Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pleaca tare de la semafor !, Este una dintre masurile de fluidizare trafic.

Axe
post 4 Apr 2010, 10:04
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Citeam undeva ca s-ar fi facut un studiu si ca spaniolii ar fi cei mai abili soferi. In ce consta testele efectuate ?! In numarul de masini care trec la un ciclu "verde" al semaforului. Cu alte cuvinte au cel mai mare numar de masini care trec pe unitate de timp data. Asta presupune ca primii din coloana sa se gandeasca si la cei din spate pt ca pot fi oricand in situatia lor si sa plece cat de tare pot, evident fara a lasa cauciucurile pe asfalt smile.gif
Este clar ca daca obiceiul prinde si la noi ar mai rezolva unele neajunsuri insa la noi se intampla exact invers, sunt in primii 5-10 la semafor, trec in mod sigur, da-i dracu pe ceilalti din spate si plec eventual ca un babalac miop. Daca in schimb ma depaseste o femeie, devin brusc vitezomanul dement care as face orice cu pedala la blana s-o depasesc, ptiiii, ce afront dom'ne !!! blush.gif

This post has been edited by Axe: 4 Apr 2010, 10:11

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aqua
post 4 Apr 2010, 11:03
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

smile.gif ce te faci cand nici macar la semafoarele astea la care iti scrie clar cate secunde mai ai pana la verde nu se misca nimic, eu am vazut destule cand se face 3, 2 , 1 si verde si nici macar atunci nu se pleaca de pe loc

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
Mutzunache
post 4 Apr 2010, 11:29
Post #3

Milk my sheep, bitch!

Cel mai rapid trafic, daca pot spune asa, Viena, toata lumea pleaca simultan, e incredibil..1,2,3,4.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
rtBK
post 4 Apr 2010, 11:41
Post #4

Unique like everyone else

la noi nu stiu daca merge, deoarece sunt destui care trec pe rosu si s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. In rest sunt total de acord cu tine, cred ca toti am dat de adormiti de treceau 2 masini pe verde si in spate era ditamai coloana. dry.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Axe
post 4 Apr 2010, 16:32
Post #5

Membru autentic

La noi, ca si la altii, e treaba de constientizare, fiecare aspect care poate contribui la fluidizarea traficului trebuie intai descoperit apoi insusit si aplicat. Ca fiecare sunt preocupat din ce in ce mai mult de metodele prin care traficul poate deveni digerabil si nu un factor de stres in plus wink.gif
In orasele mari oamenii pierd imens de mult timp in trafic, daca aduni orele cu speranta de viata(sa zicem 60-70ani) s-ar putea sa-ti dai seama ca trebuie facut ceva. Ah, problema nu ar fi chiar grava daca am avea mai multe vieti, dar avem doar una ! rolleyes.gif
Ar mai fi si poluarea, masinile care stationeaza in ambuteiaje cu orele sunt o crima, cantitatea totala de combustibili irositi inutil este de multe ori mai mare decat daca traficul ar fi fluent.
Incurajarea transportului in comun si mersul pe bicicleta, scuter ar fi alte alternative extrem de importante.

This post has been edited by Axe: 4 Apr 2010, 16:39

--------------------
+
UXE
post 6 Apr 2010, 08:53
Post #6

Modelator

eram intr-o dimineata la eroilor , stateam la coada la semafor, se face verde si bag a intaia ... cand colo dupa vreo 5 secunde inca stateam pe loc si nimeni din fata mea nu se misca iar cei de pe banda de langa mine treceau de zor... apuc sa schimb banda si cand ajung la semafor vad un nene care cumpara un ziar in intersectie... normal ca a mai apucat doar el verde , pe restul i-a prins culoarea rosie smile.gif

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Axe
post 6 Apr 2010, 19:27
Post #7

Membru autentic

E, daca este sa vorbim de nesimtirea unora nu mai terminam cu exemplele. Ce sa mai zicem de taximetristii stationati pe colturile intersectiilor blocand banda pentru viraj la dreapta sau chiar una din benzile unui drum care oricum are doar doua benzi pe sens.
Un exemplu graitor ar fi in fata mag. Mega Image de la Tineretului unde frecvent sensul de mers spre Unirii este blocat de taxiuri stationate.
Usor, usor, camerele si echipajele mobile vor remedia situatiile astea prin amenzi insa unele neajunsuri tin chiar de noi, de fiecare. Pare o chestie minora sa pleci mai tare de la semafor insa daca fiecare ar face asta, numarul vehiculelor ce trec la un "ciclu verde" se poate dubla.

