Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ce se întâmplă cu noi?

Laurentziu83
post 7 Sep 2010, 17:07
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(adip @ 7 Sep 2010, 07:16)
Asta cu conducerea sub influenta bauturilor alcoolice e cam derutanta si cam rau intentionata, sa zic asa. In Au am voie sa conduc sub influenta bauturilor alcoolice, daca sunt influentat sub o anumita limita. Cu toate astea, numarul de victime de pe sosele raportat la numarul populatiei e mult mai mic decat in Ro. De ce oare?
*

Eu unul sincer sunt de acord cu sanctiunea pentru bautura in RO. Cand a fost introdusa limita de 0 la noi, s-a zis clar ca romanul nu stie sa bea cu masura. Chiar si asa, sunt foarte multe accidente ce au drept cauza consumul de bauturi alcoolice, unde sunt depasite cu muuult limitele din orice tara de pe lumea asta. Asa ca e foarte buna masura. Cand vom ajunge si noi cat de cat mai civilizati, mai vorbim despre asta, momentan nu.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 8 Sep 2010, 09:36
Post #32

membru

From: Iasi

@Laurentiu
Ba nu-i buna deloc masura (se poate observa din statistici), iar rationamentul tau e gresit.
Am patit ceva asemanator. M-a luat radarul la un moment dat pe-un sector de drum cu limitare 40. Si i-am intrebat de ce au pus acolo limitare 40, ca era intr-o zona fara scoli, fara multe locuinte, mai la periferie, 2 benzi pe sens si s-ar preta acolo o limitare de 70 spre exemplu. Au spus ca se intampla multe accidente acolo datorate vitezei. Pai da fratilor, dar care are accident acolo merge cu 120+, nu la 70 face accident. Pai ala ar incalca legislatia si daca ar fi limitare 70, deci tot ar trebui pedepsit, si-atunci de ce nu ma lasi sa merg civilizat si corect cu 70, si pe aia care baga pedala arde-i?
Asa si cu bautura. De ce n-am voie sa beau un pahar cu vin dupa masa? Ca se-mbata unii ca porcii si se urca la volan. Pai aia beau oricum, fie ca e limita 0.00 sau 0.02.
Dovada ca la fel de multi au accident in zona aia, chiar cu limitarea de 40, si la fel de multi se urca beti la volan chiar daca nu ai voie sa pui un strop pe limba.
Problema e sa-i prinzi si sa-i belesti pe aia care incalca legea, nu sa inaspresti legea aiurea.

--------------------
Renault Scenic 3 2014 1.5 dci
+
MirceaVio
post 8 Sep 2010, 10:19
Post #33

Membru autentic

From: Oradea

Mie mi s-ar parea normal sa poti bea o bere linistit dupa ce ai mancat o pizza, un mic... ceva, pentru ca sunt convins ca nimeni nu a facut accident din cauza unei singure beri. Ar trebui sa fie ca in State, in functie de capacitatea fiecaruia de a conduce (sobriety test), dar deja ma bag la avioane...

--------------------
Renault Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique - 1998 / 2007
+
cj98czh
post 8 Sep 2010, 11:15
Post #34

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Mie NU... vrei sa bei ... bea dar circula cu taxiul.... si as fi foarte tare pentru suspendarea definitiva a permisului de conducere pt. cei care conduc beti.... aici ma refer la cei cu peste 0,8% fara discutie....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
tatimeu
post 8 Sep 2010, 11:38
Post #35

Membru autentic

QUOTE(andurs @ 8 Sep 2010, 10:36)
@Laurentiu
Ba nu-i buna deloc masura (se poate observa din statistici), iar rationamentul tau e gresit.
Am patit ceva asemanator. M-a luat radarul la un moment dat pe-un sector de drum cu limitare 40. Si i-am intrebat de ce au pus acolo limitare 40, ca era intr-o zona fara scoli, fara multe locuinte, mai la periferie, 2 benzi pe sens si s-ar preta acolo o limitare de 70 spre exemplu. Au spus ca se intampla multe accidente acolo datorate vitezei. Pai da fratilor, dar care are accident acolo merge cu 120+, nu la 70 face accident. Pai ala ar incalca legislatia si daca ar fi limitare 70, deci tot ar trebui pedepsit, si-atunci de ce nu ma lasi sa merg civilizat si corect cu 70, si pe aia care baga pedala arde-i?
Asa si cu bautura. De ce n-am voie sa beau un pahar cu vin dupa masa? Ca se-mbata unii ca porcii si se urca la volan. Pai aia beau oricum, fie ca e limita 0.00 sau 0.02.
Dovada ca la fel de multi au accident in zona aia, chiar cu limitarea de 40, si la fel de multi se urca beti la volan chiar daca nu ai voie sa pui un strop pe limba.
Problema e sa-i prinzi si sa-i belesti pe aia care incalca legea, nu sa inaspresti legea aiurea.
*

