Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa inmatriculare auto, oare nu mai platim ?

horyc
post 6 Jan 2012, 20:49
Post #1

Membru

Group: Members
From: Gravesend

Salut,
In primul rand redeschid un caz care ne afecteaza pe toti, Taxa auto.
Am o intrebare, ce ziceti de:

Dați în judecată statul, ca să nu mai plătiți taxa auto!

Decizia Curții Supreme, care spune că autoritățile trebuie să înmatriculeze mașinile fără plata taxei de poluare, a fost publicată în Monitorul Oficial

E oficial! Românii își pot cere înapoi banii în instanța sau pot înmatricula o mașină fără să mai plătească taxa auto. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție a fost publică în Monitorul Oficial pe 3 ianuarie. Însă, șoferii pot obține asta doar dacă dau statul în judecată.
Până la intrarea în vigoare a legii noii taxe de poluare, care a fost promulgată ieri, șoferii mai au o speranță. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care spune că autoritățile trebuie să înmatriculeze autovehicule fără să ceară achitarea taxei de poluare, a fost publicată în Monitorul Oficial în urmă cu trei zile și a intrat deja în vigoare.

Însă, cum era de așteptat, instituțiile nu știu nimic, nu bagă în seamă, ori nu au fost informate. Cum celebra taxă de poluare se achită la administrațiile financiare, am încercat să aflăm de la Agenția Națională de Administrare Fiscală și de la Direcția Generală a Finanțelor Publice București dacă se știe de această decizie.

Însă, până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns. Am încercat și la Serviciul de Înmatriculări București. „Nu am fost informați de această decizie, dar o vom aplica dacă va fi cazul. Cel mai probabil este valabilă doar în instanță", ne-a spus comisarul-șef Dan Moșescu.

Nelămuriți, ne-am încercat norocul la un avocat, pentru a înțelege cum se aplică această hotărâre a Curții Supreme.

„În mod normal, de o astfel de decizie trebuie să țină cont și instituțiile abilitate.Dar, din păcate, la noi se va putea găsi o rezolvare doar în instanța. Judecătorii din toată țara trebuie să țină cont de această decizie", ne-a explicat avocatul Gheorghe Piperea.

Astfel, șoferii au două soluții: plătesc taxa și, în baza acestei decizii, cer banii înapoi, ori, dau în judecată statul pentru a-și putea înmatricula mașina fără plata taxei de poluare. Astfel, magistrații se vor trezi cu sute de dosare pe cap. Asta, până la intrarea în vigoare a noii taxe.

Noua lege a taxei de poluare va intra în vigoare, cel mai probabil, la începutul lunii februarie, după ce a fost promulgată ieri de președintele Băsescu. Aceasta presupune o restituire a sumelor plătite deja, cu până la 25%, dar îi pune la plată și pe cei care își cumpără o mașină gata înmatriculată în țară, înainte de 1 ianuarie 2007.

Sursa: http://www.click.ro/lifestyle/auto/dati-ju...1316868452.html

--------------------
Renault Scenic 1999 - TX 6761 XC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 7 Jan 2012, 20:12
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

In primul rand exista un topic mai mult decat "consistent"la sectiunea de stiri, nu era nevoie de inca unul.
In al doilea rand cred ca articolul ala se refera la taxa in forma actuala. Ieri a fost promulgata o noua lege care urmeaza sa intre in vigoare. Ma indoiesc ca in cazul ei se va mai aplica aceeasi regula.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
horyc
post 7 Jan 2012, 20:37
Post #3

Membru

From: Gravesend

Daca mai e deschis, atunci rog sa se mute.

--------------------
Renault Scenic 1999 - TX 6761 XC
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:05
Dacia