This post has been edited by Axe: 6 Apr 2010, 21:15

--------------------
+
SonyAD
post 10 Aug 2010, 02:15
Post #8

Membru

From: București

Nu e vorba doar de nesimțire. E vb. și de prostie/adormire.

Exemplu banal: vrei să faci stânga sau dreapta în intersecție. Te încadrezi pe banda 3 sau 1. În față ai șoferi tipici. Cum intră în intersecție trag de volan și formează o curbă la stânga sau la dreapta. Intră 2, maxim 3 mașini până la șina de tramvai sau trecerea de pietoni care apoi așteaptă să treacă tramvaiul sau pietonii. Cei de pe banda 2 merg tare, pe dreptul lor.

Între timp s-a făcut roșu.

Țeapă!

De ce nu se gândesc și ei să meargă cât mai în față înainte de a învârti de volan ca să aibă mai multe mașini loc în intersecție, una lângă alta în loc de una după alta pe o curbă dulce?

De aia nu mă încadrez pe banda întâi sau de centru ca să virez în intersecție. Să pot ocoli imbecilii.

Ce să mai zic de proștii care tot freacă ambreiajul la stop și verdele tot îi prinde cu izmenele în vine, în loc să se uite și ei la celelalte semafoare din intersecție să fie pregătiți.

Nu înțeleg cum pot fi atât de mulți proști/nesimțiți cu carnet, sincer.

This post has been edited by SonyAD: 10 Aug 2010, 02:18

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi
Le lion flatulent est revenu.

Dar tot îi fuge fundul.
+
SorinCT
post 10 Aug 2010, 08:53
Post #9

Honor et Patria

From: Constanta

Calc-o tu la secunda 1 de verde sa te intersectezi cu vreun gipan grabit din lateral cum era sa fac eu de multiple ori biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
rtBK
post 10 Aug 2010, 09:06
Post #10

sonyad depinde de intersectie... uneori ai banda 1 sau 3 care pe langa dreapta/stanga mai au si mers inainte... sa vina unu hotarat de pe banda 3 si tu sa-i faci stanga in fata ca sa "ocolesti" imbecilii atunci sa vezi cum se schimba rolurile.

Sau mai e o situatie cand nu poti sa te duci pana in capat ca sunt oameni de pe contrasens care vor sa faca stanga imprejur si atunci iar se face blocaj.

--------------------

Trek Valencia
+
crisolro
post 10 Aug 2010, 11:19
Post #11

mi se pare absurd sa cautati sursa tuturor aglomeratiilor din trafic in faptul ca pleaca unul mai greu de la semafor ... una e sa doarma pe el si alta e ca pleaca mai greu
ce pana mea, toti tre' sa forjeze masinile in intersectie ca sunt unii care baga ca inecatii? care pleaca racheta pt. a-i gasi la urmatorul semafor stand in rand cu tine sau cu maxim o masina in fata?

eu nu cred ca prin strainatate pleaca toti ca inecatii de la semafoare, pleaca parca mai grupat dar

iar eu consider f utile semafoarele cu afisaj atat pt. a pregati plecarea cat si pt. a pregati oprirea wink.gif tongue.gif

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Vallybz
post 10 Aug 2010, 11:24
Post #12

Membru autentic

From: Buzau/Bucuresti

o treaba foarte buna ar fi sincronizarea semafoarelor, ca deageaba plec tare la semafor, daca la urmatorul prind abia cand s-a facut rosu...crede-ma ca nu as pleca tare decat daca as stii ca le prind pe toate verzi, dar doar sa plec tare ca peste 200m sa ma opresc, nu are rost.....

--------------------
Renault Megane 1 Facelift, 1.6, 16v - BZ 87 BVM Coupe 1999 K4M-A7-00
+
Duyu
post 10 Aug 2010, 11:26
Post #13

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Faza cu plecatu' greu de la semafor e discutabila, dar ce parere aveti de cei care merg foarte incet si nu o fac pe banda 1, sau care merg foarte incet si cand vad ca se pune galben la semafor ii dau forja? post-336-1110552439.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
MuciX
post 10 Aug 2010, 11:31
Post #14

sunt un om bun

From: când în când

QUOTE(Axe @ 4 Apr 2010, 11:04)
spaniolii ar fi cei mai abili soferi. [...]
*

Mai abili decat finlandezii? blink.gif

In rest, de acord cu ce zici tu, dar cu specificatia sa se si coreleze semafoarele.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
L!nuX
post 10 Aug 2010, 13:25
Post #15