aici tin sa iti dau dreptate plus ca si radarul e pus tot pe portiuni unde nu te astepti sa fie limitare. De cand conduc eu nu am intalnit un radar care sa fie pozitionat pe un european, national unde sa nu fie nici o limitare.
la ceea ce a spus Hack vis-a-vis de radar mie imi pare cea mai mare porcarie faptul ca au voie sa-l foloseasca asa cum il folosesc acum. Acest mod dovedeste foarte clar si indubitabil faptul ca vor numai sa aplice amenzi nu sa contribuie la siguranta rutiera.
Eu am intalnit si politisti care foloseau radarul in modul normal

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
gabize
post 8 Sep 2010, 11:48
Post #36

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(andurs @ 8 Sep 2010, 10:36)
@Laurentiu
*

Principial vorbind, ai mare dreptate. Desi sunt total impotriva alcoolului la volan, si nu beau niciodata (nici macar 1ml) cand am de condus, firesc ar fi sa fie limita la fel ca in alte state civilizate, state in care o bere este acceptata fara probleme. INSA, si accentuez pe INSA, noi suntem un popor atipic. Daca X sau Y consuma alcool chiar si cu legislatia actuala, iar lui Z ii e frica, sa nu-l prinda, desi il cam arde buza dupa o bere, oare ce s-ar intampla daca in lege s-ar stipula ca totusi e voie un, de exemplu, 0,02 alcool in aerul expirat? Atunci X si Y ar consuma in continuare, ca pentru ei nu e o problema oricum, iar Z ar prinde si el curaj, iar dupa prima bere curajul sporeste, si tot asa, din aproape in aproape, ajunge sa bea la fel ca X si Y.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Laurentziu83
post 8 Sep 2010, 17:34
Post #37

Membru autentic

Si care e problema daca iesi in oras cu masina, cauti un loc misto unde sa stai, dupa care poti sa bei linistit o bere si sa iei taxiul inapoi acasa? A doua zi vii si iti recuperezi masina.
Eu am facut de sute de ori miscarea asta si nu m-a deranjat niciodata sa dau 10 lei la taxi.
Sunt 1000 de lucruri pe care le-as putea reprosa politiei romane, dar ca suspenda carnete pentru bautura, pentru asta nu-i acuz. Multi zic aici ca legea e prea dura, dar sunt sigur ca 100% din cei ce scriu aici, daca copii lor ar fi acrosati de vreo masina al carui sofer ar avea alcoolemie de 0.001 la mie, sigur l-ar acuza pe acesta ca era baut la momentul accidentului.

--------------------
. . .
+
vallixx
post 8 Sep 2010, 19:42
Post #38

Membru nesuferit

From: Bucuresti

Sustin pana in panzele albe sa nu fie permisa nicio picatura de alcool cand te urci la volan si mai mult decat atat, chiar sustin si suspendarea definitiva a permisului, fara drept de a-l lua inapoi daca faci din nou scoala de soferi.

Faza cu o bere sau un pahar de vin e o mare prostie.
Sa ma explic:

Eu am 100-110 kile, ma trezesc odihnit pe la 9 dimineata, ma duc si bag in mine ca spartu' mancare grasa si multa ( gen ciorba, friptana de porc cu grasime multa ..etc..etc, intelegeti situatia). Trag o berica si plec cu masina.
Sunt sanse extrem de mari sa nu am nici pe dracu si sa nu constitui niciun pericol la volan.

