cu ceafa lata care zic ca un yamazaki 55 e o febra si a lor de acasa e mai buna.
This post has been edited by einstein1984: 14 Sep 2021, 15:14 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Există vin de Suceava? Mai degrabă oțet... Cu toate astea, am prieteni care în fiecare toamnă fac vin de frăguță. Sunt mândri tare de borșul care le iese, că e curat și natural
![]() În aceeași ordine de idei, am în gradina de la Pătrăuți căteva vițe. Habar n-am ce soi sunt, fac struguri roșii cu aromă de tămâioasă. Acum doi ani, când vara a fost caldă și lungă, am făcut vreo 20 de litri de must, dulce și aromat. L-am oprit din fermentație cu aspirină și l-am pus în beci la răcoare și întuneric. De Paști am avut un suc de struguri excelent. Anul trecut, vax. A ieșit un suc acru, nici de oțet nu era bun. A ajuns direct la canal. Sunt curios ce obțin anul ăsta... Cât despre vinurile de Stuttgart le găsesti doar în restaurantele mici ( Kneipe ) din zonă. De regulă sunt producători mici, care nu au puterea să-și comercializeze altfel producția. Și acum , după 20 de ani îmi amintesc de unul servit la rață pe varză... |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
cj98czh |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 14 Sep 2021, 15:35) Mi se falfaie de drojdierul tau evazionist fiscal si clientii lui cu ceafa lata care zic ca un yamazaki 55 e o febra si a lor de acasa e mai buna. mah .... esti bine? apropo .. stii cum se face tuica in sud? .. se spala cu apa paharele de palinca .. This post has been edited by cj98czh: 14 Sep 2021, 19:33 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
Mai baga o fisa.
Amu..trebe sa dorm ca maine am treaba This post has been edited by wolfin: 14 Sep 2021, 21:55 Attached thumbnail(s) 20210914_220347_copy_1382x1843.jpg ( Size: 631.22k ) Number of downloads: 114 |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Stai ca vin ardelenii, acesti atot stiitori in ale alcoaleor sa-ti zica ca aia e febra... Sau ca e facut in alambic incalzit electric si nu lemne deci nu e bun.
P.S. tuica facuta acasa la romani e o rispia de fructe mai peste tot, fara igiena si niciodata la fel intre transe. This post has been edited by einstein1984: 15 Sep 2021, 07:16 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
mah cum le stii tu pe toate ... si comparatia intre tuica si whiskey este pentru?
Geniule, esti cam agitat si ai cam des iesiri de om surmenat, linistete-te si reintra pe drumul normal, prea o iei personal de fiecare data .. si chiar nu este cazul ... Daca citeai mai sus mai atent vedeai ca nici macar nu sunt consumator de tuica ... dat tu te-ai ambalat rapid .. ![]() L.E. vad ca ai modificat postarea, trebuie sa iti dau quote de fiecare data ca sa se vada ce anume scrii ? This post has been edited by cj98czh: 15 Sep 2021, 07:39 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 14 Sep 2021, 19:31) ![]() ![]() ![]() Io....sudist din nastere.....sau Mitic...cum ziceti voi (da' eu nu ma atac pe d'astea, am 2 surse de zeama de pruna. Una din Oradea si una din Arges. Ambele facute corect, fara chimicale, zahar.....invechiete in butoi de lemn.....etc etc. Aia de Oradea e mai tare, aia de Arges e mai aromata, dar calitativ excelente ambele. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 14:03 |