Membru decent

degeaba pleaca primu repede daca al 2-lea doarme
daca semaforu tine 5 secunde cum tinea ala de la pot de la grozavesti trec fix 3 masini si ultima trecea pe galben

spania a iesit bine intrucat nu are asa multe semafoare , are multe sensuri giratorii , chiar foarte multe care fluidizeaza altfel traficul

ce au alte tari si nu avem noi ? raspunsul este o legislatie dura si un politist care nu pune botu la orice cocalar si intinde mana pentru spaga , amenda e amenda si leagea e lege

si cum a zis rtBK daca pleci in tromba rsti sa te pupe unu care forteaza galbenu/rosu sau care trece pe rosu deabinelea

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
balanel
post 10 Aug 2010, 14:23
Post #16

Transmisie automata - confort si siguranta.

QUOTE(SonyAD @ 10 Aug 2010, 02:15)

1. De ce nu se gândesc și ei să meargă cât mai în față înainte de a învârti de volan ca să aibă mai multe mașini loc în intersecție, una lângă alta în loc de una după alta pe o curbă dulce?

2. De aia nu mă încadrez pe banda întâi sau de centru ca să virez în intersecție. Să pot ocoli imbecilii.

1. Pentru ca, cel putin cand faci stanga, nu trebuie sa-ti intersectezi traiectoria cu celelalte masini care vin pe contrasens si fac si ele tot stanga.
2. Eu ii blochez cat de bine pot pe smecherii care fac asa si nu stau la coada.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
Axe
post 10 Aug 2010, 16:57
Post #17

Membru autentic

Eu cand am spus sa se plece tare, am specificat fara scartz, forja etc. Daca se pleaca tare si grupat, ideea e ca trec de doua ori mai multe masini...
In legatura cu cei care trec pe rosu pe sensul celelalt, ce sa mai zic, tipic cocalaresc sad.gif , poate dam chiar si peste fratele aluia care a intrat ranga de beat pe pista unde se tinea concursul de motociclete !

--------------------
+
SonyAD
post 10 Aug 2010, 22:32
Post #18

Membru

QUOTE(rtBK @ 10 Aug 2010, 09:06)
sonyad depinde de intersectie... uneori ai banda 1 sau 3 care pe langa dreapta/stanga mai au si mers inainte... sa vina unu hotarat de pe banda 3 si tu sa-i faci stanga in fata ca sa "ocolesti" imbecilii atunci sa vezi cum se schimba rolurile.

Sau mai e o situatie cand nu poti sa te duci pana in capat ca sunt oameni de pe contrasens care vor sa faca stanga imprejur si atunci iar se face blocaj.
*

Mi s-a mai intamplat sa dau peste robopi care vor sa mearga inainte de pe banda din stanga sau dreapta si sa nu se lase depasiti si ocoliti de ai dracu, stilul domnului balanel. Dar rar. Si mai am si alte scheme in maneca.

Uite aici o schema complementara:

Cand te aproprii de stop te uiti la masinile pe langa care treci sa vezi care are semnalul pus. Eu asa procedez cand vreau sa fac dreapta de pe natiunile unite spre Piata Constitutiei. Apoi folosesti una dintre masinile respective ca dop pt. prostime. Totul este sa iti folosesti capul in trafic, lucrur rar, dealtfel.

Cu cei care vor sa intoarca rezolvi la mica intelegere sau lasi si tu loc de o masina sau 2 pana in bordura de la tramvai.

Nu e ceva complicat.

QUOTE(balanel @ 10 Aug 2010, 14:23)
1. Pentru ca, cel putin cand faci stanga, nu trebuie sa-ti intersectezi traiectoria cu celelalte masini care vin pe contrasens si fac si ele tot stanga.

Nu conteaza. E oricum mult mai eficient. Practica o demonstreaza. Ne ocolim unii pe altii si avem o gramada loc in intersectie. Spre capatul intersectiei lasam loc (o banda) celor care vor sa faca o intoarcere.

Apoi asteptam cuminti sa se faca verde pt. noua directie de mers sau sa putem trece printre goluri in trafic.

Asta cand ai de a face cu soferi si nu potopul de vite motorizate de pe sosele.

Aceeasi regula, de a nu bloca intersectia, se aplica si se respecta chiar mai usor.

2. Eu ii blochez cat de bine pot pe smecherii care fac asa si nu stau la coada.
*

Atunci ai o mentalitate comunista, ca sa nu fiu nepoliticos, si nu se explica cum ai trecut testul psihologic. Cum iti propui sa ma blochezi cand eu urmaresc sa ocup un loc la care tu nici nu te-ai gandit?