Altu' are 50 kile, vine super obosit de la un serviciu stresant, trage o berica, nu mananca nimic sau baga repede un sandwich si pleaca cu masina. Lasati-ma sa cred ca ala e jumatate beat si nu mai are nici pe departe atentia si reflexele pe care le am eu dupa acceasi cantitate de bere.

Conform legii ( in cazul in care ai avea voie o bere ) niciunul dintre noi nu suntem in ilegalitate, dar unul este un pericol pe sosea iar unul nu este.
Volanul si alcoolul sunt 2 lucruri contradictorii care nu trebuie imbinate absolut deloc.
Daca iti e atat de draga berica ia RATB-ul, daca e tarziu ia taxiul, cheama un prieten sa te ia, mergi pe jos ...etc.
Daca vrei sa mergi cu masina, exista apa, cola, sucuri de fructe, ice tea, limonada, bere fara alcool (da, stiu ca e naspa la gust), cocktailuri non alcoolice, taur rosu....

This post has been edited by vallixx: 8 Sep 2010, 19:44

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
andurs
post 9 Sep 2010, 09:23
Post #39

membru

QUOTE(vallixx @ 8 Sep 2010, 20:42)
...
Eu am 100-110 kile, ma trezesc odihnit pe la 9 dimineata, ma duc si bag in mine ca spartu' mancare grasa si multa ( gen ciorba, friptana de porc cu grasime multa ..etc..etc, intelegeti situatia). Trag o berica si plec cu masina.
Sunt sanse extrem de mari sa nu am nici pe dracu si sa nu constitui niciun pericol la volan.

Altu' are 50 kile, vine super obosit de la un serviciu stresant, trage o berica, nu mananca nimic sau baga repede un sandwich si pleaca cu masina. Lasati-ma sa cred ca ala e jumatate beat si nu mai are nici pe departe atentia si reflexele pe care le am eu dupa acceasi cantitate de bere.
....
*

Hai ca esti distractiv. Nu exista lege in lumea asta care sa-ti precizeze ca ai voie sa bei x cantitate de alcool biggrin.gif . Iti precizreaza limita maxim admisa a alcoolului in sange. Sa presupunem ca e 0.02 la mie. In exemplul tau, daca iti pune fiola tie iese 0.01, deci esti ok, daca ii pune fiola aluilalt descris de tine ii iese 0.04 deci pa carnet. (cifrele sunt absolut intamplatoare, am dat un exemplu).

--------------------
+
MirceaVio
post 9 Sep 2010, 10:05
Post #40

Membru autentic

QUOTE(andurs @ 9 Sep 2010, 09:23)
Hai ca esti distractiv. Nu exista lege in lumea asta care sa-ti precizeze ca ai voie sa bei x cantitate de alcool biggrin.gif . Iti precizeaza limita maxim admisa a alcoolului in sange. Sa presupunem ca e 0.02 la mie. In exemplul tau, daca iti pune fiola tie iese 0.01, deci esti ok, daca ii pune fiola aluilalt descris de tine ii iese 0.04 deci pa carnet. (cifrele sunt absolut intamplatoare, am dat un exemplu).
*

Exact ce ziceam si eu cu cateva posturi mai sus. A nu se intelege gresit, e generic spus "o bere". Andurs a explicat exact despre cum ar trebui sa fie.

--------------------
+
Adi86
post 9 Sep 2010, 11:19
Post #41

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

Totul se rezuma la educatie. Aici in Elvetia, totul merge pe incredere: legile sunt permisive, plecand de la premisa ca lumea nu va sari calul. La noi e fix invers: legile sunt facute in asa fel incat lumea sa nu sara calul.

Sunt convins ca daca fiecare sofer ar avea un minim de educatie si bun simt iar legea ar permite 0.x alcool in sange, nimeni nu ar depasi aceasta limita.
Dar la sociatatea romaneasca nu se aplica acest lucru. Avem o gramada de nesimtiti, cocalari, etc.etc. fara pic de aducatie sau bun simt, care in aceasta situatie ar depasi aceste limite de "o bere, un pahar de vin", etc.

Intr-adevar si mie mi-ar cadea bine o berica din cand in cand, dar daca ma gandesc la restul milioanelor de soferi carora le-ar cadea si lor bine, se impute treaba rau de tot.

