Oprire motor 1.4 16v
![]() ![]() ![]() |
Oprire motor 1.4 16v
raz |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 9 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio III
1.4 16v confort dynamique 2006
|
|||
adrian tutuianu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 29 August 09 From: Iasi ![]() |
Nu vreau sa te sperii, dar acelasi lucru l-am patit si eu si am fost cu masina la service. Oricum trebuia sa schimb distributia ca am 116000 km si cand a dat jos pe acolo ce era de dat si a pus testerul pe ea, a observat mecanicul ca s-ar putea sa nu mai etanseze supapele.
A desfacut motorul si intr-adevar supapele de pe evacuare (8 la nr) nu mai etansau. Nu erau strambe sau altceva, ci arse. Probabil cel de la care am luat masina acum 2 ani si 30000 de km nu a mers prea bine cu ea, ci subturat. A dat jos chiulasa, tachetii, a curatat tot, a schimbat supapele, pompa de apa, distributie (role si curea), accesoriile si bujiile. Toata distactia m-a costat 2500 de lei, dar se putea si mai rau din ce am inteles. Sper sa fie mai simplu la tine, adica bujiile. Adi |
--------------------
Renault
Clio 3
2006/1.4, 16V, 98CP, Euro 3
|
|
raz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 9 October 05 From: Bucuresti ![]() |
multumesc adrian, dar sper sa nu ai dreptate
![]() |
--------------------
renault
clio III
|
|
adrian tutuianu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 29 August 09 From: Iasi ![]() |
Exact asa. Facea cam o data la 2 luni.
Am crezut ca e de la condens, sau mai stiu eu ce pun astia de la Rompetrol prin benzina. Se pare ca la mine cauza era ce am scris mai sus. Poate la tine sa fie mai usor. Adi |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
raz |
![]()
|
o ultima intrebare adrian: ai avut vreun mesaj de eroare in bord, vreun bec ceva, cand facea figuri?
|
--------------------
renault
clio III
|
|
adrian tutuianu |
![]()
|
Nimic in bord, nimic in memoria de erori.
Am facut la Reno o diagnoza cand am luat masina acum 2 ani si nu avea nici o eroare. Cand am pus testerul pe ea....tot nimic, desi a cam facut figurile astea de vreo 3 ori de cand o am (o data prin octombrie anul trecut, in ianuarie si acum vreo luna ultima data - am si notat pe undeva daca nu ma insel). Adi |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
raz |
![]()
|
Salut,
Nu stiu daca are legatura sau nu cu problema topicului meu dar in seara asta am desfacut galeria de admisie unde am gasit vreo 100 - 150 gr de ulei ![]() mersi |
--------------------
renault
clio III
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e deloc nomal sa gasesti atata ulei acolo , ori ai o problema de compresie a motorului , ori ai prea mult ulei si poate asa s-ar explica problemele cand e rece....Mai da ceva detalii : unde ai facut reviziile , ce ulei ai pus , ai verificat nivelul uleiului sa nu fie peste , rulaj masina , ai luat-o de noua sau sh , etc....
E cam greu sa rezolvi pe forum acesta problema ,mai ales cu info date de tine , mergi la un mecanic sa faca macar o analiza ochiometrica... |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
-
Flame red_K9K-648 Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
raz |
![]()
|
salut
masina am luat-o de noua, are 61 000 km ,toate reviziile le-am facut la Serus si m-am uitat la ulei si este la nivel iar uleiul pus in vara trecuta este elf 5w-40 cu care am facut 2000 km pana acum. Voi merge maine pana la service si voi vedea. |
--------------------
renault
clio III
|
|
raz |
![]()
|
salut
am sunat la service si mi-au spus ca ar putea fi de la o valva care elibereaza gazele din baia de ulei in admisie ....din ce am mai citit pe net se numeste valva PCV....imi poate spune cineva unde se afla aceasta valva...localizarea ei si cum pot sa o verific? multumesc |
--------------------
renault
clio III
|
|
dium |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 March 07 ![]() |
de valva de care spui tu este conectat senzorul pentru debitul de aer. Este pozitionata in partea stanga a admisiei, zona din spate,inspre parbriz. La masina mea -clio 3 1.4 - am avut probleme cu valva- era slabita, nu mai etansa cum trebuie si primea aer fals. In final se oprea motorul. Am fost la un service, mi au schimbat garnitura de la valva si de 3 luni de zile nu mai am probleme
|
--------------------
clio 3
clio 3
- is - 09 - luc
2006/1.4 dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 07:27 |