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi

Dar tot îi fuge fundul.
+
balanel
post 10 Aug 2010, 23:18
Post #19

Aia e treaba mea prietene.

A ta e sa respecti marcajele de pe benzi, care iti interzic de altfel manevrele pe care le faci tu.

De pe banda 3 si 1 e de obicei voie sa mergi inainte, spre deosebire de banda 2, de unde de obicei NU e voie sa faci stanga sau dreapta.

De asemenea este regula care spune ca la virajul stanga nu trebuie sa se intersecteze traiectoriile masinilor. Faptul ca tu consideri ca e mai bine altfel, nu ma intereseaza catusi de putin, unde e regula nu e tocmeala, sa faca fiecare ce crede.

Oricum, apelativele pe care le folosesti precum si ceea ce scrii dovedesc lipsa de respect, chiar dispret, fata de ceilalti participanti la trafic.

De regula eu cand intalnesc de-astia ca tine in trafic, si reusesc sa ii impiedic sa incalce regulile, sunt dispus de a merge pana a-mi lovi masina, mai ales daca cel vinovat, prin incalcarea regulilor de circulatie, sunt pasibili de suspendare permis.

Exemplu: daca tu vrei sa faci stanga/ dreapta de pe banda 2, care are marcaj obligatoriu inainte, si ma lovesti pe mine, care merg corect pe 1 sau 3, conform cu directiile indicate de marcaje, tie ti se va ridica permisul, pentru nerespectarea marcajelor care OBLIGA la urmarea unei directii de mers.

CLAR???!!!!

This post has been edited by balanel: 10 Aug 2010, 23:26

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Fan Mircea Badea.
+
SonyAD
post 11 Aug 2010, 03:58
Post #20

Membru

QUOTE(balanel @ 10 Aug 2010, 23:18)
Aia e treaba mea prietene.

Cum ziceți dvs., do'n colonel.

A ta e sa respecti marcajele de pe benzi, care iti interzic de altfel manevrele pe care le faci tu.

Nu-s robot de merge după vopseaua magnetică de pe podea.

De pe banda 3 si 1 e de obicei voie sa mergi inainte, spre deosebire de banda 2, de unde de obicei NU e voie sa faci stanga sau dreapta.

Asta e. Nici roboții teleghidați nu ar trebui să aibă voie la volan.

De asemenea este regula care spune ca la virajul stanga nu trebuie sa se intersecteze traiectoriile masinilor. Faptul ca tu consideri ca e mai bine altfel, nu ma intereseaza catusi de putin, unde e regula nu e tocmeala, sa faca fiecare ce crede.

Pune pls. articolul de lege. Ce zici aici e adevărat pt. intersecțiile semaforizate separat pt. viraj la stânga.

Oricum, apelativele pe care le folosesti precum si ceea ce scrii dovedesc lipsa de respect, chiar dispret, fata de ceilalti participanti la trafic.

Corect. Majoritatea sunt imbecili sau neam de traistă. Să dai peste un alt șofer în trafic e prilej de bucurie. E un eveniment rar.

De exemplu, altul care nu folosește aproape deloc frâna de la Dej la București și înapoi, nu taie marcajele de benzi să poate lua curbele prin munți, etc.

Noi recunoaștem când facem greșeli și mai și învățăm din ele.

De regula eu cand intalnesc de-astia ca tine in trafic, si reusesc sa ii impiedic sa incalce regulile, sunt dispus de a merge pana a-mi lovi masina, mai ales daca cel vinovat, prin incalcarea regulilor de circulatie, sunt pasibili de suspendare permis.

Nu ai cum să nu încalci nici regulă. Cei care (cred că) respectă litera legii și nu spiritul ei sunt pe lângă felie. Cei care se cred în măsură și simt nevoia să facă pe polițistul în trafic sunt de-a dreptul periculoși.

Exemplu: daca tu vrei sa faci stanga/ dreapta de pe banda 2, care are marcaj obligatoriu inainte, si ma lovesti pe mine, care merg corect pe 1 sau 3, conform cu directiile indicate de marcaje, tie ti se va ridica permisul, pentru nerespectarea marcajelor care OBLIGA la urmarea unei directii de mers.

CLAR???!!!!
*

Pari genul care accelerează când îl depășești și merge pe banda de mijloc cu limita legală.

În trafic ar trebui să lucrăm în echipă, să mergem toți tare dar cu ochii beliți. Să fim gata să arătăm gesturi de curtoazie altor șoferi în loc să accelerăm dinadins să îi lovim în lateral când vedem că pleacă din pușcă să ne poată depăși și ocoli fără să ne incomodeze.