Asadar, legea e facuta bine asa cum e acuma.

Ca exemplu, in Elvetia e legal sa ai arma de foc (ma refer la pistoale adevarate nu gaz, aer comprimat sau alte mizerii). Nu ai nevoie nici macar de permis de port arma. Un cazier e suficient. Cu toate astea, nimeni nu cara pistolul in torpedo sau se lauda cu acest lucru, ca sa nu mai vorbesc de folosirea lui.
Va las pe voi sa va ganditi la urmari daca si la noi ar fi la fel. Cam asa stau lucrurile si cu alcoolul la volan.

This post has been edited by Adi86: 9 Sep 2010, 11:23

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
nlu
post 9 Sep 2010, 20:52
Post #42

Membru autentic

Vrei sa bei o berica? ia una fara alcool wink.gif

--------------------
Renault Megane sedane Expression 1.6 16v 2007 Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
+
andurs
post 10 Sep 2010, 09:33
Post #43

membru

Si in Romania ar fi ok sa-ti iei arma de foc doar cu cazierul. Daca o folosesti inafara reglementarilor legale, puscarie. Simplu. Ca si la ei ai cam pus-o daca te abati de la lege.
Decat o lege aspra pe care n-o aplica nimeni, sau pedepsele pentru incalcarea ei sunt blande, prefer o lege mai permisiva, dar pedepsele sa fie drastice si sa fie aplicate la sange.
Crezi ca in Romania, caruia ii trebuie arma de foc pentru "treburi zilnice", ii este foarte greu sa si-o procure?? Ha, nicidecum.

P.S. O singura data in viata am baut bere fara alcool (stella parca) si mi s-a facut rau instant din cauza gustului, asa ca am o oarecare retinere cand vad asa ceva.

--------------------
+
MirceaVio
post 10 Sep 2010, 09:56
Post #44

Membru autentic

QUOTE(nlu @ 9 Sep 2010, 20:52)
Vrei sa bei o berica? ia una fara alcool  wink.gif
*

Direct la coate si genunchi se duce aia!!! biggrin.gif Andurs up.gif legi mai permisive, pedepse din iad...

--------------------
+
crisolro
post 10 Sep 2010, 10:25
Post #45

indiferent de limita (0 sau 0.02 etc.) tot vor exista cretini care vor bea ca porcii si se vor urca la volan - si O! Doamne!, nu trebuie sa ne gandim la ce accidente ar putea face acestia ci este suficient sa fie mai zmei in trafic, sa sicaneze si sa agreseze (fie si verbal) pe altii in trafic si deja e mult, nu? chestia cu "atunci cand beau sunt cuminte si conduc legal si mai linistit decat de obicei" e semi-frectie
eu unul sunt de acord cu limita 0 insa as marsa pt. pedepse muult mai mari pt. conducere sub influenta alcoolului, in stare de ebrietate sau fara permis! - masuri care nu vor elimina nicidecum cazurile dar le vor reduce (si aici iar sunt de acord ca le va reduce ca nr. nu ca si gravitate si intr-o masura mica - dar cu timpul, cand vor incepe sa curga exemplele, masura va deveni din ce in ce mai mare wink.gif )
cheers.gif

P.S.: tin sa multumesc si pe aceasta cale sotiei care ma aduce lat de la petreceri, iarba verde etc. radmasa.gif

This post has been edited by crisolro: 10 Sep 2010, 10:31

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Adi86
post 10 Sep 2010, 10:52
Post #46

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

QUOTE(andurs @ 10 Sep 2010, 09:33)
Si in Romania ar fi ok sa-ti iei arma de foc doar cu cazierul. Daca o folosesti inafara reglementarilor legale, puscarie. Simplu.
Crezi ca in Romania, caruia ii trebuie arma de foc pentru "treburi zilnice", ii este foarte greu sa si-o procure?? Ha, nicidecum.

NU ar fi ok sa-ti iei arma de foc cu cazierul...trebuie sa ai societatea gata formata si cu un minim de educatie pt. a facilita lucrul asta.

