probleme cu cauciucurile, unde e mecanica de vina?
![]() ![]() ![]() |
probleme cu cauciucurile, unde e mecanica de vina?
zugry |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer GT Line
1,5 dCi 110CP - aprilie 2015
- de Bucuresti... :) Renault rulez...
|
|||
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
aproape toate meganurile tocesc asa
![]() ![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
chelule |
![]()
|
![]() membru fara par Group: Members Posts: 611 Joined: 9 April 09 From: Brasov ![]() |
a fost lovita in partea din spate?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
2005
- BV-11-CHE
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
QUOTE(dumitrescuandrei @ 7 Sep 2010, 20:44) oops! cum adika de la punte? si nu se poate corecta? Nu se rezolva cu bracaj? QUOTE(chelule @ 7 Sep 2010, 20:45) depinde ce intelegi prin lovita. A fost tamponata extrem de usor cu 3 ani in urma. Extrem de usor inseamna atinsa, singura urma e o zgarietura fff mika pe coltul stanga spate. Nu se rezolva cu bracaj? This post has been edited by zugry: 8 Sep 2010, 09:00 |
--------------------
Renault
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu cred ca e o problema generala si deci normala pentru megane-uri. Eu de exemplu aveam cauciucurile pe spate tocite egal, iar la 80.000 km, cauciucuri de vara originale se vedea daca se toceau altfel
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Adi86 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 28 July 08 From: Lausanne, Switzerland ![]() |
Confirm si eu, NU este o problema generala. Sunt la al 4-lea set de gume si nu am avut probleme cu tocirea neuniforma...
This post has been edited by Adi86: 8 Sep 2010, 09:19 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008
|
|
crisglam |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 22 September 09 ![]() |
Nici mie nu mi se tocesc neuniform, pe cele de vara le-am schimbat la 77.000 km, erau tocite uniform, avand ambele 2 mm profil
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
1.9 dCi 2005
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
O fi problema generala la cele luate din targ
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
zugry |
![]()
|
haideti sa nu deviem de la subiect
eu nu fac taximetrie, sunt cauciucurile originale Bridgestone B390, au 89k km, rulate alternativ vara cu un set de iarna pentru anotimpul in cauza. Deci nu cred ca e problema de cauciuc, ci o problema de mecanica puntea spate se poate corecta? ce presupune bracajul? |
--------------------
Renault
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE Unghi de bracaj: Unghiul pe care il face planul median al rotii cu planul longitudinal median al autovehiculului, atunci cand volanul este rotit la maxim, stanga sau dreapta. Prin extinderea intelesului, se poate vorbi si de un unghi de bracaj la volan, masurat in rotatii ale volanului, stanga sau dreapta, fata de pozitia neutra a acestuia, corespunzatoare mersului in linie dreapta al autovehiculului. Pentru realizarea conditiei de virare neutra, unghiul de bracaj al rotii interioare virajului este intotdeauna mai mare decat cel al rotii exterioare. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Daca consideri ca este o problema cu masina, mergi la un service pentru "un test" al geometriei ... acolo o sa se vada foarte clar daca exista vreo "deviatie" si cat e si asa mai departe. {89k pentru niste anvelope mi se pare "exagerat" de mult.} Din cate stiu [puntea spate,] rotile din spate, nu pot fi corectate la un stand de geometrie dar macar intelegi exact despre ce este vorba.
This post has been edited by cmandrei: 8 Sep 2010, 10:36 |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
zugry |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 8 Sep 2010, 10:34) ms SorinCT, deci bracajul nu afecteaza spatele, inteleg QUOTE(cmandrei @ 8 Sep 2010, 10:35) Daca consideri ca este o problema cu masina, mergi la un service pentru "un test" al geometriei ... acolo o sa se vada foarte clar daca exista vreo "deviatie" si cat e si asa mai departe. {89k pentru niste anvelope mi se pare "exagerat" de mult.} Din cate stiu [puntea spate,] rotile din spate, nu pot fi corectate la un stand de geometrie dar macar intelegi exact despre ce este vorba. pai asta e solutia finala, dar nu inteleg de ce la vulcanizare mi-a zis de bracaj, daca acesta nu afecteaza puntea spate... problema a aparut in ultimii 3.000 km, cati am facut anul asta pe anvelopele de vara. |
--------------------
Renault
|
|
SorinCT |
![]()
|
Uite aici o explicatie mai pe larg despre uzura inegala si probleme comune asociate. A se acorda atentie tabelului cu uzura si explicatia termenului camber.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine se tocesc rotile uniform... dar exista colegi chiar si pe aici pe forum care s-au mai plans de aceeasi problema si s-a dovedit a fi puntea spate de vina...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu va suparati, dar rotatia anvelopelor ce rol credeti ca are. nici o masina nu toceste uniform toate anvelopele, de aceea se si recomanda ca de la un schimb la altul sa se faca rotatia anvelopelor.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-am referit la diferente de uzura intre (stg-dr)anvelopele de pe aceeasi punte unde nu este normal sa apara diferente, decat daca toate drumurile tale sunt la stanga sau la dreapta...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
|
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
zugry |
![]()
|
raspuns primit pe alt forum:
"in cazul asta, probabil e vorba doar de niste bucsi uzate la puntea spate, daca zici ca n-ai fost lovit din lateral, nici n-ai derapat serios cu spatele in bordura. " |
--------------------
Renault
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
bucsele de la puntea de megane nu au cum sa influenteze tocirea neuniforma a cauciucurilor.crede`ma pe cuvant ca e puntea.stiu ce vorbesc
|
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
zugry |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
|
Fre33lancer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 15 March 08 ![]() |
alta ...la vreo 20 mil-30 mil asa
|
--------------------
Megane
Sedan 2.2
2008
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
daca nu toceste rau, adica in putini kilometri nu e o asa mare problema.ale mele tocesc cam in 50-60k deci nu`mi fac griji.daca toceste repede atunci trebuie schimbata.poti cauta si pe la dezmembrari, gasesti cam cu 200 de euro
![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
potbaniceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 6 October 10 ![]() |
am si eu o problema cu pneurile. Cauciucurile dupa spate se tocesc amandoua la fel, dar se tocesc mai repede decat cele de pe fata, ceea ce mi se pare anormal. Nu cele de pe fata se tocesc mai repede
![]() This post has been edited by potbaniceanu: 6 Dec 2010, 22:34 |
--------------------
renault
megane II
2003 megane bicorp II 2003 1,9 dci 130 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:11 |