Păcat că îs prea multe neamuri de traistă, imbecili și inapți pe șosele. Genul cărora, dacă le fuge un pic spatele s-au scăpat în izmene și nu se mai opresc până în copac.

F. f. stresant să fii pe drumuri ziua. Să tot mergi noaptea când mai toate vitele sunt în pat și incidența șoferilor între vite este mult mai mare.

This post has been edited by SonyAD: 11 Aug 2010, 04:00

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi

Dar tot îi fuge fundul.
+
rtBK
post 11 Aug 2010, 06:04
Post #21

QUOTE(SonyAD @ 11 Aug 2010, 04:58)
Asta e. Nici roboții teleghidați nu ar trebui să aibă voie la volan.
*

Dupa mine robotii sunt nesimtitii care nu te lasa sa schimbi banda de parca le furi painea de la gura si ajungi in intersectie pe prima sau a treia banda si dai de alt robot care iti taie fata ca sa faca stanga/dreapta pentru ca el e smecher. Iti zic sincer sper sa nu ne nimerim intr-o zi dupa ce mi s-au facut prea multe manevre din astea ca am momente in care nu mai apas frana la faze din astea. Tu traiesti cu impresia ca ai "decongestionat" traficul cand defapt TU si alti oameni nu ati dus decat la congestionarea lui mai rau pentru ca sunt altii care stau si asteapta cuminti.. si pe langa asta sunt momente cand nu aveti unde sa va bagati de pe banda 2 si ii blocati si pe aia care vor inainte. Poti sa canti cat vrei tu pe aici, am vazut manevrele de care vorbesti tu... ORICINE poate sa le faca, dar e vorba de bun simt, un lucru care lipseste in traficul bucurestean.

ia zi-ne...ca sa stim cu cine vorbim defapt... cand e semafor de stanga te bagi in fata coloanei? si atunci decongestionezi traficul?

This post has been edited by rtBK: 11 Aug 2010, 06:09

--------------------

Trek Valencia
+
balanel
post 11 Aug 2010, 07:59
Post #22

Art. 160. - (4) Schimbarea directiei de mers spre stânga, în cazul autovehiculelor care intra într-o intersectie circulând pe acelasi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stânga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

Dar de fapt nu stiu de ce ma obosesc sa iti arat. Doar tu nu esti un (robot) PROST care sa respecte regulile, nu?

Chiar aseara i-am facut-o unui jmecher ca tine cu un haudi, la intersectia Panduri cu 13 Septambrie. Pentru cine nu stie, acolo, cand vii dinspre Panduri sa mergi inainte pe Tudor Vladimirescu, cei care sunt incadrati pe banda 1, dupa ce trec de 13 Septembrie, nu mai au banda, deoarece aceasta este ocupata de taxiuri (alti nesimtiti) apoi de masini parcate.

Ei bine, de cele mai multe ori, banda 1 se umple de smecherasi, care dupa intersectie, forteaza ca sa se bage in fata celor care merg pe banda 2, si care vor sa-si continue drumul pe banda lor. Bineinteles ca nu se pune problema de semnal, asigurare, apoi trecere de pe banda 1 pe 2.

Aseara, deci, baiatu' cu haudi a incercat aceeasi manevra, dar nu i-a mers. Am stat in paralel cu el pana l-am vazut blocat in spatele masinilor oprite.

Daca insa ii vad ca dau semnal, se asigura, si NU o iau direct spre stanga, cum pleaca de pe loc, ci merg inainte, tinandu-si banda, pana e posibil sa o schimbe, respectand regulile, pun frana si ii las sa se bage.

Si eu sunt de acord cu colegul de mai sus, ca sunt nesimtiti cei care cand vad ca dai semnal sa schimbi banda, avand loc berechet intre ei si masina care circula in fata lor, accelereaza ca sa nu te lasa sa te bagi.

--------------------
Fan Mircea Badea.
+
cj98czh
post 11 Aug 2010, 08:47
Post #23

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

SonyAD - ceea ce faci tu se cheama smechereala si lipsa de respect.... adica fraierii stau la coada la semafor si tu nu..... ca esti mai tupeist....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
R19/16v
post 11 Aug 2010, 08:49
Post #24

Oldschool Member

From: Ploiesti

QUOTE(SonyAD @ 11 Aug 2010, 04:58)
Pari genul care accelerează când îl depășești și merge pe banda de mijloc cu limita legală.
*

Din nefericire aici l-a nimerit pe balanica.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
SonyAD
post 11 Aug 2010, 12:46
Post #25

Membru

QUOTE(rtBK @ 11 Aug 2010, 06:04)
Dupa mine robotii sunt nesimtitii care nu te lasa sa schimbi banda de parca le furi painea de la gura si ajungi in intersectie pe prima sau a treia banda si dai de alt robot care iti taie fata ca sa faca stanga/dreapta pentru ca el e smecher.