Sunt convins ca nu este greu de procurat, dar parca mai stai cu morcovelul cand stii ca nu ai dreptul s-o porti asupra ta. In schimb daca nu te opreste nimeni s-o ai in torpedo, chiloti, etc, parca vad cum va fi plin de batmani si zorro peste tot in trafic.

Aaaa..si inca ceva: aici sunt centre speciale de antrenemant si tras cu arma. Eu iti garantez ca daca-i pui in mana unui incepator un P210 de 9 mm, la primul foc il scapa din mana. wink.gif

Repet: LEGEA este ok asa cum este acuma.

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
andurs
post 10 Sep 2010, 10:55
Post #47

membru

QUOTE(crisolro @ 10 Sep 2010, 11:25)
...tin sa multumesc si pe aceasta cale sotiei care ma aduce lat de la petreceri, iarba verde etc.  radmasa.gif
*

Da, da! Subscriu! biggrin.gif Eu m-am bucurat mai tare decat sotia cand a luat permisul, nu mai zic ca de gura mea a acceptat sa faca scoala de soferi. Bine, motivatia era ca poate eu nu-s disponibil tot timpul si tre sa mearga sa ia copilul de la gradinita, sau sa mearga undeva urgent si taxiul e scump etc. radmasa.gif

This post has been edited by andurs: 10 Sep 2010, 10:56

--------------------
+
vallixx
post 10 Sep 2010, 16:24
Post #48

Membru nesuferit

QUOTE(andurs @ 9 Sep 2010, 09:23)
Hai ca esti distractiv. Nu exista lege in lumea asta care sa-ti precizeze ca ai voie sa bei x cantitate de alcool biggrin.gif . Iti precizreaza limita maxim admisa a alcoolului in sange. Sa presupunem ca e 0.02 la mie. In exemplul tau, daca iti pune fiola tie iese 0.01, deci esti ok, daca ii pune fiola aluilalt descris de tine ii iese 0.04 deci pa carnet. (cifrele sunt absolut intamplatoare, am dat un exemplu).
*

Bineinteles ca nu exista, dar s-a impamantenit la noi ideea ca acea cantitate care sa fie sub limita legala corespunde "unei beri" (banuiesc 500ml) sau a unui "pahar de vin" (banuiesc 250-300ml).
Si omul ia legea dupa cum aude, adica "am voie o bere", ceea ce incercam sa explic ca este complet gresit, de aceea cea mai sanatoasa idee este de 0 toleranta.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Afrodita
post 10 Sep 2010, 22:30
Post #49

membru

din pacate putini soferi realizeaza ca o masina poate deveni din jucarie o arma mortala in doar o fractiune de secunda....

nici drumurile nu sunt extraordinare, dar sunt tari in UE cu gauri mai mari si soferi mai responsabili si totusi numarul accidentelor e mai mic....

eu am mai spus asta si nu mi-am schimbat parerea, cred ca in primii 2 sau chiar 3 trei ani de permis nu ar trebui sa le fie permis sa conduca o masina cu o capacitate mai mare de 1.2l.... ph34r.gif

si mai sunt de parere ca niste lectii obligatorii de educatie rutiera in scoala, facute in cel mai serios mod cu putina (poze, filmulete etc) prin care copiilor sa li se explice de ce e bine sa respecte regulile si de ce e bine sa se asigure chiar si cand trec pe trecere (pt ca nu stii ce cap luminat a parcat in dreptul trecerii si vizibilitatea soferilor e zero) etc.

--------------------
Renault Megane I 1996 1.6 - DYD
when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't?
+
Laurentziu83
post 11 Sep 2010, 18:15
Post #50

Membru autentic

Ai sa te miri, dar nu viteza este cauza accidentelor la noi. Si nu interdictia de a conduce un motor mai mare de 1.2 este raspunsul. Prima mea masina, Matizul, are motor de 0.8, cu toate astea a vazut de la mine si 140 la ora si la orice ora e o potentiala arma mortala, asa ca nu conteaza cilindreea, ci ducatia celui de la volan. Si, cu locurile astea de munca din care ajungi rupt acasa si mai si muncesti si sambata (ca doar de asta am facut revolutie, sa muncim si sambata), nu vad eu bine noile generatii de care nu mai au timp parintii sa se ocupe.

--------------------
. . .
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd May 2025 - 13:07
Dacia