Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane 1996 trepedatii la approx 2000 RPM, Megane 1996 trepedatii la approx 2000 RPM

george_lechintan
post 30 Jul 2010, 10:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

La approx 2000 RPM mai ales cind e in sarcina, masina trepideaza usor citeva secunde si nu mareste turatia chiar daca accelerez. In aceste citeva secunde alterneaza foarte rapid perioade in care totul functioneaza normal cu perioade in care motorul nu e alimentat. Binenteles perioadele astea sint de ordinul fractiunilor de secunda...

Am schimbat filtrul de benzina, am pus bujii noi si am verificat alimentarea cu curent si cu benzina. Totul pare noirmal.

Testul pe calculator nu da nici o eroare.

Astept idei si sugestii.

Multam.

-gl

--------------------
Renault Megane - AB-07-SPX 1996
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mrija
post 2 Aug 2010, 11:06
Post #2

Membru Veteran

From: Baia Mare

Filtrul de aer l-ai verificat? am patit la clio, pierdea putere ca puteam baga pedala de acceleratie in motor si nu accelera, iar apoi isi revenea singura. Am schimbat filtrul de aer si totul a mers brici.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
xjc0c0
post 2 Aug 2010, 16:34
Post #3

Membru

From: Brasov

Are dreptate colegu. Incearca sa verifici tot ce tine de aer. Undeva amestecul de aer cu carburant este intarziat. Clapeta aer,filtru aer,conducte filtru aer,cutia de rezonanta....
Spor la treaba !

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
george_lechintan
post 2 Aug 2010, 18:02
Post #4

Membru incepator

Multam. Miine schimb filtrul (e un monstru rotund si mai greu de gasit) si scriu aici daca a dat rezultate.

Poate avea legatura cu sonda lamda ? Mi-a sugerat un mecanic s-o schimb dar asta costa o caruta de bani si nici nu stiu daca poate influenta cu ceva.

-gl

--------------------
+
betamax
post 3 Aug 2010, 00:23
Post #5

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

George, ai facut testul la reprezentanta ? Cred ca nu. Cu o alta problema, am fost si eu la altii, ca reprezentanta e scumpa. M-a costat mai putin, dar n-am rezolvat nimic. In final tot la reno am ajuns si mi-au spus defectul in 30 de secunde. Nu oricine are un laptop si un oarece program pirat iti rezolva problema. Parerea mea e ca n-ai treba nici cu sonda lambda, nici cu filtrul de aer (dar nu exclud adoua varianta).

Ca veni vorba, imi explica si mie cineva ce e aia "cutie de rezonanta" ? Am mai gasit expresia asta si in alte topic-uri si nu mi-e clar deloc de ce se foloseste termenul asta. Cine cu cine rezoneaza ? Daca va referiti la tubulatura de admisie a aerului inainte de filtru, cel care a lansat (sau a tradus) expresia este un idiot, iar cei care au preluat-o, sa spunem ca au avut note mici la fizica... .

Editare tarzie: Abia acum am vazut "trepedatiile"... tre' sa fie nasol cu ele, imi imaginez.

This post has been edited by betamax: 3 Aug 2010, 01:08

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
george_lechintan
post 3 Aug 2010, 12:11
Post #6

Membru incepator

Am schimbat si filtrul de aer dar tot nu se schmiba nimic.

Cred ca ma opresc aici cu incercarile si o duc la reprezentanta pentru diagnostic.
Deja am cheltuit pe incercari mai mult decit testul la reprezentanta...

Daca ma lamureste ce are si o si repar voi scrie aici solutia.

Multumesc pentru ajutor.

-gl

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 19:08
Dacia