Fazele astea cu "nu mă lasă icsulescu să schimb banda" sunt valabile cât ai lămâia în geam sau dacă ești din provincie.

În practică este rar să nu găsești un samariteam sau pe unul care pleacă încet de pe loc. Sau, dacă nu, să convingi civilizat pe cineva să te lase și pe tine.

Iti zic sincer sper sa nu ne nimerim intr-o zi dupa ce mi s-au facut prea multe manevre din astea ca am momente in care nu mai apas frana la faze din astea.

E na. Bravadă de forum. smile.gif A feri sau frâna e gest reflex. Plus că nu cred că ți-ar face nici ție plăcere timpul și nervii mâncați pe dreptatea ta.

Tu traiesti cu impresia ca ai "decongestionat" traficul cand defapt TU si alti oameni nu ati dus decat la congestionarea lui mai rau pentru ca sunt altii care stau si asteapta cuminti..

Nu e adevărat. Nu am congestionat nimic. Folosesc spațiul altfel rămas liber ca să aștept până se face verde sau pot trece prin goluri în trafic după schimbarea direcției de mers.

Și nu urmăresc decongestionarea traficului. Nici când fac pe samariteanul. Ci o fac să nu stau la grămadă cu cireada de animale motorizate sau să nu las pe unul să prindă rădăcini așteptând să îl lase cineva să se bage și el.

De exemplu cineva care nu e din partea locului și care s-a încadrat pt. mers înainte pe banda de stânga de pe Iuliu Maniu la intersecția cu Moinești sau pe Timișoara înspre Răzoare la intersecția Brașov. Numai ca să își dea seama apoi că e semafor separat pt. stânga.

Deși, se cunoaște, nu ai ce căuta pe banda din stânga. Nici măcar pt. viraj la stânga. Decât dacă e 3 dimineața și drumul pustiu.

Îl văd că are semnal frânez și îl las că doar nu sunt robot.

si pe langa asta sunt momente cand nu aveti unde sa va bagati de pe banda 2 si ii blocati si pe aia care vor inainte.

Problema cu teoria ta este este că întotdeauna ai loc să te bagi în dreapta celor încadrați pt. viraj la stânga și să eliberezi banda pt. înainte pt. că întotdeauna sunt o grămadă de vite care trag stânga imediat ce intră în intersecție.

Și chiar dacă se ajunge la situația asta, se rezolvă la mica înțelegere, că doar nu suntem robocopi teleghidați, ce naiba!

Poti sa canti cat vrei tu pe aici, am vazut manevrele de care vorbesti tu... ORICINE poate sa le faca, dar e vorba de bun simt, un lucru care lipseste in traficul bucurestean.

Oricine poate. Dar nu prea mulți o fac. Sau nu o fac bine.

ia zi-ne...ca sa stim cu cine vorbim defapt... cand e semafor de stanga te bagi in fata coloanei? si atunci decongestionezi traficul?

Nu, nenea. În general nu se poate. Și când se poate, nu ai nevoie.

Mă bag din dreapta în fața coloanei de stânga. Pt. că e verde pt. înainte dar roșu pt. stânga. Și așa eu trec de intersecție într-un singur stop și tu prinzi rădăcini.

Bineînțeles, plec înainte să mă ajungă din urmă cei încadrați pt. stânga ca să nu îi încetinesc și să îl fac pe ultimul să mai stea un stop, că și așa, în genere, e scurt verdele pt. stânga.

Dar nu plec tare precum robotul. Dacă e unul care a forțat galben sau a intrat pe roșu îl las să elibereze intersecția.

Asta dacă nu e cazul să procedez cum fac de obicei la Lujerului cu Brașov, de ex. E roșu pt. stânga dar verde pt. înainte așa că merg înainte până aproape de capătul intersecției unde fac stânga și aștept pe șina lui 41 să se oprească traficul sau să pot trece. Nu blochez tramvaiul, evident.

Eu sunt trecut de intersecție și nu se știe dacă s-a pus verde pt. stângă încă, pt. cei ieșiți din pasaj.

În schimb, mai am o meteahnă. La Basarabia cu 1 Dec. 1918, când vin dinspre Industriilor, îmi place să mă prefac că sunt tramvai care merge înainte când e roșu pt. stânga.

QUOTE(balanel @ 11 Aug 2010, 07:59)
Art. 160. - (4) Schimbarea directiei de mers spre stânga, în cazul autovehiculelor care intra într-o intersectie circulând pe acelasi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stânga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

Da, nenea. Dar spune-ne și nouă ce fel de intersecție este, dacă nu te superi. Dirijată/nedirijată, semaforizată/nesemaforizată, cu semafor separat pt. viraj la stânga sau nu, etc.

Regula aia este o imbecilitate absolută în practică, cu excepția intersecțiilor cu semafor separat pt. viraj la stânga, unde orice altă regulă este imbecilitate absolută.

A, și mai merge și în cazul locurilor de întoarcere din spațiul verde de pe mijlocul bulevardelor, acolo unde nu o poți lua pe vreo străduță lăturalnică după viraj stânga (cine stă în Dr. Taberei știe despre ce vb.).

CODE
Dar de fapt nu stiu de ce ma obosesc sa iti arat. Doar tu nu esti un (robot) PROST care sa respecte regulile, nu?

Pardon. Să știi că mai sunt și roboți deștepți. Dacă-s robot, sigur nu-s din ăia de urmăresc vopseaua magnetică de pe podea.

Și nici teleghidat nu sunt.

CODE
Chiar aseara i-am facut-o unui jmecher ca tine cu un haudi, la intersectia Panduri cu 13 Septambrie. Pentru cine nu stie, acolo, cand vii dinspre Panduri sa mergi inainte pe Tudor Vladimirescu, cei care sunt incadrati pe banda 1, dupa ce trec de 13 Septembrie, nu mai au banda, deoarece aceasta este ocupata de taxiuri (alti nesimtiti) apoi de masini parcate.

Intersecția aia este exemplul perfect. Dar pt. cu totul altceva decât anecdota ta. Mă gândeam să îți zic de ea dar credeam că ești provincial (nu scrie orașul și ai niște concepții idilice despre trafic biggrin.gif) și aș scrie degeaba.

Am învățat de mult să nu mă încadrez niciodată pe banda de stânga acolo. Ai să stai la n stopuri.

CODE
Ei bine, de cele mai multe ori, banda 1 se umple de smecherasi, care dupa intersectie, forteaza ca sa se bage in fata celor care merg pe banda 2, si care vor sa-si continue drumul pe banda lor. Bineinteles ca nu se pune problema de semnal, asigurare, apoi trecere de pe banda 1 pe 2.

Neinteresant. Eu aproape întotdeauna fac stânga de pe Panduri în intersecția aia.

CODE
Aseara, deci, baiatu' cu haudi a incercat aceeasi manevra, dar nu i-a mers.

Păi da' cum?! Doar a dat peste do'n colonel Bălănel. smile.gif

Mama lui de haudist! biggrin.gif

CODE
Am stat in paralel cu el pana l-am vazut blocat in spatele masinilor oprite.

Neinteresant.

CODE
Daca insa ii vad ca dau semnal, se asigura, si NU o iau direct spre stanga, cum pleaca de pe loc, ci merg inainte, tinandu-si banda, pana e posibil sa o schimbe, respectand regulile, pun frana si ii las sa se bage.

E na. Eu când am de a face cu situații ca asta pun semnal dinainte să se facă verde și plec ca din pușcă de domnul colonel Bălănel nu va mai avea nimic de spus.

CODE
Si eu sunt de acord cu colegul de mai sus, ca sunt nesimtiti cei care cand vad ca dai semnal sa schimbi banda, avand loc berechet intre ei si masina care circula in fata lor, accelereaza ca sa nu te lasa sa te bagi.

Numai ieri ce am dat peste un neam de traistă d-ăsta cu symbol. smile.gif Exact la Panduri cu 13 Sept. Mi-a stricat toată schema cu ocolitul vitelor adunate la troacă pt. viraj la stânga.

După el un taximetrist handicapat care, la fel, accelerează cât poate cazanul lui de logan obosit, doar doar o reuși să mă ia din lateral, și se urcă cu picioarele pe claxon. Parcă îi luam **** de la **** când nu voiam decât să mă încadrez pt. stânga fără să îi ocup banda, doar trecând prin fața lui.

Bine, adevărul este că de data asta m-am și calicit (sau supraestimat numărul celor care vor vrea să facă stânga) și m-am încadrat o bandă prea mult spre dreapta.

QUOTE(cj98czh @ 11 Aug 2010, 08:47)
SonyAD - ceea ce faci tu se cheama smechereala si lipsa de respect.... adica fraierii stau la coada la semafor si tu nu..... ca esti mai tupeist....

Nu e adevărat. Se numește ocolit de vite ce stau la coadă pt. troacă prin viraj stânga de pe banda 1 când sunt 2 benzi, viraj stânga de pe banda 2 când sunt 3, etc.

Se numește virat stânga de pe Panduri pe 13 Sept. dintr-un singur stop în loc de n stopuri. Sau de pe Brașov pe Dr. Taberei și invers. Sau de pe Timișoara pe Vasile Milea. Etc. Sau de pe Timișoara pe Valea Oltului.

Ocupând un loc care altfel ar rămâne liber.

QUOTE(R19/16v @ 11 Aug 2010, 08:49)
Din nefericire aici l-a nimerit pe balanica.
*

Am avut niște faze foarte neplăcute de genul ăsta. Unii sunt sigur că au făcut-o dinadins.

This post has been edited by SonyAD: 11 Aug 2010, 12:51

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi

Dar tot îi fuge fundul.
+
R19/16v
post 11 Aug 2010, 12:54
Post #26

Oldschool Member

From: Ploiesti

Uf ce post lung, prost, si fara rost...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
balanel
post 11 Aug 2010, 13:13
Post #27

Si eu fac de multe ori stanga in intersectia aia. E placerea mea sa ii blochez pe cei care fac stanga de pe benzile 2, 3, care sunt OBLIGATORIU inainte.
DOAR de pe ultima banda se face acolo stanga, legal.

Cum ii blochez? Simplu: ma incadrez pe prima banda dupa ce fac stanga, asa ca ei o cam iau in mana, ca se trezesc in fata cu refugiul.

Iar la chestia cu demarajul, e posibil sa o cam iei tu in mana daca te intalnesti cu mine, ca de-aia mi-am facut tuning la masina, sa pot sa le dau lectii celor ca tine. Si conteaza si viteza de reactie: poate sa fie si Porsche, daca eu plec bine, oricum i-o iau inainte pe primii metri, de ajuns cat sa nu imi mai poata lua fata.

--------------------
Fan Mircea Badea.
+
semit
post 11 Aug 2010, 13:18
Post #28

Private Spice

QUOTE(balanel @ 11 Aug 2010, 14:13)

Iar la chestia cu demarajul, e posibil sa o cam iei tu in mana daca te intalnesti cu mine, ca de-aia mi-am facut tuning la masina, sa pot sa le dau lectii celor ca tine.
*

G E N I A L... ce-as rade sa-si faca o aroganta un papugiu sau un posesor de ARO de GR sau TR cu tine sa te faca hatchback si dupa aia sa-ti intinda smerit un RCA de Carpatica... rolleyes.gif

on topic: nu inteleg de ce unii vor sa fie politia traficului...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
balanel
post 11 Aug 2010, 13:24
Post #29

No problem. Se face pe Casco si apoi se ocupa ei sa recupereze banii.
Asa ca o ia in mana again.

--------------------
Fan Mircea Badea.
+
dantes
post 11 Aug 2010, 13:39
Post #30

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(SonyAD @ 11 Aug 2010, 13:46)

1.
Fazele astea cu "nu mă lasă icsulescu să schimb banda" sunt valabile cât ai lămâia în geam sau dacă ești din provincie.

2.
Da, nenea. Dar spune-ne și nouă ce fel de intersecție este, dacă nu te superi. Dirijată/nedirijată, semaforizată/nesemaforizată, cu semafor separat pt. viraj la stânga sau nu, etc.

Regula aia este o imbecilitate absolută în practică, cu excepția intersecțiilor cu semafor separat pt. viraj la stânga, unde orice altă regulă este imbecilitate absolută.

*

1. Adica daca esti din "provincie" esti automat prost? Bravo bre ....asta suna a mentalitate de bucurestean frustrat ingramadit intre blocuri si masini... Ce zici aici e ca 90% din soferi sunt prosti....Exemplul e aiurea. Aia cu lamaia da..e alta discutie..trebuie sa-ti faci mana...

2. De o groaza de timp se ocoleste prin stanga...si acolo zice de TOATE intersectiile nu de tipul x de intersectie... Mai pune mana si invata regulamentul ca e bine de stiut cum se circula, apoi mai discutam

Si mai zicea pe aici cineva ca mi-am tunat masina ca sa le aplic lectii jmecherilor radmasa.gif ...penibil.... atat pot zice... aduce mult a frustrare...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 15:32
Dacia